panther_512 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Βλέπω προτιμάς να διαλέγεις επιλεκτικά αυτά που γράφω μιάς και ξέχασες που έγραψα ότι: "είναι απογοητευτικό το μέγεθος της υποκρισίας στην οποία υποβάλλονται οι περισσότεροι νέοι για να ικανοποιήσουν τους στερεοτυπισμούς της κοινωνίας μας, καθώς και η μετατροπή θρησκευτικών μυστηρίων σε κοινωνικές εκδηλώσεις." Και το παραπάνω παραδόξως ήταν στο ίδιο πόστ όπου γράφω για τον αθεϊσμό στους νέους.... Η άποψή μου φίλε μου? Ανεξάρτητα του τί πιστεύεις, αν επιλέξεις να συμμετέχεις σε κάποια θρησκευτική εκδήλωση, δείξε και τον απαιτούμενο σεβασμό. Αν σε αναγκάζουν όμως, τότε διακομόδησέ το, πρόσβαλλε όσο θές, εφόσον συμμετέχεις παρά τη θέλησή σου. Γιατί νομίζεις το μωρό κλαίει και οδύρεται στη βάπτιση?
parsifal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 ...Θα ήθελα πολύ να ήμουν από μία πλευρά και να έβλεπα την αντίδρασή σου, στο ενδεχόμενο το παιδί σου να είχε φίλο τον μικρό Μουμπάτα και να πήγαινε σπίτι του να παίξει. Όπου στις 17:00 ακριβώς ο μπαμπάς Μουμπάτα σφάζει μια κότα για να της πιει το αίμα τραγουδώντας ακατάληπτα λόγια... Ναι, ωραία, υπάρχουν και τέτοιες θρησκευτικές αντιλήψεις. Δε βρίσκω πώς αυτό το τραβηγμένο παράδειγμα ενισχύει την επιχειρηματολογία σου, αποδυναμώνοντας τη θέση των θρησκευομένων. Το έχεις αναφέρει ξανά και αποτελεί «σόφισμα», γιατί δε λαμβάνει υπ'όψιν του τα εξής απλά: 1. Υπάρχουν νόμοι που περιορίζουν και δεν αφήνουν τον καθένα να κάνει οτιδήποτε νομίζει αυτός σωστό. 2. Ο μπαμπάς Μουμπάτα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι άθεος και να κάνει τα παραπάνω γιατί του τη «βάρεσε» (τον απατά η γυναίκα του ή ο γκόμενός του). Δεν είναι αποκλειστικότητα του voodoo follower. Κατά τα άλλα, θα ήθελα κι εγώ πολύ να ήμουν από μία πλευρά και να έβλεπα την αντίδρασή σου όταν το παιδί σου θα πήγαινε να παίξει στο σπίτι του άθεου, πλην προς στιγμήν ψυχικά διαταραγμένου, μπαμπά...
