Lucifer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Κοίτα. Γενικά δεν ξέρεις τις απόψεις μου. Τις υποθέτεις. Αντιστοίχως, εγώ δν ξέρω τις δικές σου. Δν τις υποθέτω επειδή δν καίγομαι ιδιαίτερα. Η διαφορά μας είναι πως εγώ αρνούμαι να κάτσω να ψαρέψω μια απτή, τεκμηριωμένη και σαφή δήλωση από μια σούπα αερολογίας που μπορεί να εκληφθεί όπως να 'ναι, επειδή γενικά δε γουστάρω πολύ τη συζήτηση για τη συζήτηση. Και επειδή αν αρχίσω να εικάζω οτιδήποτε μέσα από την εντυπωσιακά μεστή λεκτικά και κενή νοηματικά σούπα σου, θα αρχίσουμε όλα εκείνα τα όμορφα γυμνασιακά παιχνιδάκια "μα αυτό είναι ένα δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα", "εννοούσα κάτι άλλο" κτλ. και γενικά, δεν είμαι σε φάση να κυνηγάω την άποψη του κάθε χελμ, θα μου άρεσε -πρόσεχε, δε στο ζητάω, ούτε καν θα ήθελα, την επόμενη φορά που θα αναφερθείς σε ποστ μου το οποίο δεν αναφέρεται σε σένα, στοχεύοντας σε αυτά που εικάζεις πως αποτελούν τις δικές μου αναζητήσεις, είτε να το ξανασκεφτείς και να πεις "ο λούσιφερ δν είναι ο τύπος που θα κάτσει να ενδιαφερθεί για το τι εννοώ αν δν του το πω ευθέως" ή απλώς να του το πεις ευθέως. Το αν είμαι αρκετά ψαγμένος για τα γούστα σου, αν τον παίζω με πορτραίτα του κρισναμούρτι, του νίτσε ή του κωτσόβολου και το αν τους όρχεις μου μού αρέσει να τους τρίβω στη μούρη του weaker male (κοίτα, έβαλα και αγγλικά) μπορούμε να το συζητήσουμε (ότ)αν γίνουμε φίλοι, προς το παρόν αντί για συνήθειες, λέω να ανταλλάζουμε απόψεις σε αυτό το φόρουμ. Όρισε λοιπόν την έννοια της απόφασης, τις κοινωνιολογικές και πολιτισμικές διακυμάνσεις συναρτήσει της αυθαίρετης μεζούρας γήρανσης κυττάρων που ονομάζεται χρόνος, του ορισμού αυτού και όταν καταλήξεις στο αν θες απλώς να θολώνεις τον κουβά σου με άμμο για να φαίνεται πιο πηχτό το νερό ή ψήνεσαι για κάτι παραπάνω.
Helm21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 ήμουν αρκετά ειλικρινής εξαρχής (σε εκείνο το post που δεν διάβασες): Και επειδή αν αρχίσω να εικάζω οτιδήποτε μέσα από την εντυπωσιακά μεστή λεκτικά και κενή νοηματικά σούπα σου, θα αρχίσουμε όλα εκείνα τα όμορφα γυμνασιακά παιχνιδάκια "μα αυτό είναι ένα δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα", "εννοούσα κάτι άλλο" κτλ. Το βρίσκω αυτό το απολύτως προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα οποιασδήποτε συζήτησης, οπότε είμαι όσο ξεκάθαρος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Η ασυνεννοησία είναι η φύση της γλώσσας και ο καθένας καταλαβαίνει ότι θέλει να καταλάβει. Κοινώς, αν ενοχλείσαι με τα λεγόμενα μου που σε αφορούν δεν είναι επειδή 'δεν είμαι ξεκάθαρος' ή οτιδήποτε ανάλογο, εικάζω, είναι επειδή θέλεις να ενοχληθείς. Κανε δουλειά σου, δεν λέω, αλλά μην νιώσεις ότι εγώ είμαι αχάριστος που δεν προσπαθώ για εσένα. Κάνω ότι καλλίτερο μπορώ. δε γουστάρω πολύ τη συζήτηση για τη συζήτηση Τότε μην συζητάς μαζί μου, εγώ δεν έχω άλλον σκοπό πέρα από την διασκέδαση της συζήτησης ως αυτοσκοπό. Δεν βλέπω γιατί επιμένεις τόσο έντονα στο να είμαι πιο ξεκάθαρος όταν το έχω εξηγήσει πολλές φορες ότι δεν πιστεύω καν στο ότι γίνεται να είναι κανεις ξεκάθαρος. Όταν εγώ διαβάζω τα posts μου, μια χαρά φυσιολογικά και γραμμικά μου φαίνονται (επειδή αρέσκομαι στο να μου φαίνομαι συνεπής, το προσπαθώ, συνήθως σαν παιχνίδι. Καμιά φορά όχι. Δεν ήταν μια από αυτές τις φορές). Δεν ευθύνομαι από εκεί και πέρα για το τι και πως αντιλαμβάνεσαι εσύ. θα μου άρεσε -πρόσεχε, δε στο ζητάω, ούτε καν θα ήθελα Εσύ μου ζητάς να είμαι εγώ ξεκάθαρος. Εγώ σου κάνω την χάρη να διαβάζω κάτι τέτοια με χαμόγελο. είτε να το ξανασκεφτείς και να πεις "ο λούσιφερ δν είναι ο τύπος που θα κάτσει να ενδιαφερθεί για το τι εννοώ αν δν του το πω ευθέως" ή απλώς να του το πεις ευθέως. Ήμουν όσο ευθύς μπορούσα, και εν πάση περιπτώσει σε ευχαριστώ για τις περαιτέρω προτροπές σε επίπεδο ύφους και περιεχομένου, αλλά θα με συγχωρέσεις αν κάνω όπως θελήσω και όχι όπως θέλεις. λέω να ανταλλάζουμε απόψεις σε αυτό το φόρουμ Αυτό είχα την εντύπωση ότι κάνω... αλλά από την άλλη, οι λέξεις είναι λέξεις και οι λέξεις είναι λάθος. Nobody's fault. Όρισε λοιπόν την έννοια της απόφασης, τις κοινωνιολογικές και πολιτισμικές διακυμάνσεις συναρτήσει της αυθαίρετης μεζούρας γήρανσης κυττάρων που ονομάζεται χρόνος, του ορισμού αυτού και όταν καταλήξεις στο αν θες απλώς να θολώνεις τον κουβά σου με άμμο για να φαίνεται πιο πηχτό το νερό ή ψήνεσαι για κάτι παραπάνω. Με συγχωρείς αλλά δεν καταλαβαίνω την παραπάνω πρόταση. Το τελευταίο που το πιάνω λίγο... δεν είμαι σίγουρος για το τι έχω όρεξη, πηγαίνω ψάχνοντας. Γιατί αυτό σε απασχολεί?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν τα διάβασα όλα (δεν έχω και το κουράγιο), αλλά έχω την εντύπωση ότι οι απόψεις του helm μοιάζουν πολύ με τις δικές μου. Τουλάχιστον όσον αφορά τους όρους της συζήτησης.
Lucifer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Helm! την επόμενη φορά που θα αναφερθείς σε ποστ μου το οποίο δεν αναφέρεται σε σένα, στοχεύοντας σε αυτά που εικάζεις πως αποτελούν τις δικές μου αναζητήσεις, είτε να το ξανασκεφτείς και να πεις "ο λούσιφερ δν είναι ο τύπος που θα κάτσει να ενδιαφερθεί για το τι εννοώ αν δν του το πω ευθέως" ή απλώς να του το πεις ευθέως. Το αν είμαι αρκετά ψαγμένος για τα γούστα σου, αν τον παίζω με πορτραίτα του κρισναμούρτι, του νίτσε ή του κωτσόβολου και το αν τους όρχεις μου μού αρέσει να τους τρίβω στη μούρη του weaker male (κοίτα, έβαλα και αγγλικά) μπορούμε να το συζητήσουμε (ότ)αν γίνουμε φίλοι, προς το παρόν αντί για συνήθειες, λέω να ανταλλάζουμε απόψεις σε αυτό το φόρουμ. Μένεις σε αυτά. Διάβασέ τα ολόκληρα. Πάω για ύπνο, έχεις μέχρι το μεσημέρι να τα δεις ως σύνολο προτάσεων και όχι ως υποψήφια κομματάκια quote που αμολάνε εύκολες λαβές. Καληνύχτα.
