tonyk_x Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Θέλω να στήσω έναν δυνατό Η/Υ για επεξεργασία βίντεο. Θα χρησιμοποιώ Pinnacle Studio 10.5. Κάρτα έχω είδη την PINNACLE STUDIO MOVIEBOARD 500 και είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της και τα χαρακτηριστικά της. Πιστεύω όμως ότι το σύστημα μου δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει στο 100% και σκέφτομαι να στήσω ένα νέο Η/Υ μόνο για αυτή τη δουλειά. Που θα πρέπει να ρίξω το βάρος (λέγε με φράγκα) για να έχω καλύτερη απόδοση. Βασικά με ενδιαφέρει να μειώσω το χρόνο του rendering. Περιμένω τις συμβουλές - προτάσεις σας. Ευχαριστώ
parsifal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 1. Ευρύχωρο κουτί με θέσεις για 12άρηδες ανεμιστήρες μπροστά-πίσω. Αντίστοιχος αριθμός ανεμιστήρων με όσο το δυνατόν λιγότερα dB και μεγαλύτερο airflow 2. Άνετο σε Watt και μεγάλου/γνωστού κατασκευαστή τροφοδοτικό 3. UPS. Όχι τόσο για να σώζεις τη δουλειά σε περίπτωση διακοπής (πού να βρεις UPS με τόση αυτονομία που να καλύπτει το χρόνο που θα πάρει ένα πολύπλοκο rendering), αλλά για να προστατεύει κατά το δυνατόν το τροφοδοτικό από τα τερτίπια της Δ.Ε.Η. 4. Δοκιμασμένο και με ώριμο BIOS μοντέλο μητρικής --> όχι άρτι αφιχθέντα μοντέλα 5. Τετραπύρηνος επεξεργαστής Intel 6. 4GB RAM από μεγάλο κατασκευαστή. Σε ενδιαφέρει συμβατότητα με τη μητρική και σταθερή λειτουργία, δεν είναι ανάγκη να ψάχνεις τρελλά timings κλπ. Για τον πρώτο λόγο, πολλοί επαγγελματίες επιλέγουν Kingston. 7. Ένας μικρός δίσκος για Λ/Σ + εφαρμογές, άλλοι δύο μεγάλοι σε RAID-0 (ας είναι και ψευτο-RAID της μητρικής) για τα projects σου
tonyk_x Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 1. 7. Ένας μικρός δίσκος για Λ/Σ + εφαρμογές, άλλοι δύο μεγάλοι σε RAID-0 (ας είναι και ψευτο-RAID της μητρικής) για τα projects σου Το λειτουργικό και οι εφαρμογές να μην είναι σε RAID 0? Δεν θα κερδίσω σε ταχύτητα? Εγώ σκεφτόμουν (μάλλον λάθος) το ανάποδο, δηλ Λ/Σ + εφαρμογές σε RAID-0 με μικρούς δίσκους, και απλούς μεγάλους για τα projects. Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον έχεις δίκιο.... Ευχαριστώ για τα tips.
tonyk_x Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Κάρτα γραφικών θα χρειαστώ ή και με on board θα κάνω τη δουλειά μου.
Delirium Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Κάρτα γραφικών θα χρειαστώ ή και με on board θα κάνω τη δουλειά μου. Tha xreiasteis Kalytera na yparxei epano, exarxis. Ektos kai riskareis, na "skalosei" kapoies stigmes :twisted:
parsifal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Τί εννοείς, να «σκαλώσει»; Πρόκειται για 2D απεικόνιση, εκεί τα ενσωματωμένα chips γραφικών π.χ. της Intel δουλεύουν απροβλημάτιστα. Χώρια το κέρδος σε μειωμένη κατανάλωση λόγω onboard. Προσωπικά, δε θα απέφευγα μία τέτοια λύση αν μου δινόταν. Το θέμα είναι άλλο: Οι μητρικές με ενσωματωμένο graphics chip είναι συνήθως τα low-middle range μοντέλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.