kotetsi Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μετά από πρόταση εδώ, παίρνω πρωτοβουλία να ανοίξω αυτό το θέμα, όντας κάτοχος του M3438G. Εδώ μπορούμε να συζητούμε τα πάντα σχετικά με τα μοντέλα Amilo της Fujitsu Siemens. - Απορίες προς απάντηση, προβλήματα και λύσεις τους, εντυπώσεις καλές και κακές, γίνονται ΔΕΚΤΑ. - Flames, off-topic posts, ψιλή κουβέντα κλπ συναφή ΔΕΝ έχουν θέση εδώ. Καλή αρχή!
speedo Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Φιλε το Μ3438 το δικο σου πως ειναι? να σου πω την δικια μου συμβιωση μαζι του ουτε τζαμπα να μου δινουν δεν ξαναπερνω 1 μηνας ξεβαψαν τα πλαστικα 3 μηνας ξεβαφουν τα πληκτρα απο το πληκτρολογιο 8 Reboots απο το που8ενα 10 καικε ι καρτα γραφικων 12 καικε το τροφοδοτικο 14 φυγαν τα λαμακια απο τα usB apo mesa 17 υπερ8ερμαινετε και σβηνει. αναβα το air condition to βαζα και κριωνε και μετα αναβε (για μερικες ωρες δηλαδη...και ξανα το air condition) 18 Καικε μια πλακετα εκει που ειναι το βυσμα τροφοδοσιας δεν μου στελνουν την πλακετα πρεπει λεει να το παρει το σερβις βρε εχω το σειριαλ τις πλακετας τους λεω.τιποτα αυτοι πρεπει να τους το στειλο 18 και μια μερα το πεταξα στα σκουπιδια βλεπω Fujitsu και αλλαζω δρομο αυτο λεω μονο..ειχα πολλα λαπτοπ Toshiba HP . Compaq . αλλα αυτο ιταν το πιο χαλια κατασκευαστικα. Α8ΛΙΟ Aμα δουλευει το δικο σου ακομα αναψε καμια λαμπαδα Του κολλητου μου καικε μονο ι καρτα γραφικων εκτος απο τα ξεβαψηματα αυτος ηταν πιο τυχερος αυτες ηταν οι δικες μου εντυπωσεις. και κατι αλλο που ξεχασα το range wireless καρτας ειναι α8λιο σε συγκριση με κατι HP και toshiba που δοκιμασα..για να πιανω σημα αλλαξα 8εση τον router σπιτι ενω με αλλα λαπτοπ που δοκιμασα δεν ειχαν κανα προβλημα και ακομα 1 οταν μου καικε ι καρτα γραφικων ειμουν ταξιδι κυπρο το ανελαβε το σερβις εκει μου τιν αλλαξανε..πρωτα μου σπασανε τα πλαστικα τα απο κατω και μετα τα βιδωσαν σπασμενα. ασε το format που μου κανανε και εχασα τα παντα..καρτα γραφικων αλλαξανε το φορματ τι το 8ελανε... αυτα...
kotetsi Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΣ; Γιατί δε μου τό 'δινες για ανταλλακτικά γμτ... Μια χαρά είναι σε γενικές γραμμές, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι θερμαίνεται αρκετά. Τα προβλήματά μου περιορίζονται σε δύο κολλημένους σκληρούς δίσκους, με δύο μήνες διαφορά ο ένας από τον άλλον. Έχω αναφέρει εκτενώς τι έχει συμβεί στο review που είχα κάνει παλιά στο reviews section εδώ στο insomnia. Τώρα δουλέυω με ένα μόνο δίσκο, τον οποίον αγόρασα (δεν είχε νόημα να μπλέξω με το service, χρειαζόμουν το laptop άμεσα), ο οποίος δε δείχνει σημάδια κόπωσης. Πριν λίγο καιρό έκανα πατέντα στο πλαστικό του κάτω μέρους και έκοψα ένα πολύ μεγάλο μέρος του (μαζί και τις γρίλιες που κάλυπταν τον ανεμιστήρα της κ/γ) και παρατήρησα μείωση της θερμοκρασίας της κάρτας και γενικότερη ανακούφιση του laptop. Πριν γίνει αυτό, είχα πάντα το laptop να στηρίζεται σε μια... σκληρή θήκη γυαλιών, γεγονός το οποίο επέτρεπε καλύτερη κυκλοφορία αέρα στο κάτω μέρος του και λύση που ακολουθώ και σήμερα όταν είμαι σπίτι. Ποτέ δεν είχα άλλα σοβαρά προβλήματα, το laptop είναι ταχύτατο (PM770 και 2048MB RAM) για τη δουλειά μου, τρέχει απροβλημάτιστα τις τελευταίες εκδόσεις των σχεδιαστικών προγραμμάτων που χρησιμοποιώ. Το παράπονό μου είναι ότι έχω κουραστεί πλέον να το μετακινώ (και το κάνω συχνά) λόγω του βάρους του (4kg αυτό, βάλε και το μετασχηματιστή, βάλε και έναν εξωτερικό σκληρό 3.5άρη με το μετασχηματιστή του, βάλε και το 3D navigator, βάλε και το ποντίκι, βάλε και το ίδιο βάρος της τσάντας...) αλλά αυτό το γνώριζα εκ των προτέρων στην τελική.
