Προς το περιεχόμενο

Αεροπορικά ταξίδια

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ξέρω ότι η ερώτηση είναι για την καλύτερη εταιρεία, αλλά λέω να θάψω λίγο.

Λοιπόν, στον πάτο η Alitalia, αν και μου έμαθε να βάζω σωβρακοφανέλα στην χειραποσκευή, για να έχω ν'αλλάξω όταν θα μου χάσουν τη βαλίτσα.

Επίσης, πριν λίγο καιρό ταξίδεψα με American Airlines. Αεροπλανάκι μια σταλιά, 2x3 και αγώνας δρόμου να φτάσεις πρώτος στη θέση σου, γιατί ο χώρος για χειραποσκευές δεν έφτανε για όλους! Άσε που πρώτη φορά είδα χοντρές αεροσυνοδούς! Όχι παχουλές, μιλάμε για γομάρια!

Πάντως, οι πιο φθηνές πτήσεις όλων των εποχών είναι τα C-130 της ελληνικής αεροπορίας. Δεν ξέρω πόσο πάει τώρα, αλλά θυμάμαι πιτσιρικάς πήγαινα Αθήνα-Αλεξανδούπολη με ένα 500ρικο! 3-4 ώρες έκανε βέβαια, αλλά νταξ!

Σοβαρή ερώτηση: Δηλαδή έτσι και η easyjet σου χάσει τη βαλίτσα, τι γίνεται;

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λόγω της 3χρονής διαμονής μου στην Γερμανία μπορώ να πω ότι όλες οι εταιρίες είναι καλές. Πιο συγκεκριμένα:

Έχω ανεβοκατέβει με Ολυμπιακή 3-4 φορές. Ούτε καθυστερήσεις, ούτε άσχημο ταξίδι και χρόνος 2,5 ώρες. Απλά είναι το σπαστικό ότι το checkin από Ελλάδα είναι άθλιο.

Με Aegean είναι επίσης πολύ καλές πτήσεις, πάντα πιο φθηνή από Ολυμπιακή με 2 ώρες και ένα τέταρτο η πτήση. Καλύτερο checkin από Ολυμπιακή αλλα πάλι χειρότερα από ξένες.

Με μια εταιρεία (http://www.gexx.de) που τώρα έχει συγχωνευτεί με άλλη, λεγόταν Germania Express ήταν ότι χειρότερο υπήρχε... Πτήση με αεροπλάνο της που χωρούσε 40-50 άτομα, πολύ μικρό δηλαδή και σαν αποτέλεσμα σε ΟΛΗ την διαδρομή να ταρακουνιέσαι. 3 ώρες πτήση.

Με germanwings πολύ καλή εξυπηρέτηση, πολύ γρήγορη.

Ακόμα η TUIfly και η Hapagg-Loyd άριστες σε όλα. Checkin σε 10 λεπτά, πτήσεις 2 ωρών και φαγητό με επιπλέον 2 ευρώ.

Τον Νοέμβριο θα δοκιμάσω και την easyjet που πολλοί λένε καλά λόγια για αυτήν.

Τέλος να πω ότι με καμία εταιρεία δεν είχα ποτέ καθυστέρηση (24-25 πτήσεις με επιστροφή), δεν έχασα βαλίτσα και γενικά κανένα πρόβλημα.

ΥΓ. Όλες οι πτήσεις έγιναν από Θεσσαλονίκη για Dortmund από 2002 μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Μια που λόγω δουλειάς ταξιδέυω συνέχεια με αεροπλάνα, ας καταθέσω κι εγώ την άποψή μου (sic):

Μέχρι στιγμής έχω πετάξει με:

Ολυμπιακή

Aegean

CSA (τσέχικη)

LOT (πολωνική)

Alitalia

Hellasjet

EgyptAir

Για Ολυμπιακή, Aegean και Alitalia, με κάλυψαν οι προλαλήσαντες.

Το καλύτερο service μου το παρείχε η CSA αν και δεν περιελάμβανε στοματικό έρωτα δυστυχώς.

Η Ολυμπιακή τελευταία όχι μόνο δεν τηρεί το πρόγραμμα, αλλά πολλές φορές δεν κάνει η ίδια την πτήση. Εδώ κολλάει η Hellasjet η οποία απλά κάνει τη δουλειά της, τίποτα το φοβερό.

Πραγματική έκπληξη ήταν η EgyptAir, τουλάχιστον σε πτήση εσωτερικού. Τεράστιο, ολοκαίνουριο και πολύ άνετο Airbus με καταπληκτικό service.

