bookysmell2004 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 ntaryl, Κάποτε για να κάνω κάτι παρόμοιο χρησιμοποίησα μια πολύ απλή μέθοδο. Κάθε plugin ήταν και ένα dll. Κάθε dll εξάγει και ένα class (με το ίδιο όνομα με το dll). Έτσι μπόρεσα και έφτιαξα έναν απαριθμητή dll κάθε φορά που ξεκινάει η εφαρμογή που να διαβάζει αυτά τα plugin. Στη δικιά μου περίπτωση όλα τα "plugin" εκτελούσαν ακριβώς την ίδια δουλειά με διαφορετικό τρόπο και ήταν γραμμένα αποκλειστικά από μένα, συνεπώς ήταν εύκολο να τα χρησιμοποιήσω μιας και ήξερα εκ των προτέρων το που χρησιμοποιούνται και πως. Φυσικά το πως ακριβώς θα γίνει αυτό στα δικά σου μέτρα εξαρτάται από ένα πολύ μεγάλο βαθμό από τη δομή της εφαρμογής σου ... Όσων αφορά runtime dynamic linking δεν μπορώ να σε βοηθήσω μιας και δεν ξέρω Vb 6.0 αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρεις αρκετό υλικό. Για την αναγνώριση του φακέλου στον οποίο βρίσκονται τα plugins μπορείς απλά να τον διαβάζεις από ένα αρχείο σε text μορφή παρέα με το εκτελέσιμο ή ακόμα να κάνεις κάτι σαν αρχείο ρυθμίσεων της εφαρμογής με τις βασικές παραμέτρους του γραμμένες σε αυτό.
lefi Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2007 Συγνώμη εάν προτάθει και δεν το πρόσεξα Μία εναλακτική λύση σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις με τα παραπάνω είναι να βάλεις την μία εφαρμογή να αποθηκεύει αρχείο με την πληροφορία που θέλεις και μετά η άλλη εφαρμογή να διαβάζει αυτό το αρχείο Σε προειδοποιώ ότι αυτή η μέθοδος είναι "μπακαλίστικη" και μπορεί να αποδειχθει πιο μάπα από ότι φένεται αλλά σκέφτικά να το γράψω μιά και εγώ αυτό θα έκανα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.