Προς το περιεχόμενο

Παραβιαση πανεπ/κου ασυλου

olatalefta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
[...]Στη σύλληψη μιας κοπέλας μέσα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και αρκετές προσαγωγές, προχώρησαν οι αρχές, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων, στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ και τα οποία έληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Οι νεαροί, που εξορμούσαν από το χώρο του Πανεπιστήμιου, πετούσαν πέτρες και βόμβες μολότωφ εναντίον των αστυνομικών, οι όποιοι απάντησαν με δακρυγόνα.[...]

Ακόμα πιστεύετε οτι η παρουσία αστυνομικών στον συγκεκριμένο τόπο και τον συγκεκριμένο χρόνο ήταν αδικαιολόγητη;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Σίγουρα κάποιο πρόβλημα έχεις μαζί μου.Αλλά δεν το λες γιά να το λύσουμε.

Το εκτός θέμαΜήπωςτος δεν κατάλαβα. μίλησα γιά τα προβατάκια πού βόσκουν ήσυχα στο λειβάδι?

Όχι man, μην το παίρνεις έτσι, δεν έχω κάτι μαζί σου. Παρακάτω:

Όσοι τότε ψήφιζαν ΝΑΙ στη χούντα καί ζούν ακόμη κάποιο κόμμα ψηφίζουν καί σήμερα δεν νομίζεις?

1. Είσαι εκτός θέματος γιατί μιλάμε για το άσυλο ενώ εσύ μιλάς για κόμματα και ψήφους.

2. Παραβιάζεις τους κανόνες γιατί μιλάς για κόμματα και ψήφους.

3. Το κάνεις συνέχεια, με τελευταίο παράδειγμα το thread για τις πυρκαγιές στο οποίο τουλάχιστον 1 post σου (που έτυχε και παρατήρησα) σβήστηκε για τους 2 παραπάνω λόγους.

οπότε

geovard είσαι και εκτός θέματος και παραβιάζεις τους κανόνες και το κάνεις συνέχεια.

Εννοώ πως οι απαντήσεις σου σηκώνουν συζήτηση που όμως δεν επιτρέπεται, οπότε απλά μην το κάνεις, και λυπάμαι που πρέπει να σου απαντήσω δημοσίως.

Αν θέλεις έλα με pm, για να μην μαμάμε το θρέντ.

ps, δεν είμαι χουντικός προς αποφυγή παρεξηγήσεων και προς απογοήτευση του LL :)

• Super Moderators
Δημοσ.
Βασικά η Χούντα ακόμα εδώ είναι απλά αλλάζει πρόσωπεία και προσαρμόζεται στα εκάστωτε δεδομένα για τους ευκολόπιστους...

Γιατί άμα υπάρχει νόμος που απαγορεύει να κατουράω σε δημόσιους χώρους, και με πιάσουν και θέλουν να με τιμωρήσουν θα το κάνουν και ας είναι για μ... λόγο.

Όταν όμως αυτοί παραβιάζουν κάτι που λέγεται άσυλο και κάποιοι πέθαναν για αυτό (και έστω και ας είναι λάθος η μορφή που έχει τώρα), απλά καλά έκαναν...

Α ρε ζαρτινιέρες που θέλετε όλοι! ΒΟλεμένοι ε βολεμένοι...

(όποιος θέλει ναρκωτικά σε μεγάλη ποικιλία καθώς και μολώτοφ σε pm το email να σας στείλω φυλλάδιο)

Ρε το θέμα είναι να τηρούνται κάποιοι κανόνες. Μπαίνουν ζώα και ρίχνουν μολότοφ και τα καίνε και τα σπάνε; Ε να καλέσει το πρυτανικό συμβούλιο την αστυνομία να μπουν να τους πιάσουν. Το νομικό πλαίσιο υπάρχει. Αλλά όχι και ασφάλεια μέσα σε όλο το πανεπιστήμιο και συλλήψεις χωρίς έγκριση.

Και ξέρεις τι ??? Οι μόνοι που φταίνε είναι οι Πρυτάνεις και τα κ***συμβούλια που δεν ΤΟΛΜΑΝ να πάρουν απόφαση να μπει μέσα αστυνομία. Αυτοί φταίνε και κανείς άλλος....