punky Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Βλέπω προτιμάς να διαλέγεις επιλεκτικά αυτά που γράφω μιάς και ξέχασες που έγραψα ότι: "είναι απογοητευτικό το μέγεθος της υποκρισίας στην οποία υποβάλλονται οι περισσότεροι νέοι για να ικανοποιήσουν τους στερεοτυπισμούς της κοινωνίας μας, καθώς και η μετατροπή θρησκευτικών μυστηρίων σε κοινωνικές εκδηλώσεις." Μα τι να σχολιάσω σε αυτό; Έχει πιαστεί το χέρι μου να γράφω ότι κάποιοι από εμάς υποχρεωθήκαμε να συμμετάσχουμε. Τι σε στεναχώρησε δηλαδή που δεν το σχολίασα; Ότι δεν σου είπα μπράβο για την τοποθέτησή σου; Ε, μπράβο. Και το παραπάνω παραδόξως ήταν στο ίδιο πόστ όπου γράφω για τον αθεϊσμό στους νέους.... Λύσε μου και μια άλλη απορία, μιας και το εξέφρασες αυτό το περί τρέντυ όπως το είπαν και κάνα δυο άλλοι/ες (be my guest και όποιος άλλος το ασπάζετε αυτό το περί τρέντυ): Από που προκύπτει ότι η φυσική θέση ενός νέου ανθρώπου/παιδιού όταν γεννιέται, οφείλει να είναι η πίστη σε ένα θρησκευτικό δόγμα; Και ίσως μετά από 15 χρόνια ζωής και την ανάγνωση 40 βιβλίων φιλοσοφίας, μπορεί να δικαιούται να δηλώσει άθεος; Και μόνο αν μας πείσει αρκετά για το πόσο διαβασμένος και συνειδητοποιημένος είναι, τότε ίσως του επιτρέψουμε να τον αφήσουμε να το δηλώνει χωρίς να τον πούμε τρέντυ μαλάκα πιτσιρικά που το κάνει από αντίδραση στη μαμά του; Ever thought of that? Πόσο κολλημένα είναι πια κάτι tzinakia, που δεν αναρωτήθηκαν ποτέ το αντίστροφο; Και πρέπει να περάσουμε εκ νέου από ιερά εξέταση και δια πνευματικού πυρός και σιδήρου, ώστε να αποχαρακτηριστούμε από τρέντυ άθεοι σε τουλάχιστον διαβασμένοι άθεοι; Η άποψή μου φίλε μου? Ανεξάρτητα του τί πιστεύεις, αν επιλέξεις να συμμετέχεις σε κάποια θρησκευτική εκδήλωση, δείξε και τον απαιτούμενο σεβασμό. Αν σε αναγκάζουν όμως, τότε διακομόδησέ το, πρόσβαλλε όσο θές, εφόσον συμμετέχεις παρά τη θέλησή σου. Γιατί νομίζεις το μωρό κλαίει και οδύρεται στη βάπτιση? Σεβασμός δείχνεις απέναντι σε αυτούς που στο ζήτησαν, με τη συναίνεση σου να συμμετάσχεις στην τελετή. Αν τη βγάλεις χωρίς να ρευτείς ή να σκαλίσεις τη μύτη σου, και παράλληλα τηρήσεις το πρωτόκολλο, δεν μπορώ να καταλάβω που είναι η ασέβεια. Το να μην παύεις να τη θεωρείς κομμάτι μιας θρησκευτικής πίστης που είναι λάθος, είναι ένδειξη σταθερών πιστεύω. Τι να κάνει δηλαδή κάποιος που έγινε νονός (για λόγους που έχουμε χιλιοεξηγήσει). Να απαρνηθεί τις απόψεις του επειδή βάφτισε; Ναι, ωραία, υπάρχουν και τέτοιες θρησκευτικές αντιλήψεις. Δε βρίσκω πώς αυτό το τραβηγμένο παράδειγμα ενισχύει την επιχειρηματολογία σου, αποδυναμώνοντας τη θέση των θρησκευομένων. Το έχεις αναφέρει ξανά και αποτελεί «σόφισμα», γιατί δε λαμβάνει υπ'όψιν του τα εξής απλά: 1. Υπάρχουν νόμοι που περιορίζουν και δεν αφήνουν τον καθένα να κάνει οτιδήποτε νομίζει αυτός σωστό. 2. Ο μπαμπάς Μουμπάτα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι άθεος και να κάνει τα παραπάνω γιατί του τη «βάρεσε» (τον απατά η γυναίκα του ή ο γκόμενός του). Δεν είναι αποκλειστικότητα του voodoo follower. Κατά τα άλλα, θα ήθελα κι εγώ πολύ να ήμουν από μία πλευρά και να έβλεπα την αντίδρασή σου όταν το παιδί σου θα πήγαινε να παίξει στο σπίτι του άθεου, πλην προς στιγμήν ψυχικά διαταραγμένου, μπαμπά... Μια χαρά concrete είναι το σκεπτικό και καθόλου σόφισμα. Η σφαγή της κότας δεν είναι ποινικό αδίκημα. Ούτε το να μιλάς σε μια ακατάληπτη γλώσσα ενώ σου έχουν γυρίσει τα μάτια. Αυτές οι "τέτοιες" λοιπόν θρησκευτικές αντιλήψεις, πως χαρακτηρίζονται; Ως οκ? Ως πλάνες? Το να πηδάει ο Ντειβιντ Κόρρες στο κοινόβιο τις γκόμενες και όλοι μαζί να αυτοκτονούν, είναι ας πούμε σεβαστό ως θρησκευτική εκδήλωση και πίστη; Ή πλάνη και έγκλημα; Προσπαθώ να σου πω ότι είναι δήθεν όλο αυτό το "μην αγγίζετε". Γιατί από τη στιγμή που δεν εφαρμόζεται για κάθε δόγμα (όσο τραβηγμένο κι αν είναι), τότε δεν μπορεί να περιορίζεται στα δόγματα που μας βολεύουν γιατί αυτά ξέρουμε και αυτά εμπιστευομαστε 29 κατασκευαστές πλυντηρίων.
