Fozzy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Θέλω να φτιάξω ένα pc με τα πολύ βασικά: Motherboard με ενσωματωμένα γραφικά, επεξεργαστή (κατα προτίμηση Athlon 64 X2), μνήμη 2gb (αν γίνεται 800άρα), δίσκο sata και ένα καλό τροφοδοτικό (να αντέχει μια μελλοντική προσθήκη PCI Express κάρτας γραφικών). Κουτί και λοιπά περιφερειακά, υπάρχουν. Mobo έχω δεί αυτήν την <a href=http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1034&product=864730&tab=specs>Asus</a>, η οποία πιστεύω με καλύπτει. Τί επεξεργαστή να προτιμήσω; Σκέφτομαι τον Athlon 64 X2 5200Mhz που έχει και 2ΜΒ Cache. Θα ήθελα επίσης μια σχετικά αθόρυβη λύση για την ψύξη του (δεν σκαμπάζω μια απο ανεμιστηράκια) Το budget είναι γύρω στα 500-600 γιούροζ Καμια βοήθεια; Κάτι που θα έπρεπε να προσέξω ίσως, καμια εναλλακτική πρόταση βάσει των αναγκών μου, δεδομένου οτι το σύστημα αυτό θα χρησιμοποιηθεί για ήχο; (studio monitor ηχεία, midi keyboard, κάρτα ήχου M-Audio Audiophile 2496) Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Aligator21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Χωρίς να είμαι ειδικός σε αυτά, θα σου πω μόνο το εξής : Core 2 Duo ή Core 2 Quad! Ότι άλλο... απλά δεν...
@topos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Θέλω να φτιάξω ένα pc με τα πολύ βασικά: Motherboard με ενσωματωμένα γραφικά, επεξεργαστή (κατα προτίμηση Athlon 64 X2), μνήμη 2gb (αν γίνεται 800άρα), δίσκο sata και ένα καλό τροφοδοτικό (να αντέχει μια μελλοντική προσθήκη PCI Express κάρτας γραφικών).Κουτί και λοιπά περιφερειακά, υπάρχουν. Mobo έχω δεί αυτήν την <a href=http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=1&category=1034&product=864730&tab=specs>Asus</a>, η οποία πιστεύω με καλύπτει. Τί επεξεργαστή να προτιμήσω; Σκέφτομαι τον Athlon 64 X2 5200Mhz που έχει και 2ΜΒ Cache. Θα ήθελα επίσης μια σχετικά αθόρυβη λύση για την ψύξη του (δεν σκαμπάζω μια απο ανεμιστηράκια) Το budget είναι γύρω στα 500-600 γιούροζ Καμια βοήθεια; Κάτι που θα έπρεπε να προσέξω ίσως, καμια εναλλακτική πρόταση βάσει των αναγκών μου, δεδομένου οτι το σύστημα αυτό θα χρησιμοποιηθεί για ήχο; (studio monitor ηχεία, midi keyboard, κάρτα ήχου M-Audio Audiophile 2496) Ευχαριστώ εκ των προτέρων mobo p5k ~110 2x320gb seagate hhd ~110 dvd-r lg ~25 cpu c2d 4400~100 case turbo-x με psu~35 η καλυτερα case + psu ~110 ραμ 2gb teamgroup 800 ~95 vga card 7600gs ~35 (στο πλαισιο) Συνολο 510 ευρω...Η εαν βγεις στα 600 πας για hec 500watt(80ε) + απλο κουτακι(35)
Kagkouros Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Μνήμες θα σου έλεγα τις teamgroup elite με 99? αλλά επειδή δεν είναι διαθέσιμες τώρα στο πλαίσιο δες αυτές. Από έπεξεργαστή τι τους θες τους ΑΜΔ? Πάρε ένα Core2Quad με 2x4MB cache να βρείς την υγεία σου Και ένα 750άρι τροφοδοτικό Tt Toughpower μια χαρά είναι Σύνολο 600?
sapphire Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ αυτά προτείνω Επεξεργαστής αρκετά γρήγορς AMD Μνήμη 2GB στα 800MHz Μητρική Business Platform την nVidia με ενσωματωμένω κύκλωμα γραφικών 2 Σκληροί σε RAID 0 για ταχύτητα ή RAID 1 για ασφάλεια (εσύ διαλέγεις) και τροφοδοτικό στα 600 Watts αρκετά καλό!
Fozzy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 @topos Μπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καταστήματα στα οποία είδες αυτές τις τιμούλες, καθώς και την μάρκα της mobo (το p5k δε μου λέει τίποτα) Kagkouros Εχω αρχίσει και σκέφτομαι την πιθανότητα να βάλω Intel επεξεργαστή αν και ακριβότεροι κάπως, αλλα οι Core2Quad δεν είναι υπερβολή; sapphire Μου άρεσε η σύνθεση, αλλα θα έπερνα καποιον λιγότερο γρήγορο επεξεργαστή (τον 5200) και τους δίσκους που μου πρότεινε ο @topos Τέλος, χωρίς να θέλω να ξεσπάσει κάποια κόντρα Amd Vs Intel, τί παραπάνω προσφέρει ο μεν απο τον δε, και ποιός επεξεργαστης πιστευετε οτι καλύπτει περισσότερο τις ανάγκες μου; (Δεδομένου οτι το pc δεν είναι για games αλλα για εφαρμογες ήχου)
sapphire Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Στη χαμηλή και μέση κατηγορία καλύτερα να πάρεις AMD επειδή έχουν καλύτερο value for money. Δηλαδή αν σου προτείνω ένα χαμηλό/μέσο pc intel κι ένα AMD, το AMD θα είναι γρηγορότερο. Οι Intel αξίζουν, είναι όντως πιο γρήγοροι, αλλά ξεφεύγεις λίγο σε χρήματα. Με τα 500-600 μπορείς να πάρεις Core 2 Duo (και πολύ καλό μάλιστα), απλά επειδή φαντάζομαι το θέλεις για επαγγελματική χρήση το pc, έδωσα βαρύτητα σε μητρική και τροφοδοτικό, να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο! Ο αμέσως μικρότερος επεξεργαστής που βρήκα στο e-shop ήταν ο 4800, αρκετά χαμηλός, όχι ό,τι δεν είναι γρήγορος, αλλά θα βγει πολύ φθινό το σύστημα...
