Προς το περιεχόμενο

Αγορά τέλειας κάρτας γραφικών(500 ευρω) ή αγορά κονσόλας(ps3,xbox360)??

Stathiss19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

oso afora to gaming, oi pio polloi gamers paizoun sxetika palia online - paixnidia opws warfcraft III, counter strike , cod , quake 4 ,starcraft, wow , l2 ta opoia games diarkoun polla xronia k den xreiazete braxuprothesma na kaneis kapoio update sto mixanima. daksi auto einai analoga ta gousta panta.

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

8800gts και αν επιλέξεις μάλιστα το μοντέλο με 320ΜΒ σε 27 οθόνη δεν θα το χαρείς. Τουλάχιστον πάρε την έκδοση με τα 640MB.

Θα χάσεις την μισή μαγεία με την μικρή μνήμη γιατί θα πρέπει να κατεβάσεις την ανάλυση πολύ και δεν ξέρω κατά πόσο χοντροκομμένα θα δείχνουν τα γραφικά σε 27αρα οθόνη.

Τουλάχιστον 8800gtx προτείνω για τέτοια οθόνη.

Δημοσ.

Η 8800gtx έχει 500 ευρώ περίπου..οπότε μήπως θα ήταν προτιμότερο να βάλω 100 ευρω παραπάνω και να πάρω το playstation3 τώρα που βγαίνουν και καλα παιχνίδια?Σε πόσο καιρό θα χρειαστώ νέα κάρτα αν πάρω την 8800gtx?Και τι τροφοδοτικό θέλει?

Δημοσ.

Stathis δώσε 350 και πάρε το xbox360 γιατί η οθόνη σου θέλει ένα τέρας Pc για να την χαρείς.

Eκτός αν θέλεις να δώσεις άλλα 300 σύνολο 650 και να πάρεις το ps3 που δεν παίζει backup ακόμα.

Εγώ στην θέση σου θα χτυπούσα το xbox σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.

Σε κανένα χρόνο που θα πέσει η τιμή του ps3, θα μπορεί να παίξει backup θα έπαιρνα το ps3, αλλά τώρα με τα 650 που κοστίζει και τα λίγα παιχνίδια με τίποτα.

Δημοσ.

Αυτο θα έκανα αλλα δεν με βολεύει το τηλεχειρηστηριο και η απλή έκδοση έβγαλε πολλά προβλήματα..και αν το flasharw μπορεί να βγάλει το δαχτυλίδι του θανάτου..και μετά να τρέχω όπως εκανα με το ps2..ειμαι σε τεράστιο δίλημμα..μάλλον απομακρύνεται η κάρτα γραφικών λοιπόν..

Δημοσ.

Τα καινουργια xbox360 που κυκλοφορούν από τέλη Σεπτεμβρίου έχουν καινούργιο extra ψύκτρα που μειώνει δραματικά την πιθανότητα για δαχτυλίδι του θανάτου.Επίσης έχουν και ενσωματωμένη hdmi θύρα.

Η Μιcrosoft κατάλαβε το λάθος της με τα πρώτα τραγικά μηχανάκια που είχε βγάλει. Το τεράστιο πλεονέκτημα του είναι ότι μπορείς να παίζεις τα backup σε dual-layer δισκάκια. Σκέψου όταν βγεί flash για το ps3 τι έξοδα θα χρειαστείς για να πάρεις ένα backup.

Blue-ray αντιγραφικό για τα backup = 500 ευρώ το ελάχιστο

Βlue-ray δισκάκι = 20 ευρώ τα καλά blue ray

Flasharisma=????

ενώ στο Xbox360

Απλό αντιγραφικό για Pc = 30 ευρώ

Άδειο dual layer δισκάκι = 1.5-2.5 το καλύτερο

Flasharismα=Piece of cake= πανεύκολο, μπορείς να το κάνεις μόνος σου.

Τώρα που έχουν διορθωθεί και τα προβλήματα με την υπερθέρμανση των πρώτων μηχανημάτων είναι η κατάλληλη ευκαιρία.

Τεράστια πλεονεκτήματα του xbox360 σε αυτό τον τομέα. Αυτά κοίταξα και κατέληξα να πάρω το xbox360.

Eλπίζω να σε βοήθησα.

Όσο για τον controller του xbox360 είναι ότι καλύτερο έχει βγεί ποτέ. Μάλιστα έχει ψηφιστεί και σαν best controller από κάποια site.

Δημοσ.

Όχι δεν αναφέρομαι στην έκδοση Εlite.