Physics_Rulez Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Εγώ πριν βαπτίσω το καμάρι μου, ο παπάς μπροστά σε όλους τους συγγενείς στην αρχή της τελετής με ρώτησε: Πιστεύεις στον Θεό; Εγώ που τείνω προς το όχι, αν έλεγα όχι τι θα γινόταν; Μετά τις λιποθυμίες των γιαγιάδων και τα βλέμματα του στιλ avatar-του-paredwse παίζει να έπεφτε και ξύλο. Θα σταματούσε το μυστήριο στη μέση. Θα μου πεις "ας το σκεφτόσουν νωρίτερα", αλλά εγώ θα σου απαντήσω αυτό που λέει ο punky πιο πάνω περι φιλικών, κοινωνικών δεσμών και σχέσεων. Τελικά, αφού η ερώτηση με αιφνιδίασε, απάντησα "ναι" σαν να του λέω "τι είναι αυτά που ρωτάς τώρα;" Αμέσως μετά με ξαναρώτησε "δεν αστειεύομαι νεαρέ μου, πιστεύεις ή οχι;" και του απάντησα "ούτε και γω αστειεύομαι". Δεν αισθάνομαι και τόσο άνετα πάντως που μετείχα σε ένα μυστήριο χωρίς "να είμαι εκεί", αλλά θεώρησα σωστό να το κάνω για όλους τους άλλους, και χάρηκα με το αποτέλεσμα.
bchris Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Καλησπερα, ειμαι ο Γιωργος. Με ζητησε κανεις στο τηλεφωνο? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Λοιπον ακουστε και τα πραγματα απο την δικη μου σκοπια, οσο προλαβαινω δλδ πριν αρχισει το nip/tuck Υπαρχουν οι εξης ομαδες: 1. ΠΙΣΤΟΙ Οσοι πιστευουν σ' ενα ή περισσοτερους θεους με κλειστα ματια. Οι λογοι που κρατουν αυτη την σταση δεν μας ενδιαφερουν επι του παροντος. 2. ΑΠΙΣΤΟΙ / ΑΘΕΟΙ / ΑΘΕΙΣΤΕΣ / κλπ Αυτοι που δεν πιστευουν σε κανενος ειδους θεο. Ομοιως δεν μας αφορουν οι λογοι που τους οδηγησαν εδω. 3. ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ Ειναι εκεινοι που δεν εχουν αποφασισει ακομα / δεν προκειται να αποφασισουν ποτε αν υπαρχει θεος ή οχι. Ολα καλα κι ωραια μεχρι εδω... Ο ΚΑΥΓΑΣ Οταν οποιαδηποτε ομαδα ειβαλλει τις πεποιθησεις της στις αλλες ομαδες, τοτε υπαρχει προβλημα. Με την επιβολη εννοω ειτε τον μακροχρονο προσυλητισμο που μας επιβαλλουν τα σχολεια, οι οικογενειες μας, ο περιγυρος μας, ειτε και οι πιο hardcore εκδοχες του στυλ σταυροφοροι. (Μαλλον σπανιο στις μερες μας ευτυχως). Γιατι ρε παλληκαρια δλδ πρεπει σωνει και καλα να υπαρχει θεος? Και απο την αλλη, γιατι σωνει και καλα να μην υπαρχει? Και στο φιναλε οποια κι αν ειναι η θεση μου, ασε με στην πλανη μου. Αλλα οχι. Αν δεν πας στην εκκλησια, εισαι περιθωριακος. Τι? Δεν νηστευεις το Πασχα? Ου να χαθεις αντιχριστε!!! Τι κι αν τον θεο μου τον φωναζω Αλλαχ? Δικος μου ειναι, αμα θελω τον λεω και Βρασιδα. Εκει πιστευω ειναι το ολο θεμα (νομιζω το εχει καταδειξει και ο punky) Λοιπον αυτα για την ωρα, γιατι αρχιζει οπου να ναι το nip/tuck.
