Προς το περιεχόμενο

Q6600 με Τhermalright Cooler Ultra 120 Extreme προβλημα...

ten-ten

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον το προβλημα ειναι με τις θερμοκρασιες του Q6600 (B3) που εχω....

Οι θερμοκρασιες ειναι 49-49-43-46 σε idle και 68-68-60-60 σε full load με prime

Ο Q6600 ειναι @3Ghz (9x333) στα 1,2625V. Εχω το προαισθημα οτι η Τhermalright δεν παταει καλα στον Q6600....

Καπου εδω στο forum ειχα διαβασει οτι ειχε ενα τετοιο προβλημα η Τhermalright....

Μεχρι στιγμης εχω δοκιμασει να βαλω "παξυμαδι" (νομιζω οτι ετσι λεγετε) αναμεσα στην ψυκτρα και την μ@λ@κι@ που μπαινει για να κρατησει την ψυκτρα στο socket....(μεχρι δυο "παξυμαδια" ) και ακομα στριβει αριστερα και δεξια οταν την τοποθετω....

Επισης την εχω δεσει και πανω στο κουτι ... μπας και ειναι βαρια και γερνει ....:mrgreen:

Το μονο που δεν εχω κανει ειναι να την lapparo ...

Ακουω συμβουλες παιδια γιατι εχω ξενερωσει αφανταστα....:evil::evil:

προσθετα στοιχεια:

-system temp 32

-Καλη διαχειρησει του κουτιου και καλος εξαερισμος μεσα στο κουτι

-Παστα εχω βαλει ενα πολυ λεπτο στρωμα και στον επεξεργαστη και στην ψυκτρα (Arctic Silver 5 και οχι την μαμισια)

-οι θερμοκρασιες ειναι μετρημενες με core temp 0.95.4

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Oι θερμοκρασίες σου δεν είναι και τόσο εξωπραγματικές για κατάσταση O/C αλλά ίσως να μήν έχει καλό εξαερισμό και το κουτί σου.

Πόσα ανεμιστηράκια έχεις στο κουτί μπρός-πίσω και σε τί ταχύτητες είναι οι στροφές;

Όλα παίζουν ρόλο.

Έχε κατα νού ότι οι Αsus πάντα ανεβάζουν υψηλές θερμοκρασίες σε σχέση με τις κρύες Gigabyte.

Κατι που ξεχασα να πω ειναι οτι την ψυκτρα την εχω σετακι με τον S-Flex SSF21F .Μεσα στο κουτι εχω 4(120m) ανεμιστηρες: 1 μπροστα-1 πισω-1 στα πλαγια και ενας να χτυπαει στις μνημες και τελος και ενας 92 πανω....

Η θερμοκρασια της asus ειναι 32 βαθμοι ....

Το κουτι ειναι ενα Lian Li PC-7 PLUS

Εχω διαβασει πολλα review και forum για την ψυκτρα και οι θερμοκρασιες ειναι λιγο (αν οχι πολυ) απογοητευτικες:(

Σίγουρα γίνεται καλός εξαερισμός έτσι; Στην 8800 gts τι θερμοκρασίες έχεις;

Eπειδή έχουμε την ίδια κάρτα γραφικών και λέω μήπως τελικά είναι πρόβλημα θέρμανσης γενικό. Αν και στο motherboard δεν έχεις υψηλές. Εγώ 28 έχω δηλαδή πάνω κάτω τα ίδια.

Αλλά ο επεξεργαστής σου είναι λίγο hot.Χμμμ, βάλε και 2o ανεμιστηράκι στην ψύκτρα. Βοηθάει αρκετά.

Πάντως παίζει και να μην πατάει καλά η ψύκτρα γιατί είχα διαβάσει κάτι ψιλοπροβλήματα για τοποθέτηση σε κάτι reviews αλλά λυνόταν πολύ εύκολα.

Check this

http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=182876&page=2

Λίγο τσιμπημένες θα έλεγα.