Στην καινούργια παρτίδα Premium εκδόσεων στα 349 ευρώ που έρχεται στο Πλαίσιο στα μέσα Σεπτέμβρη. Koίτα εδώ και θα καταλάβεις.

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=2&category=42808084&product=1011448

Δεν χρειάζεται να κοιτάξεις τπτ σειριακό αριθμό γιατί έχουν θύρα hdmi ενσωματωμένη και το γράφει απο έξω και η συσκευασία.

Δημοσ.

H 27" HD που ανάφερε στο πρώτο post κατά 99% έχει ανάλυση 1280x720 ή 1280x768, η οποία είναι μικρότερη από ένα μια τυπική οθόνη 17" που έχει ανάλυση 1280x1024. Έχει περίπου 25%-30% λιγότερα pixel, οπότε δεν είναι απαραίτητη η 8800GTX.

η hdtv αυτη σηκωνει μονο μεχρι 720p εφοσον εχει η καρτα γραφικων θυρα hdmi, αν συνδεσει την tv μεσω dvi/vga θα εχει αναλυση εως 1024χ768 μεγιστο. το να δωσει τοσα λεφτα για καρτα γραφικων και να βλεπει 1024χ768 μου φαινεται χαζομαρα.οποτε και μια HD2600XT μια χαρα θα ηταν, πολυ τιμια καρτουλα,φθηνη και μετα απο ενα χρονο την αλλαζει,αυτην ψηνομαι να παρω κ γω για την hdtv της υπογραφης μου.

αν κανω κατι λαθος διορθωστε με!!

βεβαια....με τα 500 ευρω τσιμπας και Χ360 και την καρτουλα, ψησου!!!τα πετας ολα πανω στην hdtv και εισαι αρχοντας!!!

Δημοσ.
Φιλε μου δεν παρεξηγουμε οταν λες εμεσα οτι δεν ειμαι καλος τεχνικος διοτι δεν σε ξερω και δεν πειραζει.Μπορουμε να συζηταμε ωρες για το θεμα αλλα δεν εχει νοημα.Ενα παντως θα σου πω.Οτι οποιος εχει ζησει μεσα σε service Η/Υ εχει δει τα απειρα.Μεχρι vga asus να μην "παιζει" με asus board εννοειτε υποτιθεται συμβατο.

Αν διάβασες προσεκτικά είπα ότι περιμένω από έναν τεχνικό να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τις ασυμβατότητες όταν θα στήσει δικό του μηχάνημα επειδή ακριβώς θα έχει από πρώτο χέρι αρκετές εμπειρίες στην ίδια την δουλειά του και το θεωρώ αυτονόητο ότι θα ξέρει εκ προοιμίου τι είναι συμβατό και τι όχι.

Anyway δεν εχω σκοπο να πεισω κανεναν.Απλα εγραψα για το φιλο που ανοιξε το topic την γνωμη μου. Για εμενα αν θελει καποιος να δινει 500+ για 1 καρτα γραφικων ΜΟΝΟ + τουλαχιστον αλλα 500 αν θελει να παιζει και να γουσταρει τα games σε high detail χωρια την ωρα που θα τρωει με τα "προβληματακια" + καθε λιγο τις αναβαμισεις...παω πασο.Εγω το εκανα τοσα χρονια και βαρεθηκα.

΄Οπως έχει τονιστεί πολλάκις είναι καθαρά θέμα επιλογών που καθορίζονται από πολλές συνισταμένες. Και επαναλαμβάνω ότι για μένα δεν τίθεται τέτοιο δίλλημα γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ ενός high end PC και μιας κονσόλας. ΄Αλλες απαιτήσεις ικανοποιεί η μία περίπτωση και άλλες η άλλη.

Πιο πολυ δηλαδη δεν εχω και τον χρονο με τις δουλειες το σπιτι την οικογενεια κλπ.Τωρα αν καποιος γουσταρει ολα αυτα + να αχολειται να modarei parts κλπ αλλο αυτο.Εγω πλεον το βλεπω οτι εχω τα pcakia για τις δουλιτσες κλπ και οταν εχω 1 ωρα να παιξω ανοιγω την κονσολα παιζω την κλεινω και τελος.Βαρεθηκα να ασχολουμε με ψαξιματα του hardware οσον αφορα το gaming.Δεν μου περισσευει χρονος λογω υπωχρεωσεων.Οσον αφορα το pc gaming οτι ειναι καλυτερο διαφωνω.Αυτα ακριβως ελεγα και εγω πριν παρω κονσολα στους κολλητους που ειχαν.Οτι οι αναλυσεις ειναι ανωτερες και διαφορα.Δεν ισχυει αυτο παιδια πλεον.Οι νεες κονσολες ειναι κορυφη.Τα games "τρεχουν" πιο γρηγορα με πιο πολλα frames δεν κολλανε ποτε και δεν θες ποτε αναβαθμιση.

