Land_Of_Banania Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Γεια χαρά σε όλους. Λοιπόν έχω ένα παλιό pc με: AMD athlon xp 1600 MB ASROCK K7S41GX VGA geForce2 MX 400 2X256 RAM MAXTOR 40gb HD Όταν πατάω το κουμπί On στο pc όλα φαίνονται να δουλεύουν κανονικά και παίρνουν ρεύμα (τα drives ανοιγοκλείνουν πχ κανονικά, λαμπάκια ανάβουν κλπ). Παρόλα αυτά η οθόνη δε δείχνει τίποτα, σαν να μην παίρνει καθόλου σήμα από τη μονάδα. Η motherboard την οποία άλλαξα γι αυτό το πρόβλημα είναι καινούρια και έχει πάνω on board vga και είτε συνδέσω την οθόνη σ αυτήν είτε στην κάρτα γραφικών πάλι τίποτα. Μπιπ κλπ δεν κάνει καθόλου το Pc. Μόνο αν βγάλω τελείως τις Ram κάνει μπιπ. Δοκίμασα και reset bios αλλά δε φαίνεται φως πουθενά. Κάποιος καμιά ιδέα σας παρακαλώ? Το pc δεν είναι για πέταμα γιατί χρησιμοποιούταν για ελαφριές δουλειές και ήταν/είναι (ελπίζω) χρησιμότατο.
Land_Of_Banania Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Αν και ξενέρωσα με το σχόλιο, εξυπηρετεί και σε κάτι οπότε καλή φάση..
liopyr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 δεν το ειπα ειρωνικα, σύμφωνα με αυτά που λες, μάλλον η οθόνη τα έπαιξε...
Land_Of_Banania Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δυστυχώς και αυτό αποκλείεται γιατί το δοκιμάζω στην οθόνη του κανονικού μου pc που δουλεύει μια χαρά..
alexisgt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Des mipos exei kounithei i karta grafikon ap'to slot tis... (sorry gia ta greeklish alla yparxei logos...:oops:)
flasher27 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Σ΄αυτες τις περιπτωσεις ή μητρικη ή επεξεργαστης φταιει.Αφου τα εχεις αλλαξει ολα και εχεις βαλει και καινουρια μητρικη τοτε ο επεξεργαστης την κανει την ζημια.Σε καθε περιπτωση,μονο με δοκιμες θα βγαλεις ακρη.
flasher27 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Α,και κατι αλλο.Η οθονη παραμενει σταντ-μπαι;
Land_Of_Banania Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι η οθόνη παραμένει σαν να μην άνοιξε ποτέ το pc. Το άνοιξα χωρίς καθόλου επεξεργαστή και η αντίδραση ήταν η ίδια. Περίμενα να κάνει κάποιο μπιπ επειδή ήταν χωρίς επεξεργαστή (όπως έκανε με τις Ram) αλλά δεν έκανε τίποτα. Οπότε μάλλον είναι καμμένος ο επεξεργαστής. Αν κάποιος ξέρει τρόπο να το σιγουρέψω θα του ήμουν υπόχρεος.
sapphire Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μου έχει τύχει το ίδιο σύμπτωμα (όχι στο δικό μου Pc) κι έφταιγε το τροφοδοτικό; Τι τροφοδοτικό έχεις; Και πόσα χρόνια;..
Land_Of_Banania Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Ε παλιό pc είναι..Ένα qtec νομίζω 400αρι είναι.. Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για να ναι το τροφοδοτικό. Αφού όλα παίρνουν ρεύμα κανονικά, ανεμιστηράκια, λαμπάκια, drives ανοιγοκλείνουν...
koumos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Emena file mou etyxe akrivos to idio otan piga na valw mia karta epektasis PCI. Sigekrimena piga na valw mia 2h karta ixou.Mallon den eixe katsei kala i karta sti mitriki kai enw ola douleuan (anemistiria lampakia klp) i othoni emena sto stand-by..Evgala tin karta kai ola douleuan roloi san prin.. Kai meta pou katalava oti ftaiei i karta, tin evala kalutera (an kai fainotan kai prin oti eixe koumpwsei kala sti mobo) kai doulepse..An exeis kapoia pci karta loipon koitakse to...
sapphire Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Ε παλιό pc είναι..Ένα qtec νομίζω 400αρι είναι.. Αλλά δεν υπάρχει καμία ένδειξη για να ναι το τροφοδοτικό. Αφού όλα παίρνουν ρεύμα κανονικά, ανεμιστηράκια, λαμπάκια, drives ανοιγοκλείνουν... Δεν έχει σημασία αυτό. Τα λαμπάκια και οι μικροί ηλεκτροκινητήρες έχουν μεγαλύτερη ανοχή στις μεταβολές της τάσης, απ' ότι τα ολοκληρωμένα της μητρικής ή ο ίδιος ο επεξεργαστής. Παίρνουν ρευμα μεν, είναι σωστή η τάση που παίρνουν;
Land_Of_Banania Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Emena file mou etyxe akrivos to idio otan piga na valw mia karta epektasis PCI. Sigekrimena piga na valw mia 2h karta ixou.Mallon den eixe katsei kala i karta sti mitriki kai enw ola douleuan (anemistiria lampakia klp) i othoni emena sto stand-by..Evgala tin karta kai ola douleuan roloi san prin..Kai meta pou katalava oti ftaiei i karta, tin evala kalutera (an kai fainotan kai prin oti eixe koumpwsei kala sti mobo) kai doulepse..An exeis kapoia pci karta loipon koitakse to... Ναι θα μπορούσε να είναι κάτι τέτοιο αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γιατί το άνοιξα μόνο με τη motheroard και πάλι τα ίδια έκανε. Δεν έχει σημασία αυτό. Τα λαμπάκια και οι μικροί ηλεκτροκινητήρες έχουν μεγαλύτερη ανοχή στις μεταβολές της τάσης, απ' ότι τα ολοκληρωμένα της μητρικής ή ο ίδιος ο επεξεργαστής. Παίρνουν ρευμα μεν, είναι σωστή η τάση που παίρνουν; Αυτό δεν το ξέρω, οπότε δεν το αποκλείω να ισχύει. Θα το δοκιμάσω αύριο το πρωί με το τροφοδοτικό του δικού μου να δω αν αλλάζει κάτι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το ενδιαφέρον όλους. Όποια άλλη ιδέα έχετε plz post it.
alex89 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δες το τροφοδοτικό. Στο μηχάνημα έχεις ups; Στο ρωτάω γιατί αν το τροφοδοτικό δεν είναι καλό μπορεί να σου έκαψε και την καινούργια mobo. Για τον επεξεργαστή αν είναι, δες αν ανεβάζει γρήγορα θερμοκρασία. Τα λαμπάκια θέλουν λίγη τάση οπότε μη βασίζεσαι σε αυτά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.