panther_512 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μα τι να σχολιάσω σε αυτό; Έχει πιαστεί το χέρι μου να γράφω ότι κάποιοι από εμάς υποχρεωθήκαμε να συμμετάσχουμε.Τι σε στεναχώρησε δηλαδή που δεν το σχολίασα; Ότι δεν σου είπα μπράβο για την τοποθέτησή σου; Ε, μπράβο. Όχι, αναφέρομαι στο ότι δεν κατανόησες ότι καί αυτή η δήλωση, όπως και η προηγούμενη αναφέρονταν γενικά στην πραγματικότητα του σήμερα. Το πρόβλημα είναι όταν συζητάω με ένα άτομο που δηλώνει άθεος, γίνομαι μάρτυρας μπροστά σε απόλυτες απόψεις, εκφραζόμενες σχεδόν πάντα με επιθετική συμπεριφορά, που μοιάζει κατα ειρωνικό τρόπο με το τρόπο που συμπεριφέρεται ένα πορωμένο θρησκόληπτο άτομο. Από τα πόστ που έχεις κάνει εδώ πέρα, το λιγότερο που μπορώ να πώ είναι ότι είσαι προκλητικός απέναντι σε άτομα διαφορετικών πεποιθήσεων από τις δικές σου και αρκετά προσβλητικός. Και ανεξάρτητα από το κατα πόσο συμφωνώ μαζί σου σε πολλά από αυτά που λές, δεν μπορώ να συμφωνήσω και με το τρόπο που τα λές. Η ελευθερίες μου σταματούν φίλε μου εκεί που αρχίζουν οι δικές σου. Και σε τόσο λεπτά θέματα όπως η θρησκεία ή ο αθεϊσμός, είναι αφελές από μέρους σου να θεωρείς αφελή κάποιον που πιστεύει κάτι το διαφορετικό, μιάς καί οι δυό πλευρές πιστεύουν σε κάτι το οποίο δεν μπορούν να αποδείξουν, παρα μόνο να πιστέψουν. Αλλά πάνω από όλα μή συγχέεις τη θρησκεία με την εκκλησία, το Λόγο του Χριστού με τις πράξεις των διεφθαρμένων κληρικών. Και όπως πολύ σωστά αναφέρεται από τους λατρευτούς μας επιστήμονες: "μπροστά σε μιά ανώτερη διάνοια από τη δική του, ο άνθρωπος θα έβλεπε απλώς ένα χάος." Δεν είμαστε ικανοί να κατανοήσουμε την ίδια μας τη συνείδηση, πόσο μάλλον να αναγνωρίσουμε μιά ανώτερη. Σαν να ζητάς από τα μυρμηγκάκια να μας καταλάβουν. Γι'αυτό κράτα και μία πισινή....
