Blackie Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Καλημέρα σε όλους. Όπως καταλάβατε θέλω να πάρω οθόνη, αλλά μέχρι στιγμής έχω καραμπερδευτεί. Έχω κοιτάξει στο forum για μερικά μοντέλα και γνώμες, αλλά και πάλι θα σας πρήξω λιγάκι, λόγω επείγουσας αλλαγής, καθώς κάηκε η προηγούμενή μου. Έχω καταλήξει σε 19"άρα εώς 400 ευρώ, για gaming και ταινίες περισσότερο. Βέβαια, θα προτιμούσα μια των 200-300, αλλά αν μια των 400 έχει τραγικές διαφορές με αυτές χαμηλότερης τιμής, κοινώς αν αξίζει τα λεφτά της παίζει και να τα έδινα. Οι απορίες μου είναι οι παρακάτω: 1. Η αντίθεση πρέπει να είναι υψηλή, χαμηλή η δεν παίζει καθόλου ρόλο; Έχω ακούσει πως αν είναι χαμηλή (βλέπε γύρω στα 700:1) και δω κάποια ταινία ή παίξω κάποιο παιχνίδι σκοτεινό δε θα αποδίδει καλά σε περίπτωση που το θέλω να ανεβάσω την αντίθεση. Εν ολίγοις, να το πάρω υπ' όψην ή όχι; 2. Τετράγωνη, λίγο πιο στενόμακρη ή wide; Οι ταινίες σε wide θα παίζουν καλά, αλλά τα παιχνίδια; 3. Ο χρόνος απόκρισης μεταξύ π.χ. 2 και 5ms είναι πολύ εμφανής; 4. Την εγγύηση των μη καμμένων pixel της LG να την υπολογίσω ή είναι γενικώς δύσκολο να καούν pixel; 5. Ποιες οθόνες θεωρούνται ως πιο καλές σε θέμα κατασκευής όσον αφορά το χρόνο; Θέλω μια που να αντέξει, όχι να καεί στα 3 χρόνια για παράδειγμα. 6.Τα VN και TN panel έχουν τεράστιες διαφορές; Κοινώς, θα χάσω πολλά επιλέγοντας μια με TN panel; Αυτά τα... λίγα, δώστε μου τα φώτα σας και συγνώμη για το πρήξιμο!
isspro Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 me 570 pira aytin kai exw pathei tin plaka mou. apo ta kalytera panel kai 8ms.... apla ta pragmata.. alliws pigaine se 22". den exw kouragio na grapsw alla. to prwi ta ypoloipa
Blackie Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Σ'ευχαριστώ, αλλά 570 με καμία δε δίνω, και θα προτιμούσα μια των 19"!
Anon Ymous Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 1. Η αντίθεση πρέπει να είναι υψηλή, χαμηλή η δεν παίζει καθόλου ρόλο; Έχω ακούσει πως αν είναι χαμηλή (βλέπε γύρω στα 700:1) και δω κάποια ταινία ή παίξω κάποιο παιχνίδι σκοτεινό δε θα αποδίδει καλά σε περίπτωση που το θέλω να ανεβάσω την αντίθεση. Εν ολίγοις, να το πάρω υπ' όψην ή όχι; 2. Τετράγωνη, λίγο πιο στενόμακρη ή wide; Οι ταινίες σε wide θα παίζουν καλά, αλλά τα παιχνίδια; 3. Ο χρόνος απόκρισης μεταξύ π.