Eπειδή γίνεσαι προσβλητικός σε όσους δεν συμφωνούν μαζί σου και από την άλλη φαίνεται ότι δεν γνωρίζεις για τι πράγμα ακριβώς μιλάς, ρίξε μια ματιά στο άρθρο 2 του Ν.1268/82 που είναι η νομική κατοχύρωση του πανεπιστημιακού ασύλου. Διάβασε προσεκτικά την παράγραφο 7:

7. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμοδίου οργάνου του Α.Ε.Ι. επιτρέπεται μόνον εφ' όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

Μήπως τώρα θέλεις να ανακαλέσεις τουλάχιστον μερικά από όσα είπες;

• Super Moderators
Δημοσ.
Η μολότοφ φυσικά θεωρείται κακούργημα έτσι;

Συγγνώμη, τώρα είδα την ερώτηση.

Η ρίψη μολότωφ είναι:

α. παραβίαση του νόμου περί εκρηκτικών

και

β. απόπειρα ανθρωποκτονίας, έτσι και ρίχνεται εναντίον ανθρώπων.

Οπότε ναι, είναι κακούργημα.

Δημοσ.
Thanx!

Το να μην ξέρω πως γράφεται τι είναι; :oops:

ΜΕ ένα ορθογραφικό λάθος: Πταίσμα

ΜΕ δύο ορθογραφικά λάθη: Πλημέλλημα

ΜΕ τρία ορθογραφικά λάθη: Κακούργημα.

Όπως καταλαβαίνεις είναι το ίδιο είτε πετάξεις μια μολότωφ είτε την σκοτώσεις στην ορθογραφία.

Καλά, στην εξής πρόταση: ''Πέταξα μια μωλώτοφ'', έρχονται τα ισόβια...

Δημοσ.
Βασικά η Χούντα ακόμα εδώ είναι απλά αλλάζει πρόσωπεία και προσαρμόζεται στα εκάστωτε δεδομένα για τους ευκολόπιστους...

Γιατί άμα υπάρχει νόμος που απαγορεύει να κατουράω σε δημόσιους χώρους, και με πιάσουν και θέλουν να με τιμωρήσουν θα το κάνουν και ας είναι για μ... λόγο.

Όταν όμως αυτοί παραβιάζουν κάτι που λέγεται άσυλο και κάποιοι πέθαναν για αυτό (και έστω και ας είναι λάθος η μορφή που έχει τώρα), απλά καλά έκαναν...

Α ρε ζαρτινιέρες που θέλετε όλοι! ΒΟλεμένοι ε βολεμένοι...

(όποιος θέλει ναρκωτικά σε μεγάλη ποικιλία καθώς και μολώτοφ σε pm το email να σας στείλω φυλλάδιο)

Αγαπητε, τις τελευταιες δεκαετιες, απο οσο εχω τσεκαρει... εχουμε δημοκρατια, και εχουν ξεπεραστει προ πολλου οι λογοι που υπηρχε η αναγκη για το οποιο ασυλο. Αν παραμενουν νοσταλγοι του παρελθοντος (Χουντα)... αυτο δεν μας επηρεαζει στο ελαχιστο. Η κοινωνιας μας εχει ωριμασει και εχει προχωρησει θελω να πιστευω.

Σημερα το ασυλο δεν προστατευει καμια ελευθερια αποψεων (η οποια υπαρχει ουτως η αλλως δια του νομου) αλλα καταντησε να προστατευει τα ενα ματσο τσογλανακια που τα σπανε και παιζουν κρυφτο με την αστυνομια. Αν μη τι αλλο αυτο αποτελει προσβολη στους οσους εδωσαν καποτε το αιμα τους για καποια ιδεωδη... και εφοσον οι πανεπιστημιακες αρχες θελουν να διατηρουν το ασυλο αυτο, τοτε θα πρεπει να λαβουν τα μετρα τους για να μην ξαναδωσουν αφορμη.

Εγω ξερω, και με λειπει το γεγονος πως για περπατησεις το βραδυ μεσα στο πανεπιστημιο χρειαζεσε και κανα 2 μπραβους απο διπλα σου...