PROTIP: Οι πιο ωραίες αεροσυνοδοί είναι της Aegean. Οι πιο χοντρές της LOT.

Δημοσ.

αντε να πω και γω τη γνώμη μου σαν φρικουεντ φλάιερ οτι low budget εταιρείας πετάει και δεν πετάει...

Πρόσφατα τίμησα την Vueling και τη Spanair. η Βούελινγκ τα έσπαγε..άνεση,εξυπηρετικότατη,κτλ...

Η Spanair μιλάμε είναι καλύτερα να πάτε κάπου κολυμπώντας.

Το αεροπλάνο στο οποίο πετούσαμε,στη δεξιά πλευρά είχε ξηλωθεί όλη η γραμμή φωτισμού και το πλαστικό κρεμόταν από πάνω μας. βοηθούσαμε εμείς τις αεροσυνοδούς να το κολλήσουν,μόνο και μόνο για να ξαναπέσει κατά την απογείωση.Όσο για τις 2 προσγειώσεις Σπαναιρ που έκανα,και τις 2 ο πάιλοτ αποφάσισε να δει αν θα κάνουμε γκελ στο πέσιμο... (δεν κάναμε ευτυχώς)

Εχω μείνει ικανοποιημένος απο easy,air berlin,Ryan (για τα φτηνά εισιτήρια και μόνο), αλλά έχω απογοητευτει απο την Sky Europe.

Επίσης έχω χαρεί με Austrian,με Aegean,Continental αλλά μισώ την Ολυμπιακή και την Air France...

Ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποιο απο τα επόμενα ταξίδια μας....

Δημοσ.

γιατί είχε καθυστέρηση 2 ωρών στο πήγαινε οταν πήγαινα,και 1,5 όταν ερχόμουν.

γιατί μετά τα γόνατα μου πονούσαν τόσο πολύ που σχεδόν έχασα μια μέρα στη Βούδα ή στην Πέστη απο το άραγμα. γιατί το αεροπλάνο ήταν βρώμικο (στην τσέπη της θέσης μου είχε συσκευασία απο μπισκότα και στη θέση μου τριμένη όλη τη σοκολάτα...

απ την άλλη είχε μια απο τις πιο όμορφες αεροσυνοδούς που έχω δει ποτέ (και πίστεψε με,θυμάμαι σχεδόν όλες τις αεροσυνοδούς...φετιχ...)

Δημοσ.

Για προορισμούς που εξυπηρετεί η Ολυμπιακή, θα την προτιμήσω. Εκτός και αν έχεις κλέίσει τον εισητήριο 1+ μήνα πρίν, είναι πιο φθηνή απο την Aegean ενώ σοβαρές καθυστερήσεις δεν έχω πετύχει. Πλέον έχει και αξιοπρεπές Online σύστημα, αν και τελικά πρέπει να παραλάβεις το εισητήριο απο το Ελ. Βενιζέλος στην ίδια ουρά με τους υπόλοιπους οπότε μικρό το κέρδος. Μόνο μια φορά απο Βρυξέλλες για Αθήνα, παρασκευή βράδυ περιμέναμε κάποιον ευρωβουλευτή γύρω στα 45 λεπτά μέσα στο αεροπλάνο. Βέβαια μετά ο πιλότος έκανε τα μαγικά του και φτάσαμε μονο με 5 λεπτά καθυστέρηση. Μακράν το καλύτερο φαγητό (ακόμα και απο υπερατλαντική πτήση της KLM) και οι πιο ομαλές προσγειώσεις στο Ελ. Βενιζέλος. Γενικά, αν και τα 737-400 κλείνουν σιγά σιγά 15ετία και τρίζουν και οι αεροσυνοδές έχουν μείνει στην εποχή της πρώτης "Αλλαγής" η ολυμπιακή μου δημιουργεί μια σιγουριά και γενικά συμβάλλεί στην χαρά της επιστροφής στην πατρίδα.

Η Aegean είναι επίσης καλή, ειδικά τώρα που αγόρασε τα νέα Airbus. Δεν θα ξεχάσω όμως μια πτήση απο Γερμανία που είχαμε σχεδόν προσγειωθεί χωρίς να μας έχουν μαζέψει τους δίσκους. Είδαμε τον διάδρομο και τότε κάποιος ειδοποίησε τον πιλότο ότι ο θάλαμος δεν είναι έτοιμος ακόμη και πάλι πάνω μέχρι να μαζευτούν οι δίσκοι.