punky Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Το πρόβλημα είναι όταν συζητάω με ένα άτομο που δηλώνει άθεος, γίνομαι μάρτυρας μπροστά σε απόλυτες απόψεις, εκφραζόμενες σχεδόν πάντα με επιθετική συμπεριφορά, που μοιάζει κατα ειρωνικό τρόπο με το τρόπο που συμπεριφέρεται ένα πορωμένο θρησκόληπτο άτομο. Από τα πόστ που έχεις κάνει εδώ πέρα, το λιγότερο που μπορώ να πώ είναι ότι είσαι προκλητικός απέναντι σε άτομα διαφορετικών πεποιθήσεων από τις δικές σου και αρκετά προσβλητικός. Και ανεξάρτητα από το κατα πόσο συμφωνώ μαζί σου σε πολλά από αυτά που λές, δεν μπορώ να συμφωνήσω και με το τρόπο που τα λές. Λες να φταίει άραγε για την επιθετικότητα, ο ψόγος κάποιων ότι οι άθεοι είμαστε αμόρφωτοι και μοδάτοι; Λες να φταίει το "δεν έχετε δικαίωμα να κρίνετε"; Είναι προφανές ότι δεν έχεις διαβάσει τα προηγούμενα ποστς. Και σε τόσο λεπτά θέματα όπως η θρησκεία ή ο αθεϊσμός, είναι αφελές από μέρους σου να θεωρείς αφελή κάποιον που πιστεύει κάτι το διαφορετικό, μιάς καί οι δυό πλευρές πιστεύουν σε κάτι το οποίο δεν μπορούν να αποδείξουν, παρα μόνο να πιστέψουν. Άλλη μια απόδειξη ότι δεν έχεις διαβάσει πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί. Σόρρυ, δεν γίνεται να ξαναγράφουμε τα ίδια. Αλλά πάνω από όλα μή συγχέεις τη θρησκεία με την εκκλησία, το Λόγο του Χριστού με τις πράξεις των διεφθαρμένων κληρικών. Άντε πάλι. Και αυτό απαντήθηκε περί της διάκρισης. Και όπως πολύ σωστά αναφέρεται από τους λατρευτούς μας επιστήμονες: "μπροστά σε μιά ανώτερη διάνοια από τη δική του, ο άνθρωπος θα έβλεπε απλώς ένα χάος." Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι πόσο αστείο είναι αυτό σαν πρόταση. Δηλαδή κάπου μαζεύτηκαν μερικά εκατομύρια τύποι με λευκές στολές και το αποφάνθηκαν ομαδικά αυτό; Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι επιστήμονες; Δεν είμαστε ικανοί να κατανοήσουμε την ίδια μας τη συνείδηση, πόσο μάλλον να αναγνωρίσουμε μιά ανώτερη. Σαν να ζητάς από τα μυρμηγκάκια να μας καταλάβουν. Γι'αυτό κράτα και μία πισινή.... Εκεί λοιπόν. Επιμονή ότι ντε και καλά υπάρχει μια ανώτερη δύναμη. Κι επειδή δεν έχει αποδειχθεί η μη ύπαρξή της, πρέπει να κρατάμε μια πισινή γιατί μας επιφυλάσει μια έκπληξη. Για πολλοστή φορά, έχεις αργήσει ένα 24ωρο σε αυτό το τόπικ.
Helm21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Είμαι σε δύσκολη θέση, έχω ένα σεντόνι ποστ σε greeklish σωσμένο σε .txt και περιμένω - όντας τραγικά ανορθόγραφος - να ανέβει πάλι το http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp για να κάνω την μεταφορά, αλλά όσο αυτό δεν γίνεται, μαζεύει και άλλο υλικό άξιο απάντησης. Είναι πολύ πιθανό όταν επιστρέψω να φέρω μαζί μου και ένα ποστ σαν την Βίβλο καλή ώρα. Απλά προειδοποιώ.