Helm21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν καταλαβαίνω την συμπεριφορά σου και ούτε βλέπω γιατί θα έπρεπε να το να το παλέψω ακόμα περισσότερο υπό ένα ultimatum αυθαίρετο και αψυχολόγητο. Τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα θέλεις πάντα μόνο επειδή τα θέλεις. Παρακάμπτω το ότι μου έκανες quote τον εαυτό σου λες και είμαι ηλίθιος και πρέπει να πάω σπίτι για περισσότερο homework γιατί από καλή διάθεση άλλο τίποτα. Τι θα γίνει δηλαδή αύριο το μεσημέρι? Θα με κανεις ban επειδή δεν συνεργάζομαι με το πως θέλεις να πράττω? Έχω σπάσει κάποιον κανόνα του forum? Αν ναι κανε με ban και έφυγα δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν είμαι εδώ για να ανταγωνιστώ την λειτουργία του forum. Αν εδώ δεν είναι το μέρος που μπορώ να συζητήσω για ενδιαφέροντα πράγματα με ενδιαφέροντες ανθρώπους χωρίς να με παρενοχλούν υπερευαίσθητοι moderators, τότε θα βρεθεί κάποιο άλλο.
BIAP Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Τρελο λολ. Εχεις μεχρι το μεσημερι ποταπο ανθρωπιδιο να με ξαναδιαβασεις, αλλιως, μουχαχαχαχαχαχα.... Ρε Helm21, καληνυχτα λεει ο ανθρωπος, μεχρι αυριο το μεσημερι που θα δει την απαντηση σου. Αν δεν εχει γινει αντιληπτο, τις εχετε ηδη εξω και τις μετρατε. Διασκεδαστικο δε λεω, αλλα γρηγορα βαρετο.
Helm21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Ρε Helm21, καληνυχτα λεει ο ανθρωπος, μεχρι αυριο το μεσημερι που θα δει την απαντηση σου. Για να δούμε. Καληνύχτα επίσης Lucifer στην αυτή περίπτωση! Αν δεν εχει γινει αντιληπτο, τις εχετε ηδη εξω και τις μετρατε. Φανερό, αλλά από ότι φαίνεται η δικιά μου είναι κάπως θολή! Δεν έχω πρόβλημα με αναμετρήσεις πνεύματος, και εγώ προτιμώ χαλαρή συζήτηση, αλλά δεν ήταν στο χέρι μου. Η συζήτηση. Άλλο έχω στο χέρι μου.
parsifal Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Χμ. Μου ήρθαν e-mail notifications για απαντήσεις στο thread. Το ανοίγω, περιμένοντας να δω κι άλλα ενδιαφέροντα posts και πέφτω πάνω σε κοκκορομαχία. Λοιπόν, περιμένω στη συνέχεια να δω ontopic απόψεις και όχι διαγωνισμό "Most obscure post ever". Έχετε μέχρι αύριο το μεσημέρι. Αλλιώς... τίποτα! Καληνύχτα σας.
marios1957 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Βάλε κι άλλο ποτήρι στο τραπέζι και κέρνα το κόσμο φαινοθιαζίνες.Να θυμηθώ να ξαναδιαβάσω το "Συνέδριο για το μέλλον",του Στανισλαβ Λεμ. Helm21,σ'ευχαριστώ που θολώνεις τα νερά.Luci,δεν σε "πιάνει". Ακόμα.
punky Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 ʽΚαταλαβαίνωʽ και τις δύο πλευρές. Από την μία, τη συζήτηση για χάρη της συζήτησης (έχει γοητεία αυτή η συνεχής αναζήτηση και αμφισβήτηση των πάντων) και από την άλλη το ʽαπτόʽ. Δηλαδή το συμπέρασμα, τα στεγανά, το αποτέλεσμα σε μια σειρά σκέψεων. Γιατί αυτό είναι πάντα λυτρωτικό. Σε κάνει να νιώθεις ότι κάπου αξιόλογα, διέθεσες πνευματική ενέργεια. Κι απλά δεν την σπατάλησες ανούσια. Υποψιάζομαι ότι ο Lucifer, το βρίσκει επιτηδευμένο το πρώτο. Και δήθεν. Αλλά νομίζω ότι είναι απλά ο τρόπος, που ο Helm αρέσκεται να επικοινωνεί. Και να διασκεδάζει. Το καταλαβαίνω, γιατί δυστυχώς αυτή η κοκορομαχία προσομοιώνεται στο κεφάλι μου, μιας και συχνά αυτοί οι δύο τρόποι σχεδόν συνυπάρχουν μέσα σε αυτό. Για να το εξηγήσω με λόγια που καταλαβαίνω καλύτερα, είναι σαν να λες ότι όλη η ερωτική πράξη πρέπει να καταλήγει σε μια λύτρωση, σε ένα τέλος. Στον οργασμό. Ο άλλος λέει ότι αρκείται σε αυτό που βιώνει στη διάρκεια της πράξης, χωρίς το τέλος αυτής. Υποτίθεται (ιστορική ʽαλήθειαʽ διαβασμένη σε περιοδικό της σειράς, στην ουρά για τον ορθοπεδικό) ότι οι Κινέζοι θεωρούσαν ότι μπορεί κάποιος να ερωτοτροπεί για ώρες, χωρίς να πρέπει αναγκαστικά κάποια στιγμή να ολοκληρώσει. Ε, νομίζω ότι ο Helm είναι Κινέζος. Και δεν κάνει τον Κινέζο, όπως ίσως πιστεύει o Luci. Μπορεί να κάνω και λάθος, και να είναι απλά ένας παπάρας
Lucifer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Παναγιά παρθένα, πήρε διαστάσεις βλέπω. Αρχικά είναι κάπως λυπηρό να ακούω τις φρικαλεότητες περί μπαν λες και φημίζομαι για την κατάχρηση εξουσίας που επιτελώ 'δω χάμω. Είναι ίσως πιο λυπηρό ακόμα και από το γεγονός πως η πρώτη σκέψη ήταν αυτή, θυμήθηκα περήφανα δαρμένα γυμνασιόπαιδα. Δευτερευόντως, helm, δεν έχω την απαίτηση να γίνεις πιο ξεκάθαρος ή κάτι τέτοιο, έχουμε πολλούς καθυστερημένους εδώ μέσα που νομίζουν πως είναι κάτι παραπάνω, ένας helm που όντως είναι κάτι παραπάνω αλλά δεν εκφράζεται με έναν από τους τρόπους που εκτιμώ είναι το λιγότερο μπροστά τους. Αυτό που δε μου αρέσει είναι να βλέπω φράσεις του στυλ "ο Lucifer δείχνει την σιγουριά του ανθρώπου που δεν το έχει σκεφτεί/μελετήσει αρκετά" χωρίς α) το παραμικρό σύστημα γνώσεων περί εμού και β) κάποιον κοινό διαλεκτικό τρόπο συζήτησης αυτού. Είναι σαν να βγαίνω εγώ και να λέω "ο Χελμ δείχνει το στυλ γραφής ενός παρθένου κομμουνιστή" και να το αφήνω εκεί ή να το "εξηγώ" με έναν τρόπο που ο χελμ, στον οποίο αναφέρομαι, δεν καταλαβαίνει.
punky Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Αυτό που δε μου αρέσει είναι να βλέπω φράσεις του στυλ "ο Lucifer δείχνει την σιγουριά του ανθρώπου που δεν το έχει σκεφτεί/μελετήσει αρκετά" Εμ, συμφωνώ ότι έτσι θα αντιδρούσα κι εγώ, όπως εσύ. Αλλά αν πιστεύει ότι ο άνθρωπος που το σκέφτεται/μελετά αρκούντως, καταλήγει τελικά στο να χάνει τη σιγουριά του για τα πράγματα ακριβώς ως αποτέλεσμα της ενδελεχούς σκέψης/μελέτης, μήπως αυτό το κάνει λιγότερο προσβλητικό; Υποψιάζομαι ότι ο Helm πιστεύει (ας με διορθώσει αν εννοεί κάτι άλλο) ότι όσο πιο πολύ βασανίζεσαι με τη ζωή/το σύμπαν/τα πάντα, τόσο πιο κοντά βρίσκεσαι στο να καταργήσεις τελικά τα όποια στεγανά σου. Κι ότι η όποια σιγουριά, είναι απλά ένα προστάδιο πριν τη συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Όχι, μόνο καφέ έχω πιει σήμερα.
