leftermann Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας σε μια τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου φάνηκε καθαρά οτι για κάποια θέματα ευτυχώς υπάρχει πολυφωνία!!! Οσο για το βαφτηστήρι δεν ξέρω αν είναι τυχερό που θα έχει εμένα νονά, ο χρόνος, η αγάπη και η ευθύνη που αισθάνομαι για αυτό το παιδί θα το δείξει και οχι κανα άστρο της Βηθλεέμ... Πάντως ελπίζω μια των ημερών να με κοιτάζει και να νιώθει περήφανο για την επιλογή των γονιών του... Και σε όσους πιστεύουν, χωρίς ίχνος ειρωνίας, η Παναγιά μαζί σας, στους υπόλοιπους απλά keep pondering m8s!!!! Δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά ψηφίζω "ναι, το παιδί είναι τυχερό που σε έχει νονά". Μιλάω εκ πείρας, γιατί θεωρώ ότι και ο γιός μου έιναι πολύ τυχερός που έχει για νονό έναν τύπο που, αν και άθεος και οργισμένος απέναντι στο παπαδαριό, ήρθε στην εκκλησία, έκανε τον σταυρό του, είπε το πιστεύω δυνατά, λάδωσε τους παπάδες και τις νεοκώρους, έριξε και φραγκάκια στο παγγάρι. Γιατί απλά αγαπά τον μικρό σαν παιδί του...
FilipposMD Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Αμάν ρε παιδιά, μια μέρα δεν κοίταξα το thread και έμεινα 8 σελίδες πίσω! Δεν την παλεύω να τις διαβάσω όλες, αλλά θα απαντήσω σε κάτι που γράφτηκε λίγο μετά το τελευταίο μου σχόλιο. Λοιπόν, δεν είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θεός. Από τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, όμως και όσο μπορώ να τα επεξεργαστώ, θεωρώ ότι η πιθανότητα να υπάρχει είναι πολύ μικρή. Τόση που την θεωρώ αμελητέα και ζω τη ζωή μου σκεπτόμενος ότι μάλλον δεν υπάρχει. Κι όταν μπαινω στον κόπο να "αλλάξω" τους άλλους, δεν το κάνω δογματίζοντάς τους. Προσπαθώ να τους εκθέσω τα διαθέσιμα δεδομένα και να τους παρακινήσω να σκεφτούν. Από κει και πέρα, ο καθένας παίρνει τις αποφάσεις του. Και οι επιστημονικές θεωρίες έτσι δουλεύουν. Είμαστε σίγουροι για τους νόμους της φυσικής; Ε, όχι απόλυτα, αλλά, ειδικά απ'τη στιγμή που η πραγματικότητα, όπως την αντιλαμβανόμαστε, τους επαληθεύει, θεωρούμε ότι είναι σωστοί, μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Α, μια που είπα για πιθανότητες, να αναφέρω περιληπτικά κάτι που έχει γράψει ο Dawkins, αν και δεν έχει και απόλυτη σχέση με το θέμα. Η πιθανότητα να υπάρχει ο χριστιανικός θεός και η κόλαση είναι μικρή και αυτό το σκέφτονται πολλοί άνθρωποι. Το κόστος όμως, αν όντως υπάρχει, είναι τεράστιο γιατί ο άπιστος θα περάσει την αιωνιότητα στην κόλαση! Σαν την ελεύθερη πτώση ένα πράγμα. Σιγά που δε θα ανοίξει το αλεξίπτωτο. Αλλά έτσι και δεν ανοίξει, την πάτησες άσχημα! Οπότε, πού να το ρισκάρεις... (Η αναλογία ήταν δικός μου αυτοσχεδιασμός).
Φρού-Φρού Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά ψηφίζω "ναι, το παιδί είναι τυχερό που σε έχει νονά". Μιλάω εκ πείρας, γιατί θεωρώ ότι και ο γιός μου έιναι πολύ τυχερός που έχει για νονό έναν τύπο που, αν και άθεος και οργισμένος απέναντι στο παπαδαριό, ήρθε στην εκκλησία, έκανε τον σταυρό του, είπε το πιστεύω δυνατά, λάδωσε τους παπάδες και τις νεοκώρους, έριξε και φραγκάκια στο παγγάρι. Γιατί απλά αγαπά τον μικρό σαν παιδί του... Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Το θέμα είναι οτι δεν κρίνω τους όποιους πέρασαν σε προσωπικές επιθέσεις προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού, ανάγκη είναι και αυτό και ένδειξη ανασφάλειας, ανθρώπινα συναισθήματα δηλαδή.. Απλά μου φαίνεται παράξενο πώς ο παράγοντας αγάπη δεν λέει κάτι σ΄αυτούς που ασπάζονται τον Χριστιανισμό... τι να πώ, ίσως τελικά τα ανθρωπόμορφα ρομπότς να μην μπορούν να αγαπήσουν τελικά....
