Προς το περιεχόμενο

Ο Σατανάς στην Επιστήμη, ο Μεσαίωνας στη Θρησκεία, ο Γιώργος στο Τηλέφωνο.

Φρού-Φρού

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
Δεν ξέρουμε τι έχει το 95% του σύμπαντος. => Ξέρουμε πάντως ότι σίγουρα εκεί δεν υπάρχει θεός. Ούτε νεράιδες. Ούτε λυκάνθρωποι. Ούτε ο παταβούκας. Η όπως τον λένε εκείνον που ανέφερε ο πάνκις. Αφού δεν έχουμε αποδείξεις, άρα ούτε καν μπορεί να υπάρχει. Ούτε να το σκεφτείς ρε παιδάκι μου. Σου λέω δεν υπάρχει.

Makes sense. ;)

Προσωπικά, αν δεν ξέρω τι είναι / τι έχει το 95% του σύμπαντος, το τελευταίο πράγμα που θα έκανα είναι να το 'γεμίσω' με μία ντεμέκ πατρική φιγούρα που παρακολουθεί κάθε κίνησή μου, το παραμικρό μου στραβοπάτημα θεωρείται αμαρτία και θα με τιμωρήσει όταν έρθει η ώρα, στην κόλαση όπου θα βασανίζομαι εις τους αιώνας των αιώνων!

Αλλά κατά βάθος μ'αγαπάει.

Ας μην επιχειρούν να 'παίξουν' με τη λογική οι χριστιανοί/θεϊστές, δεν τους πάει. Ας μείνουν με τις Καινές Διαθήκες...

• Απαντ. 720
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Υπάρχει έστω και μία ιστορικά αναμφισβήτητη πηγή που να αναφέρει αυτά που γράφεις;

Ή θα με παραπέμψεις στην Καινή Διαθήκη ως... αξιόπιστη ιστορική πηγή; :P

Για ποιο λόγο η Καινή Διαθήκη χαρακτηρίζεται ως αναξιόπιστη?

Δημοσ.
Προσωπικά, αν δεν ξέρω τι είναι / τι έχει το 95% του σύμπαντος, το τελευταίο πράγμα που θα έκανα είναι να το 'γεμίσω' με μία ντεμέκ πατρική φιγούρα που παρακολουθεί κάθε κίνησή μου, το παραμικρό μου στραβοπάτημα θεωρείται αμαρτία και θα με τιμωρήσει όταν έρθει η ώρα, στην κόλαση όπου θα βασανίζομαι εις τους αιώνας των αιώνων!

Αλλά κατά βάθος μ'αγαπάει.

Ας μην επιχειρούν να 'παίξουν' με τη λογική οι χριστιανοί/θεϊστές, δεν τους πάει. Ας μείνουν με τις Καινές Διαθήκες...

Σε αυτό που λές ταιριάζει η απάντηση που έδωσα και στον punky.

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1774004&postcount=480

• Super Moderators
Δημοσ.

Κοίτα, ένα βιβλίο που θα'χει συγγραφέα εμένα (ή/και τους κολλητούς μου) και θα λέει πόσο καταφληχτικός, απίστευτος και μοναδικός είμαι, μάλλον δεν είναι το απαύγασμα της αντικειμενικότητας.

Εκτός αν έχεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα πλην του "γιατί όχι;" :)

Δημοσ.

Kανονικά θάπεπε να διδασκώμαστε την Κοσμογονία του Ηρόδοτου και όχι τη μυθολογία των Ιουδαίων.:mrgreen:

Edit:Του Ησίοδου.

Δημοσ.

Η διαφορά των χριστιανών θειστών (όσων τελικά έχουν καταλήξει ότι πιστεύουν μετά απο ψάξιμο) από τους Άθεους είναι ότι έχουν διαβάσει και την Καινή - Παλαιά Διαθήκη αλλά και την αντίπερα όχθη. Και στην τελική προσβάλεις την νοημοσύνη του άλλου λέγοντας ας μην τολμήσει να παίξει με την λογική. Χριστιανός είναι όχι ΑΜΕΑ.

