warewolf Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 ειχα ενα dvd nec 3500A. με αυτο, απο εχτες προσπαθωντας να γραψω ενα bouble layer disc με το nero, κατεστρεψα 10 δισκους. ολο το ιδιο σφαλμα: fixation error. αφου διαβασα οτι μπορεσα απο διαφορα forums, καθαρισμο κεφαλης laser, αλλαγη software (δοκιμασα 4 διαφορετικα), αλλαγη δισκων (2 μαρκες), κατεληξα οτι αρκετοι με αυτο το προβλημα πιστευαν οτι ειχε προβλημα η κεφαλη του laser και αντικαθιστουσαν τα dvd recorder τους. το ιδιο επραξα και εγω σημερα. αγορασα ενα NEC (που το φτιαχνει η sony optiarc) to AD-7071Α. αποσυνδεσα το ide καλωδιο, αποσυνδεσα το καλωδιο τροφοδοσιας και στη συνεχεια συνδεσα το καινουργιο με τον ιδιο τροπο. ανοιξα τον υπολογιστη, τα windows αναγνωρισαν το νεο DVD και ολος χαρα ημουν ετοιμος να δοκιμασω εγγραφη με το νεο recorder μου το double layer δισκακι μου. και εδω αρχιζουν τα παλαβα.... με το νεο dvd recorder παρατηρω το εξης τρελλο. οποιοδηποτε δισκο κι αν βαλω μεσα, δεν τον βλεπει. συμπεριφερεται σαν να μην εχει δισκο μεσα. απο τον explorer δεν βλεπω κανενα αρχειο απο δισκους, ειτε cd ή dvd. οι εφαρμογες (οπως το nero) μου λενε, δεν υπαρχει δισκος μεσα, βαλτε εναν αδειο δισκο. δεν βλεπει ουτε αδειους, ουτε γεματους δισκους. εκανα μαλ...ια εγω, ή ο τυπας που μου το πουλησε απο συνοικιακο μαγαζι μου εδωσε κανα ψοφιο ? θα ηθελα να ξερω πριν του το επιστρεψω μηπως εχει προβλημα το pc μου. αν καποιος μπορει να με βοηθησει, γιατι θα μου στριψει. υπαρχει περιπτωση να φταιει η καλωδιοταινια ? να χτυπησε αυτη ? το dvd δουλευει σε udma4 απο οτι βλεπω. δηλωμενο σαν master και η καλωδιοταινια πηγαινει στη motherboard στο ide secondary master οπου ειχα και το προηγουμενο dvd nec. τα winxp τα εχω κανει καθαρη εγκατασταση απο image ηδη. δεν υπαρχουν εγκατεστημενες εφαρμογες ακτος απο nero portable. καμια ιδεα κανεις ?
blackstar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 dyo pragmata, ptoto, dokiamaseto se alo pc, deytero(efoson apotyxi to proto), panto piso amesos kai pare kainoyrgio, paromio eixa pa8ei kai egw me to 7173A alla eftege to drive, antikatastasi, kai to epomeno pezi mia xara .
opozit Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 pedia paratiro ton telefteo kero na ehi polis kosmos provlima me ta dvd r... metaksi tous ke ego , poy harika meta apo kero otan ida oti i times ine sta 30 euro, alla tha protimousa na doso 50 ke na ksero oti tha pezi gia ta epomena tria hronia horis na mou spai ta @@@@ ehoun pseftisi ola re p**sti mou... ola
blackstar Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Kala kati poy kanei 30 euro (na mhn po 20) den perimenis na sou kratisi 3 xronnia isos kanena xronno, ala pali kalitera einai na alazis kai ena dvd-rw to xronno siga ta pola lefta poy 8a xasis (prosopiki apopsi).
koumos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 to pio pithano filos einai na exei provlima to drive..Apopsi mou, pigaine to amesws pisw kai zita kainourgio..
sotosko Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο ide μήπως και έχει κοπεί κάπου και δεν δουλεύει σωστά.
warewolf Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 λοιπον. ολα λυθηκαν πηγα για αντικατασταση το drive το τσεκαραν και ειδαν οτι ηταν προβληματικο μου το αντικατεστησαν, και οταν δοκιμασα πλεον να καψω το double layer δισκακι. και να το θαυμα...ουτε fixation errors, ουτε τιποτα. συμπερασμα... αφου δοκιμαστηκαν διαφορετικες εφαρμογες, καλωδια ide, διαφορετικα (και πολλα ) δισκακια χωρις να λυνεται το προβλημα, παρα μονο με νεο drive, τοτε οσοι δειτε fixation errors ειναι καιρος να αλλαξετε το drive σας. το laser παραδιδει το πνευμα του. γιατροσοφια με καθαρισμο σκονης του φακου, θα βοηθησει (κι αν) μονο για λιγο την κατασταση. οταν αρχισετε να βλεπετε fixation errors, τρεχατε για νεο drive. ευχαριστω οσους ανταποκριθηκαν στην αιτηση για βοηθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.