Lucifer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Α, καλά. Και να'ταν μόνο αυτό! ...το πώς και το γιατί οι διαφορετικές διαδρομές που ακολουθούν οι ώσεις στον φλοιό του εγκεφάλου επάγουν γνωστικές λειτουργίες, με διαφορετικές κάθε φορά παραμέτρους; Είναι η προσπάθεια να εξηγηθεί ο μηχανισμός της ανθρώπινης σκέψης. Για τα συναισθήματα δηλαδή, ούτε κουβέντα... Main bonding chemicals[30][31] Oxytocin [C43H66N12O12S2] – bonding molecule (hormone): high levels correlate with strong pair-bonding. sometimes called the ʽcuddle chemicalʼ.levels rise during kissing and foreplay, and peak during orgasm. Vasopressin – monogamy molecule (hormone) responsible for creating intense loving memories during passionate situations.responsible for clarity of thought and alertness during passionate situations. Endorphin - calming natural pain killer levels increase in response to touch, pleasing visual stimulus (as a smile), or after having positive thoughts.thought to be the main attachment chemical in longterm relationships.[7] Related bonding chemicals[30][31] PEA [C8H11N] – amphetamine molecule (neurotransmitter) speeds up the flow of information between nerve cells.[7]keeps one alert, confident, and ready to try something new.[7] Dopamine [C8H11NO2] – desire molecule (neurotransmitter): levels increase as passion levels increase. elavated levels are associated with romantic love.[32] Serotonin [C10H12N2O] – stability molecule (neurotransmitter) DHEA [C19H28O2] – most abundant hormone increases sex drive and influences who one finds attractive.levels increase to three to five times that of baseline before and during orgasm. Prolactin – motherly hormone (stops female and male sex-drive) Testosterone [C19H28O2] – masculinization hormone (high testosterone-laden males tend to bond with high estrogen-laden females) levels drop in men who are involved in long-term monogamous relationships.functions as the main sex drive hormone for both men and women.[32] Estrogen – feminization hormone (high estrogen-laden females tend to bond with high testosterone-laden males) Androsterone [C19H30O2] – a pheromone attractor Squalene [C30H50] – a pheromone repellant (stops male courtship behavior in snakes) Progesterone [C21H30O2] – reverse sex-drive hormone Norepinephrine [C8H11NO3] - elevated levels are associated with romantic love.[32] Related facts[33][31] The ventral tegmental area and the caudate nucleus become more active when madly in love. When looking at a loverʼs photo the anterior cingulated cortex and the basal ganglia become more active. When looking at a loverʼs photo the posterior cingulated gyrus and the right pre-frontal cortex become less active. During the first six months of love, serotonin levels drop to 40 percent below those in normal subjects. Women are vomeronasally-attracted to men with dissimilar major histocompatibilty complexes.
1980 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 τεστοστερονη levels drop in men who are involved in long-term monogamous relationships.functions as the main sex drive hormone for both men and women ωπα λουσιφερ τι εγραψες τωρα. εδω ειμαστε να το εχουμε υποψην. ε λογικο ειναι αφου θελεις καινουργιο θηραμα η τροπαιο πες το οπως θες.
Lucifer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 γι' αυτό μετά τα 3 χρόνια ξεκινάμε τα καρναβάλια και τα role playing.
parsifal Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 punky, δεν είπα το αντίθετο. Ένα extreme παράδειγμα έφερα... @Lucifer: Είναι γνωστά αυτά που παρέθεσες σε οποιονδήποτε 2+ετή φοιτητή Ιατρικής και αποτελούν πειραματικές παρατηρήσεις που επ'ουδενί δεν εξηγούν τί είν'τούτο π.χ.: ...when madly in love Μήπως πάμε σε κυκλικό παράδοξο... ;
kallair Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 άραγε υπάρχει κάποιο πιο fucked up και messed up τόπικ απ'αυτό; τι αφταρμά είν'τούτο; ποιο είναι το θέμα τώρα; τον γιώργη με το τηλέφωνο τον πιάσαμε καθόλου ή μπα;
Lucifer Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 έλα τώρα, το μάντλη ιν λαβ είναι η ονομασία των δεδομένων. πως λες "καρκίνος των όρχεων" όταν έχεις υψηλή χωριακή γοναδοτροπίνη; ε λες "τρελά ερωτευμένος" όταν έχεις υψηλή την ορμόνη στην οποία αναφέρεσαι. γενικά, καταλαβαίνω τι θες να πεις πάντως. αλλά νομίζω πως συμφωνούμε αμφότεροι πως οτιδήποτε άγνωστο είναι θέμα χρόνου να γίνει γνωστό.