Εδώ ταιριάζει πάντως το you' ve got to be kidding me..

Well, i'm fucking not... Απλά ρωτάω.

Δημοσ.
Δεν ξέρουμε τι έχει το 95% του σύμπαντος. => Ξέρουμε πάντως ότι σίγουρα εκεί δεν υπάρχει θεός. Ούτε νεράιδες. Ούτε λυκάνθρωποι. Ούτε ο παταβούκας. Η όπως τον λένε εκείνον που ανέφερε ο πάνκις. Αφού δεν έχουμε αποδείξεις, άρα ούτε καν μπορεί να υπάρχει. Ούτε να το σκεφτείς ρε παιδάκι μου. Σου λέω δεν υπάρχει.

Makes sense. ;)

Δεν ξέρουμε τι έχει το 95% του σύμπαντος. => Δεν έχουμε λόγο να υποθέσουμε οτι υπάρχει θεός, νεραϊδες ή ο Slartibartfast. Θα κάνουμε οτι μπορούμε να δουμε τι υπάρχει εκεί.

Αυτό που χρησιμοποιείται κατα κόρον ώς επιχείρημα "Δεν μπορείς να ξέρεις οτι δεν υπάρχει", σκοντάφτει στο οτι πουθενά κανένας δεν έδωσε τον ορισμό του θεού. Ο χριστιανικός όμως ΣΙΓΟΥΡΑ και 100% beyond all reasonable doubt, δεν υπάρχει. Αποδεικνύεται με 700 τρόπους στα πλαίσια της κατηγορηματικής λογικής στην οποία το "Δεν μπορούμε να τον καταλάβουμε" δεν ισχύει. Θα στα πεί και ο Helm που τα ξέρει καλύτερα. Τώρα αν εσύ θες να πεις Θεο μια εξίσωση ή την ισχυρή πυρηνική ενέργεια, ή την 11η διάσταση ή whatever, be my guest. Αν δε μπορείς να διατυπώσεις ενα κλειστό μαθηματικό σύστημα στο οποίο μπορούμε να συννεοηθούμε και τα αξιώματα του εξασφαλίζουν την ύπαρξη οποιουδήποτε θεού με υπερφυσικές δυνάμεις κτλ, be my guest δις.

Δημοσ.
Δεν είναι δική μου υποχρέωση να σου αποδείξω ότι κάτι δεν υπάρχει, εσύ που μου λες ότι υπάρχει πρέπει να με πείσεις.

Το ξαναείπα.

Εγώ δεν σου λέω ότι υπάρχει. Μπορεί ναι μπορεί και όχι.

Εσύ πάντως έχεις μια βεβαιότητα ότι σίγουρα δεν υπάρχει και παρολο που η βεβαιότητα σου δεν στηρίζεται κάπου, την υπερασπίζεσαι με σθένος και προσπαθείς και να ξυπνήσεις όσους είναι τρελοί και δεν την πιστεύουν και τέλος αυτό διαφέρει από τους άλλους, γιατί αυτοί δεν ξέρουν όπως ξέρεις εσύ!

Είναι βεβαιότητα πάντως. Είναι μια βεβαιότητα που δεν στηρίζεται πουθενά. Αλλά πρόσεξε ε; Δεν είναι πίστη.

Μόνο εγώ βλέπω ότι γίνεστε ίδιοι με αυτούς που κατηγορείτε ;

Δημοσ.
Κοίτα, ένα βιβλίο που θα'χει συγγραφέα εμένα (ή/και τους κολλητούς μου) και θα λέει πόσο καταφληχτικός, απίστευτος και μοναδικός είμαι, μάλλον δεν είναι το απαύγασμα της αντικειμενικότητας.

