Προς το περιεχόμενο

Ο Σατανάς στην Επιστήμη, ο Μεσαίωνας στη Θρησκεία, ο Γιώργος στο Τηλέφωνο.

Φρού-Φρού

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ε, όχι, κοίτα δεν το βρίσκω παραγωγικότερο το να επιτρέπω να διαιωνίζεται κάτι τέτοιο.

Άντε να κάνω το χατήρι της 80χρονης γιαγιάς μου που όποτε με δει μου τα χώνει γιατί δεν έγινα γάβρος, νέα δημοκρατία και ορθόδοξος.

Οκ, εκεί να μη τη στεναχωρήσω.

Αλλά το να αφήσω να χαθεί η παρτίδα με ανθρώπους που διαμορφώνουν το σήμερα και το αύριο μας, ε όχι. μπάστα.

Όχι φίλε punky, το μέλλον δεν έχει μόνο τρεις Οργουελικές εκδοχές όπου στη μία οι κυνηγημένοι θα κρύβουν επιστημονικά συγγράμματα, στην άλλη Ευαγγέλια και στην τρίτη Κοράνια. Υπάρχουν και άλλες, εξίσου πιθανές εκδοχές. Προσωπικά, δε βλέπω τα πράγματα να κυλάνε προς κάποιο από τα πρώτα σενάρια...

• Απαντ. 720
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ ελπίζω το μέλλον να έχει πιο hardcore ελληνισμό για τον πλανήτη.

Όχι τον γιαλαντζί σημερινό μετά το βυζαντινό σοδομισμό.

Να είναι πιο κοσμοπολίτικος, πιο διερευνητικός με τα πράγματα και τις ιδέες.

Πιο λογικός και πιο επιστημονικός.

Και με καλύτερα ναρκωτικά, χωρίς παρενέργειες. Γιατί η ευτυχία τελικά είναι θέμα χημείας.

Δημοσ.

Τα καλλίτερα ναρκωτικά τρέχουν στις φλέβες σου αυτή την στιγμή και όταν σκοτώνεις το ζαρκάδι ή/και προστατεύεις τα παιδιά σου ή/και κανεις sex (ταυτόχρονα για maximum effect) η φύση σου σου υπενθυμίζει γιατί υπάρχεις. Δεν χρειάζονται καλλίτερα.

Ελπίζω να μην παίξει πολύ η ανθρωπότητα με αυτά στο μέλλον γιατί δεν το βλέπω απίθανο να αράζουμε σπίτι μας με συνεχή ροή ντρόγκα στο χέρι χαρά μέχρι τον θάνατο. Άσε να χρειάζεται να κυνηγήσουμε λίγο το ζαρκαδάκι/κορίτσι, να φτιανουμε και τίποτα στην πορεία για να εντυπωσιάσουμε (το κορίτσι κυρίως, το ζαρκάδι είναι εύκολο, δεν έχει αισθητικά κριτήρια) έχουνε ενδιαφέρον αυτά.

Δημοσ.
Εγώ ελπίζω το μέλλον να έχει πιο hardcore ελληνισμό για τον πλανήτη.

Όχι τον γιαλαντζί σημερινό μετά το βυζαντινό σοδομισμό.

Να είναι πιο κοσμοπολίτικος, πιο διερευνητικός με τα πράγματα και τις ιδέες.

Πιο λογικός και πιο επιστημονικός.

Και με καλύτερα ναρκωτικά, χωρίς παρενέργειες. Γιατί η ευτυχία τελικά είναι θέμα χημείας.

Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί :P :P :P

Καληνύχτα, boyz 'n' girlz. Κάνω την προσευχούλα μου και την «πέφτω»!

Δημοσ.
Η ΖΩΗ είναι υπεροψία. Ο άνθρωπος κοιτάει ψηλά.

Τώρα αυτό είναι απάντηση??? Φιλοσοφικές μπούρδες και όλο το σύμπαν συνομοτεί μαζί μας για να αποφύγουμε την ερώτηση...

Δημοσ.
Τα καλλίτερα ναρκωτικά τρέχουν στις φλέβες σου. Δεν χρειάζονται καλλίτερα.