nobleman Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Έχω το 1667G1, για το οποίο υπάρχει ξεχωριστό θέμα, όμως δεν άντεξα στον πειρασμό να μην γράψω ότι εμένα δεν μου παρουσίασε - 2 χρόνια κλείνει τον επόμενο μήνα - ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα, έτσι για την ιστορία!
touristas1985 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 pi1556v απολυτως κανενα προβλημα εχει κλεισει χρονο δεν εχει ξεβαψει τπτ κτλ κτλ και θερμαινεται οχι ομως τιποτα το ανησυχητικο μονο οταν κανει τρελη ζεστη...αγορασμενο πριν 1 χρονο με χαρακτηριστηκα που εχουν τα σημερινα laptop σ αυτην την τιμη....παντως να ξερετε επειδη εχουν πουληθει απειρα amilo εχετε να ακουσετε παρα πολλες ιστοριες πολλα ατομα εχουν οντως παραπονο δεν διαφωνω.
cxmgp Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 (επεξεργασμένο) Amilo m 1451g Κλεινω 2 χρονια σε λιγες μερες. Το dvd λειτουργει σε υπερβολικα ελαχιστες περιπτωσεις, ο δισκος εχει smart error. Οι θερμοκρασιες που πιανει πλεον ειναι πολυ υψηλες, γιαυτο με το rightmark cpu clock utility ριχνω τον επεξεργαστη να δουλευει στα 800Mhz. Η κοπελια μου που αγορασε τον ιδιο, της παρουσιασε προβλημα η motherboard και μετα απο εναν μεγαλο αγωνα με την alman τελικα δεχτηκαν την εγγυηση και την αλλαξαν. Που και που της βαραει και μια επανεκκινηση. Απο τα παρανω δεν μπορω να πω και τα καλυτερα λογια, αλλα για το service της alman, τα χειροτερα Επεξ/σία 13 Οκτωβρίου 2010 από cxmgp
kavatzoulas Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 enas apo toys prohgoymenoys laptop poy eixa htan kai o fujitsu siemens amilo m 1451g me ton centrino 760. oso ton eixa sta xeria moy kana xrono den eixa antimetwpisei kanena problhma eytyxws h monh allagh poy eixa kanei htan na allaksw th 8ermikh pasta giati ayth poy eixe apo to ergostasio htan a8lia .oi fujitsu fhmizontai gia th kakh toys 8ermikh apodosh shkwnontas megales 8ermokrasies .paixnidia den paizw genikws kai etsi den mporw na ekferw gnwmh gia th karta grafikwn an kai pleon meta thn allagh 5 laptop pote den ksanagorazw laptop me ati karta grafikwn. ta plastika toy den ksebapsan kai einai se kalyterh katastash apo ton acer an kai na pw thn alh8eia oti se poiothta kataskeyhs h toshiba einai koryfaia kai to lew me thn gnwsh oti xrhsimopoiw to laptop gia doyleia kai to metaferw synexeia opote h poiothta kataskeyhs metraei.o sklhros diskos ta epaikse meta apo 14 mhnes.ayta.
21century Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Κοιταξε φιλε μου, αρχικα περιμενα οτι θα διαβαζα ελληνικα και δεν θα κουραζομουν με τα greeklish. Επειδη εχουν περασει πολλα φορητα απο τα χερια μου να πω οτι απο το πρωτο FSC παλιο μεν αλλα καλο ημουν ευχαριστημενος αλλα απο ενα amilo pro μετα καθολου. Αν ειναι τωρα να αλλαζουμε θερμικη παστα και να γινομαστε εξπερ στο ανοιγμα του φορητου καθε τοσο καλυτερα αφησε το...
