Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με bios password σε TOSHIBA A100-906

alipkok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και 2 μερες δεν μπορουν να μπουταρουν τα vista χωρις να μου ζητανε ,είτε κωδικό στην αρχη(πριν το welcome screen) ,είτε μεσω του συστηματος αναγνωρισης δακτυλικου αποτυπωματος.Με το δακτυλικο αποτυπωμα μπορουσα και πηγαινα μεχρι το welcome screen οπου και εκανα log in.Ειχα τη ιδεα να αφαιρεσω τη ζητηση δακτυλικου αποτυπωματος ,αλλα δυστυχως τωρα ζηταει κωδικο μονο.Ειναι κωδικος bios υποθετω και σας μιλαω ειλικρινα ουδεποτε εβαλα κωδικο bios...

Εδω και λιγες μερες απλα boot-αρω με το live cd kubuntu το οποιο παρεπιπτοντως δεν μπορω πλεον να το κανω γιατι το f12 αλλα και το f2 για να μου βγαλουνι το μενου ,ζηταει παλι τον κωδικο...

Πολυ φοβαμαι οτι ειναι σοβαρο το προβλημα γιατι σε αναζητηση που εκανα δεν βρηκα καποια λυση...

Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια γιατι το μηχανημα ειναι εργαλειο δουλειας...

Ευχαριστω

Δημοσ.

πριν ξεκινησω την βοηθεια θα σε παρακαλουσα να μας δωσεις να καταλαβω που ακριβος χρειαζεσαι ξεκλιδωμα,στο λειτουργικο στο bios η στο finger?

Δημοσ.

Moλις ξεκιναει ο υπολογιστης και πριν αρχισουν να φορτωνουν τα vista χρειαζομαι τον κωδικο.Εχω την αισθηση οτι ειναι o κωδικος bios γιατι γραφει enter password σε μπλε πλαισιο.

To finger Πλεον δεν το ζηταει γιατι το δυστυχως εβγαλα την λειτουργια αυτη...

Δημοσ.
Μήπως μπορεί κάποιος να έξηγησει τι ακριβώς είναι το finger?

Το εν λογω μοντελο εχει λειτουργια αναγνωρισης δακτυλικου αποτυπωματος...

Δημοσ.

Βγάλε την μπαταρία για κανά δύο ώρες και μετά ξεκίνα. To "enter password σε μπλε πλαισιο" νομίζω ότι βγαίνει μετά από hybernation.

Δημοσ.

θα το δοκιμασω ,φανταζομαι εννοεις την μπαταρια τροφοδοσιας...

Ωστοσο φοβαμαι οτι δεν ειναι απο hybenation αλλα κατι αλλο,σαν να ενεργοποιηθηκε αυτοματα απο μονο του.

Μηπως εχουν καμμια σχεση τα updates απο to site toshiba

Δημοσ.

file egw sto toshiba mou evala password giati to ithela den itan energopoihmeni i epilogi tou by default

Yaxe to manual tou laptop gia tixon diklides asfalias tis toshiba pou poli pithano na exei to sigekrimeno laptop.

=================================================================================

den se prolava alla apo oti fenetai malllon tha hriasti na pas kamia volta apo service toshiba....eisai mesa stin egiisi ypotheto opote min dianoitheis na piaseis kanena katsavidi.... :)

Δημοσ.

Φοβαμαι οτι μονο authorised service θα μπορεσει να στο απενεργοποιησει. Λογικα θα πρεπει να ειναι ρυθμιση που την κραταει στο bios, το οποιο θα τροφοδοτηται με ξεχωριστη μπαταρια.

Δημοσ.
Τι έκδοση bios έχεις;

δεν θυμαμαι ειλικρινα,5.50 νομιζω αλλα εν ειμαι σιγουρος...

Μολις μιλησα με την αντιπροσωπεια και μου ειπαν οτι τον εν λογω μοντελο δεν εχει το συγκεκριμενο bug και οτι εγω εχω ορισει password στο bιοs

Ρε παιδια ουδεποτε εβαλα password στο bios και στο κατω κατω δεν ειχα λογο να το κανω...

Το θεμα ειναι πως να βρω τροπο να μπω στα windows μπας και το σωσω...

F12,F2 ειναι αχρηστα αφου παλι το παραθυρο βγαινει ητωντας password...Γιατι να βγαλω το fingerprint....:confused:

Δημοσ.
οταν εβαλες τα vista εκανες αναβαθμιση τα bios πρωτα?

εκανα ναι ,το προβλημα το εχω εδω και κανα 15θημερο ενω τα vista τα εχω 4-5 μηνες...

Δημοσ.
Noμιζω βρηκα την απαντηση

http://www.csd.toshiba.com/cgi-bin/tais/su/su_sc_dtlView.jsp?soid=1830337&BV_SessionID=@@@@0726117250.1188893189@@@@&BV_EngineID=ccciaddlliekmgfcgfkceghdgngdgnj.0

Το θεμα ειναι πως αναβαθμιζω το bios ;

τα vista απο που τα πηρες?εγω εχω το ιδιο λαπτοπ και τα πηρα απο την τοσιμπα.2 cd το ενα το λειτουργικο και το αλλο με τους οδηγους και την αναβαθμιση των bios.και πρωτα εκανα αναβαθμιση των bios.... ετσι ελεγαν οι οδηγιες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...