punky Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 άραγε υπάρχει κάποιο πιο fucked up και messed up τόπικ απ'αυτό; τι αφταρμά είν'τούτο; ποιο είναι το θέμα τώρα; τον γιώργη με το τηλέφωνο τον πιάσαμε καθόλου ή μπα; Και τι σημασία έχει; Τι σκάλωμα είναι αυτό με το να παραμείνουμε ντε και καλά "εντός" θέματος, όταν η κουβέντα εξελίσσεται. Και όταν όσοι συμμετέχουν την πάνε (με κοινή συναίνεση) και σε άλλα μονοπάτια;
insomniaK Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Ανήκει στον αφταρμά, στο επόμενο γράμμα θα φτάσει και τον αχταρμά. Just Kidding.
kallair Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Και τι σημασία έχει;Τι σκάλωμα είναι αυτό με το να παραμείνουμε ντε και καλά "εντός" θέματος, όταν η κουβέντα εξελίσσεται. Και όταν όσοι συμμετέχουν την πάνε (με κοινή συναίνεση) και σε άλλα μονοπάτια; Μα αν λείψω λίγο, χάνω τον ειρμό των σκέψεων σας... και βαριέμαι να διαβαζω 15 σελίδες... γράφετε και πολύ ρε πούστη μου... Ανήκει στον αφταρμά, στο επόμενο γράμμα θα φτάσει και τον αχταρμά. Just Kidding. χεχεχε λαθος είμαι, άνθρωπο κάνω...
Φρού-Φρού Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Ρε παιδιά μια παρατήρηση που έχω για τους άθεους, είναι ότι τείνουν να είναι απόλυτα ντετερμινιστές. Είναι πολύ απαίσια σκέψη για να πιστεύει κανείς. Δηλαδή ότι εφόσον έχεις τα δεδομένα και τους νόμους μπορείς να εξηγήσεις τα πάντα. Το παρατήρησα και σε εσάς εδώ για αυτό το λέω. Επίσης ότι κατά κάποιο τρόπο απαξιώνετε οποιαδήποτε επιλογή κάνει κάποιος, προσπαθώντας να την εξηγήσετε με νόμους, σαν να μην πιστεύετε στην ελεύθερη βούληση. Αυτό πρέπει να απαντήσετε πρώτα και μετά συζητάτε για τις πυραμίδες και τα άλλα που λέγατε.. εγω έχω αντίθετη άποψη... αυτοί που δηλώνουν άθεοι δεν είναι απαραίτητα ντετερμινιστές, απλά δεν δέχονται ή έστω αμφισβητούν την μασημένη τροφή που τους δίνουν απο τα γενοφάσκια τους οι γονείς, δάσκαλοι, περιβάλλον κτλ. Κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει σαν μονάδα να εξηγήσει με νόμους ή οτιδήποτε άλλο την επιλογή κάποιου γιατί παίζουν αναρίθμητοι παράγοντες στην ψυχοσύνθεση και στην αντίληψη-λογική του καθενός μας. Και για να μην περάσουμε στις πολυσυζητημένες θεωρίες συνομοσίας και στον Ωργουελ ας αρκεστούμε στο οτι η ελεύθερη βούληση υπάρχει, τουλάχιστον εγω αυτό θέλω να πιστεύω και στο ότι η ζωή του καθενός μας δεν χρίζει προστασίας ή τιμωρίας απο καμία ανώτερη δύναμη. Παρόλαυτα η ανάγκη κάποιων να το αισθάνονται όμως είναι σεβαστή.