Giorgos T Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2007 Επιτρέψτε μου να επαναφέρω εδώ μια ερώτηση που έθεσα σε άλλο σημείο αλλά δεν έλαβα αρκετές απαντήσεις: Συγκρίνοντας το FUJITSU-SIEMENS AMILO Pa 1510 με το LG FS - 2A32HS, ποιο θεωρείτε ότι υπερέχει;
aureliano Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ έχω ένα Amilo Pa 1538 εδώ και 2 μήνες περίπου. Δεν έχω κανένα σοβαρό παράπονο, πέραν του οτι το DVDRW διαβάζει αργά τα DVD πριν την εγγραφή και ότι ο εξαερισμός σου... ζεσταίνει το δεξί χέρι όπως κρατάς το ποντίκι αν είσαι δεξιόχειρας. Στην αντιπροσωπεία που πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω για το DVDRW μου φάνηκαν ευγενείς άλλά ψιλοάσχετοι, δεν μπορούσαν να δώσουν σαφή απάντηση αν συνιστά πρόβλημα (εμένα μου μυρίζει πρόβλημα software μάλλον), ούτε καν μπορούσαν να βρουν τα specs της συσκευής, είπαν μόνο φέρτο να το δούμε αφού είναι εντός εγγύησης. Η δε εγγύηση είναι δυστυχώς 1ετής όπως στα περισσότερα και μακάρι να είναι αχρείαστη, σύμφωνα με όσα ακούω. Συνολικά είναι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής, το μηχάνισμα είναι γρήγορο και με καλό εξοπλισμό. Το πήρα και σε καλή τιμή, λιγότερο από ? 700, σε τέτοια τιμή έπαιρνα Toshiba με Celeron μόνο... Α ξέχασα το καλύτερο, τους είχε μείνει μάλλον κάμποσο καιρό και δεν έχει Vista, έχει ΧΡ
basilis5 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 εμενα προσωπικα η εμπειρια μου ηταν η χειροτερη, με πολλα προβληματα, συνεχη σερβις και αποκορυφωμα καμμενη μητρικη. φιλικη συμβουλη σε οσους εχουν ακομα το δικαιωμα να παρουν επεκταση εγγυησης, να χουν το κεφαλι τους ησυχο για 3 χρονια, επειδη η αντιπροσωπεια και το σερβις ειναι ισως οτι χειροτερο συμφωνα με την εμπειρια μου
panther_512 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Να πώ εγώ γενικά και συγνώμη για το off-topic, πάντα να πέρνετε την έξτρα εγγύηση για οτιδήποτε μάρκας laptop και αν πάρετε. Από προσωπική εμπειρία με 3 laptops,τo 1 ACER, 1 HP και το M3438 το μόνο που έχω να πώ είναι ότι είναι καθαρά θέμα του πόσο μεγάλα είναι τα οπίσθιά σας για το πότε θα σας βγάλει πρόβλημα το αγαπημένο σας laptop. Προσωπικά laptop δεν πρόκειται να ξανααγοράσω ποτέ, είναι ζημιάρικα και δεν αντέχουν δουλειά γραφείου. Για καμιά ξεπέτα της μισής ώρας καλά είναι. Το Μ3438 που είχα του κάηκε η motherboard 2 φορές και ο μόνο λόγος που δεν τραβούσα τα μαλλιά μου ήταν ότι μου το είχαν δώσει από τη δουλειά οπότε δεν έκλαιγα τα λεφτουδάκια μου και ούτε ταλαιπωρήθηκα προσωπικά με το service. Στο μόνο που μου έσπαγε τα νεύρα ήταν αυτό το χαζο-lag που δημιουργείται κάθε τρείς και λίγο είτε ακούς μουσική, είτε παίζεις κάνα παιχνίδι. Το μόνο laptop που μου κράτησε και από το οποίο γράφω αυτή τη στιγμή είναι το ACER Aspire 1714SMI, το οποίο το έχω τώρα 3 και βάλε χρόνια και το οποίο λειτουργεί 24 ώρες το 24-ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο. Μετά από 27 χιλιάδες ώρες συνεχώμενης λειτουργίας μου χάλασε το πανάθλιο DVD writer που έχει, ο inverter της οθόνης και το ένα από τα 3 fan του. Κατα τα άλλα κρατά μιά χαρά και ο μόνος λόγος που κρατά είναι κατα τη γνώμη μου το ότι έχει εξαρτήματα κανονικού υπολογιστή και όχι laptop. Αλλά ACER δεν προτείνω σε κανένα. Τα ίδια χάλια με όλα τα υπόλοιπα είναι και χειρότερα. Αγόρασε ο κολλητός μου το επόμενο μοντέλο (Aspire 1810) και μέσα σε 2 χρόνια του κάηκε η motherboard, μετά του κάηκε η μία από τις 2 rams, μετά του κάηκε ο inverter και τώρα του κάηκε ο σκληρός. Όπως και να έχει, μακριά από τα laptops παρα μόνο αν τα χρειάζεστε πραγματικά. Και πάντα αγοράζετε την έξτρα εγγύηση.