Δημοσ.

Ως φοιτητής επι πτυχίω, έχω διαπιστώσει ότι το μεγαλύτερο κακό στη σχολές το κάνουν οι ίδιοι οι φοιτητές. Θα τολμήσω να πώ ότι τους σιγοντάρουν από πίσω οι καθηγητές που βολεύονται από την κατάσταση. Καιρός να στριμωχτούν κάποιοι κώλοι...

Κ όταν λέω οι φοιτητές δεν εξαιρώ κανέναν. Είτε με την αδιάφορία τους, είτε με το συνδικαλισμό, τα πανεπιστήμια συρρικνώνονται. Έχουμε φτάσει να προτιμώνται σε δουλειές απόφοιτοι ΙΕΚ παρά ΑΕΙ.

Δημοσ.

Το άσυλο προϋπήρχε της δικτατορίας, δεν θεσπίστηκε αργότερα ως φόρος τιμής στους εξεγερθέντες. Στοχεύει στη διασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης και της διακίνησης των ιδεών. Φυσικά και δεν θεσπίστηκε για να ρίχνουν μολότωφ κάποιοι ατιμωρητί.

Δυστυχώς, έτσι όπως καταχρώνται του ασύλου, θα έρθει η στιγμή που κάποια κυβέρνηση θα το καταργήσει παρουσιάζοντας την κατάργησή του ως μεγάλη μεταρρύθμιση. Δυστυχώς αποδειχτήκαμε ανίκανοι να διαχειριστούμε την ελευθερία μας :cry:.

Δημοσ.
Αγαπητε, τις τελευταιες δεκαετιες, απο οσο εχω τσεκαρει... εχουμε δημοκρατια, και εχουν ξεπεραστει προ πολλου οι λογοι που υπηρχε η αναγκη για το οποιο ασυλο. Αν παραμενουν νοσταλγοι του παρελθοντος (Χουντα)... αυτο δεν μας επηρεαζει στο ελαχιστο. Η κοινωνιας μας εχει ωριμασει και εχει προχωρησει θελω να πιστευω.

Θα διαφωνησω οτι εχει ωριμασει για τον απλουστατο λογο οτι ενα 5% της χωρας, θα δωσει "γροθια στο κατεστημενο"... γεμισαμε νοσταλγους μου φαινεται :neutral:

Δημοσ.
Όχι man, μην το παίρνεις έτσι, δεν έχω κάτι μαζί σου. Παρακάτω:

1. Είσαι εκτός θέματος γιατί μιλάμε για το άσυλο ενώ εσύ μιλάς για κόμματα και ψήφους.

οπότε

Μήπως αυτοί πού μας κυβερνάνε κάθε φορά καί καθορίζουν τη μοίρα μας εκλέγονται με όστρακα?

Απορώ πολύ με σένα(μόνο με σένα έτσι?) πού βλέπεις ότι είμαι εκτός θέματος.Σίγουρα θες να κάνεις πλάκα.

Σίγουρα κάτι κρύβεις.Αυτό πιστεύω εγώ.Καί αυτό με τρομάζει.

Δημοσ.
Μήπως αυτοί πού μας κυβερνάνε κάθε φορά καί καθορίζουν τη μοίρα μας εκλέγονται με όστρακα?

Απορώ πολύ με σένα(μόνο με σένα έτσι?) πού βλέπεις ότι είμαι εκτός θέματος.Σίγουρα θες να κάνεις πλάκα.

Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ, παρότι το εξήγησα παρακάτω, και λυπάμαι που έκανες γαργάρα το υπόλοιπο post μου.

Ο τύπος πρέπει να λέγεται Μόλοτωφ

Αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ. Εξ ου και Μόλοτωφ(/β) cocktail

Δημοσ.

Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ, παρότι το εξήγησα παρακάτω, και λυπάμαι που έκανες γαργάρα το υπόλοιπο post μου.

Αυτό τώρα το εννοείς; Τι εννοείς; :confused:

Ο τύπος πρέπει να λέγεται Μόλοτωφ

Αυτή την εντύπωση έχω κι εγώ. Εξ ου και Μόλοτωφ(/β) cocktail

( έκανα edit και βγήκε double post? )

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...