marios1957 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Μη κάνει κανένας καμια μαλακία και εξαφανιστεί,θα κρατήσω παρουσιολόγιο. Αυτό που έλεγε πάντως ο Λαμόγιος (η κάπως έτσι),ότι δηλ η φάτσα αποτελεί link της διατροφής/κοινωνικότητας/αιμομιξίας/μετανάστευσης κλπ,είναι πασιφανές.Θυμάται κανένας τους πρώτους Αλβανούς που έσκασαν μύτη στην Ομόνοια πως ήταν;Άμα αποφάγανε και λίγδωσε το αντεράκι τους,πως γλύκανε το προσωπάκι τους;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Παίδες (και κορασίδες), με τη θρησκεία δεν έχω την καλύτερη των σχέσεων, αλλά ομολογώ ότι κουράζομαι αφάνταστα με εκφράσεις όπως "μασημένη τροφή", "χαζή τελετή" κτλ. Βασικά, αν η μνήμη μου δε με απατά τραγικά, η κουβέντα πήρε θρησκειολογική κατεύθυνση επειδή ένα μέλος που ουσιαστικά πόσταρε για να μας πει "κούκου, επέστρεψα" προχώρησε σε έναν απαξιωτικό χαρακτηρισμό για μια τελετή στην οποία οικεία βουλήσει συμμετείχε. Οπότε, κάποιοι στράβωσαν, κάποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν το χαρακτηρισμό και καταλήξαμε στο μάλλον σύνηθες αποτέλεσμα να συζητάμε περί ανέμων και υδάτων, περί ποντικών και γάτων (η πορεία της κουβέντας και τα μονοπάτια που ακολουθεί...) Τι θέλω να πω με αυτό; Όσο προσβλητικό είναι το να θεωρεί κάποιος πως όποιος δηλώνει άθεος είναι ένας πνευματικά χρεωκοπημένος αρνητής κοσμικών αληθειών, άλλο τόσο προσβλητικό είναι να θεωρείται όποιος δηλώνει πιστός θύμα που καταβροχθίζει μασημένη τροφή. Ειδικά από ανθρώπους που δηλώνουν πως πιστεύουν στην ελεύθερη βούληση (και αυτό νομίζω το ισχυρίζονται θιασώτες αμφοτέρων των "στρατοπέδων") θα περίμενα να είναι πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο οι απόψεις των "απέναντι" να μην είναι αποτέλεσμα του οποιουδήπτε άκριτου μασουλήματος κουτόχορτου αλλά προϊόν συνειδητής και ελεύθερης επιλογής. Φυσικά, το τι θα περίμενα εγώ πιθανότατα αφήνει παγερά αδιάφορους τους πάντες πλην εμού, αλλά τέλος πάντων μια γνώμη γράφω και όποιος θέλει τη λαμβάνει υπόψη.