Απο τις ξένες έχω καλές αναμνήσεις απο Lufthansa, KLM, Austrian. Δυστυχώς με Low budget δεν έχει τύχει ακόμη να ταξιδέψω αν και έχω μια δυσπιστιά κατά πόσο μπορεί μια εταιρεία να συντηρεί σωστά ένα αεροπλάνο όταν χρεώνει εισητήριο 1euro + φόρους.

Δημοσ.

Η Aegean είναι επίσης καλή, ειδικά τώρα που αγόρασε τα νέα Airbus. Δεν θα ξεχάσω όμως μια πτήση απο Γερμανία που είχαμε σχεδόν προσγειωθεί χωρίς να μας έχουν μαζέψει τους δίσκους. Είδαμε τον διάδρομο και τότε κάποιος ειδοποίησε τον πιλότο ότι ο θάλαμος δεν είναι έτοιμος ακόμη και πάλι πάνω μέχρι να μαζευτούν οι δίσκοι.

Δεν θα είχα επιζήσει.

Δυστυχώς με Low budget δεν έχει τύχει ακόμη να ταξιδέψω αν και έχω μια δυσπιστιά κατά πόσο μπορεί μια εταιρεία να συντηρεί σωστά ένα αεροπλάνο όταν χρεώνει εισητήριο 1euro + φόρους.

Αυτή την απορία την έχω και το χω συζητήσει με στενό συγγενή μου που είναι πιλότος και μου είχε πει ότι όντως είναι σοβαρό θέμα. Παίζει δηλ. να γίνονται μειώσεις του κόστους σε θέματα που δεν θα πρεπε να γίνονται.

Από την άλλη μεριά, έχουν συμβεί αρκετά αεροπορικά δυστυχήματα σε μια χαρά και ακριβές εταιρείες, οπότε, you never know.

Δημοσ.

Low budget είναι μέχρι να φτάσει κάνα μήνα πριν. Μετά ο κάθε επιβάτης πληρώνει ένα ποσοστό αυτού που έκλεισε προηγουμένως -κ πάει λέγοντας.

Πάντως είναι αρκετά πολύπλοκο, το διάβαζα στο mag της skyeurope πριν ένα μήνα αλλά δε θυμάμαι τπτ.

Δημοσ.

Η Ολυμπιακή έχει ηλεκτρονικό εισητήριο πια (με τη συνηθισμένη 10ετή καθυστέρηση....) οπότε δεν υφίσταται καθυστέρηση.

Όσον αφορά τις πτήσεις της Aegean από Γερμανία, παλαιότερα ήταν όντως πιο φτηνές αλλά πια έχει ανεβάσει τις τιμές τις πολύ, χωρίς να ανεβάσει και το service αντίστοιχα. Δεν λέω ωραία τα νέα Airbus της αλλά μην τα πληρώσουμε χρυσά...

Δημοσ.

H vueling ΔΕΝ τα σπάει, σε αντίθεση με αυτά που είπε ο mamatecuba παραπάνω και αυτό διότι ναι μεν τα αεροπλάνα είναι καινούρια, αλλά ο χώρος της κάθε θέσης είναι αρκετός μόνο αν είσαι κάτω από 1.75m. και κάτω από το μέσο όρο κιλών, αφού οι θέσεις είναι και στενότερες και στις δύο διαστάσεις.

Λόγω του υπερπληθυσμού στο αεροπλάνο και μάλλον για λόγους οικονομίας το air condition δεν επαρκεί για να διατηρηθεί φυσιολογική η θερμοκρασία. Από Βαρκελώνη, στην Αθήνα η πτήση και όταν βγήκα από το αεροπλάνο ήμουν ιδρωμένος και γενικά δε με ενοχλεί τίποτα στις πτήσεις.

Δημοσ.

χμμμ....εγώ απο Βαρκελώνη - Αθήνα με τη Vueling πριν 1 μήνα βγήκα κρυωμένος απο το αρκουδίσιο,μαζί και άλλοι 4 φίλοι μου.

Επίσης...οι θέσεις της Vueling δεν είναι οι πιο αναπαυτικές για μένα με ύψος 1,80 και κιλά στα τριψήφια (:()...αλλά έχω δει και πάρα πολύ χειρότερες και γι αυτό ήμουν υπερχαρούμενος με αυτή την εταιρεία.. :)

Δημοσ.

Για το θέμα των εισητηρίων πάντως επειδή αναφέρθηκε, να πω ότι από τον Ιούνιο, ΟΛΕΣ οι αεροπορικές εταιρείες θα εκδίδουν μόνο ηλεκτρονικά εισητήρια. Τέρμα τα χαρτάκια. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...