punky Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Και τελευταίο ποστ για σήμερα, γιατί δεν έχει νόημα πλέον, πάω να βάλω μια ταινία. Ας το πω και διαφορετικά στον φίλο μου τον Parsifal, αφού είναι ρατσιστής του κερατά και δεν του άρεσε ο μικρός Μουμπάτα Πες ότι ο antreaslam (τον χρησιμοποιώ επειδή έχει μούσι και είναι κοντά στην ηλικία της σταύρωσης, άρα κάνει πιο καλά για τον ρόλο) πάει σε 3 χωριά και μαζεύει τους τρελούς τους. Τους πλακώνει στο μπίρι μπίρι και τους πείθει ότι είναι ο Θεός ή ο απεσταλμένος του. Συνεχίζουν να είναι τρελοί ακόμη ή τώρα τζιζ κακά, είναι πιστοί πλέον και η κριτική μας είναι προσβλητική; Κι αν το πρόβλημα είναι ότι είναι μόνο 3 (και αυτό κάνει το παράδειγμα σαχλό ή σοφιστεία), πια είναι η κρίσιμη μάζα των τρελών του χωριού που από τρελοί γίνονται κοινωνοί μιας θρησκευτικής πίστης; Οι τέσσερις; Οι δεκατέσσερις; Οι τετρακόσιες χιλιάδες? Ποια είναι η κρίσιμη μάζα τρελών που μεταμορφώνουν τον antreaslam από τσαρλατάνο σε untouchable θρησκευτικό ηγέτη; Έστω και ένας; Παραπάνω; Κι αν συνεχίζει να ακούγεται τρίκι/τραβηγμένο το παραπάνω, μήπως να το πω με πιο απτό παράδειγμα; Πώς θα χαρακτήριζε κάποιος έναν οπαδό της σαϊεντολογίας; Η οποία ισχυρίζεται ότι είναι θρησκεία; Και δημιουργήθηκε πριν μερικά μόνο χρόνια; Αλλά στις αρχές της δε δήλωνε θρησκεία αλλά κάτι σαν φιλοσοφική αναζήτηση και δίαιτα και στάση ζωής; Και ο ιδρυτής της φέρεται να είχε δηλώσει κάποτε "αν θες να γίνεις εκατομμυριούχος, ίδρυσε μια θρησκεία"; Και ζει από τις συνδρομές των πιστών της οι οποίοι έχουν οικονομικό μπόνους άμα εγγράψουν άλλους; Κάτι σαν πυραμίδα δηλαδή. Αστείο πόσο σαχλή μας φαίνεται μια θρησκεία που δεν κουβαλάει την αίγλη της επιβίωσης μέσα στους αιώνες, ε; Τι είναι αυτός ο πιστός; Κορόϊδο και θύμα εξαπάτησης; Απλά πιστός που δεν πρέπει να του λέμε τέτοια λόγια γιατί τον στεναχωρούμε και πιλατεύουμε την κοινωνική συνοχή; 'Οπως κι αν χαρακτηρίσεις κάτι από οποιοδήποτε δόγμα (οικείο ή πιο κουφό/Μουμπάτα), ο πιστός του θίγεται. Είτε πεις χαζή τελετή κάποια έκφανσή του, είτε χρησιμοποιήσεις πιο light εκφράσεις. Το ζητούμενο είναι η μη κριτική; Οι πιο ήπιοι χαρακτηρισμοί; Το περιορίζουμε γεωγραφικά ώστε να μη διαταράσσουμε την ντόπια κοινωνική συνοχή; Ας πούμε στην Ελλάδα δεν μιλάμε αρνητικά για την Ορθοδοξία επειδή είναι πολλοί οι πιστοί αλλά μπορούμε να κρίνουμε την σαϊεντολογία; Άμα όμως πάμε στην Αμερική δεν μπορούμε να το κάνουμε γιατί θίγουμε 400.000 εγγεγραμμένους πιστούς και κλυδωνίζεται η κοινωνία; Τόσες πολλές απορίες. Τόση λίγη ζωή.
