Προς το περιεχόμενο

House - Season 4

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 304
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω δει όλη τη σειρά house md και θέλω να πω πως την λατρεύω!

Καί θα θελά να σημειώσω κάποιες ομοιότητες με κάποιον πολύ γνωστό ήρωα, όχι φυσικά με κακό σκοπό, αλλά για να κατανοήσω γιατί ο dr house έχει κάτι τόσο οικείο και ακαταμάχητο σαν προσωπικότητα.

Ξέθαψα τις προάλλες μια παλιά σειρά του Σέρλοκ Χόλμς με τον Τζέρεμι Μπρέτ (που τα μοίραζε παλιά η ελευθεροτυπία) και άρχισα να την παρακολουθώ.Και διέκρινα απίστευτα κοινά σημεία του Σέρλοκ με τον δικο μας house.

Από το δίδυμο Σέρλοκ και Ουάτσον - House και Wilson με τους αντίστοιχους ρόλους και τα δύο ζευγάρια, μέχρι την χρήση ουσιών όταν υπάρχει έλλειψη κάποιας υπόθεσης που να ιντριγκάρει το κοφτερό τους μυαλό! Η έλλειψη μόνιμης συντρόφου, και η γνωστή και γοητευτική έλλειψη τακτ και "τρόπων" στην συμπεριφορά τους, οι απίστευτα μυστηριώδεις υποθέσεις τους που πάνω απ όλα λύνονται με την χρήση του μυαλού τους και όχι με την χρήση κάποιας τεχνολογίας, κτλ.

Αυτό που ήθελα να πω είναι πως βλέπω ομοιότητες και αυτό για μένα ενισχύει ακόμα περισσότερο το απίστευτα καλογραμμένο σενάριο, επηρεασμένο και από τον conan doyle, κατά την γνώμη μου φυσικά, και πιστεύω πως όταν μια σειρά υιοθετεί ως ένα σημείο κάποιο βιβλίο το αποτέλεσμα είναι πάντα καλό.

Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς την ίδια άποψη?

• Members
Δημοσ.
Έχω δει όλη τη σειρά house md και θέλω να πω πως την λατρεύω!

Καί θα θελά να σημειώσω κάποιες ομοιότητες με κάποιον πολύ γνωστό ήρωα, όχι φυσικά με κακό σκοπό, αλλά για να κατανοήσω γιατί ο dr house έχει κάτι τόσο οικείο και ακαταμάχητο σαν προσωπικότητα.

Ξέθαψα τις προάλλες μια παλιά σειρά του Σέρλοκ Χόλμς με τον Τζέρεμι Μπρέτ (που τα μοίραζε παλιά η ελευθεροτυπία) και άρχισα να την παρακολουθώ.Και διέκρινα απίστευτα κοινά σημεία του Σέρλοκ με τον δικο μας house.

Από το δίδυμο Σέρλοκ και Ουάτσον - House και Wilson με τους αντίστοιχους ρόλους και τα δύο ζευγάρια, μέχρι την χρήση ουσιών όταν υπάρχει έλλειψη κάποιας υπόθεσης που να ιντριγκάρει το κοφτερό τους μυαλό! Η έλλειψη μόνιμης συντρόφου, και η γνωστή και γοητευτική έλλειψη τακτ και "τρόπων" στην συμπεριφορά τους, οι απίστευτα μυστηριώδεις υποθέσεις τους που πάνω απ όλα λύνονται με την χρήση του μυαλού τους και όχι με την χρήση κάποιας τεχνολογίας, κτλ.

Αυτό που ήθελα να πω είναι πως βλέπω ομοιότητες και αυτό για μένα ενισχύει ακόμα περισσότερο το απίστευτα καλογραμμένο σενάριο, επηρεασμένο και από τον conan doyle, κατά την γνώμη μου φυσικά, και πιστεύω πως όταν μια σειρά υιοθετεί ως ένα σημείο κάποιο βιβλίο το αποτέλεσμα είναι πάντα καλό.

Δεν ξέρω αν έχετε και εσείς την ίδια άποψη?

Δεν έχεις άδικο... κάπου έχω διαβάσει ότι όντως ο χαρακτήρας του house είναι εμπνευσμένος από τον Σέρλοκ Χολμς

edit: δες ένα ενδιαφέρον link: http://www.radiotimes.com/content/show-features/house/house-and-holmes-parallels/

The creator of House, David Shore, acknowledges that his testy titular doctor was inspired by Sherlock Holmes. But have you picked up on the clues?

The name

The working title of the series was Chasing Zebras, Circling the Drain. But they settled on plain House - "a subtle homage", says Shore, to Sherlock Holmes (as in homes).

The inspiration

Holmes is famously modelled on a brilliant doctor and teacher, Joseph Bell, who could, says Shore, "walk into a waiting room and diagnose people without speaking to them". Just like House does.

The friend

Holmes had Dr Watson; House's best and possibly only friend is Dr Wilson.

The method

Holmes's dictum that "when you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth" also sums up House's approach to medical mysteries.

The drug use

Holmes was addicted to cocaine; House is hooked on Vicodin.

The home

House lives at 221B, the number of Holmes's Baker Street address.

The catchphrase

No, we haven't heard House diagnose a tricky nutritional ailment with "Alimentary, my dear Wilson." But we live in hope.

Δημοσ.

καλά, το σχόλιο μου ήταν αληθές πάντως. Φαν ή όχι, αρκετοί έχουν πει "έπεσε κάπως" "ας το πήγαιναν λίγο αλλιώς" που πάλι διαφωνώ.

Απλά τόσο κατηγορηματικά αρνητική άποψη δεν είχα ξαναδιαβάσει (για τη σειρά των σειρών, ω τι σειρά)

Δημοσ.
καλό μήνα geo70 :P

επισης thresh! και σε ευχαριστω που αποδεικνυεσαι τακτικος αναγνωστης του blog μου! :-D

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...