Αυτό το λες γιατί δεν έχεις καλές άκρες :P

Ελπίζω να μην παίξει πολύ η ανθρωπότητα με αυτά στο μέλλον γιατί δεν το βλέπω απίθανο να αράζουμε σπίτι μας με συνεχή ροή ντρόγκα στο χέρι χαρά μέχρι τον θάνατο. Άσε να χρειάζεται να κυνηγήσουμε λίγο το ζαρκαδάκι/κορίτσι, να φτιανουμε και τίποτα στην πορεία για να εντυπωσιάσουμε (το κορίτσι κυρίως, το ζαρκάδι είναι εύκολο, δεν έχει αισθητικά κριτήρια) έχουνε ενδιαφέρον αυτά.

Δεν είμαι πεπεισμένος ότι είναι κακό ένα τέτοιο σενάριο.

Άλλωστε το κυνήγι της γκόμενας προϋποθέτει και ένα κάρο κοινωνικές συμβάσεις και επιταγές. Οπότε why not take the blue pill?

Δημοσ.
Φιλοσοφικές μπούρδες

Άμα δεν σ'αρέσουν οι φιλοσοφικές μπούρδες μου έχω κι'άλλες.

edit:

Τη θυμάμαι πέρυσι στο αυτοκίνητο, στην πρώτη μου προσπάθεια να της πω ότι δεν υπάρχει μόνο αυτή η αντίληψη για τον κόσμο. Πως υπάρχει και μια πλευρά που δεν πιστεύει ότι υπάρχει θεός. Κι εγώ ανήκω εκεί. Και στράβωσε γιατί της χάλαγα το παραμύθι.

Το σκεφτόμουν αυτό, ποσο χρονώ είναι το παιδί? Εγώ γύρισα στον πατέρα μου (ο οποιος δεν μου είχε απόσο θυμάμαι ομολογήσει καμια αθεΐα μέχρι τότε) κάπου στην πέμπτη δημοτικού και του είπα 'μπαμπά αυτά τα περί θεού είναι μαλακίες' (όχι εντάξει δεν είπα 'μαλακίες' στον πατέρα μου στην πέμπτη δημοτικού, αλλα αναμνήσεις είναι αυτές, έχω το δικαίωμα του εμπλουτισμού. Φόραγα και γαμάτα γυαλιά ηλιου rayban όταν γύρισα και το είπα αυτό στον πατέρα μου, ναι. Και ήμασταν μέσα στο Hummer που πήγαινε με διακόσια προς τον γκρεμό ενώ έπαιζε το 'Screaming for Vengeance' των Priest. Αυτό ακριβώς έγινε.) και μου λέει 'συμφωνώ'. Δεν χρειάστηκε πολλά παραπάνω. Άμα το πιέσεις το παιδί να έχει 'σφαιρική άποψη' πολύ νωρίς ίσως το οδηγήσεις σε αντιδραστικές κινήσεις 'κάνω το αντίθετο από τον μπαμπά μού' που θα πάρουν καιρό να ισιώσουν. Από την άλλη αν δεν κανεις τίποτε ίσως απλά μετά να είναι πολύ αργά. Damned if you do, and if you don't? DAMNED.

Μάλλον προτείνω να προωθείς την κριτική σκέψη και να το έχεις υποψιασμένο σε κάθε πτυχή της ζωής του και μονο του κάποια στιγμή θα τονε λιώσει τον χριστούλη και δεν θα κοιτάξει πίσω του ποτε. Μην εστιάσεις εξόφθαλμα στο ζήτημα το θρησκευτικό.

Που στηρίζεις αυτό τον διαχωρισμό όσον αφορά τον εαυτό κάποιου (άλλου) ;;;

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω το ερώτημα σου έτσι όπως το έχεις σχηματίσει. Μπορείς να το πάρεις από αλλιώς, λίγο πιο πλούσια διατυπωμένο μπας και καταλάβω?

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω το ερώτημα σου έτσι όπως το έχεις σχηματίσει. Μπορείς να το πάρεις από αλλιώς, λίγο πιο πλούσια διατυπωμένο μπας και καταλάβω?

