caveneo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Έχω ένα δίκτυο με 5 υπολογιστές. Όλοι είναι συνδεδεμένοι σε ένα switch και το switch είναι συνδεδεμένο σε ένα router. Έχει κάμποσες μέρες όταν ξυπνάμε το πρωί βρίσκουμε το δίκτυο κολλημένο και εγώ δεν μπορώ να δω κανέναν υπολογιστή. Σήμερα το πρωί πήγα να δω τι συμβαίνει. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το router και το switch είναι στο δίπλα το σπίτι και εγώ συνδέομαι με ένα καλώδιο 40 μέτρων από το μπαλκόνι μου). Με λίγα λόγια δεν έβλεπα τους δίπλα. Πάω το πρωί στους δίπλα και παρατηρώ το λαμπάκι του Internet σβησμένο και στο switch όλα τα λαμπάκια αναμένα και σταθερά εκτός του ενός που αναβόσβηνε σαν τρελό (σαν να έστελνε κάποιος πακέτα). Βγάζω το router από τη μπρίζα και το ξαναβάζω. Τώρα ανάβει το λαμπάκι του ιντερνετ, αλλά δεν διορθώνεται τίποτα. Στο switch πάλι τα ίδια. Πάω στο PC που αντιστοιχεί στο λαμπάκι που αναβόσβηνε και το βρίσκω κολλημένο το μηχάνημα. Με το που σβήνω το PC αυτό. Ξεκόλλησε το δίκτυο. Πήραν όλα τα PC μπρος και πλέον μπαίνουμε στο ιντερνετ με κανονική ταχύτητα. Εχθές για παράδειγμα το απόγευμα το PC αυτό δεν ήταν κολλημένο αλλά κατέβαζε με 20ΚΒ/s και σερνόταν όλο το υπόλοιπο δίκτυο. Εγώ υποψιάζομαι ιό!! Έχει κανείς καμιά γνώμη. Με προβληματίζει το γεγονός ότι το PC ήταν κολλημένο και στο switch αυτό που γινόταν με τα λαμπάκια.
caveneo Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Πως θα καταλάβω αν είναι χαλασμένη η κάρτα του χωρίς να την βγάλω; Υπάρχει τρόπος;
Red_Phantom Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Ethereal ισως. Και κοιτα τι frames προερχονται απο την NIC αυτην
kitsos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 οι διπλα παιζουν κανονικα οταν εσυ δεν παιζεις ?αν δηλαδη εχουν ενα αλλο υπολογιστή πάνω στο switch παιζει κανονικα ??? Εγω λεω οτι τα εφτυσε το switch
caveneo Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Ούτε οι δίπλα παίζουν κανονικά. Πέφτει όλο το δίκτυο. Τελικά ήταν ιός. Του έκοψα το δίκτυο και έτσι δεν είχαμε πρόβλημα. Του είπα να κάνει ένα scan με το NOD32 και μετά θα του δώσω νετ. Βρήκε δύο ιούς. Τους διέγραψε και από τότε δεν έχουμε κανένα πρόβλημα όταν μπαίνει και αυτός στο δίκτυο.
kitsos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2007 οι ιοι κατα 99,99% δεν κολλάνε το δίκτυο.. το χρειάζονται άλλωστε για να μεταδίδουν τον εαυτό τους... τωρα για να το λες... σε πιστευω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.