Προς το περιεχόμενο

New Creative Zen

Freakster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στο πως να προσθεσω τα ελληνικα στο προγραμμα... δηλαδη τι γραφω σε εκεινη τη γραμη?

EDIT: προσθεσ τα ελληνικα στους υποτιτλους αλλα δεν τους εμφανιζει... τους βγαζει σαν παυλες....

• Απαντ. 580
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Περίεργο. Μόλις έκανα μία δοκιμή και οι ελληνικοί υπότιτλοι δουλεύουν άψογα. Επέλεξα στο πρόγραμμα γραμματοσειρά Verdana και το αρχείο υποτίτλων ήταν κωδικοποιημένο κατά ANSI (χρησιμοποιώ τον free text editor Notepad++ για τέτοιους ελέγχους).

Πρόσθεσες σωστά τα ελληνικά; Με CTRL+S ανοίγουν οι ρυθμίσεις και μετά προσθέτεις τα παρακάτω :

mediacodergreekeo8.th.png

Δημοσ.

Και στο subtitle tab του media coder τι ρυθμισεις χρησιμοποιουμε για καλυτερη απεικονιση;

Και απο που τους επιλεγουμε για ενσωματωση;;

Δημοσ.
Και στο subtitle tab του media coder τι ρυθμισεις χρησιμοποιουμε για καλυτερη απεικονιση;

Με τον περιορισμό του σημείου Start και Stop (βλ. μήνυμα #277), έχεις τη δυνατότητα να πειραματιστείς στα γρήγορα με πολλές διαφορετικές ρυθμίσεις, ώστε να βρεις αυτές που αρέσουν σε εσένα προσωπικά.

Και απο που τους επιλεγουμε για ενσωματωση;;

mediacodersubsmw6.png

Δημοσ.
Επειδή τέθηκε το θέμα του video conversion, ας πούμε μερικά πραγματάκια σχετικά. Για να το αποφύγουμε, πρέπει να ισχύουν συγχρόνως τα παρακάτω για το αρχείο που θέλουμε να μεταφέρουμε :

• Να είναι σε AVI container
  • Το video stream να έχει κωδικοποιηθεί με έναν συμβατό MPEG-4 ASP encoder (π.χ. XviD/DivX), χωρίς χρήση GMC (Global Motion Compensation) ή QPel (Quarter-Pixel). Τα B-frames δεν πειράζουν. Με 1 B-frame/GOP, η ταχύτητα του επεξεργαστή του ZEN είναι υπεραρκετή (δε δοκίμασα με 2), αλλά σίγουρα θα έχουμε μείωση της αυτονομίας
  • Η οριζόντια ανάλυση να μην ξεπερνάει τα 320 pixels
  • Η κάθετη ανάλυση να μην ξεπερνάει τα 240 pixels
  • To audio stream να έχει κωδικοποιηθεί με έναν συμβατό MPEG-1 Layer 3 encoder (π.χ. LAME)

Κι επειδή το Wiki article που σχεδίαζα αργεί ακόμη, ας δούμε εδώ στο thread κάποιες ρυθμίσεις στο MediaCoder που αποδίδουν, κατά τη γνώμη μου, πολύ καλό ισοζύγιο μεγέθους αρχείου-τελικής ποιότητας. Το πρόγραμμα είναι ανοικτού κώδικα και «κάτω από το καπώ του» δουλεύουν άλλα γνωστά για την ταχύτητα και την ποιότητά τους projects ανοικτού κώδικα. Δείτε τα screenshots. Είναι η «καρδιά» του Wiki article που ετοιμάζω

Για τον ήχο :

zenvideo100mr2.th.png

Για το video :

zenvideo200fu4.th.png

Για την πολύπλεξη audio-video σε AVI :

zenvideo300lm0.th.png

Για την ανάλυση :

zenvideo400dj0.th.png

Για περιορισμό της εισόδου σε συγκεκριμένο τμήμα του video :

zenvideo500xd5.th.png

Με τις παραπάνω ρυθμίσεις, τα AVI που προκύπτουν είναι απόλυτα συμβατά με το ZEN. Τη μεταφορά να την κάνετε απλά με drag 'n' drop από τον File Explorer των Windows στον κατάλογο Videos του ZEN, όχι από τη «σουίτα» της Creative. Επίσης, οι ρυθμίσεις δίνουν full screen videos. Αν έχουμε ως είσοδο wide screen video, αυτό θα φαίνεται λίγο παραμορφωμένο (stretched καθ' ύψος), γι' αυτό πρέπει η κάθετη ανάλυση να είναι μικρότερη από 240 pixels.

Περιμένω τα σχόλιά σας.

φιλε ξαναποσταρε λιγο σχετικα με το βιντεο, γιατι εξαφανιστηκε η φωτο γιατι θελω να μετατρεψω ενα βιντεακι!!!

Δημοσ.

Α και εγώ αυτόν έχω για το Creative Zen Vision: M μου:) Υποστηρίζει όλα τα mp3 της Creative και έχει και συμβατότητα με όλες τις μπρίζες του κόσμου! Ακόμα τα βυσματάκια για τις μπρίζες τα έχει διπλά ώστε άμα χάσεις το ένα να έχεις άλλο για καβάτζα!

Δημοσ.

Παλικάρια έχω 2 απορίες με το zen (έχω το 2GB) ...

1. Είναι δυνατόν να γράφει απο mic/line in και να φορτίζει same time ?

Τώρα γράφω με mic πχ και επειδή τελειώνει η μπαταρία το συνδέω στο pc να πάρει ρεύμα. Αλλα με το που το βάλω μου σταματάει την εγγραφή :(

2. μπορώ να το φορτίσω σε οποιοδήποτε pc? Ή μόνο σε pc που έχει το software του zen???

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι?ρωτω κι οτι γινει:-D .Εχω το συγκεκριμενο μπ3 αλλα ενω ελεγε οτι η μπαταρια του διαρκει 20 κατι ωρες, εμενα μου διαρκει 3-4 ωρες. (συνηθως ακουω τερμα ενταση αλλα δεν εχω βγαλει τον κοφτη)Εχει κανενας αλλος το ιδιο προβλημα? Το φορτιζω με εναν φορτιστη που πηρα απο το πλαισιο(3 ευρω αν θυμαμαι καλα) ο οποιος εχει δεκτη usb και ετσι συνδεεται με το καλοδιο που αλλιως συνδεεις το μπ3 με τον υπολογιστη(δν νομιζω παντως να παιζει ρολο ο φορτιστης γιατι και απο τον υπολογιστη να τον φορτιζω αν θυμαμαι καλα παλι τοσο κρατα)

Δημοσ.

Μήπως αφήνεις ανοιχτή την οθόνη ή/και βλέπεις πολλά video? Το 20 ώρες είναι η ιδανική κατάσταση... Δηλαδή με playlist, κλειστή οθόνη και χαμηλού bitrate mp3...

Δημοσ.

Οχι, μιλαω για 3-4 ωρες συνεχομενη μουσικη. Πανω απο 4 δεν αντεχει. Υπαρχει περιπτωση να ειναι ελατωματικη η μπαταρια?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...