21century Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Εξαρταται ομως οπως εω αναφερει απο την χρηση που τους κανεις, σε γενικες γραμμες αλλο να ειναι αονικτο 5-6 ωρες την ημερα και αλλο ολο το 24ωρο. ΓΙα μενα καλο θα ειναι να ακολουθουμε το παν μετρον αριστον..
panther_512 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Εξαρταται ομως οπως εω αναφερει απο την χρηση που τους κανεις, σε γενικες γραμμες αλλο να ειναι αονικτο 5-6 ωρες την ημερα και αλλο ολο το 24ωρο. ΓΙα μενα καλο θα ειναι να ακολουθουμε το παν μετρον αριστον.. Φίλε μου, ακριβώς το αντίθετο έγραψα παραπάνω. Τα laptops που τα χρησιμοποιούσα ελάχιστα, το M3438 και το HP μου βγάλαν πολλές ζημιές και στο τέλος πεταχτήκαν στα σκουπίδια. Το Aspire, το οποίο κατα ειρωνία είναι μονίμως ανοιχτό εδώ και 3 χρόνια δουλεύει ακόμα μιά χαρά, με ελάχιστα προβλήματα καθαρά λόγω φυσικής φθοράς. Στα άλλα 2 οι βλάβες ήταν αδικαιολόγητες. Με τα laptops δεν είναι θέμα μάρκας ή φόρτου εργασίας. Είναι καθαρά θέμα οπισθίων και πόσο φαρδιά τα έχεις....
bgeorgalas Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2007 καλημέρα σε όλους/όλες να δώσω και εγώ το παρών μια και έχουν περάσει 2 amilo από τα χέρια μου.... Ο παλιός (ένας amilo d) αν και έχει παροπλίστει (έχει μείνει σπίτι και δουλεύει ελάχιστα) έχει κλείσει 6αετία και εξακολουθεί να δουλεύει σκυλίσια.... Ο νυν είναι ένας Α1667G1 και κλείνει 1,5 χρόνο στα χέρια μου....μέχρι τώρα προβλήματα δεν έχει παρουσίασει (άλλαξε μετασχηματιστή την πρώτη βδομάδα λόγω προβλήματος αλλά η FSC ήταν πολύ εξυπήρετική) δουλέυει άπειρα σε gaming και emule, ανεβάζει θερμοκρασιές αλλά μέχρι τώρα χωρίς πρόβλημα (είναι πάνω σε βάση με ανεμιστήρια και δουλέυω με εξωτερικό πληκτρολόγιο οπότε δεν με χαλάει...(έτσι και αλλιώς είναι πράγματα που ήξερα και πριν τον αγοράσω)) 1 παράπονο έχω από την FSC και έίναι και ο λόγος για τον οποίο μάλλον δεν πρόκειται να ξαναπάρω Fujitsu (παρόλου που για τα λεφτά που δίνεις ήταν ότι καλύτερο μπορούσες να βρεις...): Πριν κάτι μήνες αποφάσισα να άλλαξω τον δίσκο με έναν στις 7200rpm. Οταν πήρα τηλ. το ελληνικό helpdesk να τους ενημερώσω για την αλλάγή (στο manual γράφει ότι είναι εργασίες που μπορεί να κάνεις μόνος σου σε συνεννόηση με το Helpdesk) μου έιπαν πολύ απλά να τους στείλω laptop και δίσκο να μου τα βάλουν αυτοί πάνω γιατί αλλιως ακυρώνω την εγγύηση (και με δεδομένου ότι ήμουν Χίο για 10 μέρες μόνο πριν ξαναγυρίσω Ιταλία ήταν λίγο άκυρο να στείλω το laptop αθήνα για να μου βάλλουν πάνω 1 δίσκο τον οποίο είχα ήδη στα χέρια μου) Κατά τα άλλα το μηχάνακι πετάει....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα