Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ηχεία

Agathon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα τα Creative 7.1 T7900...και έχω μια κάρτα ήχου Creative Sound Blaster live...σύνδεσα τα ηχεία που πήρα πρόσφατα και ενώ λειτουργούν όλα τα ηχεία δεν παίζει το ένα απο τα 7 ..την κάρτα την έχω εδω και πολύ καιρο απο παλιά τι μπορεί να φταιει και δεν λειτουργεί...το ενα απο τα 7....εν τω μεταξύ κάπου δίαβασα οτι τα ηχεία υποστηρίζουν όλες τισ κάρτες Creative 5.1 k Audigy..μήπως φταίει η κάρτα...οποιοσ ξέρει ας βοηθήσει..thnks....

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πίσω από το subwoofer υπάρχει ένας διακόπτης που επιλέγει 5.1, direct & 6.1.

Αν έχεις κάρτα 5.1 πρέπει να το βάλεις στο 5.1.

Εννοείται ότι από το software της κάρτας ήχου σου θα δηλώσεις 5.1 ηχεία ή 6.1 ηχεία (το μεγαλύτερο από τα δύο, όποιο υπάρχει).

Δημοσ.
Πίσω από το subwoofer υπάρχει ένας διακόπτης που επιλέγει 5.1, direct & 6.1.

Αν έχεις κάρτα 5.1 πρέπει να το βάλεις στο 5.1.

Εννοείται ότι από το software της κάρτας ήχου σου θα δηλώσεις 5.1 ηχεία ή 6.1 ηχεία (το μεγαλύτερο από τα δύο, όποιο υπάρχει).

Τα έχω κάνει και τα δύο που μου είπες απο πριν....

Δημοσ.

Ποιο ηχείο δεν παίζει; Το κεντρικό;

Δοκίμασε να ανταλλάξεις το βύσμα του (πίσω από το subwoofer) με το βύσμα ενός άλλου ηχείου.

Αν μετά την ανταλλαγή δεν γίνει τίποτα, τότε το πρόβλημα είναι στο ηχείο.

Αν αρχίζει να παίζει αυτό που δεν έπαιζε και σταματήσει αυτό που έπαιζε τότε κάτι παίζει με το pc σου.

Τα χρώματα των καλωδίων πιστεύω τα έχεις βάλει σωστά...

Επίσης, αν δεν παίζει το κεντρικό, υπάρχει περίπτωση η κάρτα ήχου σου να δίνει ήχο για το subwoofer στο κεντρικό και ήχο για το κεντρικό στο subwoofer, γι' αυτό γίνεται ό,τι γίνεται... Εμένα έτσι γινόταν με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής... τελικά βρήκα 2 jumpers, τα αντάλλαξα και λύθηκε... Μήπως έχει η Live σου τίποτα τέτοια jumpers; (για ανταλλαγή center/subwoofer)

Δημοσ.
Ποιο ηχείο δεν παίζει; Το κεντρικό;

Δοκίμασε να ανταλλάξεις το βύσμα του (πίσω από το subwoofer) με το βύσμα ενός άλλου ηχείου.

Αν μετά την ανταλλαγή δεν γίνει τίποτα, τότε το πρόβλημα είναι στο ηχείο.

Αν αρχίζει να παίζει αυτό που δεν έπαιζε και σταματήσει αυτό που έπαιζε τότε κάτι παίζει με το pc σου.

Τα χρώματα των καλωδίων πιστεύω τα έχεις βάλει σωστά...

Επίσης, αν δεν παίζει το κεντρικό, υπάρχει περίπτωση η κάρτα ήχου σου να δίνει ήχο για το subwoofer στο κεντρικό και ήχο για το κεντρικό στο subwoofer, γι' αυτό γίνεται ό,τι γίνεται... Εμένα έτσι γινόταν με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου της μητρικής... τελικά βρήκα 2 jumpers, τα αντάλλαξα και λύθηκε... Μήπως έχει η Live σου τίποτα τέτοια jumpers; (για ανταλλαγή center/subwoofer)

το κεντρικο βύσμα (center ηχείο)φταίει..γιατι άλλαξα το ηχειο το έβαλα αλλού και έπαιζε...για εξήγησε μου λίγο το τελευταιο που είπες ίσως αυτό εινια....

Δημοσ.

Η κάρτα ήχου σου δίνει 3 στερεοφωνικά βύσματα.

Το πράσινο είναι για τα εμπρός (αριστερό/δεξί)

Το μαύρο για τα πίσω (αριστερό/δεξί)

Και το πορτοκαλί για το κεντρικό/subwoofer.

Μερικές κάρτες δίνουν στο αριστερό κανάλι το κεντρικό και στο δεξί το subwoofer, μερικές άλλες αντίθετα (στο αριστερό το subwoofer και στο δεξί το κεντρικό).

Επίσης μερικές ηχεία δέχονται στο αριστερό κανάλι το κεντρικό και στο δεξί το subwoofer, ενώ μερικά άλλα αντίθετα (στο αριστερό το subwoofer και στο δεξί το κεντρικό).

Μου κάνει εντύπωση να έπεσες σε περίπτωση τέτοιας ασυμβατότητας, επειδή κάρτα ήχου και ηχεία είναι της Creative, αλλά δεν αποκλείεται. Ψάξε στο manual της κάρτας ήχου σου, και αν δεν το βρεις, άνοιξε το pc, βγάλε την κάρτα ήχου και κοίτα μήπως υπάρχουν σε κάποιο σημείο δυο jumpers, τα βγάζει και τα βάζεις δίπλα... δε νομίζω να μπορεί να διορθωθεί κάτι τέτοιο μέσω software.