χ. 2 και 5ms είναι πολύ εμφανής; 4. Την εγγύηση των μη καμμένων pixel της LG να την υπολογίσω ή είναι γενικώς δύσκολο να καούν pixel; 5. Ποιες οθόνες θεωρούνται ως πιο καλές σε θέμα κατασκευής όσον αφορά το χρόνο; Θέλω μια που να αντέξει, όχι να καεί στα 3 χρόνια για παράδειγμα. 6.Τα VN και TN panel έχουν τεράστιες διαφορές; Κοινώς, θα χάσω πολλά επιλέγοντας μια με TN panel; Αυτά τα... λίγα, δώστε μου τα φώτα σας και συγνώμη για το πρήξιμο! 1) Καλό είναι να είναι μεγάλο, αλλά οι πολύ μεγάλες τιμές είναι μούφες (dynamic contrast). Ψαξε για review όποιας οθόνης σε ενδιαφέρει... 2) Καθαρά προσωπικό θέμα. Στις ταινίες θα είσαι καλά, έτσι κι αλλιώς όλες οι ταινίες σε wide κάδρο βγαίνουν. Δε θα έχεις πρόβλημα με νέα παιχνίδια. Σε παλαιότερα που δεν υποστηρίζουν wide αναλύσεις ή θα κάνει stretch την εικόνα, ή (αν υποστηρίζει ο driver κάτι τέτοιο) θα βλέπεις μαύρες λωρίδες δεξια - αριστερά. Αυτό που ίσως θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι ότι οι υψηλές αναλύσεις απαιτούν καλό συνδυασμό CPU - GPU. Διαφορετικά, θα ρίξεις την ανάλυση κάτω από τη native και το οπτικό αποτέλεσμα μπορεί να μή σου αρέσει. Αν βέβαια μείνεις στις 19 ίντσες λογικά δε θα έχεις πρόβλημα, με ένα αξιοπρεπές μηχάνημα. 3) Δε θα το έλεγα. Βέβαια, και εδώ παίζουν μούφα μετρήσεις και καλό θα ήταν να δεις κανένα review. 4) Πολύ σχετικό - προσωπικό θέμα. Άλλους δεν τους πειράζει και κανένα καμμένο pixel. Άλλους πάλι τους πειράζει. 5) Δεν έχω ακούσει και πολλούς που να τους έχει καεί η tft. Είναι μάλλον σπάνιο φαινόμενο. Πόσο μάλλον στα τρία χρόνια. 6) Εδώ χωράει πολλή συζήτηση... Αντικειμενικά, τα {P,M}VA panels έχουν καλύτερη χρωματική απόδοση και σαφώς καλύτερες γωνίες θέασης από τα ΤΝ. Επίσης, και στις δύο περιπτώσεις θα δεις ότι panels της ίδιας τεχνολογίας έχουν τρανταχτές διαφορές. Η χρωματική απόδοση μπορεί να διορθωθεί (ως ένα βαθμό) με σωστό καλιμπράρισμα της οθόνης. Αν βέβαια πάρεις ένα φτηνιάρικο ούτε αυτό σε σώζει. Από την άλλη, αν δεν είσαι γραφίστας (ή κάτι παρεμφερές) δε θα έπρεπε να σε απασχολεί πάρα πολύ η χρωματική απόδοση. Πάμε λοιπόν στις γωνίες θέασης... Αφού θες να βλέπεις ταινίες υποθέτω ότι δε θα είσαι πάντα μπροστά από την οθόνη (ή έστω σε μικρή γωνία). Στην περίπτωσή σου ένα ΤΝ panel μπορεί να σε απογοητεύσει. Τέλος, και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να βρεις γρήγορες οθόνες. Σαν επίλογος: Πριν αγοράσεις οτιδήποτε, καλό είναι να πας μια βόλτα στα μαγαζιά και να δεις την οθόνη μπροστά σου.
