Προς το περιεχόμενο

Πολυμπριζο ασφαλειας

Rossen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα σε ολους.

Η ερωτηση που θελω να κανω ειναι η εξης.

Προσφατα ηρθε ενα φιλαρακι στο καινουργιο μου διαμερισμα για να μου φτιαξει τα ηλεκτρολογικα μιας και πιανουν τα χερια του.

Αυτο που μου ειπε ειναι οτι δεν υπαρχει γειωσει στο σπιτι.Δηλαδη καμια απο τις πριζες ρευματος που εχω δεν υπαρχει γειωση.

Θελω να ρωτησω αν υπαρχει καμια πατετνα που μπορω να κανω η αν υπαρχει καποιο εξαρτημα που μπορει να σωσει την κατασταση μιας και εχω μια ακριβουτσικη LCD TV.

Δημοσ.

Καινούριο διαμέρισμα και δεν έχει γείωση η εγκατάσταση?

Είσαι σίγουρος γιαυτό? Ο φίλος σου σίγουρα γνωρίζει?

Μου φαίνεται απίστευτο, να είναι τόσο άσχετος (ή ανεύθυνος) ο ηλεκτρολόγος που ανέλαβε την εγκατάσταση της πολυκατοικίας.

Δημοσ.

αποκλειεται φιλε μου καινουργιο σπιτι να μην εχει γειωση.σιγουρεψου αν γνωριζει ο φιλος σου για αν οντως ειναι ετσι πως τα λεει σου συνυστω να μην ξαναμπεις στο σπιτι σου μεχρι να βαλεις γειωση.

ΔΕΝ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ!!!!

Δημοσ.

και ποιος ειπε οτι το "καινουριο" του διαμερισμα ειναι σε νεα πολυκατοικια, επισης πολυ χρησιμο ειναι να βαλεις και ρελε αν δεν υπαρχει

οι μπριζες στο διαμερισμα ειναι shuko?

Δημοσ.

mpa tha ekane kana ntouzaki na "xalarosei"

vasika kai i enia to spiti den exei giosi einai diforoumeni....

den exoun oi mprizes? i apo ton pinaka den iparxei kan?

an einai apo ton pinaka alakse spiti :P kai min kaneis ntouz na xalaroseis i kane me krio nero :P

Δημοσ.

Δεν παθαίνει τίποτα ο ίδιος αν υπάρχει σύγχρονη εγκατάσταση (ρελέ). Αλλά καμία ηλεκτρονική συσκευή του δεν είναι ασφαλής και το ρεύμα του θα πέφτει κάθε λίγο...

Δημοσ.

και εμένα μου είχε πει ηλεκτρολόγος οτι το διαμέρισμα που έμενα παλιά δεν είχε γείωση (ακουμπούσα το κουτί του ΗΥ με δοκιμαστικό και άναβε!), αλλά τελικά ήταν η μπρίζα λάθος συνδεδεμένη....

Το ρελέ θεωρείται στανταρ σήμερα για σπίτια 10ετίας, και δεν είναι και απαγορευτικά ακριβό για την ασφάλεια που προσφέρει.

Δημοσ.
Δεν παθαίνει τίποτα ο ίδιος αν υπάρχει σύγχρονη εγκατάσταση (ρελέ). Αλλά καμία ηλεκτρονική συσκευή του δεν είναι ασφαλής και το ρεύμα του θα πέφτει κάθε λίγο...

Αν δεν υπάρχει γείωση το ρελε δεν δουλεύει. Κανένα μηχάνημα δεν χαλάει από την απουσία ρελε και γείωσης. Οποιαδήποτε όμως διαρροή σε κάποιο μηχάνημα χωρίς γείωση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Δημοσ.

To rele theorite standar me nomo apo 1/1/2007 (an den kano lathos)

Tora oso afora to thema giosis, apokliete to spiti na min exei katholou giosi

(pleon apetite themeliaki kai oxi me ravdous)

ektos kai an prokeite gia mia apli dipoliki priza (fasi-oudeteros)

p.s. Min paizeis me auta kai ALLAKSE Hlektrologo

vale rele tasis

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...