Προς το περιεχόμενο

Ο Σατανάς στην Επιστήμη, ο Μεσαίωνας στη Θρησκεία, ο Γιώργος στο Τηλέφωνο.

Φρού-Φρού

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 720
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλό παιδί. Αλλά απλά γιος της μάνας του, όπως όλοι.

Και ο λογος που εβγαλε;

Και η αυτοθυσια που εκανε;

Και τα θαυματα που εκανε;

Οχι μονο τα τοτε, αλλα και τα τωρινα και δεν μιλαω γι αυτα που δακρυσε η εικονα της παναγιας ή για κατι ακατανοητο ιατρικα που το εκλαμβανουμε σαν θαυμα. Μιλαω για πραγματικα θαυματα που δεν εχουν λογικη που εχουν γινει σε ανθρωπους που ηταν πολυ κοντα στο λογο του Χριστου και τους ονομασαν αγιους.

Εφοσον δεν ειμαστε κοντα στο λογο, δεν γινεται να δουμε πραγματα που θελουμε να δουμε.

Ποσοι πραγματικα τηρουμε τον λογο; μεσα σε αυτους βαζω και τον εαυτο μου. Θα μου πεις και ποιος ο λογος να το κανω απο την στιγμη που δεν το πιστευω. Μα αν ειναι ομως ο μοναδικος τροπος για να δεις αν ολα αυτα ειναι μια αληθεια η ενα παραμυθη. Ειναι μεγαλη θυσια να το κανει ο καθενας μας αυτο το ξερω.

Δημοσ.

εχω την αίσθηση οτι κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε τα λεγόμενα του punky άσχετα αν συμφωνείτε ή οχι προφανώς για να τον τσιγκλάτε, δεν βρίσκω άλλη εξήγηση...

Δημοσ.

anytime mandate

Ελπίζω στα Loa να βρεις την ευτυχία, την αλήθεια για τον κόσμο και την πνευματική πληρότητα, εκεί στη σκληρή μοναξιά του πύργου της Giant.

dark, καταλαβαίνω τι λές. και η αμφιβολία για το αν υπάρχει ή όχι κάτι, είναι σεβαστή.

Λέω όμως πολύ απλά, ότι θεωρώ ότι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου είναι να μην πιστεύει σε κάτι μεταφυσικό. Πόσο μάλλον σε κάτι που είναι και τόσο καλά χαρακτηρισμένο, από την οποιαδήποτε θρησκεία.

Επίσης, βγάλε από το μυαλό σου ότι "επιτίθεμαι" στο Χριστό. Και βάλε στη θέση του το Μίθρα (ή όποιον θες). Που από συγκυρίες δεν είναι αυτός σήμερα, αυτό που είναι ο Χριστός για τους έλληνες ορθόδοξους.

Και λέω ξανά, πως θεωρώ τυχερό ας πούμε τον Sellers, που είχε κάτι μεταφυσικό να πιστεύει ότι τον στηρίζει στη ζωή του. Απλά εγώ το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα, το συζήτησα με μένα, με τους άλλους, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το πιστέψω, οπότε και απομακρύνθηκα από την ιδέα.

Το να μη μιλάμε για αυτό, ειδικά όταν το "αυτό" μας επιβάλλεται από τα γενοφάσκια μας, είναι μια πολύ βολική κατάσταση για την επικρατούσα ιδεολογία.

Και ο λογος που εβγαλε;

Νίκο, η τελευταία φορά που ένιωσα έστω και remotely κοντά στη θρησκεία, ήταν όταν διάβασα τον τελευταία πειρασμό.

Δημοσ.
εχω την αίσθηση οτι κάνετε οτι δεν καταλαβαίνετε τα λεγόμενα του punky άσχετα αν συμφωνείτε ή οχι προφανώς για να τον τσιγκλάτε, δεν βρίσκω άλλη εξήγηση...

Ναι έχει φοβερή πλάκα :D

Δημοσ.
Καλά εξήγα μου εσύ τώρα πώς όλοι εσείς γνωρίζετε τι υπάρχει στο σύμπαν που το 95% του μας είναι εντελώς άγνωστο από τι αποτελείται και ξανασυζητήστε για τη ζωή, το είναι και το θέλω.

Δεν ξέρουμε τι έχει το 95% του υπόλοιπου σύμπαντος => Άρα υπάρχει θέος και δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε για το πως αντιλαμβανόμαστε την ύλη γύρω μας.

Makes sense.

Και μια απορία ρε KWSN.

Τρία χρόνια έφαγα στο Πολυτεχνείο σε ανώτερα μαθηματικά και φυσικές που ουτε για πλάκα ακουμπάνε τα βαρβάτα μαθηματικά , αλλα τουλάχιστον είναι η βάση. Ζορίστικα πολύ να κατανοήσω μαθηματικά μοντέλα για να μπορώ όταν διαβάζω "σκοτεινή ύλη" να μην νομίζω οτι είναι ύλη σε σημείο που δεν πέφτει το φώς και αν έχει και 10-20 εξισώσεις που την ακολουθούν να μπορώ να καταλάβω που το πάνε. Δεν τα κατάφερα, δεν είχα και την απαραίτητη μαθηματική αντίληψη. Εσύ με ποιά επιστημονικά εφόδια (μαθηματικά κυρίως) χειρίζεσαι έννοιες όπως η σκοτεινή ύλη σαν να έχεις πάει εκεί ο ίδιος και να την έχεις πιάσει;

Τόσο μάλιστα ώστε να ξέρεις πότε δεν βγαίνουν τα κουκιά στους κατάπτυστους απατεώνες επιστήμονες και μαγειρεύουν τα νούμερα.

Και μόνο που το ξέρεις οτι δεν τους βγήκαν τα νούμερα είναι η μεγάλη διαφορά απο τον θρησκευτικό κόσμο. Εκεί , όταν τα νούμερα δεν τους βγαίνουν τα θάβουν 1000 μέτρα κάτω απο την γή και καίνε όποιον το μαρτυρήσει. Οι επιστήμονες τουλάχιστον βάζουν σταθερές και αναρωτιούνται γιατι σκατά τις έβαλαν εκεί.

(να σου θυμίσω οτι παλιότερα έγραφες οτι ο αγιασμός έχει "μαγικές" ιδιότητες, οπότε η ξαφνική πίστη σου στα αποτελέσματα της επιστήμης ώστε να μπορείς να εξάγεις συμπεράσματα για το πόσο έξω έχει πέσει ειναι λιγο ύποπτη).

Ο Einstein για αυτον που το ανέφερε γελοιοποιήθηκε απο την εμμονή του οτι υπάρχει θεός. Κατάντησε γραφικός να γράφει εξισώσεις που δεν είχαν κανένα νόημα και που αναιρούσαν τις δικές τους θεωρίες, μόνο και μόνο γιατί δεν του καθόταν η αρχή της απροσδιοριστίας (και το ενδεχόμενο να μην υπάρχει τάξη στο σύμπαν). Αν δεν είχε αυτό το κόλλημα (του θεού, οχι της θρησκείας-ήταν εντελώς άθρησκος), θα είχε βοηθήσει περισσότερο.

Τέλος, γιατί δεν απαντάτε στα ερωτήματα του punky μπας και προχωρήσουμε λιγο την κουβέντα.;

Αυτοί που ζητούν σεβασμό για την δική τους θρησκεία τον δείχνουν στους πιστούς των άλλων θρησκειών;

Δημοσ.

Πωω θυμήθηκα τώρα με αυτό που είπες πανκι μια ατελείωτη συζήτηση με έναν κολλητό για τον Μίθρα και..εντομεταξύ όντας και οι δυο άθεοι καταλήξαμε να μη πιστεύουμε ακόμη περισσότερο...

εγώ προτιμώ πάντως αντί για το πίστευε και μη ερεύνα το πίστευε και μη , ερεύνα...

Δημοσ.
Πωω θυμήθηκα τώρα με αυτό που είπες πανκι μια ατελείωτη συζήτηση με έναν κολλητό για τον Μίθρα και..εντομεταξύ όντας και οι δυο άθεοι καταλήξαμε να μη πιστεύουμε ακόμη περισσότερο...

εγώ προτιμώ πάντως αντί για το πίστευε και μη ερεύνα το πίστευε και μη , ερεύνα...

