mr.Vox Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Σωστά, αυτά προβλέπει ο νόμος 3043_2002 και 2251_1994 Περί προστασίας καταναλωτών. Έχει βρει κανείς το δίκιο του όμως;:???: Όποιος ενδιαφέρεται: http://rapidshare.com/files/58663541/Nomos_3043_2002.pdf
mr.Vox Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2007 καθώς και: http://rapidshare.com/files/58666236/Nomos_2251_1994.pdf
EGiorgos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Amilo M 7425.Πικρα μετα απο 2,5 χρονια. ξαφνικα ενα βαθυ σκοταδι στην οθονη. αλλαξα ινβερτερ, λαμπα στην οθονη, ολοκληρη την οθονη. Το σκοταδι παραμενει. καλα που εχει και εξοδο για εξωτερικη οθονη και μου ειναι καπως χρησιμος. δεν ξερω αλλα μου ακουγεται για προβλημα στην μητρικη. σωστος?
laios23 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 kαλησπερα.αγορασα το Ρι1505 και προσπαθησα να του περασω τα ΧΡ.Εκει που παει να μπουταρει ομως απο το CD σε καποια φαση μου βγαζει ενα μηνυμα οτι η εγκατασταση δεν εχει ανιχνευση εγκατεστημενους δισκους και οτι πρεπει να τερματιστει???γιατι μου το βγαζει αυτο???το PC λειτουργει κανονικα και φοραει απο τη μανα του εναν WD 120GB.Μαλλον καποια ρυθμιση θα πρεπει να αλλαξω ξερει κανεις τιποτα??? Υ.Γ βρηκα αυτο εδω ψαχνοντας στο ΝΕΤ --> http://www.amilo-forum.com/topic,26,-Insta...PE-FAQs.html#42 που εξηγει πως με το προγραμμα XP-Iso-Builder μπορεις να φτιαξεις ενα δικο σου σιντι των ΧΡ που να περιλαμβανει και τους οδηγους για τον δισκο αλλα δεν τα καταφερα.επιχειρησα να δοκιμασω και το αλλο προγραμμα που λεει το nLite αλλα και παλι τιποτα.δοκιμασα και σε στικακι(αντι για USB FLOPPY) να περασω τους οδηγους πατωντας f6 αλλα παλι τιποτα.τι κανω λαθος ρε γμτ...εχει κανεις το ιδιο προβλημα??και αν ναι πως το λυνουμε..αν μπορει καποιος να μου εξηγησει(αν ξερει να λειτουργει ενα απο τα 2 προγραμματα που ανεφερα ποιο πανω) βημ προς βημα τι κανω θα του ημουνα ευγνωμον....ευχαριστω εκ των προτερων!
magnaman Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 πακετο φιλε , πραγματικο πακετο οι μονοι που μπορυν να σε βοηθησουν ειναι οι τυποι της fujitsu,αυτοι εχουν recovery cd - εμπειρικα μιλωντας ειχα το ιδιο προβλημα .στην εγκατασταση πρεπει να εχεις τις δυο δισκεττες με τους οδηγους για το raid controller εγω βρηκα κατι στο νετ , διαβασε την πρωτη δισκεττα αλλα στη συνεχεια μου ζητησε drivers για intel matrix storage technology οι οποιοι εγκαθιστουντε σωστα μονο με το recovery cd.υπαρχει αντιπροσωπεια της FJ αθηνα το εμαθα λιγο καιρο πριν.απ εκει ισως βρεις καποιο recovery cd
P270 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 κατεβασε τους drivers για sata απο το site tis fujitsu siemens και βαλτους σε δισκετα θα χρειαστης εξωτερικο floppy usb και στην αρχη τις εγκαταστασης των win θα πατησεις f6 για να βαλεις του drivers αλλα γιατι δεν βαζεις τα win που σου εδωσαν με την αγορα του φορητου
21century Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2007 Αν ειναι να επιστρεφουμε καθε φορα στην εποχη της δισκετας τοτε τι νοημα εχουν οι συγχρονες μητρικες που υποτιθεται οτι σηκωνουν 'οδηγους' απο ενα φλασακι?
