Sailsman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Γεια σας παίδες...Φτιάχνω ένα πρόγραμμα που θα συνδέεται σε μια βάση δεδομένων. Αρχικά θέλω να εμφανίζεται ένα παράθυρο που θα μπορεί να δώσει κανείς το user name και το password και μετά να μεταβαίνει σε ένα άλλο παράθυρο. Αν η σύνδεση αποτύχει να του τυπώνεται μήνυμα λάθους! Για να το κάνω αυτό φαντάζομαι ότι θα πρέπει μέσω ενός button να μεταβώ σε άλλο JFrame. Ξέρει κανείς πως γίνεται αυτό?? Θα εκτιμούσα λίγη βοήθεια γιατί έχω κολλήσει...Ευχαριστώ!
Sailsman Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μάλλον βιάστηκα να ποστάρω γιατί το βρήκα. Έπρεπε απλά να δημιουργήσω ένα αντικείμενο από την άλλη κλάση JFrame. Παρόλα αυτά θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα...Στο εκτελέσιμο .jar που δημιουργείται έχω βάλει μια εικόνα. Στον υπολογιστή μου αυτή η εικόνα (.jpg) φαίνεται ενώ σε όλους τους άλλους όχι. Ξέρει κανείς τι μπορεί να φταίει??
alex2005 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Πως την έβαλες αυτήν την οικόνα?? Για να υπάρχει πάντως εικονίδιο σε μία εφαρμογή πρέπει να εισαχθεί ως resource και σε .ico μορφή!Αυτό δυστηχώς δεν υποστηρίζεται από τα .jar αρχεία ( στα pc,γιατί στα κινητά γίνεται μία χαρα!)....και πρέπει να χρησιμοποιήσεις έναν .exe wrapper για να πετύχεις αυτό που θέλεις.
Sailsman Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Την έβαλα μέσω του αντικειμένου JLabel(Swing). Έχει μια ιδιότητα όπου επιλέγεις να εισάγεις εικόνα στο label αυτό. Αυτό με το .exe wrapper μπορεί να με ενδιαφέρει μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες...Ευχαριστώ!
alex2005 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 A sorry άλλο κατάλαβα!!Νόμιζα ότι είχες βάλει εικονίδιο στο αρχείο .jar!! Λοιπόν όσο αναφορά την εικόνα έχεις δύο επιλογές. 1)Η εικόνα να βρίσκεται εξωτερικά του .jar όπου πρέπει να κάνεις: >jlabel.setIcon(new ImageIcon("./photo.jpg")); 2)H εικόνα να βρίσκεται μέσα στο jar: >jlabel.setIcon(new ImageIcon(this.getClass().getResource("photo.jpg"))); Όσο αναφορά το exe wrapper.Εγώ χρησιμοποιώ δύο λύσεις. 1)http://launch4j.sourceforge.net/ (Πολύ εύκολο πρόγραμμα με αρκετές επιλογές και έχει και GUI) 2)http://www.geocities.com/java_intro/?200712 Είναι ένα scriptάκι σε NSIS που όμως μπορείς αν γνωρίζεις NSIS να αναπτύξεις αυτόν τον wrapper όσο θέλεις. Στην δεύτερη λύση κάνεις και συμπίεση ενώ στην πρώτη όχι. Και στα δύο πάντως υπάρχει η επιλογή να βάλεις εικόνα στο παραγόμενο .exe αρχείο όπως και splash screen. Αυτά... Α είναι free και τα δύο!!
Sailsman Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Σ' ευχαριστώ για τις υποδείξεις σου. Με βοήθησαν πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.