fwtonio Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Γεια χαρα παιδια, ενδιαφέρομαι να εκτυπώνω φωτογραφίες στο σπίτι αλλά... 1. με λογικό κόστος 2. να είναι ανθεκτικές στο νερό, λεκέδες, δαχτυλιές αλλά και στον χρόνο. 3. ικανοποιητική ποιότητα. Ετσι λοιπόν απέκλισα τους inkjet και βρήκα τους dye-sublimation, που βάζουν και ένα προστατευτικό διαφανές στρώμα πάνω στην φωτογραφία για να αντέχει παραπάνω. Τα μοντέλα που κατέληξα είναι: http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=9/1441/1159/6587&pq-locale=en_US στα 40€ (mediamarkt) http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Printers/Direct_Photo/Selphy_ES1/index.asp στα 130€ (pixmania) Και στα 2 το κόστος ανα φωτογραφία είναι 0,30€. Και ρωτώ, αξίζει η εκτύπωση από αυτά τα μηχανάκια; ή γυρίζουμε στους inkjet; ή τα ξεχνάμε και τα δίνουμε στον φωτογράφο της γειτονιάς; Εχει κανεις εμπειρία από αυτά να μας την πει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shoco Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Στον φωτογραφο της γειτονιας με αριστη ποιοτητα 0.20 το κομματι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lary7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 .15 στη Βενιζέλου.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aligator21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Για εμένα δεν αξίζει! Πλέον έχουν πέσει πάρα πολύ οι τιμές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sapphire Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 2. να είναι ανθεκτικές στο νερό, λεκέδες, δαχτυλιές αλλά και στον χρόνο. Αυτό το κριτήριο δεν μπορούν να το ικανοποιήσουν τα ink-jet... όσο καλής ποιότητας μελάνι και χαρτί να χρησιμοποιήσεις. Άρα μάλλον το φωτογραφείο είναι η λύση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μανος2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Πρίν από ένα μήνα πήρα το παρακάτω μηχάνημα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.406701 και έχω τυπώσει πάνω από 100 φωτογραφίες πραγματικά ΑΨΟΓΕΣ Σε συνδιασμό με το παρακάτω πακέτο αναλωσίμων http://www.e-shop.gr/show_ana.phtml?kodikos=ANA.SAM40000 θα δείς ότι η εκτύπωση βγαίνει 0,2196 Όσο αφορά την εκτύπωση σε φωτογράφο ναί μεν συμφαίρει οικονομικά αλλά όταν πρέπει να επεξεργαστείς την φωτογραφία ως προς την φωτεινότητα ή να τυπώσεις 5-6 φωτογραφίες δεν τρέχεις στον φωτογράφο για 2-3 λεπτά που είναι φθηνότερος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Όσο αφορά την εκτύπωση σε φωτογράφο ναί μεν συμφαίρει οικονομικά αλλά όταν πρέπει να επεξεργαστείς την φωτογραφία ως προς την φωτεινότητα ή να τυπώσεις 5-6 φωτογραφίες δεν τρέχεις στον φωτογράφο για 2-3 λεπτά που είναι φθηνότερος. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να πάρω τέτοιο εκτυπωτή Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Επειδή η ανάλυση είναι 300x300 dpi (μίκρη όσον αφορά την ικανότητα των inkjet) υπάρχει πρόβλημα εμφάνισης "κουκίδων"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μανος2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω να πάρω τέτοιο εκτυπωτή Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο. Επειδή η ανάλυση είναι 300x300 dpi (μίκρη όσον αφορά την ικανότητα των inkjet) υπάρχει πρόβλημα εμφάνισης "κουκίδων"; Σε 10Χ15 από αρχείο που τραβήχτηκε από κινητό 2 MP είναι τέλεια. Ίσως σε μεγαλύτερη διάσταση να είχε προβλήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Και κάτι ακόμα... με ποια κριτήρια κατέληξες στον Samsung, την στιγμή που στην αγορά υπάρχουν ονόματα όπως Canon, Kodak και Sony; Ρωτώ γιατι ο συγκεκριμένος είναι σπάνιο κομμάτι και μείνουμε από αναλώσημα(μόνο στο eshop τον βρήκα), και γιατι στο ιντερνετ βρήκα ελάχιστες κριτικές (τον βγάζουν, όμως, πολύ καλό). Οφείλω δε να ομολογήσω ότι ο ενθουσιασμός σου με επηρέασε και τον έχω στους υποψήφιους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