aureliano Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Σωστά, αυτά προβλέπει ο νόμος 3043_2002και 2251_1994 Περί προστασίας καταναλωτών. Έχει βρει κανείς το δίκιο του όμως;:???: Όποιος ενδιαφέρεται: Συγγνώμη για την ασχετοσύνη μου περί τα νομικά, αλλά που λέει για έλαχιστη διάρκεια εγγύησης 2 χρόνια; Έχω μελετήσω τον 3043/02 καθώς και τη νεότερη ενημέρωση του, 3587/07 και διαβάζω για "εύλογη διάρκεια εγγύησης, ανάλογη με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος". Πιάστο αυγό κσι κούρεφτο δηλαδή, αφού το "εύλογη διάρκεια" μπορεί να το θέσει και ερμηνεύσει καθένας κατά το δοκούν. Το θέμα με ενδιαφέρει άμεσα γιατί κι εμένα μου έδωσαν 1ετή εγγύηση και ζητάνε περίπου € 120 για επέκταση σε 2ετή ή € 240 για 3ετή, εφόσον επιθυμώ εντός 3 μηνών από την αγορά (δηλ. σε 15 μέρες). :twisted:
laios23 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 τελικα τα καταφερα.εφτιαξα το δικο μου σιντι με τα ΧΡ PRO+SP2+SATA DRIVERS!!!!ολα αψογα....
mr.Vox Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Αν και ξεφύγαμε από το θέμα του thread, ας με συγχωρέσετε, αλλά λόγω του ενδιαφέροντος παραθέτω: Συνοπτικά, η κατάσταση έχει ως εξής: * Οι περισσότεροι κατασκευαστές και τα καταστήματα κρύβονται πίσω από το δικαίωμά τους( να στείλουν στο δικαστήριο κάθε υπόθεση, κάτι που οι περισσότεροι καταναλωτές αποφεύγουν. * Από το 2002 με τον νόμο 3043, εφαρμόσθηκε και στον αστικό κώδικα της χώρα μας, σχετική οδηγία της Ε.Ε. περί ελάχιστης διάρκειας ευθύνης του κατασκευαστή, στα 2 χρόνια. * Παρ' όλα αυτά, η εναρμόνιση δεν έγινε με πολύ αυστηρό και σαφή τρόπο (όπως υπήρχε στα αντίστοιχα έγγραφα της Ε.Ε.), με αποτέλεσμα να μην αναφέρεται η λέξη "εγγύηση". Ο νόμος ορίζει όμως, ότι ο κατασκευαστής υποχρεούται για τουλάχιστον 2 χρόνια να καλύψει τη συσκευή, παρέχοντας τις αντίστοιχες υπηρεσίες που απαιτούνται, όπως αντικατάσταση, επισκευή, διαθεσιμότητα ανταλλακτικών κ.λπ. (επί της ουσίας, εγγύηση). * Στον νόμο 2251 του 1994 περί προστασίας καταναλωτή, υπάρχει ένα παραθυράκι που αναφέρει ότι η διάρκεια και ο τύπος της εγγύησης ορίζονται από τον κατασκευαστή, κάτι στο οποίο "πατάνε" οι τελευταίοι για να δώσουν εγγυήσεις μικρότερες των 2 ετών. Επιπλέον, για τα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, υπάρχει η ασαφής διατύπωση ότι η εγγύηση πρέπει να είναι ανάλογη της αναμενόμενης διάρκειας ζωής (τι είναι ανάλογο για ένα notebook άραγε, ενώ ο ίδιος ο αναμενόμενος χρόνος ζωής που υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρεται από τον πωλητή, τελικά δεν αναφέρεται σχεδόν ποτέ. Βεβαίως, ακόμη και έτσι, οι περισσότεροι κατασκευαστές δεν μπορούν να κρυφτούν σε διάφορα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής, όπως για παράδειγμα οι τηλεοράσεις LCD και Plasma που μπορεί να κοστίζουν αρκετές χιλιάδες Ευρώ και αγοράζονται με την προοπτική χρήσης σε 10ετή ή και μεγαλύτερη βάση. * Παρ' όλα αυτά, ο νόμος 2251 αναφέρει (με τροποποίηση από τον 3043) ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι διατάξεις του αστικού κώδικα (άρα και η εναρμόνιση με βάση τον νόμο 3043 του 2002), οπότε τελικά, νικητής είναι ξεκάθαρα ο καταναλωτής. Μάλιστα, στις δίκες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα, το δικαστήριο έχει αποφανθεί υπέρ του καταναλωτή. http://www.pcw.gr/default.php?pid=6&art_id=1822 Οποιος έχει όρεξη ας ασχοληθεί.