θυμάμαι ότι υπήρχε μάθημα στα θρησκευτικά 2ας/3ης λυκείου πάνω σε αυτό. Νομίζω ότι ήταν στο γενικότερο πλαίσιο ανάλυσης όπου μας είχαν πει και για τον νίτσε. κανα παλικάρι που τα έχει πιο φρέσκα να μας θυμήσει τι ακριβώς μας έλεγαν στο λύκειο; (εχουν περάσει και κάμποσα χρόνια από τότε). Τελικά ο γιώργης το σήκωσε το τηλέφωνο;

Δημοσ.

Βασικά είναι αυτό που λέει ο Punky, η "φυσική" κατάσταση του ανθρώπου είναι η μη-πίστη σε τίποτα. Το να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν υπάρχει θεός μου φαίνεται τόσο λογικό όσο να πρέπει να σου αποδείξω ότι δεν υπάρχουν ροζ ελέφαντες... Δεν είναι δική μου υποχρέωση να σου αποδείξω ότι κάτι δεν υπάρχει, εσύ που μου λες ότι υπάρχει πρέπει να με πείσεις.

Η αθεΐα δεν ήταν ακριβώς επιλογή, ήταν συνειδητοποίηση. Δεν μπορώ να μην είμαι άθεος, θα κοροϊδεύω τον εαυτό μου...

Δημοσ.
Δεν ξέρουμε τι έχει το 95% του υπόλοιπου σύμπαντος => Άρα υπάρχει θέος και δεν έχουμε δικαίωμα να μιλάμε για το πως αντιλαμβανόμαστε την ύλη γύρω μας.

Makes sense.

Δεν ξέρουμε τι έχει το 95% του σύμπαντος. => Ξέρουμε πάντως ότι σίγουρα εκεί δεν υπάρχει θεός. Ούτε νεράιδες. Ούτε λυκάνθρωποι. Ούτε ο παταβούκας. Η όπως τον λένε εκείνον που ανέφερε ο πάνκις. Αφού δεν έχουμε αποδείξεις, άρα ούτε καν μπορεί να υπάρχει. Ούτε να το σκεφτείς ρε παιδάκι μου. Σου λέω δεν υπάρχει.

Makes sense. ;)

Δημοσ.

Δεν γίνεται, υπάρχει μια μικρή ζεν ιστορία στο ότι δεν λειτουργεί 2 μέρες σερί το 'Ιτς γκρεικ του με', περνάω δύσκολες ώρες διαβάζοντας χωρίς να μπορώ να απαντησω.

Πέρσοναλ χάιλαϊτ των τελευταίων σελίδων:

Αυτό είναι από τα πιό αστεία ψευτο-επειχηρήματα που έχω ξανακούσει στο παρελθόν.

Χρησιμοποιείται ένα απόλυτα γνωστό περιβάλλον,το οποίο γνωρίζουμε ήδη πάρα πολύ καλά, στη προκειμένη περίπτωση το κρεβάτι.

Πάνθηρα, είσαι μεγάλος κρεβατοκράτορας.

• Super Moderators
Δημοσ.
Και ο λογος που εβγαλε;
Είναι ο μόνος που έβγαλε λόγους;

Δεν ήξερα ότι είναι αποκλειστικότητα του χριστιανισμού η αυτοθυσία:

burningmonkmz5.th.jpg

Ποιά θαύματα, με κοροϊδεύεις; :D

Οχι μονο τα τοτε, αλλα και τα τωρινα και δεν μιλαω γι αυτα που δακρυσε η εικονα της παναγιας ή για κατι ακατανοητο ιατρικα που το εκλαμβανουμε σαν θαυμα.

Και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι (και όχι μόνο) απέδιδαν στους θεούς ότι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν με τις τότε γνώσεις τους.

Αυτό σου λέει κάτι;

Μιλαω για πραγματικα θαυματα που δεν εχουν λογικη που εχουν γινει σε ανθρωπους που ηταν πολυ κοντα στο λογο του Χριστου και τους ονομασαν αγιους.

Υπάρχει έστω και μία ιστορικά αναμφισβήτητη πηγή που να αναφέρει αυτά που γράφεις;

Ή θα με παραπέμψεις στην Καινή Διαθήκη ως... αξιόπιστη ιστορική πηγή; :P

Δημοσ.
You got to be fucking kidding me.