NeithaN Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Υπάρχει σε LG και η 22” που κάνει περίπου 220 ευρώ… Αν σε ενδιαφέρει το μέγεθος που κατά την γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό, την έχει φίλος και είναι πολύ καλή επιλογή. Παρόλα αυτά έχω την εντύπωση πως χρησιμοποιεί TN panel δηλαδή θα κάνεις μια μικρή υποχώρηση στο μαύρο και στην ζωντάνια των χρωμάτων, όπως είπα όμως και πριν είναι μικρή και δεν θα σε ενοχλήσει, πάντα για μέχρι 400 ευρώ…
Blackie Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις! Αρχικώς να πώ στον προηγούμενο φίλο, ότι δεν με ενδιαφέρει μια οθόνη άνω των 19". Όσων αφορά τις μεγάλες τιμές εννοείς αυτές που είναι 2000:1 ή για άνω των 700:1 ας πούμε; Όσο για το σχήμα της οθόνης, θα με ενδιέφερε να παίζω και λίγο πιο παλιά παιχνίδια οπότε ίσως να έχω κάποιο πρόβλημα όσων αφορά την ανάλυση. Οπότε λέω να προτιμήσω μια απλή στενόμακρη. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρουν τα καμένα pixels και γι αυτό μου φαίνεται πολύ καλή η εγγύηση της LG για 0 καμένα pixels. Αυτό σημαίνει ότι στις υπόλοιπες εταιρείες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστούν καμένα pixels στις οθόνες τους ή πρόκειται για κάποιο τρόπον τινά διαφημιστικό κόλπο της LG; Και κάτι άλλο, ξέρουμε αν κάποια καταστήματα δεν έχουν τόσο καλή φήμη όσων αφορά τις οθόνες τους; Καθώς έχω βρει ένα μοντέλο flatron της LG στα 230euro ενώ σε άλλο μαγαζί 330euro. Έχω ακούσει για το συγκεκριμένο κατάστημα ότι έχει προιόντα που έχουν κατασκευαστεί με κατώτερα υλικά σε σχέση με αυτά που υπάρχουν σε άλλα καταστήματα γι αυτό και έχει τόσο χαμηλές τιμές. Ακούγεται περίεργο αλλά εμένα προσωπικά με έβαλε σε σκέψεις, γιατί πρόκειται για μεγάλο κατάστημα. Εν τέλει, να αποφύγω κάποια καταστήματα;
REALZEUS Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Den exo akousei gia tetoio katastima Blackie. Mipos einai dioforetiko montelo ki etsi exei alli timi? Oso gia tis LG, ayto pou exo katalavei meta apo endelexi erevna einai to eksis: Oi LG pernane katotero elegxo poiotitas sto ergostasio ki etsi dinoune 0 pixel eggyisi se osous pelates diamartyrithoune eno kanoune kai terastio PR campaign legontas gia ta 0 pixels pou dinoune. Einai arketa eksypno marketing trick alla oxi makroprothesma kai sigoura oxi gia tous gnostes. Oi Samsung px den dinoune 0 pixel alla einai poly pio spanies oi periptoseis kammenon pixels kai oi othones tis theorountai anoteres. Fysika gia to budget conscious customer oi LG einai poly kali epilogi; gia ton quality seeking omos oxi toso.
Anon Ymous Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Όσων αφορά τις μεγάλες τιμές εννοείς αυτές που είναι 2000:1 ή για άνω των 700:1 ας πούμε;... Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρουν τα καμένα pixels και γι αυτό μου φαίνεται πολύ καλή η εγγύηση της LG για 0 καμένα pixels. Αυτό σημαίνει ότι στις υπόλοιπες εταιρείες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανιστούν καμένα pixels στις οθόνες τους ή πρόκειται για κάποιο τρόπον τινά διαφημιστικό κόλπο της LG; ... Και κάτι άλλο, ξέρουμε αν κάποια καταστήματα δεν έχουν τόσο καλή φήμη όσων αφορά τις οθόνες τους; Όσο μεγαλώνει το contrast, μάλλον μεγαλώνει και το ψέμα από την πλευρά του κατασκευαστή. Και παίζει ρόλο πως το μετρά ο κάθε κατασκευαστής. Πάντως, οτιδήποτε με ονομαστικό contrast 2000:1 και πάνω σε καλύπτει. Και εμένα με ενδιέφερε το θέμα των καμμένων pixel και για το λόγο αυτό προτίμησα να πάρω μια LG. Δεν πήρα ότι πιο φτηνιάρικο υπήρχε τότε (που θα σου πρότεινα να απόφύγεις) και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Στατιστικά για το ποια εταιρεία έχει τα πιο πολλά καμμένα pixels δεν έχω. Ως ένα βαθμό η πολιτική της LG μπορείς να πεις ότι έιναι επιθετική και προσπαθει να τραβήξει πελάτες έτσι. Αλλά, αν δεν είχαν και κάποια σιγουριά ότι δε θα έχουν πολλή χασούρα από επιστροφές δε νομίζω να το έκαναν. Για εμένα είναι άλλο θέμα η γενικότερη ποιότητα απεικόνισης και άλλο η ποιότητα κατασκευής μιας οθόνης. Για τα καταστήματα δεν έχω ακούσει κάτι. Μιλάς για τόσο τραγιkή διαφορά τιμής στο ίδιο μοντέλο; Σίγουρα;
Blackie Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Θα ήθελα να ρωτήσω ακόμα, αν ξέρετε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των LG 1900R & LG 1900J, γιατί σε κάποια sites αλλάζουν τα στατιστικά τους.