Εγώ με τα ίδια ακριβώς έχω 59-60. Kαι όταν το βάζω τις στροφές στις 2800 έχω 54. Ambient 42-43.

Ανέβασε στροφές στην ζεστούτσικη σου 8800 ώστε να βγαίνει πιο πολύ καυτός αέρας έξω.

Ίσως ρίξεις και τις θερμοκρασίες της Cpu.

Εβαλα και δε δευτερο ανεμηστηρα στην ψυκτρα αλλα το αποτελεσμα ηταν η μειωση 1 βαθμου. Εχετε και εσεις παρομιο προβλημα με εμενα?Πως το αντιμετωπισατε?

Εντάξει οι θερμοκρασίες αυτές δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Αντέχουν μέχρι 85-90 οι quad-core.

Απλά είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα να έχεις όσο το δυνατόν πιο χαμηλές.

• Super Moderators

vale mia to Core Temp 0.94 kai des ti 8ermokrasies deixnei plz (giati exei anafer8ei oti to 0.95 den tis deixnei swsta-au3hmenes)

pantws emena mou fainontai megales...an skefteis oti o E6600 sta 3.6ghz me auth thn psyktra epiane 52 va8mous (to ka8e core) full load mesa sto kalokairi...

Μπορει να ειναι και ψυχολογικό αλλα οταν πληρωνεις ενα χ ποσο θες να ειναι ολα στην τριχα:-D

Δεν λεω αλλα αμα ειχα 60 βαθμους load θα ημουν μια χαρα....

Απλα απογοητευτικα (εκοψα και τα χερια μου ποσες φορες για να την τοποθετω:evil:)

Εντάξει οι θερμοκρασίες αυτές δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Αντέχουν μέχρι 85-90 οι quad-core. Απλά είναι περισσότερο ψυχολογικό το θέμα να έχεις όσο το δυνατόν πιο χαμηλές.

Δεν είναι τόσο ψυχολογικό, όσο οικονομικό το πρόβλημα. Σκέψου ότι πλήρωσε 60ε για την TU120Ex + καμιά 15αριά για τον Scythe 120mm fan = 75ε ... Τέτοιες θερμοκρασίες (69 βαθμούς σε full load πιάνουν άλλοι με stock ψύκτρα στα 3GHz - μιλάμε για τον Q6600 ακόμα ε ? :razz:).

@Ten-ten: Lappαρες καθόλου την TU120Ex που σου είπα ? :-|

Oχι george δεν εχω βρει ακομα χρονο ....:-?

Το θεμα ειναι οτι γυριζει αριστερα και δεξια οταν την εχω τοποθετησει και δεν εχει την σωστη πιεση πανω στην cpu ....δεν ειναι δυνατον απο core σε core να εχει διαφορα 8 βαθμους (100% load)....

Από την στιγμή που δεν έχεις σωστή πίεση πάνω στην Cpu και πηγαιονέρχεται αριστερά-δεξιά λογικό είναι να μήν έχεις τις απόλυτες θερμοκρασίες.

Δεν το είχα προσέξει στο πρώτο post σου. Θα πρέπει να ξαναβγάλεις το m/b και να το κάνεις από την αρχή μου λόγω της δυσκολίας εγκατάστασης της Xtreme. :(

• Super Moderators
Από την στιγμή που δεν έχεις σωστή πίεση πάνω στην Cpu και πηγαιονέρχεται αριστερά-δεξιά λογικό είναι να μήν έχεις τις απόλυτες θερμοκρασίες.

Δεν το είχα προσέξει στο πρώτο post σου. Θα πρέπει να ξαναβγάλεις το m/b και να το κάνεις από την αρχή μου λόγω της δυσκολίας εγκατάστασης της Xtreme. :(

mhn to les...to bracket ths Thermalright ftaiei gia auto (einai gtp oeo, eixan pei oti 8a vgaloun new alla akoma to perimenoume)...kai se mena to kanei alla apo 8ermokrasies einai mia xara (gia thn sygkekrimenh psyktra mia xara etsi :P )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...