ntaryl Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Καλησπερα Ειμαι λατρης των Remote control software και γι αυτο μπηκα στον πειρασμο να φτιαξω ενα παρομοιο αλλα να μπορει να χειριστει ολοκληρο το απομακρυσμενο Desktop κατι σαν το radmin για παραδειγμα .Εχω μια εμπειρια σε προγραματισμο τετοιων εφαρμογων αλλα οχι σε τετοιο επιπεδο αλλα σε απλα εντολες και καποιες συγκεκριμενες λειτουργιες (rat) Θα ηθελα λοιπον αν καποιος εχει ασχοληθει με αυτα να μου δωσει καποιες συμβουλες η οτιδηποτε νομιζει οτι θα με βοηθησει . ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας και καλο βραδυ
alkisg Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Σε Vb???? Really???? Ένα καλό σημείο να ξεκινήσεις είναι ο κώδικας του vnc (ultravnc, tightvnc κτλ). Δυστυχώς ως γνωστόν σε C. Screen capturing & transmission θα τα καταφέρεις χωρίς πρόβλημα. Τα πιο γνωστά προβλήματα είναι: 1) Πώς θα εντοπίσεις τις διαφορές από την προηγούμενη οθόνη που έστειλες, ώστε να στείλεις μόνο τις αλλαγές, για περιορισμό CPU/bandwidth? Εκεί ο μόνος αποδοτικός τρόπος είναι να φτιάξεις έναν virtual device driver σαν δεύτερη κάρτα γραφικών, ο οποίος θα κάνει hook τα GDI events και έτσι θα βρίσκει τις αλλαγές χωρίς να κάνεις compare screens pixel by pixel. Δυστυχώς δεν έχω δει τέτοιον ανοιχτού κώδικα, ακόμα και των *vnc ότι έχουν κάνει το πάνε σε εμπορικά πακέτα κλειστού κώδικα. 2) Keyboard hooking (+system keys), ώστε π.χ. win+E να ανοίγει τον Explorer στο remote μηχάνημα. Αυτό γίνεται σχετικά εύκολα σε C/WinAPI, αλλά δεν ξέρω αν η vb υποστηρίζει callback μεθόδους... 3) Συνδέσεις πίσω από NAT. Αν είναι και οι δύο πίσω από NAT θα δυσκολευτείς να κάνεις τη σύνδεση, μάλλον θα πρέπει να έχεις έναν server κάπου για να αρχικοποιήσεις το connection με τη βοήθειά του. 4) Screen compression, για low bandwidth networks. Εδώ κάνεις ότι αλγόριθμο θες, αλλά θα πρέπει να είναι αποδοτικός, οπότε ξέχνα τη Vb. Υπάρχουν όμως διάφορα open source dll γι' αυτή τη δουλειά, τα οποία μπορείς να καλέσεις από τη vb... Γενικά μου φαίνεται μεγάλο project, αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς θα σου πρότεινα να το ξεκινήσεις σε C, ακόμα κι αν δεν την ξέρεις καλά...
ntaryl Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2007 Καλησπερα Αυτο που με ενδιαφερει περισοτερο ειναι το πως 8α μπορεσω να δω απομακρυσμενα την αλλη οθονη και καποια αλλη ιδεα καλο βραδυ Οσο για virtual Driver Δεν ξερω αν ειναι εφικτο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.