Φρού-Φρού Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Παίδες (και κορασίδες), με τη θρησκεία δεν έχω την καλύτερη των σχέσεων, αλλά ομολογώ ότι κουράζομαι αφάνταστα με εκφράσεις όπως "μασημένη τροφή", "χαζή τελετή" κτλ. Βασικά, αν η μνήμη μου δε με απατά τραγικά, η κουβέντα πήρε θρησκειολογική κατεύθυνση επειδή ένα μέλος που ουσιαστικά πόσταρε για να μας πει "κούκου, επέστρεψα" προχώρησε σε έναν απαξιωτικό χαρακτηρισμό για μια τελετή στην οποία οικεία βουλήσει συμμετείχε. Οπότε, κάποιοι στράβωσαν, κάποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν το χαρακτηρισμό και καταλήξαμε στο μάλλον σύνηθες αποτέλεσμα να συζητάμε περί ανέμων και υδάτων, περί ποντικών και γάτων (η πορεία της κουβέντας και τα μονοπάτια που ακολουθεί...) Τι θέλω να πω με αυτό; Όσο προσβλητικό είναι το να θεωρεί κάποιος πως όποιος δηλώνει άθεος είναι ένας πνευματικά χρεωκοπημένος αρνητής κοσμικών αληθειών, άλλο τόσο προσβλητικό είναι να θεωρείται όποιος δηλώνει πιστός θύμα που καταβροχθίζει μασημένη τροφή. Ειδικά από ανθρώπους που δηλώνουν πως πιστεύουν στην ελεύθερη βούληση (και αυτό νομίζω το ισχυρίζονται θιασώτες αμφοτέρων των "στρατοπέδων") θα περίμενα να είναι πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο οι απόψεις των "απέναντι" να μην είναι αποτέλεσμα του οποιουδήπτε άκριτου μασουλήματος κουτόχορτου αλλά προϊόν συνειδητής και ελεύθερης επιλογής. Φυσικά, το τι θα περίμενα εγώ πιθανότατα αφήνει παγερά αδιάφορους τους πάντες πλην εμού, αλλά τέλος πάντων μια γνώμη γράφω και όποιος θέλει τη λαμβάνει υπόψη. Ο κάθε ένας εδω μέσα μιλάει σύμφωνα με τα δικά του βιώματα σωστά? Εγω είπα το "μασημένη τροφή" γιατί έτσι το εξέλαβα εγω οταν πρίν ακόμα καταλάβω τον κόσμο τιτλοφορήθηκα Χριστιανή Ορθόδοξη, όταν στο δημοτικό ένα αλλόθρησκο παιδάκι που δεν παρακολουθούσε το μάθημα των θρησκευτικών έβγαινε απο την τάξη και ήταν το δακτυλοδεικτούμενο και όταν πήγα Κατηχητικό η "κυρία" αντί να μας διδάσκει το θεάρεστο έργο του Ιησού μας έκανε έμμεση προπαγάνδα για την βασιλεία και τον φασισμό.. Και η αφορμή του όλου θέματος ήταν η δική μου φράση "χαζή τελετή" στην οποία και έλαβα εις γνώση μου μέρος για να γίνω νονα και οχι το "κουκου επέστρεψα" κάποιου άλλου μέλους
punky Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Αυτό που έλεγε πάντως ο Λαμόγιος (η κάπως έτσι),ότι δηλ η φάτσα αποτελεί link της διατροφής/κοινωνικότητας/αιμομιξίας/μετανάστευσης κλπ,είναι πασιφανές.Θυμάται κανένας τους πρώτους Αλβανούς που έσκασαν μύτη στην Ομόνοια πως ήταν;Άμα αποφάγανε και λίγδωσε το αντεράκι τους,πως γλύκανε το προσωπάκι τους; Με κίνδυνο να γίνει split το ποστ επειδή θα "θιχτούν" διάφοροι ελληνάρες, θα πω πως άμα δει κανείς τις μούρες της ελληνικής επαρχίας του '50 θα τους περάσει για αλβανούς. Καρμπόν είναι. Αλλά νομίζω ότι ο Λομπρόζο μιλούσε απλά για τα χαρακηριστικά του προσώπου (μύτη, ζυγωματικά, φρύδια κλπ). Δεν παίρνω και όρκο όμως. Ότι θυμάμαι από μια ξώφαλτση αναφορά στο μάθημα της κοινωνιολογίας πριν 10τόσα χρόνια. Βασικά, αν η μνήμη μου δε με απατά τραγικά, η κουβέντα πήρε θρησκειολογική κατεύθυνση