aureliano Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Αν και ξεφύγαμε από το θέμα του thread, ας με συγχωρέσετε, αλλά λόγω του ενδιαφέροντος παραθέτω: http://www.pcw.gr/default.php?pid=6&art_id=1822 Οποιος έχει όρεξη ας ασχοληθεί. Όντως ξεφύγαμε αλλά το θέμα είναι σημαντικό και νομίζω πως αξίζει τον κόπο. Αν κατάλαβα καλά, υπάρχει νομικό πλαίσιο υπέρ του καταναλωτή αλλα είναι πολύπλοκο (συνδυασμοί νόμων, παρανόμων και κοινοτικών οδηγιών)και κοντολογίς δεν υπάρχει κάποιο χαρτί που να λέει ρητά για 2ετή εγγύηση που να μπορείς να το πας στο κατάστημα να τους το τρίψεις στα μούτρα. Μπορείς μόνο να βρεις το δίκιο σου δικαστικώς και υπό προϋποθέσεις, και σιγά μην εμπλακεί ιδιώτης σε δικαστική διαμάχη με πολυεθνικές εταιρίες και να χάσει μεροκάματα και την ησυχία του για να γλιτώσει 100 ή 200 ευρώ που μπορεί (καταχρηστικά) να του ζητήσουν για επέκταση εγγύησης. Θα έπρεπε νομίζω οι καταναλωτικές οργανώσεις να είναι πιο ενημερωμενες και έτοιμες να επιλύσουν το θέμα μιας και δια παντός. Thanks και για το ενδιαφέρον link, θα το μελετήσω και θα επανέλθω. ΥΓ: Εναλλακτικά μπορούμε να κάνουμε και το άλλο: Να προτιμάμε προϊόντα εταιριών που σέβονται τους νόμους και τον καταναλωτή, όπως η LG και η Samsung, δίnουν 2τή εγγύηση ακόμα και για φτηνές συσκευές, όπως ένα DVD player (e69) και ένα micro hifi (e89) που αγόρασα πρόσφατα. Και μια οθόνη/tuner των 350 ευρώ είχε 3τή. Αν κάποιος έχει υπόψη διαφορετικά ή παρόμοια παραδείγματα μπορεί να τα αναφέρει.
mr.Vox Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2007 Μελετήστε και αυτό και ότι άλλο σε Νέο thread αν ήδη δεν υπάρχει. ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 2251/94 Για την προστασία του καταναλωτή. http://rapidshare.com/files/59080442/FEK_152__10-07-07__prostasia_katanalwth.pdf :twisted:
verrasod Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Έχω το Μ3438 και από αυτά που διαβάζω, αισθάνομαι πολύ τυχερός.Το έχω δύο χρόνια και δύο μήνες και το χρησιμοποιώ ως desktop replacement.Είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοικτός και το μόνο που έχει πάθει είναι ότι ξέβαψε λίγο, εκεί που ακουμπάει η αριστερή παλάμη (όταν παίζω call of duty 2 online).
Silent Arrow Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2007 Εγω εχω το amilo, PC4 υπογραφης. Το εχω λιγο πανω απο δυο χρονια, δεν μου εχει παρουσιασει προβληματα. Βεβαια αλλαξα σκληρο δισκο, εβαλα εναν στις 7200rpm γιατι ο 4200 δεν αντεχοταν. Η αληθεια ειναι οτι το προσεχω πολυ. Δεν το δουλευω χωρις σταθεροποιητη τασης (APC), χωρις την βαση Zalman με τους δυο ανεμιστηρες, ενω ανα τακτα χρονικα διαστηματα το καθαριζω απο τις σκονες. Επισης παντα εχω ενδειξη θερμοκρασιας σκληρου δισκου κατω δεξια στην οθονη απο το HD Tune για να ελεγχω την κατασταση. Το χρησιμοποιω λιγες ωρες, μονο οταν χρειαζεται για την δουλεια μου. Για λοιπες εργασιες (internet κλπ) υπαρχουν τα desktop PC2 & PC3 της υπογραφης. Ειμαι ικανοποιημενος, δεν εχει ξεβαψει τιποτα, ειναι οπως το αγορασα. Βεβαια το χειριζομαι προσεκτικα. Αυτα απο μενα.
fotis_t Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2007 λοιπον παιδια και εγω εχω κακη εμπειρια απο amilo: εχω ενα 7850d,στους 7μηνες παει η μπαταρια η εγγυηση ειναι για 6. το βυσμα του τροφοδοτικου παει περιπατο εκανα πατεντα με αλλο γιατι μου ζητουσαν 80 ευρω για καινουριο.3φορες αλλαγη pcb board ειναι η πλακετα τροφοδοσιας,ευτυχως μεσα στην εγγυηση. Μολις τελειωσε η ατιμη καηκε το inverter οθονης.6 μηνες τωρα ψαχνω να βρω κανενα μεταχειρο,μπας και κανω την δουλεια μου,γιατι καινουριο εχει πολλα.αμα ξερει κανεις τιποτα ριξτε καμμια βοηθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα