Προς το περιεχόμενο

Πώς θα καταλάβω αν ο σκληρός...ζει? HELP

Christos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχοντας το hiren's bootcd προσπαθώ να δω τι γίνεται με το σκληρό μου (όπως έγραψα και αλλού μετά από 2-3 μέρες που έκανε "τσακ" και κόλλησε 1-2 φορές, πλέον δε μπαίνει στα windows, γιατί δε μπορεί να βρει το ...\system). Συνδύασα τα τσακ που άκουγα με το ότι ο σκληρός έφθανε στα τελευταία του (για αυτό το λόγο έκανα και back-ups αν και όχι όλα που χρειαζόμουν) και όχι με κάτι άλλο (π.χ. κάποιον ιό, γιατί τελευταία είχα κάποια ελαφρά προβληματάκια, με ιούς που έβρισκε).

Τι να κάνω για να δω αν ο σκληρός πέθανε ή υπάρχει πρόβλημα με ιό; Δυστυχώς δεν έχω βρει ούτε το cd των windows, οπότε το μόνο που έχω είναι το hiren's bootcd...

Ευχαριστώ..

Δημοσ.

Κατάφερα να επαναφέρω το windows\system32\config\system και έτσι ο υπολογιστής να εμφανίσει την οθόνη με το λογότυπο των windows να φορτώνει όμως μετά ξαφνικά εμφανίζει μια μπλε οθόνη με "κινέζικους" χαρακτήρες και κάνει ξανά επανεκκίνηση! Πριν επαναφέρω το windows\system32\config\system, μου έλεγε ότι λείπει το windows\system32\config\system και χρειάζεται repair (δεν έχω βρει όμως το @@μενο cd των windows και έτσι έκανα boot από το hiren's cd).

Tι σημαίνει αυτή η μπλε οθόνη? Ο σκληρός φαίνεται να ζει, αλλά κάτι συμβαίνει? Είναι ιός? Έχει σβηστεί κάποιο μέρος του λόγω hardware βλάβης? A επίσης έτρεξα και το ntfschk v5.00 από το boot cd το οποίο δε βρήκε κάποιο πρόβλημα στον σκληρό!

HELP pls..

Δημοσ.

Δοκίμασε να μπεις στον υπολογιστή σου με ενα live cd απο μια διανομή linux να μπορέσεις να πάρεις τα αρχεία που χρειάζεσαι και μετά βουρ για φορμάτ.

Μπλε οθόνη μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα, τι κωδικό σου δίνει οταν βγαζει μπλε οθονη;;

Δημοσ.

χμμ δεν έχω καμιά εμπειρία από linux...Μέσω του hiren's bootcd κατάφερα (μέσα από έναν file manager που έκανε mount τον σκληρό) να δω τα περιεχόμενα του σκληρού μου (που ευτυχώς φαίνονταν να υπήρχαν) αλλά δε μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από εκεί...Έχει ένα πρόγραμμα για burning cd αλλά λειτουργεί από ότι κατάλαβα μόνο με αρχεία images του σκληρού...Μέσω του live cd που λες μπορώ να αντιγράψω αρχεία σε cd/dvds, ώστε να κάνω backup?

Η μπλε οθόνη παραμένει μόλις για ένα δευτερόλεπτο και δε νομίζω να έχει κάποιο κωδικό, απλά χαρακτήρες ακαταλαβίστικους!

Δημοσ.

Nαι ναι, με το live cd θα μπορεσεις να μπεις σε ενα περιβαλλον σαν τα windows και θα βρεις εκει και cd burner να μπορεσεις να διασφαλισεις τα δεδομενα σου. Πρωτο αυτο.

Με safe mode δοκίμασες να μπεις; Πατώντας f8 στην εκκίνηση;

Και απο εκει να δοκιμάσεις επαναφορά σε διάφορα restore points;

Ή ακόμα να απενεργοποιήσεις καμια κάρτα ηχου ή καρτα δικτύου;

Πετάω ιδέες, ότι μπορέσεις απο αυτά να κάνεις, ασφαλή είναι, να δούμε μήπως γίνει κάτι.