επειδή ένα μέλος που ουσιαστικά πόσταρε για να μας πει "κούκου, επέστρεψα" προχώρησε σε έναν απαξιωτικό χαρακτηρισμό για μια τελετή στην οποία οικεία βουλήσει συμμετείχε. Οπότε, κάποιοι στράβωσαν, κάποιοι έσπευσαν να υπερασπιστούν το χαρακτηρισμό και καταλήξαμε στο μάλλον σύνηθες αποτέλεσμα να συζητάμε περί ανέμων και υδάτων, περί ποντικών και γάτων (η πορεία της κουβέντας και τα μονοπάτια που ακολουθεί...) Και τι σημασία έχει με ποια αφορμή ξεκίνησε η κουβέντα; Δηλαδή με τους φίλους σας τι συζητάτε; Κι όταν συζητάτε, έχετε agenda από την οποία δεν παρεκκλίνετε; Τι θέλω να πω με αυτό; Όσο προσβλητικό είναι το να θεωρεί κάποιος πως όποιος δηλώνει άθεος είναι ένας πνευματικά χρεωκοπημένος αρνητής κοσμικών αληθειών, άλλο τόσο προσβλητικό είναι να θεωρείται όποιος δηλώνει πιστός θύμα που καταβροχθίζει μασημένη τροφή. Ναι, αλλά τι είναι όλο αυτό το υπερpolitically correct και το "όλοι τα δίκια μας έχουμε", οπότε ας μην κριτικάρουμε τις ιδέες των άλλων; Το να με πει πνευματικά χρεωκοπημένο κάποιος θρήσκος, είναι σα να με λέει φλώρο κάποιος που δέρνει τη γυναίκα του. Δεν ιδρώνει το αυτί μου. Όχι γιατί είμαι χοντρόπετσος, αλλά γιατί αυτό που αυτός νομίζει ως πνευματικό εγώ το βρίσκω αστείο. Σόρρυ, αλλά "ευγενικός" είμαι στην ουρά του τρόλλεϋ και σε κάποιον που τον γνωρίζω σε μια δεξίωση. Όχι όταν μιλάω για ιδέες. Πόσο μάλλον για ιδέες που μου καθορίζουν τη δική μου ζωή. Τέλος, επειδή φίλε Snoob τον κατέχεις τον λόγο, θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι δεν αποτελεί "προϊόν συνειδητής και ελεύθερης επιλογής" σύμφωνα με τη λογική σου (πλην του πιστολιού στον κρόταφο). Επίσης προϊόν συνειδητής και ελεύθερης επιλογής μπορεί να είναι το να είναι κανείς κάγκουρας ή χουλιγάνος. So? Μπαίνει στο απυρόβλητο;
Super Moderators Snoob Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Σίγουρα ο καθένας μιλάει βάσει των εμπειριών του. Το αν οι εμπειρίες του αποτελλούν ικανό δείγμα ώστε να γενικεύει, αδιακρίτως, αυτό ενδεχομένως να είναι και μια άλλη ιστορία, νομίζω. Από εκεί και πέρα, ελευθερία έκφρασης έχουμε, ειδικά εδώ όπου η ανωνυμία κυριαρχεί και αν πούμε και μια κουβέντα παραπάνω νερό κι αλάτι. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι χρήσιμο, ίσως, θα ήταν να μη θεωρούμε και τόσο σίγουρο πως όποιος δεν πιστεύει στα ίδια πράγματα με εμάς είναι θύμα τραγικής πλάνης. Κατά τα λοιπά, ουδείς, νομίζω, νομιμοποιείται να θεωρεί προσπάθεια φίμωσης τις αντιδράσεις όσων θίγονται από τα γραφόμενά του, εφόσον αυτές παραμένουν σε κόσμια πλαίσια. Παράδειγμα, αν εγώ έβγαινα και έγραφα, "παιδιά πέρασα φίνα το καλοκαίρι, γνώρισα και μια κοπελιά σε κάτι βαφτίσια, η νονά ήτανε, κορμί τρελό, αλλά το καημενάκι στο εστιατόριο που πήγαμε μετά μου έλεγε κάτι παπαριές για αθεϊσμό κτλ", θα ήμουν το λιγότερο αφελής αν νόμιζα πως σε ένα τόσο πολυσύχναστο site δε θα βρισκόταν ένας να μου πει, "βάρδα, μαγκίτη, γιατί λες τον αθεϊσμό παπαριά, είπα εγώ τίποτε για το Μωάμεθ σου;" Οπότε γυρνάμε στο σεβασμό των απόψεων των άλλων. Ή κάπως έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.