Προς το περιεχόμενο

Αδιέξοδο με screen resolution στο ubuntu

saturn.sp

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω εγκαταστήσει το ubuntu 7.04 εδώ και μια βδομάδα και ακόμη δεν έχω καταφέρει να αλλάξω την ανάλυση της οθόνης από τα 1024x768 (default) στα 1680x1050 που πρέπει κανονικά να λειτουργεί.

Δοκίμασα ότι υπάρχει και δεν υπάρχει στα forum αλλά τπτ.

Μπορεί κάποιος να ρίξει καμιά ιδέα γιατί ΜΟΥ ΧΕΙ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ? Ευχαριστώ.

P.S. Η οθόνη μου είναι η LG L220 Flatron Wide 22' και η κάρτα γραφικών μου είναι, αν δεν κάνω λάθος, η 9200 onboard της ΑΤΙ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω πως το ρυθμίζεις κατά την εγκατάσταση της κάρτας αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί και γω στα 1024Χ768 είμαι με ΑΤΙ. Υπόψη πως ΑΤΙ και linux δεν πολυαγαπιούνται και δεν ξέρω αν είναι εφικτή η ανάλυση που θέλεις.

Έχω δοκιμάσει από το xorg.conf αρχικά προσθέτοντας την ανάλυση που ήθελα στα Modes αλλά τπτ. Μετά δοκίμασα να το τροποποιήσω περισσότερο 'πειράζοντας' το section "monitor" , όχι μόνο τπτ αλλά 2 φορματ για να στανιάρει πάλι το σύστημα.

Είχα επίσης κατεβάσει και τον νέο driver της κάρτας γραφικών (ATI Radeon Xpress 200 onboard).

Γενικά έχω δοκιμάσει αρκετά αλλά χωρίς αποτέλεσμα....

Υπόψη πως ΑΤΙ και linux δεν πολυαγαπιούνται και δεν ξέρω αν είναι εφικτή η ανάλυση που θέλεις.

Τουλάχιστον ας πάρω μια ανάλυση της τάξης 1240x1024 ή άντε 1400x900 γιατί αν δεις πως είναι η οθόνη μου τώρα....

εγώ αφού δοκίμασα όλες τις πιθανές λύσεις....

το ΜΟΝΟ που μου δούλεψε, ήταν η προσθήκη της εντολής Option "UseEDID" "FALSE" (ή Option "IgnoreEDID" "true") στο section της κάρτας γραφικών μου (NVIDIA) στο xorg.conf

δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις...

Σημείωση: για να γλιτώσεις και από άλλο format....πάρε ένα αντίγραφου του αρχείου....και στη στραβή κάνεις επαναφορά χρησιμοποιώντας μια live διανομή...

Παιδιά καταρχήν δεν χρειάζεται κανένα format αν σπάτε τον xserver και άς μην μπορείτε να μπείτε στο λειτουργικό.Τα προβλήματα αυτά λύνονται εύκολα μπαίνοντας απο τον grub στην επιλογή του kernel recovery console και δίνοντας εκεί στη γραμμή εντολών που θα σας πετάξει

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Με αυτή την εντολή εμφανίζετε ένας wizard που με αυτόν ρυθμίζετε τον xserver σας δλδ την ανάλυση,το refresha rate,το mouse,το πληκτρολόγια και ότι άλλο υπάρχει στο αρχείο xorg.conf.

Δεν χρειάζεται να αλλάξετε τίποτα εκτός από την ανάλυση που την επιλέγετε σύμφωνα με αυτή που υποστηρίζει η οθόνη σας τσεκάροντας την με το spacebar,τους driver της κάρτας σας αν έχετε εγκαταστήσει από πρίν τους ati driver επιλέγετε fglrx,και το refresh rate τις οριζόντιες και κάθετες τιμές που υπάρχουν στο manual της οθόνης σας και αυτό εφόσον τις γνωρίζετε αλλιώς πατάτε ένα enter.Τις υπόλοιπες επιλογές του wizard τις αφήνετε όπως είναι και πατάτε απλώς enter η ok.Μετά όταν τελειώσει δίνετε exit και το περιβάλλων εργασίας σας είναι πίσω.

Γενικά στο linux καλό είναι να αποφεύγετε τις πρακτικές των win με τα συχνά format καθώς προβλήματα που φαίνονται άλυτα μπορεί να είναι πανεύκολα στην λύση τους και πάντα υπάρχει κάποια λύση.

Στο ubuntu ναι.Ακόμα και αν θέλεις να τον επαναφέρεις χωρις να τον ρυιθμίσεις το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις την εντολή και μετά απλά να πατάς enter και ok στις επιλογές που θα σου εμφανίσει.Μετά με ένα exit και έχεις πίσω το περιβάλλων εργασίας σου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...