Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια με MB ASUS p5k

mkl222

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρα (ο βλάκας) ένα ΜΒ asus p5k.

Αφού μου έσπασε τα νεύρα να το σταθεροποιήσω (στα default settings του BIOS έκανε reboot κάθε λίγο και λιγάκι, δεν διάβαζε/έγραφε σωστά τους δίσκους κλπ), μετά από μια εβδομάδα απρόσκοπτης λειτουργίας, διαπίστωσα ότι το DVD-RW (NEC 3500, IDE), ενώ διάβαζε κανονικά, όταν πήγαινα να γράψω ένα CD ή DVD κολλούσε στο 1-2%.

Δοκίμασα τόσο με ImgBurn όσο και με nero, τα ίδια. Άλλαξα καλώδιο, τίποτα. Στην απελπισία μου απενεργοποίησα το USB Legacy support (υπαρχει μια ακατανόητη ---για μένα--- σχέση μεταξύ USB και του απαράδεκτου jmicron controller) και η εγγραφή προχώρησε.

Έφτασε στο αστρονομικό 13-15% και πάπαλα.

Εννοείται ότι έχω ελέγξει τις μνήμες με 24ώρο memtest και δεν βρέθηκε πρόβλημα.

Η σύνθεση είναι:

- CPU Core2 duo E6750

- RAM DDR2 Teamgroup Xtreem 800 2*1GΒ

- Τροφοδοτικό seasonic s12 energy + 550W

Μήπως έχει κανείς αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτό το πρόβλημα, ή έστω μήπως έχετε καμμιά ιδέα τι να κάνω, γιατί θα το σπάσω.

BTW, τι λέει η εμπειρία σας, μπορώ να το επιστρέψω στο ΠΛΑΙΣΙΟ και να απαιτήσω να μου δοθεί άλλη μάρκα, πληρώνοντας την διαφορά, μια και το ΜΒ δεν λειτουργεί με τον τρόπο που περιγράφεται στην web page του καταστήματος;

Το MB αγοράστηκε τέλος Ιουλίου μέσω web.

Επιπροσθέτως, εγώ είχα παραγείλει ένα p5b-e, αλλά με πήραν τηλέφωνο και μου προσφέραν το p5k, στην τιμή του p5b-e γιατί το τελευταίο κατα λάθος ήταν στον κατάλογο.

Δημοσ.

Πριν περίπου ένα μήνα πήρα από το Πλαίσιο τα εξείς:

P5K Deluxe/WiFi (ίδια με τη δίκιά σου στη βάση αλλά πολλύ πλουσιότερη σε εξοπλισμό), Q6600, 2x1GB kit Crucial ballistix, PSU Enermax Galaxy 850w DXX. Είχα επίσης μια 8800GTS/320. Μέχρι τώρα κανένα από τα προβλήματα που περιγράφεις δεν έχω συναντήσει, παρόλο που έχω πάνω 4sata HD και 2 optical drives. Οι προτάσεις μου κατά σειρά είναι:

1-Αναβάθμιση BIOS

2-PSU. σχετικά αδύναμο, συχνά αδύναμα/κακής ποιότητας PSU δημιούργούν "ανεξήγητα" προβλήματα. Αν μπορούσες να δανιστείς κάποιο καλό psu.

3-Windows - φρέσκια εγκατάσταση

Δημοσ.

μια χαρά είναι το τροφοδοτικό του, και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να σχετιστεί το τροφοδοτικό με το πρόβλημα που έχει....

Δημοσ.

Ανεπαρκής τροφοδοσία σε οποιοδήποτε περιφερειακό προκαλέι καμία φορά απρόβλεπτη συμπεριφορά του,ακόμα και λάθη σε εγγραφή. Καλό θα ήταν να το κοιτάξει για να το αποκλείσει, αυτό μόνο, όχι ότι αναγκαστικά φτέι αυτό. Γενικά σε παλιότερα μηχανήματα που είχα, πολλά περίεργα προβλήματα λύθηκαν με αλλαγή PSU καλήτερης ποιότητας.