Και τι κάνει κάποιος αν δεν τον ικανοποιούν οι αναλύσεις μέχρι και 1280*720 και θέλει και ου μη γένητο και κάτι σε ανισοτροπικό και εξομάλυνση; ΄Οταν λέμε μεγαλύτερες απαιτήσεις εσύ τι λες ότι εννοούμε ακριβώς; Αναλύσεις που στα high end PC ήταν κοινότυπες πριν πενταετίας;

Τώρα αν το εκάστοτε αποτέλεσμα αξίζει το επιπλέον κόστος είναι καθαρά υποκειμενικό. Εκτός βέβαια αν μπορείς να μου δείξεις μια κονσόλα που καταφέρνει να διατηρήσει 60 ή έστω και 30Hz ρυθμό ανανέωσης με 16-απλό ανισοτροπικό, τουλάχιστον 4-απλή εξομάλυνση και αναλύσεις πάνω από τα 1600*1200. To τελευταίο NFS το έπαιξα με 16x coverage AA/16xAA στα 2048*1536 απροβλημάτιστα.

Παιρνεις με 300e κονσολα που ειναι και media player kai High Definition dvd player klp και εισαι κομπλε για μια 5αετια στο νερο.Και αμα σε "τρωει" η τσεπη σου και τα εχεις αντι να τα σκας στο pc kai του χρονου να εχουν χασει την αξια τους ,περνεις και μια tv HD 32 πχ λεω τωρα με 500ευρω και παιζεις σε "αλλη" φαση παιδια + οτι σου μενει και η tv γενικα και γουσταρεις.Με τα 500 ευρω ΜΟΝΟ της καρτας τι την κανεις μετα απο 2 χρονια? Ουτε 250 δεν την πουλας στο emarket.Ειλικρινα φιλικα ολα αυτα δεν χρειαζεται να συμφωνει καποιος ο καθενας κανει οπως γουσταρει εγω απλα εγραψα το ποστ επιδη ετσι τα εχω ζησει.Νασται καλα ολοι και να ευχαριστιεσται το gaming οπου και ναναι.

H oποία οθόνη και στις 32 ίντσες να είναι θα έχει λόγω περιορισμένης ανάλυσης και εύρος video μια τόσο τραγική dpi (dot per inch) σχέση, που θα πρέπει να κάτσω στο μπαλκόνι για να μην μου πεταχτούν τα μάτια έξω.

Για να ξεκαθαρίσουμε κάτι: τα high end PCs είναι ουσιαστικά προιόντα πολυτελείας. Σαν τέτοια ο εκάστοτε καταναλωτής που τα επιλέγει θα πρέπει να ξέρει για τι ακριβώς πληρώνει και σε ποιά ακριβώς σημεία έγκειται η εν λόγω πολυτέλεια. Για κάποιον που δεν μπορεί να εκτιμήσει τις εκάστοτε βελτιστοποιήσεις απεικόνισης ή απλά τις θεωρεί υπερτιμημένες ή θα πετάξει τα λεφτά του σε ένα τέτοιο μηχάνημα από άγνοια ή το θέλει απλά για να κοκκορεύεται με ανούσια 3dfart scores στο διαδίκτυο, μάλλον έχει κάνει λανθασμένη επένδυση.

Αν στον χρήστη που ρωτάει εδώ η ποιότητα απεικόνισης του είναι από δευτερεύουσα εώς αδιάφορη, τότε σαφώς ή θα πάει για ένα mainstream PC ή μια κονσόλα. Για τους λίγους "ιδιότροπους" που έχουν υψηλότερες απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα απεικόνισης το high end PC είναι μονόδρομος.

Τέλος οτιδήποτε PC για μια μεγάλη πλειοψηφία που ασχολείται τακτικά με αυτούς δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξειδίκευση να στήσουν ένα μηχάνημα μόνοι τους ή να εγκαταστήσουν λογισμικό. ΄Ενας αρχάριος σαφώς και θα τα βρει μπαστούνια, αλλά από την άλλη ΚΑΝΕΙΣ με στοιχειώδη λογική δεν θα πρότεινε σε έναν αρχάριο ένα high end σύστημα. Η δική μου η λογική υπαγορεύει ότι σε έναν νέο οδηγό αυτοκινήτου το ιδανικότερο είναι μια σακαράκα που ίσα κινείται με ασφάλεια στον δρόμο. Την Lamborghini προτεινώ να του την πάρει ο μπαμπάκας αφού αποκτήσει την εμπειρία και τα αντανακλαστικά ενός καλού οδηγού.