Sellers Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Πάντως πολύ κρίμα όσοι δηλώνουν άθεοι να πηγαίνουν σε τελετές της Χριστιανοσύνης (ή οποιασδήποτε άλλης θρησκείας) μόνο και μόνο για να μην στεναχωρέσουν κάποιους άλλους ή επειδή το θέλουν κάποιοι (ή έστω και όλοι) απο το γύρω περιβάλλον... Δηλαδή όταν υπερασπίζεσται κάτι το υπερασπίζεσται μέσα σε λογικά πλαίσια και όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα (δηλαδή η γκρίνια των υπολοίπων) τα παρατάμε? Ή πιστεύουμε κάτι η όχι... Είμαι αρκετά μικρός (στα 20) και δεν έχω τις εμπειρίες μεγαλυτέρων (βλ Punky, paredwse κ.λ.π) γι αυτό δεν μ'αρέσει να παίρνω απόλυτη στάση. Μέχρι τα 17 μου που πήγαινα κάθε Κυριακή εκκλησία (εδώ να σημειώσω ότι οι γονείς νου έχουν να πάνε εκκλησία απο τα βαφτίσια της αδερφής μου) πίστευα ότι ποτέ δεν θα φύγω απο την εκκλησία και όμως είδα ότι στα 19 το μυαλό αρχίζει και στρίβει και απο τα δεξιά προς τα αριστερά και το σκέφτεσαι αλλιώς το πράγμα. Στα 17 έλεγα ότι η εκκλησία έχει δίκιο και πάει και τελείωσε. Τώρα δεν θα κάνω το λάθος να πω ότι η εκκλησία έχει καθόλα άδικο και πάει και τελείωσε γιατί μπορεί στα 30 το μυαλό να αρχίσει να ταλαντώνεται και να τα βλέπω πάλι αλλιώς τα πράγματα. Όπως και να έχει το πράγμα, αυτό που θέλω να καταλήξω είναι το εξής... Εφόσν δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα πρέπει να κόψουμε το ύφος ''Εγω έχω δίκιο οι άλλοι τουμπεκί'', γιατί μας κάνει να φαινόμαστε περισσότερο μαλάκες απ'ότι ήδη είμαστε... Στην ερώτηση υπάρχει Θεός, η απάντηση είναι δεν ξέρω... Αντίστοιχα και στο αν δεν υπάρχει... Αλήθεια my friend punky... Στην κόρη σου σκοπεύεις να κάνεις κυρήγματα περι αθεισμού όπως όλοι οι άλλοι γονέις (άντε το 90 % ) κάνουν κυρήγματα περι Χριστιανισμού? Η θα την αφήσεις να διαλέξει εντελώς μόνη της τα πιστεύω της? Αν η κόρη σου π.χ στα 25 σου πει ''Θέλω να μονάσω'', θα αισθανθείς σαν αποτυχημένος πατέρας??
parsifal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Εκεί λοιπόν. Επιμονή ότι ντε και καλά υπάρχει μια ανώτερη δύναμη. Κι επειδή δεν έχει αποδειχθεί η μη ύπαρξή της, πρέπει να κρατάμε μια πισινή γιατί μας επιφυλάσει μια έκπληξη. punky, όσο ο άνθρωπος αναγνωρίζει ότι το σύνολο των γνώσεών του δεν επαρκεί για να εξηγήσει τα πάντα γύρω του, θα υπάρχει σε πολλούς η υποψία περί ύπαρξης του θείου. Κι όταν μάλιστα αρχίζει να υποπτεύεται ότι όσο και να αθροίζονται οι επιστημονικές γνώσεις ποτέ δε θα απαντήσουν όλα του τα ερωτήματα, η υποψία αυτή θα γίνεται ακόμη πιο βασανιστική. Εσύ το βλέπεις από την αρνητική του πλευρά, βαφτίζοντάς το δεισιδαιμονία, ανοησία ή ό,τι άλλο. Κάποιοι το ονομάζουν πνευματική αναζήτηση, θρησκευτικό συναίσθημα. Τα υπόλοιπα όπως δόγματα, θρησκευτικά συστήματα, εκκλησίες, ομάδες κλπ. είναι μόνο σάλτσες στα παραπάνω... EDIT: Ας το πω και διαφορετικά στον φίλο μου τον Parsifal, αφού είναι ρατσιστής του κερατά και δεν του άρεσε ο μικρός Μουμπάτα Ήθελα να το γράψω και πριν: Σε πάω, γιατί είσαι πονηρούλης και έβαλες σε εισαγωγικά το τέτοιες αντιλήψεις, ενώ εγώ το έγραψα εννοώντας «σαν αυτές του παραδείγματός σου». Ας είναι...
