Lucifer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Εντάξει, δν υπάρχει περίπτωση απλώς. Άσε που πήγα να αναθεωρήσω σε μια φάση και έπεσα πάνω στο "Η λογική είναι ένα cliche, δεν σημαίνει τίποτε. Ο υπαρξισμός σταματάει να είναι κατάρα και μοναξιά όταν καταλάβεις ότι οι λέξεις που πολύ πηγαία έχουν σφάλματα - που κρίνονται στη ίδια την δομή της ρήμα - υποκείμενο - αντικείμενο - δεν σημαίνουν τίποτε." Ε εντάξει, καθ' όλα σεβαστή η άποψή σου κτλ αλλά νοιώθω πως πάω να μιλήσω για κοκοφοίνικες με εσκιμώο.
panther_512 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Καλή ανάγνωση. Eυχαριστώ για την υπόδειξη του βιβλίου. Το οποίο βιβλίο όμως επικεντρώνεται στην εξέλιξη μέσω της Φυσικής Επιλογής για την εξέλιξη των ειδών. Με λίγα λόγια σου εξηγεί με πολύ ωραίο τρόπο πώς ο άνθρωπος προήλθε από την αμοιβάδα και όχι από τη λάσπη από το χέρι του Θεού. Και ότι ο άνθρωπος αν και θαυμαστό δημιούργημα δεν εμφανίστηκε ως δια μαγείας στο πλανήτη μας. Εγώ μίλησα για τους νόμους που διακατέχουν το σύμπαν μας και την αρμονία της Φύσης και όχι για τη βιολογία των οργανισμών στο πλανήτη. Αν ένας νόμος αλλάξει έστω και κατα ένα απειροελάχιστο βαθμό, όλο το σύμπαν καταρρέει, σαν ένα απείρως πολύπλοκο ντόμινο που κρέμεται από μία κλωστή. Περιμένω μιά ανάλογη πρόταση.
Ceridwen Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Παρεδωσε, γουιδ ολ ντιου ρισπεκτ, αυτό Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός τα τ'ώτα τον τε νουν τα τ'όμματα. είναι περιττό. Παρόλο που δεν ξέρω τι μου γίνεται, το βρίσκω προσβλητικό. Ακολουθούν γραφικότητες, ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων Η πίστη, έχω καταλάβει, πως είναι κάτι το ανεξέλεγκτο. Είναι μια αδυναμία. Δεν δικαιολογείται και δεν ξέρεις πότε θα σου έρθει. Είναι σαν τον έρωτα. I caught belief like a disease, λέει κάπου. Δεν έχει να κάνει με νεκραναστάσεις, με ραμαζάν ή γιομ κιππουρ. Αυτά είναι κατασκευάσματα. Είναι και κάτι άλλο, οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν γίνονται αργά ή γρήγορα κυνικοί. Αυτό με τρομάζει περισσότερο απο το να μπορέσω να δώσω κάποια στιγμή απάντηση. Προτιμώ να παιδεύω το μυαλουδάκι μου στην αβεβαιότητα.
Helm21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Εντάξει, δν υπάρχει περίπτωση απλώς. Fair enough. Ρώτησες για εξηγήσεις, εξήγησα. Χαμένο δεν πήγε. Ε εντάξει, καθ' όλα σεβαστή η άποψή σου κτλ αλλά νοιώθω πως πάω να μιλήσω για κοκοφοίνικες με εσκιμώο. Ναι! Ναι! :)
Lucifer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Χμ; Τι ήταν αυτή η Herbal Essences αντίδραση; =ρ
Helm21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Αν διαβάσεις το post θα καταλάβεις. Η ασυνεννοησία με εξιτάρει. horsepower: Δεν διαφωνώ καθόλου. Όλοι για τον εαυτό μας μιλάμε εδώ.
Physics_Rulez Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Επιμένω οτι το να μην μπορείς να εξηγήσεις γιατί προχθές ακούσια δάγκωσες το χείλος σου, δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση οτι δεν καταλαβαίνεις τον εαυτό σου. Μπερδεύεις το "καταλαβαίνω τον εαυτό μου" με το "θέλω να εξηγήσω κάθε τι που κάνω και κάθε τι που μου συμβαίνει".
Sellers Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Btw το πόστ του Eusebius δείχνει την υπεροψία μερικών. Αλλά υπεροψία και μέχρι εκεί. Τίποτα άλλο.
punky Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Όχι Eusebius εδώ είσαι φάουλ. Απομονώνεις κομμάτια που αποτελούσαν απαντήσεις σε θέσεις όπως "οι άθεοι είναι αμόρφωτοι fashion victims" και "πνευματικά χρεωκοπημένοι", και πως έχει τρύπες η λογική μας. Η ανάγκη/αδυναμία κάποιου να έχει μια μεταφυσική πατερίτσα για να στηριχθεί, είναι αναπηρία για μένα. Όπως είναι η δικιά μου ανάγκη που με έκανε να ξανακυλήσω στο κάπνισμα. Αδυναμία. Τέρμα. Δεν χαϊδεύω κανενός τα αυτιά, ούτε τα δικά μου. Άντε της γκόμενας και μόνο. Κι επίσης όταν (για πολλοστή φορά το διατυπώνω) μου ζητάει αυτό: "Απόδειξε μου ότι αυτό το κάτι που μπορεί να υπάρχει και δεν εξηγείται και μπορεί να είναι οτιδήποτε, δεν υπάρχει.", τότε σόρρυ αλλά κάτι δε στέκει καλά στον τρόπο που σκέφτεται.
