Cromb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 δεν παύει να είναι ένα και μοναδικό αυτό το κάτι που δημιούργησε τον κόσμο και τις Τσέχες. Aν υπήρχε θεός θα ήταν όλες Τσέχες.
dark_banishing Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Γιατί απόλυτα βέβαιος? Ζω τη ζωή μου σαν να είμαι απόλυτα βέβαιος αλλά όπως είπα, άμα ανακαλυφθεί δεν θα πω "όχι ρε παιδιά αφού δεν υπάρχει". Είμαι όσο βέβαιος για το ότι δεν υπάρχει θεός όσο για το ότι δεν υπάρχουν ροζ ελέφαντες. Αν μου τον δείξεις θα πω "σρυ φίλε σφάλμα"... Άρα όπως σωστά σου είπε δεν είσαι άθεος είσαι αγνωστικιστής. Δηλαδή λές μπορεί να υπάρχει μπορεί και να μην υπάρχει. Ο άθεος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θεός με καμιά παναγία.
punky Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Aν υπήρχε θεός θα ήταν όλες Τσέχες. Πρόσεξε κινδυνεύεις να κατηγορηθείς ως μη σοβαρός, γιατί δεν γράφεις σαν τον Γιάννη Πρετεντέρη ή λοιπούς ανοργασμικούς. Ο άθεος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει θεός με καμιά παναγία. λολ ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες
Sellers Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Αν υπήρχε διάολος θα ήταν όλες Τσέχες. Και συγκεκριμένα ο δικός μας διάολος... Btw ο Θεός και ο διάολος πάνε πακέτο? Δηλαδή αν κάποιος δεν πιστεύει στον Θεό αυτομάτως δεν πιστεύει και στον Lucifer?
bchris Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Ρε παιδια, γιατι το περιπλεκετε το θεμα? Το πραγμα ειναι πολυ απλο: Μην σκοτωνεις/καις/καταστρεφεις το βιος του αλλου και ολοι θα εχετε μια καλυτερη ζωη. Αυτο ειναι στην ουσια το νοημα ΟΛΩΝ των θρησκειων του κοσμου (ενταξει τωρα αν υπαρχει και καμμια χαμενη θρησκεια στα βαθη της Αφρικης του στυλ φατου τα ματια...). Απλα οι καιροι τοτε ηταν δυσκολοι, η ανθρωπινη ζωη δεν ειχε και μεγαλη αξια, και καποιος μαγκας ειπε "Αν δεν φερθεις σωστα, θα πεσει φωτια να σε καψει" Παραπλανηση σιγουρα, αλλα εχει αποδωσει. Τωρα αν αυτο εγω το ονομαζω χριστιανισμο, ταοισμο, η δεν ξερω τι αλλο, τι νοημα εχει? Οσο για το αν υπαρχει παραδεισσος/κολαση μην ανυσηχητε, το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το μαθουμε ολοι καποια στιγμη. Τοσο δυσκολο ειναι αυτο το concept?
SGP Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 όχι, πιστεύω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει θεός. Όπως πιστεύω ότι όλες οι μορφές ενέργειας είναι ουσιαστικά μία. Η επιστήμη προσπαθεί πολλά χρόνια να το αποδείξει, δεν το έχει καταφέρει. άμα καταφέρει να αποδείξει ότι δεν ισχύει, παύει να έχει νόημα ο όρος πίστη, θα αποτελεί γεγονός.
dark_banishing Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 λολ ξαναδιάβασε αυτό που έγραψες Αστειάκι ήταν.
horsepower Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Γιατί απόλυτα βέβαιος? Ζω τη ζωή μου σαν να είμαι απόλυτα βέβαιος αλλά όπως είπα, άμα ανακαλυφθεί δεν θα πω "όχι ρε παιδιά αφού δεν υπάρχει". Είμαι όσο βέβαιος για το ότι δεν υπάρχει θεός όσο για το ότι δεν υπάρχουν ροζ ελέφαντες. Αν μου τον δείξεις θα πω "σρυ φίλε σφάλμα"... Στην επιστήμη (και στη ζωή) πιστεύω δεν υπάρχει χώρος για "απόλυτες βεβαιότητες". τι έχεις να πεις τώρα?? λοιπόν εγώ προσωπικά αν δεν με χτυπήσει ο θεός στην πλάτη δεν πρόκειται να ποτέ να πιστέψω την ύπαρξη του.. αδυνατώ και αρνούμαι να πιστέψω σε άσπιλες συλλήψεις, σε κρίνους, σε αγγέλους, σε νεροβασίες, σε φιδάκια, σε δάκρια πάνω σε εικόνες, σε «γενηθήτω το φως».. προτιμώ το 2 + 3 = 5..
