Προς το περιεχόμενο

SLI H OXI ?

seventh_son

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω σύστημα που αποτελείται από :

AMD 3200+ (socket 939)

ABIT k8N SLI

ALBATRON 7600GS PCI-X 256MB

2GB RAM 400MHz

PSU 480 Watt Noname

Μέχρι τώρα και επειδή δεν έχω και ιδιαίτερες απαιτήσεις σε παιχνιδάκια να τα παίζω όλα sto high και τα σχετικά το συστηματάκι με ικανοποιεί μια χαρά γι αυτά που κάνω. Στα τελευταία games όμως έχει αρχίσει και γονατίζει. Στο DIRT ας πούμε το παίζω όλα sto low με τα φίλτρα εννοείται απενεργοποιημένα. Σκεφτόμουν να επενδύσω σε κάποια κάρτα γραφικών ίσα ίσα για να παίζω τα καινούρια στο medium. Δεν θέλω να χαλάσω πολλά και δεν έχω σκοπό να κάνω ριζική αναβάθμιση για τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Τι με συμφέρει ; Να αγοράσω άλλη μια μεταχειρισμένη 7600GS και να πειραματιστώ με SLI και ελαφρό κλοκάρισμα ή να ψάξω να βρώ καμια μεταχειρισμένη 7600GT ? Στη μία θα μιλάμε για κόστος καμιά 50αρια ευρώ στην άλλη καμια 40αρα παραπάνω. Θα χρειαστώ άλλο τροφοδοτικό σε κάποια από τις δυο περιπτώσεις ;

Δημοσ.
kai den pas se kamia Radeon X1950? :)

Σκοτωνεις και την 7600gs κανενα 50αρη και σου βγαινει η καινουργια ~70-80 ευρω...

edit:Με το no name psu καλυτερα να κοιταξεις προς 7900gs μερια...

Δημοσ.

Na sou pw prwsopika pou eixa kanei SLI me 2 XFX 6600GT 128MB den eida diafora se paixnidia dioti den eixa brei kanena paixnidi pou na to yposthrizei. Gnwmh moy einai na pas na pareis mia allh karta grafikwn opws thn 7900 'h thn x1950 na deis diafora se paixnidi.

Δημοσ.

Τελικά σήμερα παρήγγειλα απο Πλαίσιο την 7600GS στα 35 euro και θα τις δουλέψω sli με ελαφρό overclocking. Εντωμεταξύ μέχρι να μου έρθει η άλλη αποφάσισα να πειραματιστώ με ελαφρό overclocking σε αυτή που έχω ήδη. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ανεβάσω τους χρονισμούς της Albatron από

Core bus : 400MHz

Memory bus : 350MHz

που ήταν οι εργοστασιακές ρυθμίσεις σε

Core bus : 504MHz

Memory bus : 386MHz

Αν ανεβάσω memory bus παραπάνω έστω και με την εργοστασιακή ρύθμιση του core bus στη δοκιμή που κάνει το ntune αποτυγχάνει. Σε θερμοκρασίες από 55 βαθμούς σε εργοστασιακές περνάει στους 62 κλοκαρισμένη.

Έβαλα λοιπόν να δοκιμάσω δυο παιχνίδια : το DIRT και το PES6. Στο πρώτο με όλες τις ρυθμίσεις στο low όπως το είχα με τις εργοστασιακές είδα διαφορά ακόμα και στα menu στην αρχή όπου πλέον κινιόταν πολύ πιο ομαλά. Το δεύτερο ούτως ή άλλως μου παιζε με όλα στο full οπότε το βαλα μόνο και μόνο για να δω τι θερμοκρασίες ανεβάζει. Και στα δυο παιχνίδια μετά από κανά δεκάλεπτο παιχνιδιού ανέβασαν θερμοκρασία απο 62 στους 66. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δείχνει ότι δουλεύει νορμάλ οπότε δεν πειράζω κάτι. Το μόνο που παρατήρησα είναι ότι και στα δυο παιχνίδια κολλάει ενα δίαστημα γύρω στα 10 δευτερόλεπτα όταν πρωτοχρησιμοποιεί 3D . Στο Dirt μετά το εισαγωγικό βιντεάκι στα menu και στο PES 6 οταν πηγαίνει στη σέντρα του ΠΡΩΤΟΥ ΜΟΝΟ παιχνιδιου. Από κει και μετά κανένα πρόβλημα. Και τα δυο παιχνίδια παίζουν απροβλημάτιστα. Γιατί το κάνει αυτό ; Έχει κανείς καμιά ιδέα ; Μήπως πρέπει να κατεβάσω core bus clock ;

Η καινούρια κάρτα που περιμένω να έρθει είναι ελαφρώς πιο γρήγορη στις μνήμες. H Albatron έχει Engine Clock 400Mhz και Memory Clock 700MHz ενώ η Twintech έχει Engine Clock 400Mhz και Memory Clock 800Mhz. Ποια να βάλω πρώτη και ποια δεύτερη ; Και πώς να αλλάξω τους χρονισμούς ; Να τους αφήσω όπως έχουν έτσι ώστε να λειτουργεί η Albatron κλοκαρισμένη και στα δυο ενώ η Twintech κλοκαρισμενη στο core bus αλλά underclocked στο memory bus ; Έχει ασχοληθεί κανείς με το άθλημα να μου πει ;

Υπάρχει περίπτωση να γίνουν ζημιά στις κάρτες ή στο υπόλοιπο σύστημα έτσι ; Όπως είπα και στην αρχή το σύστημα θέλω να με βγάλει κανά δυο χρόνια το πολύ, Μετά θα κάνω ριζική σε όλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...