Η δική μου πάντως (Audigy 2 ZS) δεν έχει τέτοια jumpers, ούτε μέσω software...

Δημοσ.
Η κάρτα ήχου σου δίνει 3 στερεοφωνικά βύσματα.

Το πράσινο είναι για τα εμπρός (αριστερό/δεξί)

Το μαύρο για τα πίσω (αριστερό/δεξί)

Και το πορτοκαλί για το κεντρικό/subwoofer.

Μερικές κάρτες δίνουν στο αριστερό κανάλι το κεντρικό και στο δεξί το subwoofer, μερικές άλλες αντίθετα (στο αριστερό το subwoofer και στο δεξί το κεντρικό).

Επίσης μερικές ηχεία δέχονται στο αριστερό κανάλι το κεντρικό και στο δεξί το subwoofer, ενώ μερικά άλλα αντίθετα (στο αριστερό το subwoofer και στο δεξί το κεντρικό).

Μου κάνει εντύπωση να έπεσες σε περίπτωση τέτοιας ασυμβατότητας, επειδή κάρτα ήχου και ηχεία είναι της Creative, αλλά δεν αποκλείεται. Ψάξε στο manual της κάρτας ήχου σου, και αν δεν το βρεις, άνοιξε το pc, βγάλε την κάρτα ήχου και κοίτα μήπως υπάρχουν σε κάποιο σημείο δυο jumpers, τα βγάζει και τα βάζεις δίπλα... δε νομίζω να μπορεί να διορθωθεί κάτι τέτοιο μέσω software.

Η δική μου πάντως (Audigy 2 ZS) δεν έχει τέτοια jumpers, ούτε μέσω software...

αν δεν εχει η δικια σου η δικια μου είναι πολυ παλιά σιγα μην έχει αυτό που λες...

Δημοσ.

Η δική μου Audidy 2 ZS είναι πολύ ανώτερη από την ενσωματωμένη της μητρικής μου (CMedia 8738). Κι όμως η Cmedia έχει τέτοια Jumpers, ενώ η Audigy όχι. Δεν χάνει τίποτα να ρίξεις μια ματιά πάντως.

Από το EAX Controller, στο CMSS 3D έχεις βάλει Stereo Surround;

Δημοσ.
Η δική μου Audidy 2 ZS είναι πολύ ανώτερη από την ενσωματωμένη της μητρικής μου (CMedia 8738). Κι όμως η Cmedia έχει τέτοια Jumpers, ενώ η Audigy όχι. Δεν χάνει τίποτα να ρίξεις μια ματιά πάντως.

Από το EAX Controller, στο CMSS 3D έχεις βάλει Stereo Surround;

Βασικα επειδη δεν γνωρίζω δεν μπορω να καταλαβω τι είναι αυτά τα Jumpers..και στο EAX Controller δεν εχει αυτή την επιλογή που λες..μονο κατι effects λεει..

Δημοσ.

To idio problima exo kai go me ta Creative 7.1 T7900 alla me exeresi oti den paizei to side left ,to dokimazo to hxio se oles tis ipodoxes kai leitourgei den xero ti fteei,karta hxoun exo tin creative Audidy.Mallon tha ta pao piso ,ektos kai an ftene ta vista

Δημοσ.
Εσύ φίλε τι ηχεία έχεις....

Εγώ είμαι αντίθετα από εσένα (εσύ έχεις κάρτα 5.1 και ηχεία 7.1), έχω κάρτα 7.1 Audigy 2 ZS και ηχεία 5.1 Creative Inspire p5800 (είναι και τα 5 σαν τα πίσω δικά σου, όλα χωρίς tweeter) και φυσικά δεν έχουν διακόπτη 5.1,6.1,direct.

Αν βγάλω το βύσμα του center/subwoofer πίσω από το subwoofer, κάνουν upmix από 4.0 --> 5.1 (για χρήση των ηχείων σε 4κάναλη κάρτα)

@NetDeviL εσένα μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει το συγκεκριμένο ηχείο.

Αντικατάσταση όλων (αν είναι στην εγγύηση...)

Δημοσ.

@NetDeviL εσένα μάλλον κάποιο πρόβλημα έχει το συγκεκριμένο ηχείο.

Αντικατάσταση όλων (αν είναι στην εγγύηση...)

to hxeio einai mia xara,apla prepei na iparxei problima stin ipodoxi giati an tous alaxo thesi paizoun ektos to hxio pou tha sindethei stin sigkekrimeni ipodoxi.

Δημοσ.
prepei na iparxei problima stin ipodoxi

Δεν έχει σημασία φίλε μου, αν μπορείς να κάνεις μισό με ένα μήνα χωρίς τα ηχεία, στείλτα πίσω για αντικατάσταση...

Η υποδοχή του κεντρικού είναι αυτή που δεν παίζει;

Δημοσ.

Δεν φταινε τα ηχεια αν το βαζεις σε αλλη θεση και παιζει....η καρτα μαλλον θα φταιει πιστευω..και οχι οτι εχει προβλημα απλα με την live δεν μπορεις να παιξεις και τα 7 ηχεια προφανως..και αφου δεν εχει και την επιλογη stereo surround δεν ξερω αν γινεται κατι...μη πηγαινεις τα ηχεια πισω..προσπαθησε για αρχη να βρεις μια 7.1 καρτα απο κανα φιλο σου...καμια audigy px καμμια x-fi και δοκιμασε να δεις αν ειναι ενταξει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...