Προς το περιεχόμενο

Ακόμα ένα "Θέλω οθόνη" θέμα...

Blackie

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Η οθόνη ενώ είναι πιο φωτεινή κάτω, στη γραμμή εργασιών, όσο ανεβαίνει σκουραίνει, με αποτέλεσμα να φαίνεται αρκετά! Το ξέρω πως είμαι ψείρας, αλλά μου φαίνεται περίεργο! Εφόσον οι ρυθμίσεις εφαρμόζονται σ'όλη την οθόνη, τότε γιατί συμβαίνει; Δε φταίει η γωνία θέασης, καθώς την κοίταξα από διάφορες γωνίες. Αυτό δε μπορώ να το εξηγήσω, μπορεί κάλλιστα να είναι software ή λόγω κάρτας γραφικών και να μην το παρατηρούσα πριν λόγω των 15" και της χαλασμένης φωτεινότητας... Πάντως αν νομίζει κανείς πως μπορεί να είναι θέμα οθόνης (και δε βαριέται) ας με διαφωτίσει!

Κι όμως είναι θέμα γωνίας θέασης. Στον κατακόρυφο άξονα οι γωνίες θέασης είναι κατά πολύ μικρότερες από αυτές που δίνει ο κατασκευαστής. Αν προσέξεις, αν πας λίγο πιο πίσω (αλλάζεις λοιπόν τη γωνία θέασης) μειώνεται το φαινόμενο. Αυτό πρέπει να ισχύει σε όλα τα ΤΝ panels.

Δημοσ.

Μακάρι να είναι έτσι, αλλά όπως και να το δω, απ'οποιαδήποτε γωνία το "πρόβλημα" παραμένει. Το καλό είναι πως είναι ανεπαίσθητο σε 1-2 games που κοίταξα, αλλά και σε ταινίες. Αυτό που φοβόμουν είναι μήπως χειροτερέψει με το χρόνο! Θέμα επιστροφής δεν τίθεται πάντως, αν εξαιρέσεις αυτό η οθόνη είναι κορυφαία! Θα ρωτήσω και στο service της LG να δω τι λένε κι αυτοί.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε παιδιά, δε ξέρω τι παίζει! Μου έφερα μια καινούρια 1900J απ'το service της LG, αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται! Και τι διάολο, το έχω δοκιμάσει σε 2 pc, ένα με μια ATI Radeon (9250 νομίζω το μοντέλο) και στο δικό μου, με Gforce FX 5700. Και στα 2 pc, αλλά και στις 2 οθόνες πιο χαμηλά αρχίζει να ασπρίζει. Ψάχνοντας στο internet παρατήρησα πως υπάρχει θέμα backlight στις LG, αλλά και αυτό το πρόβλημα δε ξέρω αν συσχετίζεται... Γνωρίζει κάποιος περί του θέματος;

Δημοσ.

Backlight bleeding legetai. To mono pou mporeis na kaneis einai na pareis kalytero monitor (opos eixame analysei se allo thema oi LG einai prosites othones alla min perimeneis kai para polla). Epeidi omos to na pareis neo monitor den einai eykolo kalutera na mi dineis simasia sto provlima... synithizetai me ton kairo.

YG: H proti sou LCD na ypotheso? An nai kalos irthes sto neo, xeirotero kosmo...

Δημοσ.

Δε μ'ενοχλεί το φως που φαίνεται σε κάθε πλευρά σε μάυρο φόντο, όσο το θέμα της φωτεινότητας, που στην ουσία δεν είναι απλά πρόβλημα, αλλά με ενοχλεί και στα μάτια! Η θα είναι σκούρη πάνω και κανονική όσο χαμηλώνει ή θα είναι κανονική πάνω και θα είναι παραφωτισμένη χαμηλά! Αλλά και οι 2 οθόνες ρε γαμώτο; Anyway, θα πάω για 3η αλλαγή κι αν κι αυτή είναι προβληματική τότε Χ στην LG! Θάψιμο στους γνωστούς κλπ!:P Βασικά, ναι, η 1η LCD, αποφάσισα να θυσιάσω απόδοση παρά χώρο...

Δημοσ.

Οι Samsung έχουν backlight bleeding?

(Κι εγώ ψάχνομαι και είχα σχεδόν καταλήξει σε LG...)

Κι άλλοι ψάχνονται:

http://www.overclock.net/monitors-displays/202627-backlight-bleeding.html

http://discuss.extremetech.com/forums/1004362163/ShowPost.aspx

http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=31&threadid=2038000&enterthread=y&STARTPAGE=2

Για δείτε κι αυτό:

Well, I wouldn't put too much credibility into relatively anonymous reviews/postings complaining of black light bleed, particularly since they are incorrectly parroting some complaint they read somewhere about BACKLIGHT bleed.

What is mistaken by people for backlight bleed is often simply a minor difference in screen lighting due to viewing angle. My Viewsonic LCD suffers from no backlight bleed, though many people complain of it in this (and many other) 20 inch widescreen LCD. Because you are not viewing the corners head-on, there is a slightly lighter appearance to the image at the corners. If you pick your butt up and look at the corners head-on, you see that the colors are identical to the center of the screen.

Most all larger LCDs show this to some degree.

Δημοσ.

Blackie ousiastika anaferesai se anomoiomorfia foteinotitas. Elpizo i 3i othoni pou tha sou steiloune na min se apasxolisei alla fovamai oti einai kataskevastiko to provlima.

Danaos ousiastika to provlima pou anaferetai sto post ayto einai oi gonies theasis - ena megalo meionektima ton othonon me panel TN. Gia ayto kai oses foroune IPS kai PVA einai safos anoteres. To oti omos exoune ayto to eggenes provlima as min to parousiazoume os idiorrythmia ton xriston.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...