georgep800 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Θέλω να πάρω ένα δεύτερο εσωτερικό σκληρό για το pc, ο οποίος να λειτουργεί παράλληλα με τον αρχικό. Θα χρησιμοποιηθεί απλά για αποθήκευση αρχείων. Η απορία μου είναι τι να πάρω, IDE ή sata; Θα πρέπει απαραίτητα να είναι ίδιο τύπο με τον αρχικό; Για να δω αν έχει θέση σύνδεσης και για δεύτερο δίσκο, θα πρέπει να ανοίξω το κουτί ή το καλώδιο IDE έχει δύο θέσεις σίγουρα;
merkoutio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Αν η μητρική σου το υποστηρίζει θα σου πρότεινα να πάρεις SATA ώστε να τον κρατήσεις και σε μελλοντική αναβάθμιση. Μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο σύστημα δίσκοι PATA (IDE) και SATA. Το πιθανότερο είναι ότι το καλώδια θα έχει βύσματα για σύνδεση δύο δίσκων. Μη φοβάσαι να ανοίξεις το κουτί, είναι καλή ευκαιρία να δεις μερικά πράγματα και να κάνεις και ένα καθαρισματάκι. Πάντα βέβαια με τον υπολογιστή κλειστό.
georgep800 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Οκ, θα ανοίξω το κουτί για να δω αν υπάρχει υποδοχή... Δες την παρακάτω φώτο. Αυτή δεν η sata;; Αν έχει υποδοχή η μητρική μου για μια τέτοια σύνδεση τότε θα μπορεί σίγουρα να δεχθεί ένα δίσκο sata, σωστά;;
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι αυτη ειναι η SATA τροφοδοσιας ομως... http://www.cottonbit.it/writein3/file_news/SATA.jpg
georgep800 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 ποιό είναι το board σου ? Η μητρική που έχω είναι η Intel Bonanza D875P - FSB 800 - 533 MHz HT. Πάνε 3 χρόνια απο τότε που την πήρα...
Vatos_locos Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 http://www.intel.com/design/motherbd/bz/index.htm Two Serial ATA IDE interfaces with RAID 0 and RAID 1 support so simple 2 λεπτ'α δουλειά ούτε ερωτήσεις ούτε τίποτα
merkoutio Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Οπως το λέει ο Vatos_locos είναι, δεν θα κάνεις πάνω από δύο λεπτά. Δες και το video
damino Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Αν δεν εχει δευτερο βισμα για 2ο sata δισκο το τροφοδοτικο τι κανουμε ? Το συνδεουμε με το κλασσικο βισμα ?
merkoutio Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Τοποθετείς ένα βύσμα προσαρμογής (adapter).
damino Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Εγω δλδ που συνδεσα το κλασικο πανω στο δισκο θα τον χαλασω ? Ο δισκος ειναι WD 250GB και έχει 2 υποδοχες ρευματος SATA και την γνωστη κλασική
merkoutio Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Αν έχει υποδοχή molex, κανένα πρόβλημα.
georgep800 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες!! Εύκολο φαίνεται. Ρυθμίσεις master/slave θα πρέπει να γίνουν;; Οπότε απομένει να πάρω ένα σκληρό SATA κάπου στα 500GB, στις 7200rpm. Τι μάρκα όμως; Ποιοι θεωρούνται αξιόπιστοι;
merkoutio Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Ρυθμίσεις M/S σε SATA δίσκους δεν χρειάζονται. Θα σου πρότεινα με τη σειρά Samsung. Seagate Western Digital Η Seagate δίνει 5 χρόνια εγγύηση, Samsung και Western Digital 3.
georgep800 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μάλλον θα πάρω τον seagate που έχει και 5 χρόνια εγγύηση! Κυκλοφορούν μόνο σε Bulk συσκευασία;; Γιατί και το Πλαίσιο, μόνο σε Bulk το έχει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.