Lucifer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Υποψιάζομαι ότι ο Helm πιστεύει Νάτο =ρ Αυτό λέμε.
punky Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Εξαιρώντας το "υποψιάζομαι", εγώ βρήκα πολύ ωραίο το ποστ μου
Helm21 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2007 Αρχικά είναι κάπως λυπηρό να ακούω τις φρικαλεότητες περί μπαν λες και φημίζομαι για την κατάχρηση εξουσίας που επιτελώ 'δω χάμω.Είναι ίσως πιο λυπηρό ακόμα και από το γεγονός πως η πρώτη σκέψη ήταν αυτή' date=' θυμήθηκα περήφανα δαρμένα γυμνασιόπαιδα. [/quote'] Είναι ο τρόπος σου, δεν ξέρω αν έχεις κάνει κατάχρηση εξουσίας στο παρελθόν ούτε σε κατηγορώ για τίποτα. Αλλα αυτά τα 'έχεις μέχρι αύριο το μεσημέρι' (Δηλαδή τι, αν μου έπαιρνε μέχρι αύριο απόγευμα ο σχηματισμός μιας καλλίτερης απάντησης καίγομαι? Είμαι σε τηλεπαιχνίδι και δεν το κατάλαβα? Βλέπεις πως φαίνεσαι?) ακούγονται κάπως. Γενικά 'χωμένο' στιλ argumentation καλλίτερα από non-mods. Αν εσύ πιστοποιηθείς ότι η ιδιότητα σου αυτή δεν θα εμπλακεί ποτέ με συζήτηση etc οκ, πες ότι δεν έγινε. Και βλέπουμε. Συνεχείς αναφορές στο 'τι προτιμάς να κάνουμε σε αυτό το forum' δεν βοηθάνε. Αυτό που δε μου αρέσει είναι να βλέπω φράσεις του στυλ "ο Lucifer δείχνει την σιγουριά του ανθρώπου που δεν το έχει σκεφτεί/μελετήσει αρκετά" χωρίς α) το παραμικρό σύστημα γνώσεων περί εμού και β) κάποιον κοινό διαλεκτικό τρόπο συζήτησης αυτού. Είναι σαν να βγαίνω εγώ και να λέω "ο Χελμ δείχνει το στυλ γραφής ενός παρθένου κομμουνιστή" και να το αφήνω εκεί ή να το "εξηγώ" με έναν τρόπο που ο χελμ, στον οποίο αναφέρομαι, δεν καταλαβαίνει. Ούτε παρθένος είμαι (ταύρος) ούτε κομμουνιστής (φιλελεύθερος εξ αριστερών) αλλά δεν θα με πείραζε να εικάσεις ότι γράφω σαν ένας τέτοιος. Αν μου επιτρέπεις, το να αφήνεις να σε πειράζουν λιγότερα πράγματα είναι καλο. Βλέπω τι εννοείς περί του ότι υπέθεσα για εσένα βασισμένος σε λίγα πράγματα (ειδικά αυτό το 'εδώ και 62.000 χρόνια κάτι λάθος πρέπει να κάνουμε τότε!') αλλά και η θεώρηση μου η οποία σε συμπεριλάμβανε δεν ήταν καμία αποδομένη σαν τον λόγο του θεού. Αν διαφωνούσες μπορούσες απλά να το πεις να το συζητήσουμε. Δεν χρειάζεται internet drama. Too touchy, man. Και ναι, αν πιστεύεις ότι δεν ήμουν ξεκάθαρος θα ήθελα να μου ζητήσεις, επειδή θέλεις και το κανεις να είμαι πιο ξεκάθαρος, αλλιώς τι με τυραννάς? Όχι 'οφείλεις να είσαι πιο ξεκάθαρος' ή 'μην με πιάσεις ξανά στο στόμα σου αν δεν είναι (ξε)κάθαρό αλλά 'μπορείς να εξηγήσεις καλλίτερα τι εννοούσες εκεί εκεί και εκεί'? Θα κάνω ότι μπορώ. Τώρα λοιπόν μετά από όλα αυτά που καταλαβαίνω που τσίτωσες ορίστε, να εξηγήσω: Ο λόγος που είπα ότι ίσως είσαι 'τέτοιος' (που δεν έχει σκεφτεί ακόμα το ότι όλα είναι ψέμματα) είναι επειδή όντως αυτά που είπες μου θύμιζαν αυτό. Δηλαδή εμβρόντητος δήλωσες σαν απαίτηση ότι 62.000 χρόνια ψηλαφίζουμε την φύση της