Εγώ μεγάλωσα σε μια χώρα, που με βάφτισαν πριν καλά-καλά καταλάβω ότι υπάρχω. Μου έλεγαν όλοι ότι υπάρχει θεός. Και μάλιστα όχι μόνο πως υπάρχει, αλλά μας έχει μιλήσει, έστειλε και το γιο του για τις αμαρτίες μου. Ξέρουμε δηλαδή και πως ακριβώς είναι.

Στο σχολείο με έβαζαν να λέω προσευχή. Μου έκαναν ώρες και ώρες κατήχηση στα θρησκευτικά.

Το να βρεθώ εδώ που βρίσκομαι σήμερα, πέρασε από ένα μεγάλο στάδιο χρονολογικά, με ατέλειωτες συζητήσεις, αμφιβολίες, peer pressure υπέρ της θρησκείας, βιβλία, κόντρα βιβλία, συζητήσεις με ιερωμένους, φίλους θρήσκους κλπ.

Από που εσύ συμπεραίνεις το πίστευε και μη ερεύνα, ο θεός και η ψυχή σου.

Και λέω ξανά, πως θα χαρώ πραγματικά άμα με πείσει κάποιος ότι δεν είμαι μόνος και αβοήθητος στο σύμπαν. Αλλά όσο κι αν το ερευνώ γιατί είναι ελκυστική η ιδέα του Θεού, το μυαλό αρνείται να πιστέψει στο παραμύθι κόντρα στη λογική

Πολύ ωραίο το παραπάνω πόστ σου και χαίρομαι να σου απαντήσω.

Μή συγχέεις τις θρησκείες με την ύπαρξη κάποιου Δημιουργού. Οι θρησκείες και ο τρόπος με τον οποίο επιβάλλονται στους ανθρώπους είναι ανθρώπινο αποτέλεσμα και φυσικό είναι να έχει πολλά λάθη.

Άλλο να έχεις αντίρρηση με τα διδάγματα, τα ήθη, τα έθιμα ή τον τρόπο με τον οποίο προσυλιτίζεται κάποιος στην εκάστοτε θρησκεία και άλλο να μήν πιστεύεις στο Θεό.

Διότι με το να λές ότι δεν πιστεύεις στην ύπαρξη Θεού, στην ουσία μας δηλώνεις την πίστη σου σε κάτι το οποίο δεν μπορείς να αποδείξεις. Αν μή τι άλλο, το μόνο για το οποίο είμαστε απόλυτα σίγουροι σε αυτό το κόσμο είναι το πόσα λίγα ξέρουμε.

Οπότε εφόσον πιστεύεις σε κάτι το οποίο δεν μπορείς να αποδείξεις, δεν μπορείς να ειρωνεύεσαι αυτούς που πιστεύουν κάτι άλλο.

Και κατά προσωπική μου εκτίμηση, όσο πιό πολύ ασχολείσαι με επιστημονικές μελέτες κοσμολογικής φύσεως, τόσο πιό πολύ πείθεσαι ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται μιά ανώτερη διάνοια.

Κανένας παπάς και κανένας θρησκευτικός δεν με έκαναν να πιστέψω στην ύπαρξη της ανώτερης διάνοιας όσο με έκαναν οι επιστημονικές μελέτες τόσο για το μακρόκοσμο όσο και για το μικρόκοσμο.

Αν περπατάς στο δρόμο μπροστά σου και δείς ένα νόμισμα πεσμένο, θα πείς "κάποιου του έπεσε κατα λάθος".

Αν δείς 5 νομίσματα πεσμένα κάτω, θα πείς "Κάποιου του τρύπησε η τσέπη"

Αλλά αν δείς 1000 νομίσματα τοποθετημένα όρθια και με τέτοιο τρόπο ώστε αν πέσει ένα θα πέσουν σαν ντόμινο όλα, τότε λές "Κάποιος τα έβαλε έτσι"

Το τελευταίο αντικατοπτρίζει με το πιό απλό τρόπο το σύμπαν και τους νόμους που το διακατέχουν.

Και όπως λέει και ο Χώκιν (Το χρονικό του χρόνου, String-Theory), θέλει να ανακαλύψει πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν για να καταλάβει τη σκέψη του Θεού.

Το Θεό ούτε με παπάδες ούτε με θρήσκους θα τον ανακαλύψεις. Όσο πιό πολύ ερευνάς, τόσο πιό πολύ συνηδητοποιείς τα παραπάνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...