Σόζ, ήταν μια ώρα δύσκολη. Θέλω να πω πως ο Luci δηλώνει πως καταλαβαίνει τον εαυτό του, ενώ εσύ επιμένεις πως απλά "αντιλαμβάνεται τις επιφανειακές [...] μπλά μπλά μπλα". Που το στηρίζεις αυτό;

Επιπλέον: Τι εννοείς εσύ όταν λές "καταλαβαίνω τον εαυτό μου"; Είναι κάτι το τόσο περίπλοκο και αδύνατο να το κάνει κάποιος;

Δημοσ.
Τώρα αυτό είναι απάντηση??? Φιλοσοφικές μπούρδες και όλο το σύμπαν συνομοτεί μαζί μας για να αποφύγουμε την ερώτηση...

[offtopic]Αυτά δεν μπορώ κι εγώ με τους φιλόσοφους, αλλά έτσι είναι. Χτίζουν το λόγο τους με θελημένη ψιλοαοριστία, μικρά μικρά σκαλοπατάκια μπούρδας, πάνω στα οποία πατάνε και συνεχίζουν.... Παρόλ' αυτά μερικές φορές κάτι βγαίνει απ τη συζήτηση. Καλοί, χρυσοί, όλοι προσφέρουν κάτι σ' αυτή την κοινωνία, αλλά έχουμε και δουλειές. :-D Όχι, δεν τους απαξιώνω (τελείως).[/offtopic]

Δημοσ.
Το σκεφτόμουν αυτό, ποσο χρονώ είναι το παιδί?

Άμα το πιέσεις το παιδί να έχει 'σφαιρική άποψη' πολύ νωρίς ίσως το οδηγήσεις σε αντιδραστικές κινήσεις 'κάνω το αντίθετο από τον μπαμπά μού' που θα πάρουν καιρό να ισιώσουν. Από την άλλη αν δεν κανεις τίποτε ίσως απλά μετά να είναι πολύ αργά. Damned if you do, and if you don't? DAMNED.

Μάλλον προτείνω να προωθείς την κριτική σκέψη και να το έχεις υποψιασμένο σε κάθε πτυχή της ζωής του και μονο του κάποια στιγμή θα τονε λιώσει τον χριστούλη και δεν θα κοιτάξει πίσω του ποτε. Μην εστιάσεις εξόφθαλμα στο ζήτημα το θρησκευτικό.

Η μικρή είναι πεντέμισι τώρα.

Κοίτα, καταλαβαίνω τι λες όσον αφορά την προώθηση της κριτικής σκέψης. Και όλα αυτά καλά.

Δεν πάω να την βάλω σε κάποιο καλούπι. Δηλαδή, χίλιες φορές να μου πει όταν μεγαλώσει "εγώ διαφωνώ μαζί σου. διάβασα, σκέφτηκα και κατέληξα ότι πιστεύω στο θεό" παρά να συμφωνεί μαζί μου γιατί έτσι έμαθε από μένα.

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι το να αφήνεις να καλλιεργούνται τέτοιες ιδέες περί μεταφυσικής σε ένα μικρό παιδί, έχει και τις παρενέργειές του σήμερα.

Γιατί άμα έχεις πει στο παιδί ότι ο παππούς και η γιαγιά δεν πέθαναν αλλά μας βλέπουν από τον ουρανό (είτε γιατί νομίζεις ότι το κάνεις να δεχτεί πιο ανώδυνα το γεγονός ενός θανάτου είτε γιατί το λέει η πίστη σου), τότε μοιραία θα πιστέψει και σε άλλα πράγματα.

Πρόχειρο παράδειγμα: φέτος στις διακοπές, ήρθαν ένα βράδυ δυο φίλες της να δούνε ταινία. Και είδαν το Τερατόσπιτο. Για τους μη γνωρίζοντες, το στόρυ έχει να κάνει με ένα στοιχειωμένο σπίτι, όπου το στοιχειώνει η γυναίκα του ιδιοκτήτη που έπεσε στα θεμέλια όταν κτιζόταν και σκοτώθηκε.

Ε, περάσαμε 3 μέρες μετά να με ρωτάει ξανά και ξανά (ολίγον αγχωμένη) σε άσχετες στιγμές "και τι σημαίνει αυτό" και "πως γίνεται αυτό" και "δηλαδή τι σημαίνει ψυχή".

