Προς το περιεχόμενο

Overclocking enos 2.4Ghz Northwood HT

ToMtb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδιά και γώ ενδιαφερομαι για ο/c σε P4 2.8 ΗΤ Στα δικά μου bios δεν ιπάρχει ρύθμιση στον επεξεργαστή για παραδειγμα 15χ200mhz. Υπάρχει μόνο το CPU Clock που είναι 200mhz. Τι πρέπει να κάνω ? Με stock ψύκτρα εννοείται.

Λοιπον ο επεξεργαστής μου είναι 14 χ 200. Μπορώ να αλλάξω μόνο το FSB δηλαδή το 200 να το φτάσω εώς 233

Απο τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που είδα στο Post σε μένα υπάρχουν :

- DRAM Timing το οποίο το έχω επιλέξει BY SPD

- Memory Frequency το οποίο το χω επιλέξει σε DDR 400

- CPU Clock το οποίο είναι στο 200. Πιο παραπάνω που ανέφερα.

Οπότε δηλαδή το μόνο που μένει ειναι να πειράξουμε το cpu clock :) Επειδή δεν έχω ασχοληθεί με o/c παρακαλώ να με βοηθήσετε

Επίσης δεν μπορώ να βρώ την επιλογή PCI/AGP. Δεν υπάρχει

Θα ήθελα και κάποιο προγραμματάκι για να βλέπω την θερμοκρασία στα windows του p4 :)

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αδερφέ ακριβώς τα ίδια ισχύουν και σε σένα βάλε τις μνήμες 333Mhz και δώσε στο fsb μεγαλύτερο νούμερο για να μεγαλώσει η συχνότητα του cpu σου

αν δεν μας πεις πιο board έχεις ούτε εμείς ξέρουμε τίποτα για Pci/agp lock αλλα αν δεν έχεις μετά τα 220Mhz Fsb λογικά θα χέστη το pc οποτε θα καταλάβεις τι είναι

Hardware Sensors Monitor/Speedfan/Everest είναι τα software που ψάχνεις

Δημοσ.
αδερφέ ακριβώς τα ίδια ισχύουν και σε σένα βάλε τις μνήμες 333Mhz και δώσε fsb

δεν ρώτησα ποσο τις έβαλες σου είπα βάλτες τόσο ;)

Foxcon 865A01-PE / 865M01-PE / QDI P4I865PEA / PEMA αυτό θές να μου πέις οτι είναι το board σου ? ποιό απο όλα ? αν δεν βοηθάς πώς θα σε βοηθήσουμε ?

Δημοσ.

9% overclocking , cpu temp : 40

Επίσης στις μνήμες δεν είχε επιλογή 333. Είχε DDR320 , DDR400 , και μιά χαμηλή πολύ νομίζω 266. Τις έβαλα στο 320

Να το δώσω τέρμα το FSB sta 233 και να τρέξω το ORTHOS για κανα 5ωρο να δώ πως θα πάει στο σύστημα ?

mypceg3.jpg

Δημοσ.

10Mhz κάθε φορα και τρέχα Ορθός αν πας να κανεις τσαπατσούλικη δουλειά το αποτέλεσμα σου θα είναι μάπα το 320 που έβαλες τώρα λογικά θα ανεβαίνει και αυτό μαζί με το fsb που θα ανεβάζεις οποτε κοίτα να μείνουν max μέχρι τα 410Mhz οι μνήμες σου δεν πάνε παραπάνω

Δημοσ.

το mobo είναι QDI P4I865PEA. Ωραία ανέβαζω το fsb sto 230. Δεν νομίζω οι μνήμες να πειράζονται άλλο. η DDR400 ή DDR320. Επανέρχομαι.

Δημοσ.

λοιπόν fsb πήγε 230 οπότε θα πάει και 233 , θερμοκρασία 40-42. Aμα αλλάξουμε τις μνήμες σε DDR400 θα έχουμε πρόβλημα ?

mypcmm1.jpg

loljn0.jpg

Δημοσ.

Λοπόν τρέχω το system stability test απο το everest. 100% cpu usage. Στα 8 λεπτά τέστ η θερμοκρασία σταθεροποιήθηκε στους 59 βαθμούς κελσίου. Συνεχίζω να δώ

Δημοσ.

αν διαβάσεις πιο πίσω στο thread θα δεις ότι αυτό το DDR320 που σου είπα είναι διαιρετής που έβαλες στα 400 το πιο πιθανό έινια να μην σου κάνει boot δώσε μου μια photo από το cpu z στο memory

Ps δεν χρειάζεται ανά 10Mhz να βγάζεις και photo σε πιστεύουμε ;)

Δημοσ.

για αρχή ξεκολλά από τις 3 επιλογές που λες αν δεις ήδη έχεις δώσει 320 από βίος και οι μνήμες σου είναι ήδη στα 328 αν αυτο που βλέπω είναι 164 και όχι 184

Δημοσ.

Τι να κάνω φίλος δηλαδή ? Δεν κατάλαβα τι εννοείς. Είναι εντάξει δηλάδη η θέλει ακόμα κάμια ρύθμιση. Θυμήσου ειμαι N00b σχετικα με ο/c. XAXAXX :) Τι να κάνουμε :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...