Helm21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Επιμένω οτι το να μην μπορείς να εξηγήσεις γιατί προχθές ακούσια δάγκωσες το χείλος σου, δεν σημαίνει σε καμμιά περίπτωση οτι δεν καταλαβαίνεις τον εαυτό σου. ίσως πρέπει να μου ορίσεις τι σημαίνει 'κατανόηση' τότε.
Lucifer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ νομίζω πως μέχρι να ορίσουμε το τι είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ γλώσσα, καλό θα ήταν να μη μιλάμε. Και φυσικά πριν από αυτό να ορίσουμε τι είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ και τι ο ΟΡΙΣΜΟΣ. Αλλά χωρίς να μιλάμε, υπενθυμίζω.
Sellers Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Ναι ρε συ πάνκυ αλλά μην θεωρείς τον εαυτό σου σωστότερο τοποθετημένο. Λες ΑΜΕΑ κάποιον που πιστεύει κάτι διαφορετικό απο σένα? Το ξέρω πως προσωπικές εμπειρίες δεν κολλάνε εδώ μιας και που ο οποιοσδήποτε θα βρεθεί να πει το αντίθετο αλλά το 90 % των συζητήσεων παρόμοιων με αυτών εδώ που έχω κάνει την έχουν ξεκινήσει όσοι δεν πιστεύουν. Δεν σας έχουν ανάγκη οι θρησκευόμενοι να τους βγάλετε απο τον ''βούρκο'' του ψέματος. Μπορεί εσείς να είστε εκεί μέσα και να μην το έχετε πάρει χαμπάρι.
punky Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Είναι και κάτι άλλο, οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν γίνονται αργά ή γρήγορα κυνικοί. Αυτό με τρομάζει περισσότερο απο το να μπορέσω να δώσω κάποια στιγμή απάντηση. Προτιμώ να παιδεύω το μυαλουδάκι μου στην αβεβαιότητα. Ξανά μανά όμως το "επιχείρημα" περί κοινωνικής ή ατομικής χρησιμότητας της θρησκείας, άσχετα εάν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Δηλαδή δεν πειράζει αν λέμε μεταφυσικές αρλούμπες και στήνουμε μια παράσταση με μυστήρια, αρκεί που αυτή η παράσταση βοηθάει στην κοινωνική συνοχή ή στην ατομική ψυχική ισορροπία. Κανείς δεν είπε ότι η γνώση δεν έρχεται χωρίς κόστος. Όπως σε όλες τις φάσεις της ζωής μας, μετά το σοκ της κάθε συνειδητοποίησης και των πρώτων πανικόβλητων αντιδράσεων μας, έρχεται μια καινούρια ισορροπία.
SGP Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Είτε επειδή είναι μέρα και είμαι ξύπνιος είτε για κάποιον άλλο ανεξήγητο λόγο helm, σήμερα μπορώ να ακολουθήσω τις σκέψεις σου (όπως αυτές εκφράζονται με λέξεις καλύτερα.
panther_512 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Κι επίσης όταν (για πολλοστή φορά το διατυπώνω) μου ζητάει αυτό: "Απόδειξε μου ότι αυτό το κάτι που μπορεί να υπάρχει και δεν εξηγείται και μπορεί να είναι οτιδήποτε, δεν υπάρχει.", τότε σόρρυ αλλά κάτι δε στέκει καλά στον τρόπο που σκέφτεται. Τα πράγματα δεν έχουν έτσι. Πρώτα από όλα σου απάντησα στο προηγούμενο πόστ σου όπου πρότεινες ένα βιβλίο και ζήτησα αν γνωρίζεις βιβλίο παρόμοιας κατεύθυνσης κοσμολογικής φύσεως. Το πρόβλημα είναι ότι σε αυτό το στάδιο που βρισκόμαστε ΔΕΝ είμαστε σε θέση ακόμα να έχουμε απόλυτες απόψεις για την ύπαρξη ή όχι Δημιουργού. Εδώ ακόμα παλεύουμε να εξηγήσουμε το κόσμο γύρω μας, πόσο μάλλον να δώσουμε απόλυτη απάντηση σε αυτό το ζήτημα. Ενδείξεις φίλε μου, όχι αποδείξεις υπάρχουν καί για τις 2 πλευρές. Και εν τέλη, αυτό που θέλω να πώ και ελπίζω να γίνομαι κατανοητός, είναι το εξής: Όταν η επιστημονική κοινότητα είναι ακόμα διχασμένη για το κατα πόσο το σύμπαν είναι δημιούργημα ευφυούς νοημοσύνης ή όχι, το να μου βγαίνει ο Α ή ο Β και να μου λέει "Υπάρχει Θεός και οι άθεοι λένε βλακείες" ή "Δεν υπάρχει Θεός και οι θεϊστές λένε βλακείες", ακούγονται τουλάχιστον αφελή. Όβερ και τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.