Προς το περιεχόμενο

Greeklish VS Ελληνish

ApSiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά....μετά από πολύ καιρό είπα και εγώ να κάνω το 1ο μου post στο section Μπλα Μπλα....

Το θέμα μου είναι Greeklish VS Ελληνish....τι εννοώ...

Ευτυχώς τώρα τελευταία βλέπω όλο και περισσότερους να γράφουν στα Ελληνικά στο forum μας....

Θυμάμαι πριν λίγο καιρό και εγώ δεν μπορούσα να γράφω ελληνικά με τίποτα....μόνο greeklish!!!Βέβαια το συνήθισα σιγά σιγά και μου έκανε καλό (αφού είχα ξεχάσει την ορθογραφία μου τελείως!).

Όμως από όταν αρχίσαμε να γράφουμε όλο και περισσότεροι με ελληνικούς χαρακτήρες κάπως ξεχάσαμε ότι υπάρχουν αγγλικοί χαρακτήρες για τις αγγλικές λέξεις!!!

Παιδιά πραγματικά προχτές προσπαθούσα να διαβάσω ένα thread το οποίο είχε αγγλικές ορολογίες με ελληνικούς χαρακτήρες....5 λεπτά μου πήρε!!!!

Ει Ντι Εσ Ελ?

Εξ Πι?

και ένα κάρο άλλα πράγματα....τα οποία δεν θέλω να θυμάμαι....

Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να κάνεις μια αλλαγή γλώσσας να γράψεις όπως πρέπει τον αγγλικό όρο????Είμαι παρανοϊκός?Ζητάω πολλά?Έχω τρελαθεί????

(για την ορθογραφία δεν λέω τίποτα καθώς ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να βάλεις ένα λεξικό στο πι σι(!!!))

Δημοσ.

φιλε πολύ χειρότερα είναι να μεταφράζονται οι όροι στα ελληνικα.

Εκει να δείς χαμένες εργατοώρες προσπαθώντας να δείς τι θέλει να πεί ο ποιητής

Δημοσ.

αυτο το να γραφεις αγγλικους ορους στα ελληνικα το κανω και εγω καμια φορα γιατι βαριεμαι να αλλαξω την γλωσσα.

Δημοσ.

Εγώ το βλέπω ως αστείο και το χρησιμοποιώ αρκετά. Το ένιγουέι (απαραιτήτως δίτονο), το πρόμπαμπλι κτλ τα σπάνε και για μένα τουλάχιστον δεν έχει να κάνει με βαρεμάρα:P.

Δημοσ.

χαχαχαχα φορ δε γκοντ ρε παιδιά!!!

και ορθογραφία σου κάνει ο υπολογιστής τι άλλο θες (εγώ έχω βάλει παντού ορθογραφικούς ελέγχους γτ η κατάσταση θα ήταν τραγική!)

Και όχι τίποτα άλλο νιώθω ότι θα με περάσουν για μ@λ@κ@ και για στριμμένο αν πω τπτ για το συγκεκριμένο πράγμα....

P.S. @ nektarios ειρωνικά το είπα ότι είναι δύσκολο να βάλεις ορθογραφία στο pc....

Δημοσ.

Και εγώ που ξέρω ορθογραφία έχω βάλει ορθογράφο ώστε εάν κάνω κάποιο λάθος να το πιάσει και να το μάθω κιόλας...

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά....μετά από πολύ καιρό είπα και εγώ να κάνω το 1ο μου post στο section Μπλα Μπλα....

Το θέμα μου είναι Greeklish VS Ελληνish....τι εννοώ...

Ευτυχώς τώρα τελευταία βλέπω όλο και περισσότερους να γράφουν στα Ελληνικά στο forum μας....

Θυμάμαι πριν λίγο καιρό και εγώ δεν μπορούσα να γράφω ελληνικά με τίποτα....μόνο greeklish!!!Βέβαια το συνήθισα σιγά σιγά και μου έκανε καλό (αφού είχα ξεχάσει την ορθογραφία μου τελείως!).

Όμως από όταν αρχίσαμε να γράφουμε όλο και περισσότεροι με ελληνικούς χαρακτήρες κάπως ξεχάσαμε ότι υπάρχουν αγγλικοί χαρακτήρες για τις αγγλικές λέξεις!!!

Παιδιά πραγματικά προχτές προσπαθούσα να διαβάσω ένα thread το οποίο είχε αγγλικές ορολογίες με ελληνικούς χαρακτήρες....5 λεπτά μου πήρε!!!!

Ει Ντι Εσ Ελ?

Εξ Πι?

και ένα κάρο άλλα πράγματα....τα οποία δεν θέλω να θυμάμαι....

Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να κάνεις μια αλλαγή γλώσσας να γράψεις όπως πρέπει τον αγγλικό όρο????Είμαι παρανοϊκός?Ζητάω πολλά?Έχω τρελαθεί????

(για την ορθογραφία δεν λέω τίποτα καθώς ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να βάλεις ένα λεξικό στο πι σι(!!!))

Πού να έβλεπες και τον Ducklord στο adslgr.com! :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...