Δημοσ.

WickedOne seasonic 550W έχει το παλικάρι όχι Qtec 500W big fan

Επαρκέστατο τροφοδοτικό για το σύστημα του και αρκετά ποιοτικό(όχι top αλλά σίγουρα καλό)

Πιθανότατα να φταίει το dvd-rw(δοκίμασε κάποιο άλλο)

κανε ένα update στο firmware όπως σου είπαν πριν

Κανε ένα update τους drivers

Αν έχεις κι άλλες συσκευές πάνω σε IDE άσε μόνο το DvD-rw και ξαναδοκίμασε

Δημοσ.

Σήμερα πάλευα όλη μέρα με το motherboard και τώρα διαβάζω. Λοιπόν:

1. Το τροφοδοτικό είναι πολύ καλό και επαρκέστατο (και καινούργιο), παρ' όλα αυτά πήγε και εμένα το μυαλό μου εκεί και θα δανειστώ ένα άλλο για να δώ αν διορθώνεται τίποτα.

2. BIOS έχει το τελευταίο επίσημο (0603). Ίσως θα δοκιμάσω το 0701-beta.

3. Πήρα από την δουλειά άλλο DVD-RW και κάνει ακριβώς τα ίδια. Και τα δυο DVD-RW δουλεύουν μια χαρά σε άλλον υπολογιστή.

Επιπλέον παρατήρησα ότι αν βάλω ένα δίσκο στο εξωτερικό SATA ή σε USB και πάω να κάνω αντιγραφή μεγάλου όγκου δεδομένων προς τον εσωτερικό SATA (ή αντίστροφα), καταλήγω σε κόλημα με καταστροφή του partition του δίσκου προορισμού.

Ευχαριστώ για τις ιδέες σας. Αν σκεφτείτε κάτι άλλο... Εγώ θα σας ενημερώσω για την πορεία των δοκιμών, ή έστω σε πόσα κομμάτια το έσπασα από τα νεύρα.

Δημοσ.
Exo kai ego to Asus P5K.Den exo to paramikro provlima...

Κρίνοντας από το υλικό στην υπογραφή σου, τα DVD(-RW) είναι ΑΤΑ. Μπορείς να μου πείς --αν έχεις Windows-- άν στη διαχείριση συσκευών (device manager) εμφανίζεται ο jmicron controller σαν SCSI-RAID controller; Επίσης αν τα DVD αναφέρονται ως SCSI ή ως IDE;

Δημοσ.

Επειδη εχω και εγω την ιδια μητρικη και μου ειχε παρουσιασει σχεδον το ιδιο προβλημα αλαξα το dvd-rw και δεν ειχα κανενα προβλημα.

Δημοσ.

Τελικά μετά από συνεννόηση με το tech support της Asus, πάει για αντικατάσταση. Σκέφτομαι μάλλον να ζητήσω ένα Abit ip35

Δημοσ.

Παιδιά σε παρόμοιο δικό μου πρόβλημα με μια ASUS P5K -E για όλα έφταιγε ο jmicron controller. Εξαιτίας αυτού του α@@@@ιου έβλεπε τα DVDR μου τα οποία είναι IDE σαν SCSI. Κατα συνέπεια δεν ολοκλήρωμενε ποτέ την εγγραφή και χαλούσε τα δισκάκια όπως επίσης και συχνά πικνά "χανότανε" τα drives από το σύστημα ενώ η μητρική και τα VISTA τα βλέπανε κανονικά! Μόνο στα XP. Απεγκατέστησα αυτό που προανέφερα και όλα λειτουργούν ρολόι. Α και η σύσταση του PC είναι :

ASUS P5K -5 με WI-FI

INTEL Q6600

2x 1GB RAM CORSAIR

2x 500GB HDD, 1x150 GB και 1x320GB

2 DVDRW (ASUS 1814BL, PLEXTOR 750A)

ASUS HD2900XT

SOUND BLASTER AUDIGY 2 PLATINUM EXTERNAL

ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 750 WATT ENERMAX MODULAR.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...