Και είναι προφανές ότι την αναστάτωσε η ιδέα/"συνειδητοποίηση" ότι αφού ο καλός παππούς μπορεί και συνεχίζει να μας βλέπει μετά το θάνατο, ε τότε λογικό είναι και κάποιος κακός άνθρωπος να συνεχίσει να δρα και να υπάρχει ως φάντασμα. Αφού οι άνθρωποι δεν γίνονται οργανικό λίπασμα, συνεχίζουν να υπάρχουν.

Πόσο πιο εύκολα θα αντιμετώπιζε την ιδέα αυτή, ένα παιδί που είχε μεγαλώσει με την ιδέα ότι δεν υπάρχουν θεοί και διάβολοι και αιώνιες ψυχές;

Get my point?

Δημοσ.

Ρε συ πανκιό, αν όπως λές την κόρη του την βάφτισες, την γυναίκα σου φαντάζομαι θα την παντρεύτηκες με τον παραδοσιακό τρόπο (μιας και απο τα λίγα που διάβασα η γυναίκα φαίνεται νορμάλ άνθρωπος, καμία σχέση με σένα), ε τότε τι και καλά κατά της εκκλησίας είσαι???

Δημοσ.

βρε Sellers πάλι τα ίδια θα λέμε? Είναι σαν να με ξαναρωτάς εμένα γιατί έγινα νονά ενώ δεν πιστεύω στην εκκλησία και στον Χριστιανισμό... Είπαμε, κάποια πράγματα γίνονται γιατί πως να το κάνουμε ρε παιδάκι μου είναι στερεοτυπίες που μπορεί να έχει η μάνα μου, ο άντρας μου, η γιαγιά μου... Στην τελική δεν θα πάθω και τίποτα να λάβω μέρος σε κάτι που δεν εστερνίζομαι απόλυτα... Αμάν, είπαμε κάποιοι μπορεί να μην πιστεύουμε γιατί ίσως είμαστε πιο υποψιασμένοι, γιατί όταν την χρειαστήκαμε την βοήθεια της Παναγίτσας εκείνη κένταγε ενα σεμέν και δεν μας έδωσε σημασία, έστω γιατί το βρίσκουμε πολύ in να δηλώνουμε μη θρησκοληπτοι.. Πολύ θέμα και προσωπική επίθεση για το τίποτα εδω μέσα..

Πες μου έναν Χριστιανό που γνωρίζεις εσύ αν ακολουθεί κατα γράμμα αυτά που "επιβάλλει" η θρησκεία του... Γιατί λοιπόν ένας άθεος ή έστω ενας αι-χαβ-ναθινγκ-2-ντικλέαρ για το θέμα πρέπει να κρατάει πρωτόκολλο στην συμπεριφορά και τις πράξεις του ενω κάποιος που πιστεύει σε ενα τέτοιο να μην το κάνει ????

Δημοσ.

Πολύ μεγάλωσε το thread….

Λυπάμαι που ορισμένοι από εσάς διαβάζετε την ʽκαινή διαθήκηʼ και τις επιστολές και πιστεύετε ότι είναι πραγματικά κείμενα τα οποία έχουν την όποια σχέση με την πραγματικότητα και ίδιος με τα πρόσωπα που και καλά έγραψαν τα κείμενα αυτά.

Διαβάστε λίγο ιστορία της εκκλησίας και μάθετε ποια ήταν τα ευαγγέλια, ποιες οικουμενικές σύνοδοι αποφάσισαν να επιλεχθούν αυτά τα κείμενα. Ποιες οι απόψεις τον επόμενων οικουμενικών που κατηγορούσαν τους προηγούμενους για αδαείς και άχρηστους κ.ο.κ.

Καλό να μεταφράζουμε τα κείμενα αυτά με όποιο τρόπο θέλουμε…. Αλλά μην πιστεύουμε ότι τα κείμενα αυτά βοηθάνε για να κατανοήσουμε το τι συνέβη κατά την πρώιμη χριστιανική περίοδο (και τις αρχές της βυζαντινής αυτοκρατορίας).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...