Absinthe Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Ρε παιδια, γιατι το περιπλεκετε το θεμα? Το πραγμα ειναι πολυ απλο: Μην σκοτωνεις/καις/καταστρεφεις το βιος του αλλου και ολοι θα εχετε μια καλυτερη ζωη. Αυτο ειναι στην ουσια το νοημα ΟΛΩΝ των θρησκειων του κοσμου (ενταξει τωρα αν υπαρχει και καμμια χαμενη θρησκεια στα βαθη της Αφρικης του στυλ φατου τα ματια...). Απλα οι καιροι τοτε ηταν δυσκολοι, η ανθρωπινη ζωη δεν ειχε και μεγαλη αξια, και καποιος μαγκας ειπε "Αν δεν φερθεις σωστα, θα πεσει φωτια να σε καψει" Παραπλανηση σιγουρα, αλλα εχει αποδωσει. Τωρα αν αυτο εγω το ονομαζω χριστιανισμο, ταοισμο, η δεν ξερω τι αλλο, τι νοημα εχει? Οσο για το αν υπαρχει παραδεισσος/κολαση μην ανυσηχητε, το μονο σιγουρο ειναι οτι θα το μαθουμε ολοι καποια στιγμη. Τοσο δυσκολο ειναι αυτο το concept? +1 απο μενα
Cromb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Πρόσεξε κινδυνεύεις να κατηγορηθείς ως μη σοβαρός, γιατί δεν γράφεις σαν τον Γιάννη Πρετεντέρη ή λοιπούς ανοργασμικούς. Ασε, η πολύ σοβαρότητα είναι αυτό που μας έχει φάει... ΥΓ: Ο χριστιανισμός και λοιπές θρησκείες πράγματι έχουν αποδώσει... τι είναι μερικά εκατομμύρια θύματα στο όνομα του θεού...λεπτομέρειες.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Ε, φαντάζομαι με την αυτή λογική αν "αποδείξεις" σε κάποιον πιστό ότι δεν υπάρχει θεός, θα το αποδεχτεί κι αυτός. Το θέμα είναι πώς, ακριβώς, "αποδεικνύονται" αυτά τα πράγματα. Και όταν λες "σαν" να είσαι βέβαιος, εννοείς ότι προς τα εκεί κλίνεις αλλά όρκο (τρόπος του λέγειν) δεν παίρνεις, ή, είσαι βέβαιος αλλά αν τυχόν "αποδειχτεί" το αντίθετο θα έχεις τη μεγαλοψυχία να παραδεχτείς ότι αυτά που πίστευες ήταν λανθασμένα; Φαντάζομαι κάποτε στους επιστήμονες φαινόταν "λογικό" να περιστρέφεται ο ήλιος γύρω από τη γη, αφού τον ήλιο έβλεπαν να κουνιέται και ανάλογα δόμησαν τα πλανητικά τους μοντέλα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ορισμός του τι είναι "επιστημονικά" σωστό αλλάζει. Ο δε άνθρωπος ορίζει ως "λογικό" αυτό που συμβαδίζει με την εκάστοτε γνώση και τα πιστεύω του. Κάποτε η επιστήμη έλεγε ότι υπάρχουν εννέα πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Κάποτε η επιστήμη έλεγε ότι η αφαίμαξη βοηθάει όσους έπασχαν από αναιμία. Τα μέτρα της γνώσης αλλάζουν, και μαζί με αυτά και οι επιστημονικές "αλήθειες".
bchris Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Βρε συ cromb, οι ανθρωποι σκοτωνονταν και θα σκοτωνονται ακομα και για το ποιος εχει τις πιο καφε κουραδες. Το οτι καποιοι εκμεταλευτηκαν την θρησκεια (ολες ομως οχι μονο τον χριστιανισμο) δεν σημαινει οτι σαν concept ειναι λαθος. Τα αλλα τωρα περι κρινων και πρασινων αλογων ειναι απλα σαλτσα, για να πισθουν οι αγραμματοι (τοτε αλλα και τωρα) ανθρωποι. Μην τα ισοπεδωνουμε ολα... ΥΓ: Και επιτελους τι γινεται μ' αυτον τον Γιωργο! Σκουλαρικι το εχει κανει το τηλεφωνο!!!