πραγματικότητας, ενώ η πραγματικότητα κατά την γνώμη μου είναι εξίσου ακατάληπτη σήμερα όσο και 62.000 χρόνια πριν. Κοινώς είπες "Ε μα φυσικά η γη είναι επίπεδη!" και μετά δειλά-δειλά σου είπαν άλλοι "ε... ξέρεις...". Φυσικά δεν είναι τόσο χτυπητό όσο ζήτημα στρογγυλής γης, αλλά καταλαβαίνεις. Μου θύμισε εμένα όταν με πρωτορωτήσανε για ελεύθερη βούληση και είπα ευθαρσώς 'μα φυσικά υπάρχει ελεύθερη βούληση!' χωρίς καν να ξέρω τι σημαίνει η έκφραση. Μου έμεινε το μικρόβιο και το έψαξα αργότερα και είδα ότι είδα (και ότι είπα μαλακια). Αν λοιπόν εσύ όταν χρησιμοποιώ την λέξη επιστημολογία νομίζεις ότι είναι μια fancy word (επειδή φαίνεται να πιστεύεις ότι είμαι εδώ για να εντυπωσιάσω και μόνο αυτό ) περί πχ την 'μελέτη της επιστήμης', όντως δεν έχεις κάνει αρκετή έρευνα για να καταλάβεις για τι μιλάνε οι άλλοι όταν λένε περί ρευστής αντίληψης και άρνησης της αντικειμενικής πραγματικότητας. Είναι απλό τέστ να δεις λοιπόν αν ανήκεις στην γενίκευση που έκανα πιο πριν: ξέρεις τι είναι ο κλάδος της επιστημολογίας? Αν όχι, μάθε και θα καταλάβεις γιατί κάποιοι άλλοι είναι πιο σκεπτικιστές για το αν 2 + 2 κάνει 4. Είσαι δεν είσαι, αν προσβλήθηκες (που εκείνη την ώρα που πόσταρα δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί να το έκανες) με συγχωρείς, ο σκοπός μου δεν ήταν να μειώσω τον Lucifer, ο σκοπός μου ήταν να πω ότι αν όντως δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάμε, είναι λογικό να αντιδράς όπως αντιδράς. Η σιγουριά είναι προνόμιο των απαίδευτων. Υποψιάζομαι ότι ο Helm πιστεύει (ας με διορθώσει αν εννοεί κάτι άλλο) ότι όσο πιο πολύ βασανίζεσαι με τη ζωή/το σύμπαν/τα πάντα, τόσο πιο κοντά βρίσκεσαι στο να καταργήσεις τελικά τα όποια στεγανά σου. Κι ότι η όποια σιγουριά, είναι απλά ένα προστάδιο πριν τη συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ακριβώς. Στην αρχή δεν ξέρεις τίποτα, μετά νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα και στο τέρμα καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να ξέρεις τίποτα. Και μετά πας για μπάνιο. Σε όποια από τις τρεις πρώτες φάσεις και να είσαι (που εγώ είκασα ότι είσαι στην μεσαία), εγώ σου προτείνω να το πιέσεις να πας στην επόμενη. Τι είναι η γνώση? Πόσο σίγουρη είναι η γνώση? Μπορείς να ξέρεις κάτι σίγουρα? Μπορείς να το επικοινωνήσεις? Αυτά είναι τα ερωτήματα που είναι πολύ σημαντικά όταν έχεις πια διαβάσει 'γνώσεις' από διάφορες πηγές, όχι απλά η τυφλή παράθεση των, ασφαλής στην αντίληψη ότι αυτά που λέει κανείς τα στηρίζουν πιο έξυπνοι άνθρωποι από το 99% του πληθυσμού οπότε είναι καλυμμένος. 62.000 χρόνια λοιπόν, δεν έχουμε πλησιάσει ούτε λίγο περισσότερο στην κατανόηση της ανθρώπινης εμπειρίας, κατά την γνώμη μου, και όταν εξετάσεις τα σημεία του πως και το γιατί πιστεύω ότι θα τείνεις να συμφωνήσεις μαζί μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.