virgo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μπορεί κάποιος ο οποίος ασκεί εκλογικό δικαίωμα στον νομό Αττικής,να βρεθεί εφορευτική επιτροπή πχ,στο νομό Κορινθίας;
kosmasgr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν νομίζω. Συνήθως ειναι πολίτες , δικηγόροι και δικαστικοί απο την ίδια την περιοχή. Μπες στο site του υπουργείου εσωτερικών μήπως βρείς κάτι σχετικό
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μπορεί κάποιος ο οποίος ασκεί εκλογικό δικαίωμα στον νομό Αττικής,να βρεθεί εφορευτική επιτροπή πχ,στο νομό Κορινθίας; Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής κληρώνονται από τα δημοτολόγια του κάθε δήμου στον οποίο βρίσκεται το εκλογικό τμήμα στο οποίο καλούνται να υπηρετήσουν. Ως εκ τούτου, αν κάποιος είναι γραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου Πετρούπολης δεν θα κληθεί να υπηρετήσει ως μέλος εφορευτικής επιτροπής στο Δήμο Νεμέας. Προσοχή: Το ότι κάποιος είναι γραμμένος στα δημοτολόγια του Δήμου Χ δεν σημαίνει ότι ψηφίζει στον Δήμο Χ, ιδίως εάν προηγουμένως ήταν στον Δήμο Ψ και δεν έχει μεταφέρει τα εκλογικά του δικαιώματα από τον Ψ στον Χ. Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής (αποκλειστικά δικαστές, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι και δικαστικοί υπάλληλοι) διορίζονται με απόφαση του Αρείου Πάγου σε όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως του τόπου όπου είναι γραμμένοι ή ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.
virgo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 αν οι γονείς μου,άρα και η οικογενειακή μερίδα είχαν ζήσει στο χ νομό,μετακόμισαν και τώρα ψηφίζουν στον ψ,και εγώ ανήκω στα δημοτολόγια του χ και ας ψηφίζω στον ψ μπορώ να βρεθώ εφορευτική στον χ;
tzafarela Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Μου ηρθε χαρτι για αναπληρωματικο μελος εφορευτικης επιτροπης...Μα που με ανακαλυψανε??Και αναρωτιεμαι... 1.Αν παω εκει και ειναι ολοι παροντες(στααααανταρ) εγω την κανω?? 2.Υπαρχει δυνατοτητα να παει αλλος στη θεση μου γιατι μετα απο μια μερα δινω μαθημα?
fireflies Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 tzafarela, είναι λίγο απίθανο να είναι όλα τα τακτικά μέλη εκεί, οπότε μάλλον όχι, δεν θα την κάνεις. Για το δεύτερο που ρωτάς δε νομίζω πως προβλέπεται (ο paredwse θα ξέρει καλύτερα). Αν έχεις σοβαρό κώλυμα θα το εξηγήσεις στον δικ. αντιπρόσωπο, αν και κανονικά για να απαλλαγείς από τα καθήκοντά σου, θα πρέπει (αν θυμάμαι σωστά) να συντρέχει λόγος υγείας, εγκυμοσύνη για τις γυναίκες κλπ.
Dark_son20 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 μπορείς απλά να μην πας 3 εκλογές 3 φορες τα μ#%νιά με έχουν καλέσει αναπληρωτή όσο και να περιμένουν δεν πρόκειται να με δουν
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 αν οι γονείς μου,άρα και η οικογενειακή μερίδα είχαν ζήσει στο χ νομό,μετακόμισαν και τώρα ψηφίζουν στον ψ,και εγώ ανήκω στα δημοτολόγια του χ και ας ψηφίζω στον ψ μπορώ να βρεθώ εφορευτική στον χ; Μόλις χθες βράδυ ρώτησα μια φίλη που συντάσσει τις κλήσεις για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και μου είπε ότι τα ονόματα των μελών κληρώνονται από τους εκλογικούς καταλόγους των τμημάτων. My bad. Οπότε δεν πρόκειται να σε καλέσουν για εφορευτική επιτροπή στην Κορινθία αν ψηφίζεις στην Πετρούπολη Αττικής. Μου ηρθε χαρτι για αναπληρωματικο μελος εφορευτικης επιτροπης...Μα που με ανακαλυψανε??Και αναρωτιεμαι...1.Αν παω εκει και ειναι ολοι παροντες(στααααανταρ) εγω την κανω?? 2.Υπαρχει δυνατοτητα να παει αλλος στη θεση μου γιατι μετα απο μια μερα δινω μαθημα? Υπάρχουν πιθανότητες να την κάνεις. Θα σε συμβούλευα όμως, αφού την επομένη δίνεις μάθημα, να πας σε ένα γιατρό και να πάρεις ένα χαρτί ότι είσαι ασθενής. Την δε ημέρα των εκλογών να πάει πατέρας / μητέρα / αδελφός / κολλητός στο εκλογικό τμήμα που σε κάλεσαν και να παρουσιάσει το χαρτί. μπορείς απλά να μην πας 3 εκλογές 3 φορες τα μ#%νιά με έχουν καλέσει αναπληρωτή όσο και να περιμένουν δεν πρόκειται να με δουν Προσωπικά στέλνω περιπολικό στα σπίτια των μελών και τους μαζεύει. Θέλουν δεν θέλουν. Αλλιώς στέλνω τα ονόματά τους στον Εισαγγελέα με τη σημείωση ότι ήρθαν, μας είπαν ότι μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, μας έκαναν χειρονομίες και έφυγαν.