Εκτός αν έχεις κάποιο σοβαρό επιχείρημα πλην του "γιατί όχι;" :)

Αν δεν πιστεύεις ότι η Καινή και Παλαιά Διαθήκη είναι όντως θεόπνευστη τότε απο αυτό και μόνο κατέληξες ότι την έγραψαν ο Ισαάκ και ο Ιωακείμ που ήταν δυο κωλόπαιδα για να περάσουν την ώρα τους??? Άντε και σε λέω ότι δεν είναι έργο του Θεού. Αυτομάτως έγινε αναξιόπιστη χωρίς καν να ξέρουμε αν γράφτηκε ή όχι απο ιστορικούς της εποχής?

Σοβαρά επιχειρήματα δεν έχω γιατί όπως είπα ούτε εγώ έχω καταλήξει κάπου, και ούτε νομίζω να καταλήξω ποτέ. Στην τελική δηλώνω άθρησκος (τουλάχιστον σήμερα) αλλά όταν κάνω μια ερώτηση και η πιθανη απάντηση είναι ''Γιατί όχι'' δεν καταλήγω και λέω ''Άρα ισχύει...''

• Super Moderators
Δημοσ.
Σε αυτό που λές ταιριάζει η απάντηση που έδωσα και στον punky.

http://www.insomnia.gr/vb3/showpost.php?p=1774004&postcount=480

Λυπάμαι αλλά διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως μ'αυτά που γράφεις στην απάντησή σου στον punky.

Ξεκινάς από λάθος "διαπίστωση": Διότι με το να λές ότι δεν πιστεύεις στην ύπαρξη Θεού, στην ουσία μας δηλώνεις την πίστη σου σε κάτι το οποίο δεν μπορείς να αποδείξεις.

Όχι, δεν έχεις αντιληφθεί καθόλου τι λέμε οι άθεοι: Δεν πιστεύω σημαίνει δεν πιστεύω. Το ότι δεν πιστεύω στην ύπαρξη του θεού σου ή του όποιου θεού δεν σημαίνει ότι δηλώνω την πίστη μου σε κάτι. Αυτή τη δήλωση την κάνεις εσύ. Αυτή τη δήλωση εσύ την έχεις ανάγκη, όχι εγώ.

Οπότε μην τα μπερδεύεις: άθεος σημαίνει ανυπαρξία πίστης, όχι πίστη σε κάτι άλλο από το δικό σου.

Οπότε, έχοντας λάθος αφετηρία, προσπαθείς να 'ερμηνεύσεις' μία φιλοσοφική στάση ζωής μέσα από το πρίσμα του χριστιανισμού ή του θεϊσμού. Κάκιστα.

Δημοσ.
Το ξαναείπα.

Εγώ δεν σου λέω ότι δεν υπάρχει. Μπορεί ναι μπορεί και όχι.

Εσύ πάντως έχεις μια βεβαιότητα ότι σίγουρα δεν υπάρχει και παρολο που η βεβαιότητα σου δεν στηρίζεται κάπου, την υπερασπίζεσαι με σθένος και προσπαθείς και να ξυπνήσεις όσους είναι τρελοί και δεν την πιστεύουν και τέλος αυτό διαφέρει από τους άλλους, γιατί αυτοί δεν ξέρουν όπως ξέρεις εσύ!

Είναι βεβαιότητα πάντως. Είναι μια βεβαιότητα που δεν στηρίζεται πουθενά. Αλλά πρόσεξε ε; Δεν είναι πίστη.

Μόνο εγώ βλέπω ότι γίνεστε ίδιοι με αυτούς που κατηγορείτε ;

Ευτυχώς που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που το διακρίνουν.

Δημοσ.
Δεν ξέρουμε τι έχει το 95% του σύμπαντος. => Δεν έχουμε λόγο να υποθέσουμε οτι υπάρχει θεός, νεραϊδες ή ο Slartibartfast. Θα κάνουμε οτι μπορούμε να δουμε τι υπάρχει εκεί.

Συμφωνώ. Αυτό σημαίνει και ότι δεν μπορεί να υπάρχουν ροζ ελέφαντες εκεί πέρα;

Μπορεί και να υπάρχουν. Μπορεί και όχι.