punky Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Ε, φαντάζομαι με την αυτή λογική αν "αποδείξεις" σε κάποιον πιστό ότι δεν υπάρχει θεός, θα το αποδεχτεί κι αυτός. Ποιος από όλους τους θεούς όμως; Ας πούμε, απόδειξη για τη μη ύπαρξη του Δωδεκάθεου αποτελεί το γεγονός ότι κάηκε ο Όλυμπος και δεν τους βρήκαμε; Ή για κάποιο άλλο λόγο είχαμε ήδη αποκλείσει αυτή τη θρησκεία; Η οποία μάλιστα γεννήθηκε και άκμασε εδώ; Τι ακριβώς συνειδητοποίησαν οι έλληνες και παράτησαν το Δωδεκάθεο και ασπάστηκαν αυτόν τον συγκεκριμένο μονοθεϊσμό; Γιατί θεωρείται σαχλό το Δωδεκάθεο από τους χριστιανούς; Στηρίζονται στην λογική απόρριψή του ως θρησκεία; Ή τους ψιθύρισε ο Γιαχβέ; Αναλογίζονται άραγε κάποιοι χριστιανοί από συνήθεια εδώ μέσα, ότι πολλούς από τους λόγους που αυτοί βλέπουν να καταστούν αστείες ή ανύπαρκτες τις άλλες ή τις παλιές πεθαμένες θρησκείες, εγώ τους βρίσκω σε όλες; Το οτι καποιοι εκμεταλευτηκαν την θρησκεια (ολες ομως οχι μονο τον χριστιανισμο) δεν σημαινει οτι σαν concept ειναι λαθος. Ε, άμα συζητάμε για την κοινωνική του χρησιμότητα ως ουμανιστική θεωρεία, γιατί να την προτιμήσουμε από το Γαλλικό Διαφωτισμό; Και επιτελους τι γινεται μ' αυτον τον Γιωργο! Σκουλαρικι το εχει κανει το τηλεφωνο!!! Ε, θα το πιάσεις επιτέλους κάποιος γιατί εγώ είμαι στο μπάνιο;
SGP Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Φαντάζομαι κάποτε στους επιστήμονες φαινόταν "λογικό" να περιστρέφεται ο ήλιος γύρω από τη γη, αφού τον ήλιο έβλεπαν να κουνιέται και ανάλογα δόμησαν τα πλανητικά τους μοντέλα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο ορισμός του τι είναι "επιστημονικά" σωστό αλλάζει. Ο δε άνθρωπος ορίζει ως "λογικό" αυτό που συμβαδίζει με την εκάστοτε γνώση και τα πιστεύω του. Κάποτε η επιστήμη έλεγε ότι υπάρχουν εννέα πλανήτες στο ηλιακό μας σύστημα. Κάποτε η επιστήμη έλεγε ότι η αφαίμαξη βοηθάει όσους έπασχαν από αναιμία. Τα μέτρα της γνώσης αλλάζουν, και μαζί με αυτά και οι επιστημονικές "αλήθειες". Έχει δωθεί σαφής ορισμός για το τι είναι επιστημονικό. Δεν έχει να κάνει με τη λογική. Η λογική είναι εργαλείο αλλά η επιστήμη έχει προχωρήσει από τότε που κάτο "λογικό" γινόταν αποδεκτό. Η επιστήμη βασίζει την ανάπτυξή της ακριβώς στην απόδειξη της μη ισχύος θεωριών και απόψεων. Μία θεωρία θεωρείται επιστημονική αν μπορεί να καταριφθεί! Δεν αλλάζει το τι είναι επιστημονικό ή τι είναι επιστήμη, αλλάζουν οι θεωρίες και απόψεις. Ε, φαντάζομαι με την αυτή λογική αν "αποδείξεις" σε κάποιον πιστό ότι δεν υπάρχει θεός, θα το αποδεχτεί κι αυτός. Το θέμα είναι πώς, ακριβώς, "αποδεικνύονται" αυτά τα πράγματα. Και όταν λες "σαν" να είσαι βέβαιος, εννοείς ότι προς τα εκεί κλίνεις αλλά όρκο (τρόπος του λέγειν) δεν παίρνεις, ή, είσαι βέβαιος αλλά αν τυχόν "αποδειχτεί" το αντίθετο θα έχεις τη μεγαλοψυχία να παραδεχτείς ότι αυτά που πίστευες ήταν λανθασμένα; Και θα αντιπαραθέσω με την ίδια λογική ότι με αυτό το τρόπο ΟΛΟΙ οι πιστοί είναι αγνωστικηστές...
Cromb Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 @bchris ,Ναι αλλά δε πάει έτσι. Δηλαδή αν σε καθαρίσω εγω και μετά πω "εντάξει μωρέ, πάντα θα υπάρχουν σκοτωμοι...τόσοι και τόσοι σκοτώνονται" όλα οκ? Το αποτέλεσμα αποδεικνύει οτι οι θρησκείες μάλλον έκαναν περισσότερο κακό από ότι καλό.Το αν έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης ή οχι δεν αλλάζει το αποτέλεσμα. Και ακριβώς για να μη γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης ίσως θα ταν καλύτερα να μην υπάρχουν.Ας πιστεύει κάποιος σε ότι θέλει. Ας μην υπάρχει εκκλησία-μυστήρια-γιορτές θρησκευτικές κλπ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.