Προς το περιεχόμενο

πληκτρο για μαθηματικο "2"

islas canarias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Πως κανουμε το μικρο μαθηματικο "2" (μικρο και πανω δεξια απο ενα γραμμα) ρε παιδια (εις τη δευτερα δηλαδη) σε μακμπουκ?

Ρίξε μια ματιά κι εδώ:

http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.4/en/mh1064.html

;)

Δημοσ.
Τη δυναμη εννοεις.. δεν εχει καποια επιλογη για εισαγωγη συμβολου ?

στο word για windows ειναι στο insert symbol. στο word mac δε το βρισκω πουθενα! :(

Δημοσ.

ρωτησα ενα φιλο μου που ασχολειται και μου ειπε : "επιλεγεις τον αριθμο που θες να γινει δυναμη και πανω στη μπαρα εργασιων ειναι ενα κουμπακι που λεει χ2 το πατας και γινεται δυναμη" λογικα το κουμπι αυτο πρεπει να το βγαλεις εσυ στη μπαρα, οπως στο word των windows

Δημοσ.

δε το βλεπω πως γινετε δε καταλαβαινω πως προσθετεις κουμπια στο word. τουλαχισοτν δεν ειναι οπως στα window με δεξι κλικ στη μπαρα!! ?!

Δημοσ.
Πως κανουμε το μικρο μαθηματικο "2" (μικρο και πανω δεξια απο ενα γραμμα) ρε παιδια (εις τη δευτερα δηλαδη) σε μακμπουκ?

αυτο που ονομαζεις "μαθηματικο" 2 λεγεται , δύναμη της δευτέρας (2ας) ή τετράγωνο. :)

Δημοσ.

Θα πας (στο Word): View -> Formatting Palette, στο πινακάκι που θα σου πετάξει θα ανοίξεις τη κατηγορία Font αν δεν είναι ανοιχτή, και στη μεσαία σειρά, και στα δεξιά, θα δεις το κουμπάκι Α^2 (Α εις το τετράγωνο :P). Αυτό είναι το κουμπί που ζητάς. Δίπλα από αυτό υπάρχει το αντίστοιχο κουμπί που εισάγει δείκτη.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Γράφεις π.χ. "Α2", επιλέγεις το "2" μόνο, και πατάς ένα από τα 2 παραπάνω κουμπάκια, ανάλογα με το αν θες δύναμη ή δείκτη.

Προσωπικά, λόγω συγγραφής της πτυχιακής, το έχω μόνιμα ανοιχτό το Formatting Palette. Επίσης, όπως θα δεις και μόνος σου, έχει και άλλα χρήσιμα κουμπάκια. ;)

Δημοσ.

ενναλακτικα μπορεις να κανεις μια συντομευση στο charmap (δεχι κλικ, δημιουργια νεας συντομευσης, να δειχνει στο αρχειο charmap.exe)

εκει μεσα εχει τους χαρακτηρες που θελεις

Δημοσ.

Στα Windows, σε πολλές διατάξεις πληκτρολογίου, μεταξύ των οποίων και η ελληνική, η US International και, αν θυμάμαι καλά, και η γερμανική, το ² μπαίνει έτσι:

Ctrl+Alt+2

Στα Μακ δεν έχει αντίστοιχο συνδυασμό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...