Helm21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 ίσως τελικά τα ανθρωπόμορφα ρομπότς να μην μπορούν να αγαπήσουν τελικά.... αγαπάνε καλλίτερα από τους ανθρώπους.
Φρού-Φρού Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 αγαπάνε καλλίτερα από τους ανθρώπους. ...καθώς επίσης δεν γράφουν σε μια πρόταση επιπέδου 3ης δημοτικού την λέξη "τελικά" 18.000 φορές :p :p αν και με προκαλείς δεν θα σε ρωτήσω που το στηρίζεις αυτό, γιατί θα γράψεις πάλι κανά πανωσέντονο και αντε να σε διαβάσω... πάντως φαίνεσαι ψαγμένος τύπος και γουστάρω που τα έχεις κάνει λίγο αχταρμά στο κεφάλι σου και αυτό το λέω για κοπλιμέντο, αλήθεια!
Φρού-Φρού Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 ααα τι ωραίος πίνακαααας ... (LoL)
marmegap Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 ίσως τελικά τα ανθρωπόμορφα ρομπότς να μην μπορούν να αγαπήσουν τελικά.... αγαπάνε καλλίτερα από τους ανθρώπους. Όχι,πες μου τώρα,σε ποιόν νόμο της Ρομποτικής το στηρίζεις αυτό.Τώρα!. Τελικά στενοχωρέθηκα που δεν κατάλαβες όταν είπα ότι "όταν βλέπω posts σου είναι σαν να διαβάζω πίνακα του Έσσερ".Είναι αυτός με τις παράγωνες άκρες...
Helm21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Γνωρίζω καλά την δουλειά του Escher αλλά δεν μου έρχεται από την περιγραφή σου στο μυαλό κάτι, με συγχωρείς, δεν είχα σκοπό να σε κάνω να νιώσεις μόνος. Η αισθητική μετάσταση μου φάνηκε σαν ένα pun worth making for its own sake...
marmegap Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 ...και για να είμαι "in topic",κάποτε ο Κύριος σε συνωστισμένο πλήθος ένοιωσε κάποια διαρροή και είπε στους μαθητές του ότι κάποιος τον ακούμπησε.Τι λες δάσκαλε,του λένε,εδώ είμαστε πατώς με σε πατώ και συ μιλάς ότι κάποιος σε άγγιξε;Όχι τους απαντάει,κάποιος μου ζήτησε να τον θεραπεύσω.Και πράγματι,κάποιος άρρωστος του ρούφηξε ενέργεια,κάτι σαν τα laptopάκια που γυρνάμε τις γειτονιές να βρούμε wireless router αφύλαχτο... Για τον Έσσερ τώρα,εφ' όσον ξέρεις τη δουλειά του,μπορείς να συν-υφάνεις το σκεπτικό μου όταν σε διαβάζω....
Helm21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Προφανώς και για αυτό χάρηκα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέσαι, καταλαβαινόμαστε όσο για το από που χάνει ο Κύριος νομίζω ένα τοίχος, έστω μια πύρινη ρομφαία θα έκανε δουλεια
marmegap Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 ...όσο για το από που χάνει ο Κύριος νομίζω ένα τοίχος, έστω μια πύρινη ρομφαία θα έκανε δουλεια Ο άλλος ήταν hackerάς,οπότε "piece-of-cake" να σπάσει το firewall του Kυρίου.Μετά,μην ξεχνιώμαστε,έπρεπε να πάει στο κοινό του και ήτανε υποχρεωμένος να ανοίξει κάποσα ports,τι σκατά επικοινωνία θα είχε αλλοιώς;
punky Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Να μεταφερθεί άμεσα το topic στους Τεχνολογικούς Προβληματισμούς
BIAP Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Aπολαυστικη η συζητηση, κολλησα αρκετη ωρα διαβαζοντας και παιζοντας με τις λεξεις, και παρατηρωντας το πως ο καθενας οριζει και ξεκιναει και ισως επαναπροσδιοριζει την υπαρξη του μεσα απο αυτες. Αγαπω Helm21 και καθομαι, αμα λαχει , και να ουμ, μπροστα στο Λακανικο μου ειδωλο να παιξουμε και να αφεθουμε σε womb-ικες αναμνησεις και Μασουμικες συναισθησιες.
Helm21 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2007 Και εγώ σε αγαπω. Όμως.. αφού το πουλάς το πιάνο βρε! (δεν αγοράζω)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.