Δημοσ.
αφου (υποθέτω) η οθόνη σου τραβάει αναλύσεις, πήγαινε για 8800GTX !

τράβα και ένα clockie στον επεξεργαστήρα σου και είσαι ένας καθώς πρέπει high end gamer! ;)

αν θες κάτι πιο φθηνό, πάρε 8800GTS 640, για να βλέπεις αναλύσεις...

μην κάνεις το λάθος και πας και ζητήσεις την ultra, όπως έχουν γράψει και παραπάνω, είναι απλά clock-αρισμένη, δεν έχει καμμία ουσιαστική διαφορά με την GTX αν την clockάρεις λίγο...

όσον αφορά τις κονσόλες, εγώ είμαι κατά ...

1. ένα high end pc αποδίδει πολύ καλυτερα γραφικά στα παιχνίδια...

2. δεν πληρώνω 50ε για να παίξω ένα παιχνίδι...

3. δεν θα πλήρωνα ποτέ ένα μισθό, για να πάρω κάτι που δεν έχει καν την στοιχειώδη εγγύηση (2 χρόνια) .... Όπου έχω κοιτάξει δίνουν ένα χρόνο για τις 2 γνωστες κονσόλες...

ps. υπάρχουν και άλλοι λόγοι, π.χ τα παιχνίδια που βγαίνουν για τα μεν και τα δε, η δυσχρηστία των gamepad κλπ. αλλά αυτά είναι τελείως υποκειμενικά... ;)

κατα ρχας αν κρινω απο το ονομα που εχεις μαλλον κανας πιτσιρικας απο αυτους που εχουν κανει το πλαισιο πλουσιο εισαι...επισης εχεις την πιο βαματη μοναδα απο ολους εδω μεσα το γραφημα αποδοσης του μηχανηματος σου στελνει τις 2 γνωστες παιχνιδομηχανες στο καλαθι για τα απλητα;)πες μου πληροφοριες μονο φιλε μου πως θα πιασω και εγω μια τετοια αποδοση :)με προυποθεση να φτιαξω απο την αρχη το pc μου ....και αν μπορεις πες μου και για το κοστος
Δημοσ.

Οπότε για να βάλω μια σωστή σειρά στα πράγματα..Αν θέλω να ευχαριστηθώ ενα παιχνίδι υπολογιστή στην hdtv θα πρέπει να αγοράσω μια πολύ ικανή-δυνατή κάρτα γραφικών η οποία είναι η 8800gtx και ενα τροφοδοτικο για αυτην δηλαδή γύρω στα 600 ευρω,και πιθανον σε 2 χρόνια να χρειαστώ αναβάθμιση σε κάποιο ή κάποια αλλα τμήματα του pc για να "ρολάρει"..απο την άλλη μπορώ να αγοράσω μια κονσόλα τα παιχνίδια να αποδίδουν στην hdtv όπως πρέπει σε πολλά παιχνίδια..και σε αλλα οχι..το χ360 που απο τιμη και πληθώρα παιχνιδιών αν το flashareis σκίζει ενώ αν οχι ειναι χειρότερο απο το ps3 που ναι μεν τωρα δεν εχει την πληθώρα την παιχνιδιών που κάποιος θα ήθελε αν ειχε τον χρόνο να τα χαρεί αλλά είναι πολλά υποσχόμενο για τους επόμενους μήνες..και επειδή δεν θα ήθελα να flasharw καποια κονσόλα μου απο τις κονσόλες προτιμώ το ps3.Οπότε το δίλημμα μου εστιάζεται στο να πάρω ενα ps3 που ξέρω τις τωρινές δυνατότητες του και όχι τις μελλοντικές..η μια καρτα γραφικών η οποία θα αποδίδει καλά μόνο στην 17'' οθόνη του pc?Γιατι ο ελεύθερος χρόνος ειναι περιορισμένος..θα ήθελα μια ξεκάθαρη απάντηση ξέχωρα απο τις κόντρες που έχουν αναπτυχθει μεταξύ σας και ειναι ευλογες..