Tzinaki Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Κατ'αρχάς γεια σας και πάλι....Λοιπόν αν και εξέφρασα την άποψη μου όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα νομιιιιιιιζω πως παρεξηγήθηκα....Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να είναι κανείς άθεος....Μαγκιά του αρκείαυτή του η απόφαση να είναι αποτέλεσμα σοβαρής σκέψης.Και ειδικά για σένα πανκυ το πιστεύω οτι διάβασες και κάτι παραπάνω....Αλλά προς τι τόση ειρωνεία για όλους?? Είμαι σύμφωνη ότι μέσα στο χριστιανισμό υπάρχουν εκατοντάδες βλακείες...Και εγώ άλλωστε είπα πως δεν είμαι και καμιά φανατική...Απλώς πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ανάγκη να έχουν μια ανώτεροι δύναμη να τους προστατεύει...Απο εκεί και πέρα η κάθε θρησκεία έχει το μακρύ και το κοντό της.... Είμαι 20 χρονών και πριν από 10 χρόνια η μάνα στα καλά καθούμενα πέθανε....Σόβαρα τώρα ποιός θεός να πιστέψω ότι το κανε αυτό?Ο καλός Χριστούλης?Και εδώ τώρα έρχεται η βλακεία των χριστιανών.... 1)Οθεός την αγάπησε και την πήρε. 2)Η μαμά σε βλέπει τώρα 3)Μια μέρα θα την ξαναδείς.. Όλα αυτά είναι απίστευτεσ μαλακίες.... όχι,σ αυτόν το Θεό που στερεί τη μάνα από ένα 10χρονο κοριτσάκι δε πιστεύω....Και τι να το κάνω αν με βλέπει ή όχι... Και για να κλείσω πιστεύω οτί υπάρχει ένας Θεός απλά δε του έχω δώσει όνομα....Σέβομαι και σένα όμως που λες πως δεν υπάρχει και τη γιαγιά μου που νηστεύει 300μέρες το χρόνο για να μη πάει στην κόλαση....
mkpk Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μα καλά 28 σελίδες σε δυο μερες,415 ποστ???? κατ'αρχην μονό και να διαβάσει κάποιος το όλο θέμα θέλει 2 μέρες...αρά συνενοηση μπουζούκι κάνετε... έλεος!!! Γιατί ολοι νομιζετε οτι το καλυτερο που εχετε να κανετε είναι να λέτε την γνώμη σας σε ένα ανούσιο και ανώφελο ποστ περί θρησκείας,θεών και αντίχριστων... τα threat αυτά νομίζω είναι δοκιμασμένα για το που καταλήγουν... Τι να πω, Δικαίωμα στο λόγο έχετε και το ασκείτε...
Sellers Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Μην το λές σε μένα... Εγώ ούτε λεφτά να αγοράσω το επόμενο μπουκάλι δεν έχω...
parsifal Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2007 Γιατί ολοι νομιζετε οτι το καλυτερο που εχετε να κανετεείναι να λέτε την γνώμη σας σε ένα ανούσιο και ανώφελο ποστ περί θρησκείας,θεών και αντίχριστων... Σοβαρά τώρα, μερικοί το κάνουν για να βγάλουν γκόμενα. Άλλοι απλά γουστάρουν την παρέα και να περιστοιχίζονται (έστω και virtual) από άτομα που έχουν κάτι να πουν, πέρα από GB, MHz, lol, PAWNED κλπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.