shoco Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Την φωτογραφια πρωτα την επεξεργαζομαι και μετα την παω για εκτυπωση, και συνηθως ειναι και αρκετες στον αριθμο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μανος2 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Και κάτι ακόμα...με ποια κριτήρια κατέληξες στον Samsung, την στιγμή που στην αγορά υπάρχουν ονόματα όπως Canon, Kodak και Sony; Ρωτώ γιατι ο συγκεκριμένος είναι σπάνιο κομμάτι και μείνουμε από αναλώσημα(μόνο στο eshop τον βρήκα), και γιατι στο ιντερνετ βρήκα ελάχιστες κριτικές (τον βγάζουν, όμως, πολύ καλό). Οφείλω δε να ομολογήσω ότι ο ενθουσιασμός σου με επηρέασε και τον έχω στους υποψήφιους. Sorry που άργησα να απαντήσω αλλά τώρα το είδα. Όταν έψαχνα για εκτυπωτή φωτογραφιών το βασικό μου κριτήριο ήταν η τιμή των αναλωσίμων και η αξιοπιστία. βρήκα τον samsung για τον οποίο τα αναλώσιμα του είναι τα ποιο φθηνά. Ψάχνοντας για κριτικές είδα ότι τον παρουσιάζουν για πολύ καλό. Σε συνδυασμό με την τιμή αγοράς του μηχανήματος που είναι προσιτή, τον εμπιστεύτηκα και μέχρι σήμερα έχοντας τυπώσει περίπου 150 φωτογραφίες, δεν έχω μετανιώσει για την αγορά που έκανα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 .15 στη Βενιζέλου.... Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη? Αν ναι σε ποιο κατάστημα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palawiaris Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Αυτό το κριτήριο δεν μπορούν να το ικανοποιήσουν τα ink-jet... όσο καλής ποιότητας μελάνι και χαρτί να χρησιμοποιήσεις. Άρα μάλλον το φωτογραφείο είναι η λύση. Στον epson R340 που έχω βούτηξα φωτο μέσα σε νερό. Δεν πάθανε τίποτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fwtonio Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2007 Λοιπόν, τελικά αγόρασα τον Kodak για 39?. Διάβασα κριτική στο PCmagazine και είχε την ίδια κορυφαία βαθμολογία και στους 2. Οπότε προτίμησα τον φθηνότερο γιατι φοβήθηκα μήπως και δεν με ικονοποιούσε το αποτέλεσμα. Οι εντυπώσεις μου είναι ΑΡΙΣΤΕΣ και πραγματικά θα απορίσω αν κάποιοι εκτυπώνουν ακόμα φωτογραφίες (μιλάμε για μεγάλο αριθμό) με inkjet ή στον φωτογράφο . Και εξηγώ: 1. Τα χρώματα είναι τέλεια με συνοχή και τα 300 dpi υπερ αρκετά για την διασταση των 10 χ 15. 2. Το προστατευτικό που μπαίνει από πάνω είναι σαν του φωτογράφου, γυαλιστερό και λείο. 3. Δεν μένεις ποτέ από "μελάνι". Το χρώμα προέρχεται από μία ταινία και είναι για καθορισμένο αριθμό φωτογραφιών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από τα χρώματα της εικόνας. Μπορεί πχ να τυπώσεις 40 φωτογραφίες μονο με κόκκινο. 4. Το χαρτί είναι ποιό λεπτό από του φωτογράφιου αλλά για εμένα δεν παίζει ρόλο, αφού θα μπούν σε άλμπουμ ή σε μαγνητικό πίνακα. Ειλικρινά ούτε και για 0,10? ανα φωτογραφία δεν πάω σε φωτογραφείο γιατι: 1. Μετά από πολλές ρυθμήσεις φωτεινότητας αντίθεσης κτλ ο φωτογράφος σου τις βγάζει άλλοτε φωτεινότερες άλλοτε σκουρόχρωμες. 2. Κόβουν το κάδρο, μόνο και μόνο, για να γεμίσουν την διάσταση του χαρτιού, αδιαφορόντας αν..."σου πήρε το κεφάλι" 3. Αμεσότητα... Ενα μόνο μένει. Να δω, πόσο θα αντέξουν σε βάθος χρόνου, αν και η Kodak μιλάει για 100 χρόνια (μέσα σε αλμπουμ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
titikos46 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2007 Share Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2007 Γεια χαρα παιδια,ενδιαφέρομαι να εκτυπώνω φωτογραφίες στο σπίτι αλλά... 1. με λογικό κόστος 2. να είναι ανθεκτικές στο νερό, λεκέδες, δαχτυλιές αλλά και στον χρόνο. 3. ικανοποιητική ποιότητα. Ετσι λοιπόν απέκλισα τους inkjet και βρήκα τους dye-sublimation, που βάζουν και ένα προστατευτικό διαφανές στρώμα πάνω στην φωτογραφία για να αντέχει παραπάνω. Τα μοντέλα που κατέληξα είναι: http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=9/1441/1159/6587&pq-locale=en_US στα 40€ (mediamarkt) http://www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Printers/Direct_Photo/Selphy_ES1/index.asp στα 130€ (pixmania) Και στα 2 το κόστος ανα φωτογραφία είναι 0,30€. Και ρωτώ, αξίζει η εκτύπωση από αυτά τα μηχανάκια; ή γυρίζουμε στους inkjet; ή τα ξεχνάμε και τα δίνουμε στον φωτογράφο της γειτονιάς; Εχει κανεις εμπειρία από αυτά να μας την πει; Για δες και το hp8450? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.