chill Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Και μένα δυο φορές μου έχει σταλεί χαρτί να πάω εφορευτική και συνεχόμενες μάλιστα, ευτυχώς που έχω τα "μέσα" στη δημαρχία και το αποφεύγω. Αν με πλήρωναν όπως τους δικηγόρους ίσως και να το σκεφτόμουν, το τσάμπα μας τέλειωσε προ πολλού. Κυριακή σημαίνει μπριζολίτσες στα κάρβουνα, φραπεδούμπες με το κιλό, αραλίκι, ύπνος και όχι μια ημέρα πιο κουραστική και από εργάσιμη.
tzafarela Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 @paredwse Σ'ευχαριστω για τις πληροφοριες.. Με χαρτι απο γραμματεια σχολης οτι ειμαι σε εξεταστικη περιοδο δε γινεται τιποτα??Αυριο θα παω να το παρω και λεω να περασω απο το πρωτοδικειο...Τσαμπα κοπος??Μονο αν συντρεχουν ιατρικοι λογοι απαλλασσομαι??Βρεεεε τι τραβαμε...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 @paredwseΣ'ευχαριστω για τις πληροφοριες.. Με χαρτι απο γραμματεια σχολης οτι ειμαι σε εξεταστικη περιοδο δε γινεται τιποτα??Αυριο θα παω να το παρω και λεω να περασω απο το πρωτοδικειο...Τσαμπα κοπος??Μονο αν συντρεχουν ιατρικοι λογοι απαλλασσομαι??Βρεεεε τι τραβαμε... Να'σαι καλά. Κοίτα, σου λέω τον σίγουρο τρόπο: γιατρός. Εμένα προσωπικά αν μου έφερνες χαρτί από τη σχολή ότι βρίσκεσαι εν μέσω εξεταστικής περιόδου θα σε άφηνα να φύγεις. Αλλά παντού υπάρχουν οι βλαμμένοι και μπορεί να "στραβώσουν". Τώρα που το σκέφτομαι, αν είναι κανένα μέλος εφορευτική επιτροπή σε εκλογικό τμήμα της Ραφήνας και δεν έρθει, μαύρο φίδι που τον/την έφαγε! Παρεπιπτόντως, μην κάνεις τον κόπο να πας στο Πρωτοδικείο, τα ονόματα των μελών των εφορευτικών επιτροπών έχουν ήδη κληρωθεί, κατά πάσα περίπτωση δεν πρόκειται να σε αλλάξουν. Το καλύτερο είναι να πάει κάποιος δικός σου στο Εκλογικό Τμήμα (το ξέρω ότι είναι άγρια ώρα το 7.00 πμ της Κυριακής αλλά τι να κάνουμε;).
tzafarela Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Τι 7??6 μας θελουν εκει!! Και παλι πολλα ευχαριστω!
marmegap Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 ...Αλλιώς στέλνω τα ονόματά τους στον Εισαγγελέα με τη σημείωση ότι ήρθαν, μας είπαν ότι μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια, μας έκαναν χειρονομίες και έφυγαν. Ξέχασες να γράψεις στην υποσημείωση ότι "έβριζαν και τα θεία"...
Super Moderators paredwse Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Ξέχασες να γράψεις στην υποσημείωση ότι "έβριζαν και τα θεία"... Έβριζαν τα θεία και δήλωναν άνευ αιδούς ότι είναι βάζελοι.
gtsamour Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Αυτό το αίσχος του να αγγαρεύουν τον κοσμάκη να δουλέψει σαν εφορευτική επιτροπή και να μην του δίνουν δεκάρα πρέπει κάποτε να σταματήσει. Ναι, να έρθει να κάνει εφορευτική επιτροπή ο πολίτης, αλλά πλήρωσέ τον κανονικά αυτή τη 1-2 ημέρες. Δεν κατάλαβα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.