Anon Ymous Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Θα ήθελα να ρωτήσω ακόμα, αν ξέρετε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των LG 1900R & LG 1900J, γιατί σε κάποια sites αλλάζουν τα στατιστικά τους. Η σελίδα του κατασκευαστή φαντάζομαι δίνει τα (ονομαστικά) τεχνικά χαρακτηριστικά. Για πληροφορίες πολλών μοντέλων από διάφορους κατασκευαστές δες στο http://www.prad.de. Σε μερικές περιπτώσεις έχει και πραγματικά χαρακτηριστικά.
Blackie Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Σας ευχαριστώ όλους παιδιά, τελικά πήρα την LG 1900J! Προς το παρόν καλή, αλλά δε μπορώ να κρίνω, αφού μεταπήδησα από τις 15" στις 19". Τα πιξελιάσματα στα DVD και divx (ασχολίαστο) είναι πιο εμφανή, αλλά και στα αντικείμενα (φακέλους, αρχεία κλπ) φαίνονται ακόμα περισσότερο οι γωνίες. Γι'αυτά δε νομίζω να φταίει η οθόνη, αλλά τα γραφικά, καθώς και τα 32 bit. Έτσι θέλω να ελπίζω τουλάχιστον! Επίσης φαίνεται σαν να κουράζει περισσότερο απ'ότι οι crt, δε ξέρω κι αν τα herz πάνε πάνω απο 60. Από χρώματα είναι μια χαρά, και σε ταινίες, αλλά και σε games. Υπάρχει κάποιος tester για το χρόνο απόκρισης η οτιδήποτε άλλο; ΥΓ: Σε κάποιες φάσεις παρατήρησα πως αν πατάω πίσω και εμπρός στα παράθυρα ή αν μαρκάρω ένα αρχείο αλλάζουν χρώμα οι γραμμές των εργαλειών ανεπαίσθητα, αν ξεμαρκάρω το αρχείο επανέρχεται στο αρχικό χρώμα. Στην ουσία είναι σαν να φωτίζονται περισσότερο οι γραμμές εργαλειών. Είναι φυσιολογικό αυτό;
Kagkouros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Τα πιξελιάσματα που λες είναι απολύτως φυσιολογικά άμα δεν έχεις κάποιο codec. http://shortcut.wordpress.com/2006/02/17/codec-pack-all-in-1-6030/
Anon Ymous Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2007 Σας ευχαριστώ όλους παιδιά, τελικά πήρα την LG 1900J! Προς το παρόν καλή, αλλά δε μπορώ να κρίνω, αφού μεταπήδησα από τις 15" στις 19". Τα πιξελιάσματα στα DVD και divx (ασχολίαστο) είναι πιο εμφανή, αλλά και στα αντικείμενα (φακέλους, αρχεία κλπ) φαίνονται ακόμα περισσότερο οι γωνίες. Γι'αυτά δε νομίζω να φταίει η οθόνη, αλλά τα γραφικά, καθώς και τα 32 bit. Έτσι θέλω να ελπίζω τουλάχιστον! Επίσης φαίνεται σαν να κουράζει περισσότερο απ'ότι οι crt, δε ξέρω κι αν τα herz πάνε πάνω απο 60. Από χρώματα είναι μια χαρά, και σε ταινίες, αλλά και σε games. Υπάρχει κάποιος tester για το χρόνο απόκρισης η οτιδήποτε άλλο; ΥΓ: Σε κάποιες φάσεις παρατήρησα πως αν