Kagkouros Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Όντως ο quad είναι λίγο υπερβολικός επειδή δεν σου μένουν λεφτά για σκληρό . Άρα πας σε Core2Duo (better than AMD) και είσαι μια χαρά...
Fozzy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Χμμ ενδιαφέρον... Κάτι άλλο η τοποθέτηση ψύκτρας στο Socket AM2 είναι ευκολη ή δύσκολη υπόθεση; Το λέω επειδή τελευταία φορά που έστησα μόνος μου pc ήταν με εναν Athlon XP.. έχουν αλλάξει τραγικά τα πράγματα; Μη κάνω καμιά μαλακία και σπάσω τιποτα
sapphire Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Εξαρτάται από την ψύκτρα που σκοπεύεις να περάσεις. Κυρίως εξαρτάται από το βάρος της. Αν είναι ελαφριά, τότε είναι εξ' ίσου εύκολο το πέρασμά της σε AMD/Intel (AM2/Socket 775). Αν είναι βαριά, τότε ίσως παιδευτείς λίγο, δηλαδή ίσως χρειαστεί να τοποθετήσεις μια βάση (backplate) από την πίσω μεριά της μητρικής, στο ύψος του επεξεργάστή περίπου, για να "δένει" με την (εμπρός της μητρικής) ψύκτρα. Είναι λίγο φασαρία, ειδικά αν έχεις ήδη στήσει το pc σου, ίσως χρειαστεί να βγάλεις τη μητρική από το case (άρα και όλες τις κάρτες/καλώδια) για να περάσεις την ψύκτρα. Το σίγουρο είναι ότι θα έχει αναλυτικές οδηγείες. Όσο για το αν έχουν αλλάξει τραγικά τα πράγματα, όχι, δεν έχουν αλλάξει τραγικά, οι βασικές αρχές είναι οι ίδιες. Απλά οι ψύκτρες έχουν μεγαλώσει κάπως από τότε που κυκλοφορούσαν οι Athlon XP (κι εγώ κάτοχος ενός αυτών είμαι!) άρα και τα συστήματα ανάρτησης αυτών στις μητρικές βελτιωθήκαν.
Delirium Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Oi stock psyxtres 939 / AM2, mpainoun efkolotera, apo tis stock tou Socket A Oso gia tis megalyteres, kalytera na exoun backplate, giati einai kai varyteres
Fozzy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 οι Βοx εκδόσεις των επεξεργαστών, έχουν σχετικά αθόρυβα ανεμιστηράκια; κανουν καλή δουλειά ή θα χρειαστώ άλλη ψυκτρα/ανεμιστηράκι;
Delirium Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 An den overclockareis kanoun sostotati douleia To "athoryvo" einai, ksereis, kai ypokeimeniko Prosopika, os "athoryvi", tha xaraktiriza afti edo: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650437
@topos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 @toposΜπορείς να δώσεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα καταστήματα στα οποία είδες αυτές τις τιμούλες, καθώς και την μάρκα της mobo (το p5k δε μου λέει τίποτα) Kagkouros Εχω αρχίσει και σκέφτομαι την πιθανότητα να βάλω Intel επεξεργαστή αν και ακριβότεροι κάπως, αλλα οι Core2Quad δεν είναι υπερβολή; sapphire Μου άρεσε η σύνθεση, αλλα θα έπερνα καποιον λιγότερο γρήγορο επεξεργαστή (τον 5200) και τους δίσκους που μου πρότεινε ο @topos @topos: Τις τιμες τις θυμομουνα,δεν ειχα χρονο να βρω τα λινκ...Αν μπεις στο site του πλαισιο θα δεις πως εκει γυρω παιζουν. asus p5k εναλλακτικα την msi p35.. Kagouros: Ο 4400 ειναι c2d και κοστιζει 100ευρω... Sapphire: Ο 4400 με λιγο o/c(πολυ ευκολο κ σταθεροτατο)θα ειναι κατα πολυ πιο γρηγορος απο οποιονδηποτε amd μπορεις να αγορασεις σημερα...
Fozzy Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 @topos Όταν λες λίγο overclocking... για κάντο πιο λιανά... Την εποχή που ασχολιόμουν με hardware το overclocking ήταν λίγο μανούρα (ήθελε να ενώσεις κατι τελίτσες πάνω στον επεξεργαστή με έναν ειδικό μαρκαδόρο, για να τον ξεκλειδώσεις κλπ) Τώρα γίνονται όλα μέσω Motherboard/Bios? Είναι κάτι που μπορώ να κάνω εύκολα; Kαι οταν λες λίγο o/c πόσα Μhz παραπάνω; και τί αντίκτυπο θα έχει στο σύστημα ψύξης που θα χρειαστώ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.