Δημοσ.

Mπα f8 κτλ δεν πιάσανε...Το θέμα είναι ότι δε μπορώ ακόμη να καταλάβω που οφείλεται το πρόβλημα, σε hardware ή σε ιό. Τα αλλεπάλληλα τσακ που έκανε ο σκληρός πριν 2-3 μέρες με οδηγούν να σκέφτομαι ότι φταίει ο σκληρός, αλλά αυτή η μπλε οθόνη συν του ότι είχα κάποιους ιούς (όχι σοβαρούς όμως, π.χ. έκανε restart το pc από μόνο του λόγω της απομακρυσμένης σύνδεσης) με κάνει να υποψιάζομαι και την ύπαρξη ιού...

Δημοσ.
Η SLAX Standard Edition v 5.1.8.1 έχει cd/dvd burner?

Ναι. Είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι. Αν έχεις μόνο ένα drive, μπορείς να φορτώσεις τα πάντα στην μνήμη και να απελευθερώσεις έτσι το recorder. Μιλάμε για χρόνια μπροστά. Εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια. Σκέψου οτι παίρνει και έξτρα εφαρμογές σε μορφή modules. π.χ. εγώ έχω φτιάξει ένα SLAX με το PartImage που είναι κάτι αντίστοιχο (και πολύ καλύτερο)με το Norton Ghost. Χτύπα το άφοβα και ξαναρώτα.

Δημοσ.

Ωραία, μπήκα linux αλλά υπάρχουν τα δύο εξής προβλήματα (εύκολα μάλλον στη λύση για κάποιον που ξέρει):

Πρώτον, boot κάνω από το dvd rom, οπότε μετά δε μπορώ να βγάλω το κενό cd/dvd για να κάνω εγγραφή. Κάνω boot από εκεί γιατί από το dvd driver αργεί πολύ και τελικά δεν κάνει(!).

Δεύτερον, και εναλλακτικά, ενώ συνδέω memory stick (usb) και το βλέπει στην αρχική οθόνη του bios (μου προσφέρει την επιλογή εκκίνησης από εκεί) μέσα από το System του linux δε φαίνεται πουθενά..γιατί;

Δημοσ.

Τελικά έκανα εκκίνηση από το dvd rom και όλα ok με το αντιγραφικό. Το παραπάνω δεύτερό μου όμως ερώτημα εξακολουθεί να ισχύει

Δημοσ.
Τελικά έκανα εκκίνηση από το dvd rom και όλα ok με το αντιγραφικό. Το παραπάνω δεύτερό μου όμως ερώτημα εξακολουθεί να ισχύει

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το usb stick. Αν θέλεις απλά να γράψεις κάποια αρχεία σε αυτό μέσα απο το linux, πρέπει να το κάνεις mount (προσάρτηση) και μόλις τελειώσεις την δουλειά σου να το κάνεις unmount (ουσιαστικά σε αυτό το σημείο τα αρχεία γράφονται).

Δημοσ.

ναι απλά δεν αναγνώριζε το card reader που είχα (με την compact flash μνήμη μέσα) αλλά το flashaki μου το αναγνώρισε, οπότε οk.

Τώρα θέλω να σε ρωτήσω αν υπάρχει κανένα προγραμματάκι (module) για να ελέγξω εξονυχιστικά τον σκληρό μέσα από το linux. Για antivirus είδα 2 modules (το bitdefender και το f-prot), αλλά δε μπορούν να κάνουν search τον σκληρό (μόνο το floppy drive, to dvdwriter και το dvdrom...) γιατί?

Τέλος, και πιο ουσιαστικά, αυτά τα τσακ που άκουσα από τον σκληρό δείχνουν ότι σε λίγο καιρό θα χαλάσει εντελώς ή μπορεί να οφείλονται σε ιό? Για να ξέρω αν θα πάρω άλλον ή να παιδευτώ κι άλλο με αυτόν...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...