πατάω πίσω και εμπρός στα παράθυρα ή αν μαρκάρω ένα αρχείο αλλάζουν χρώμα οι γραμμές των εργαλειών ανεπαίσθητα, αν ξεμαρκάρω το αρχείο επανέρχεται στο αρχικό χρώμα. Στην ουσία είναι σαν να φωτίζονται περισσότερο οι γραμμές εργαλειών. Είναι φυσιολογικό αυτό; Τα πιξελιάσματα φαίνονται γιατί έχεις μεγαλύτερο μέγεθός (άρα οι ατέλειες γίνονται πιο αντιληπτές) και γιατί η ευκρίνεια έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε σχέση με τη 15" που είχες πριν. Αν σε κουράζει περισσότερο δεν είναι λόγω του refresh rate. Μην τη συγκρίνεις με τις CRT. Μπορεί να σε ενοχλέι πχ η φωτεινότητα που έχεις ή η απόσταση από την οθόνη. Δεν υπάρχει απλός τρόπος να δεις το πραγματικό response time (εκτός αν αποκτήσεις τον ανάλογο εξοπλισμό), αλλά αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι κάπου στα 6ms πραγματικό (2 ονομαστικό). Σε καλύπτει και με το παραπάνω!
Blackie Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Έχω κανονικά όλα τα codecs! Δεν πιξελιάζει στα DVD ακριβώς, απλά δεν έχει πολύ καλή ευκρίνεια, παρ'όλο που έβαλα το movie preset του συνοδευτικού προγράμματος. Θα δοκιμάσω κι άλλα DVD και θα δώ! Το πρόβλημα με την εναλλαγή φωτεινότητας σε εμπρός-πίσω στον explorer ή μαρκαρίσματος αρχείου φαίνεται να διορθώθηκε, αλλά παρατήρησα άλλο πρόβλημα μόλις τώρα: Η οθόνη ενώ είναι πιο φωτεινή κάτω, στη γραμμή εργασιών, όσο ανεβαίνει σκουραίνει, με αποτέλεσμα να φαίνεται αρκετά! Το ξέρω πως είμαι ψείρας, αλλά μου φαίνεται περίεργο! Εφόσον οι ρυθμίσεις εφαρμόζονται σ'όλη την οθόνη, τότε γιατί συμβαίνει; Δε φταίει η γωνία θέασης, καθώς την κοίταξα από διάφορες γωνίες. Αυτό δε μπορώ να το εξηγήσω, μπορεί κάλλιστα να είναι software ή λόγω κάρτας γραφικών και να μην το παρατηρούσα πριν λόγω των 15" και της χαλασμένης φωτεινότητας... Πάντως αν νομίζει κανείς πως μπορεί να είναι θέμα οθόνης (και δε βαριέται) ας με διαφωτίσει!
REALZEUS Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2007 To thema me tin tholoura stin kinisi einai eggenes stis TFT, kai poly perissotero stis TN. To thema tis anomeiogeneias foteinotitas einai kaskevastiko elattoma. Isos sto sygkekrimeno monitor na einai pio entono. Rikse mia matia se ena idio monitor kai des an parousiazei to idio provlima me tin omoiomorfia foteinotitas. An oxi tote zita antikatastasi othonis. An nai... kalosirthes sto kosmo ton LCD...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.