Δημοσ.
Η διαφορά των χριστιανών θειστών (όσων τελικά έχουν καταλήξει ότι πιστεύουν μετά απο ψάξιμο) από τους Άθεους είναι ότι έχουν διαβάσει και την Καινή - Παλαιά Διαθήκη αλλά και την αντίπερα όχθη. Και στην τελική προσβάλεις την νοημοσύνη του άλλου λέγοντας ας μην τολμήσει να παίξει με την λογική. Χριστιανός είναι όχι ΑΜΕΑ.

Well, i'm fucking not... Απλά ρωτάω.

H Καινή διαθήκη είναι το δόγμα του χριστιανισμού οχι δοκίμιο για το αν υπάρχει θεός ή οχι. Θα μπορούσες να πείς οτι έχεις διαβάσει την Καινή-Παλαία διαθήκη και τα ευαγγέλια όλων των άλλων θρησκειών και κατέληξες στον Χριστιανισμό.

Πρώτα έρχεται η αναζήτηση για το αν χρειάζεσαι εναν υπερφυσικό πατέρα και μετα διαλέγεις ποιός απ'ολους σου κάνει ( και αν δεν σου κάνει κανένας, φτιάχνεις εναν δικό σου. Τσάμπα ειναι).

Οπότε ναι έχω διαβάσει βιβλία που φιλοσοφούν υπερ της ύπαρξης ή μη του θεού. Την Καινή-Παλαία την διάβασα απο διαστροφή και δεν περίμενα να μάθω απο εκεί αν πρέπει να υπάρχει θεός ή οχι.

Ακόμα περιμένω απάντηση στο ερώτημα του punky.

Εμένα Θεός μου ειναι ο Ζουπεραμαν ή το FSM.

Είναι υπεράνω κριτικής η παραπάνω έννοιες;

Δημοσ.
Λυπάμαι αλλά διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως μ'αυτά που γράφεις στην απάντησή σου στον punky.

Ξεκινάς από λάθος "διαπίστωση": Διότι με το να λές ότι δεν πιστεύεις στην ύπαρξη Θεού, στην ουσία μας δηλώνεις την πίστη σου σε κάτι το οποίο δεν μπορείς να αποδείξεις.

Όχι, δεν έχεις αντιληφθεί καθόλου τι λέμε οι άθεοι: Δεν πιστεύω σημαίνει δεν πιστεύω. Το ότι δεν πιστεύω στην ύπαρξη του θεού σου ή του όποιου θεού δεν σημαίνει ότι δηλώνω την πίστη μου σε κάτι. Αυτή τη δήλωση την κάνεις εσύ. Αυτή τη δήλωση εσύ την έχεις ανάγκη, όχι εγώ.

Οπότε μην τα μπερδεύεις: άθεος σημαίνει ανυπαρξία πίστης, όχι πίστη σε κάτι άλλο από το δικό σου.

Οπότε, έχοντας λάθος αφετηρία, προσπαθείς να 'ερμηνεύσεις' μία φιλοσοφική στάση ζωής μέσα από το πρίσμα του χριστιανισμού ή του θεϊσμού. Κάκιστα.

Βασικά παίζεις με τις λέξεις εδώ πέρα.

Εφόσον δεν μπορείς να αποδείξεις την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του Θεού τότε 3 είναι οι περιπτώσεις και σε μόνο μία δεν υπάρχει η λέξη πίστη:

1) Πιστεύεις στο Θεό. Πιστεύεις στην αναπόδεικτη ύπαρξη του Θεού

2) Δεν πιστεύεις στο Θεό. Πιστεύεις στην αναπόδεικτη ανυπαρξία του Θεού.

3) Δεν γνωρίζεις αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός.

Τη λέξη πίστη, δεν τη χρησιμοποιώ με τη θεολατρική της έννοια. Αντίθετα υποδηλώνει την βεβαιότητά σου για κάτι το οποίο δεν μπορείς να αποδείξεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...