Δημοσ.
Οπότε για να βάλω μια σωστή σειρά στα πράγματα..Αν θέλω να ευχαριστηθώ ενα παιχνίδι υπολογιστή στην hdtv θα πρέπει να αγοράσω μια πολύ ικανή-δυνατή κάρτα γραφικών η οποία είναι η 8800gtx και ενα τροφοδοτικο για αυτην δηλαδή γύρω στα 600 ευρω,και πιθανον σε 2 χρόνια να χρειαστώ αναβάθμιση σε κάποιο ή κάποια αλλα τμήματα του pc για να "ρολάρει"..απο την άλλη μπορώ να αγοράσω μια κονσόλα τα παιχνίδια να αποδίδουν στην hdtv όπως πρέπει σε πολλά παιχνίδια..και σε αλλα οχι..το χ360 που απο τιμη και πληθώρα παιχνιδιών αν το flashareis σκίζει ενώ αν οχι ειναι χειρότερο απο το ps3 που ναι μεν τωρα δεν εχει την πληθώρα την παιχνιδιών που κάποιος θα ήθελε αν ειχε τον χρόνο να τα χαρεί αλλά είναι πολλά υποσχόμενο για τους επόμενους μήνες..και επειδή δεν θα ήθελα να flasharw καποια κονσόλα μου απο τις κονσόλες προτιμώ το ps3.Οπότε το δίλημμα μου εστιάζεται στο να πάρω ενα ps3 που ξέρω τις τωρινές δυνατότητες του και όχι τις μελλοντικές..η μια καρτα γραφικών η οποία θα αποδίδει καλά μόνο στην 17'' οθόνη του pc?Γιατι ο ελεύθερος χρόνος ειναι περιορισμένος..θα ήθελα μια ξεκάθαρη απάντηση ξέχωρα απο τις κόντρες που έχουν αναπτυχθει μεταξύ σας και ειναι ευλογες..

λοιπον, αν θες να ευχαριστηθεις παιχνιδι στην hdtv πηγαινε παρε αλλη 37" που υποστηριζει 1080ρ ή 1080i, παρε και μια βαρβατη καρτα γραφικων που να μπορει να βγαλει 1080 μεσω hdmi και εισαι ενταξει, με 3500 ευρω..

ΔΕΝ μπορουμε να τα εχουμε ολα, να σου πω την μαυρη αληθεια αν θες να μεινεις με αυτην την hdtv ΔΕΝ αξιζει να παρεις τετοια καρτα, παρε κονσολα, ή αγορασε και μια οθονη μαζι με την καρτα.Η επιλογη δικη σου.

Δημοσ.

Ακριβως..3500 ευρω..αλλα εγω επειδη δεν εχω κάποια συγγένεια με καποια τράπεζα..και επειδη ο χωρος-δωματιο ειναι μικρος γαι 37'' hdtv θα πάρω μια 27'' και το PS3..δεν ζητησα να τα εχω όλα ..αλλα την καλύτερη δυνατή επιλογή για τις συνθήκες που βρίσκομαι και τις δυνατότητες μου στην συγκεκριμένη φάση της ζωής μου που ναι μεν είναι καλύτερες απο την εποχή που ήμουν 15 αλλά όχι τόσο οσο πιθανόν να είμαι στα 25 ή να μην είμαι..ευχαριστώ πάντως..καλό απόγευμα.

Δημοσ.

Λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να μαλώνουμε. Το high-end pc απευθύνεται σε ψαγμένους χρήστες και όχι σε ανθρώπους με περιορισμένη γνώση στην πληροφορική. Μία κονσόλα, έχει πλεονεκτήματα όπως: φορητότητα, μεγάλο εύρος παιχνιδιών και ... πάρα πολύ καλά γραφικά τα οποία δε θα αφήσουν κανέναν μη ικανοποιημένο. Για να παίξεις ένα παιχνίδι, δε χρειάζεται να έχεις υπερρέαλιστικά γραφικά ώστε να βλέπεις σαν να είναι πραγματικότητα.

Άρα ... καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι:

Κονσόλα: Καλό για φανατικό gaming χωρίς προβλήματα.

High-end PC: Καλύτερο για φανατικό gaming με ποικίλα προβλήματα(drivers, ασυμβατότητες, conflicts προγραμμάτων, ...)κατά την πάροδο του χρόνου.

*Γενικά ένα PC, δεν είναι παιχνιδομηχανή. Είναι ένα σύστημα το οποίο μπορεί να κάνει διάφορα πράγματα με άνεση, χωρίς ιδιαίτερο "φόρτωμα".

*Και για να τελειώνουμε ... κανένας, μα κανένας δεν πρόκειται να μην μείνει ευχαριστημένος με μία κονσόλα είτε PS3 ή Xbox360.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...