Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση δυο router για μοίρασμα internet.

HER_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω ένα router της Netgear dg834 το όποιο είναι ασύρματο και έχει 4 θύρες Ethernet. Επειδή όμως έχω πρόβλημα στο ιντερνέτ με αποσυνδέσεις θα ήθελα να δοκιμάσω και ένα router (simens) που μου έχει δώσει η εταιρεία το όποιο έχει μόνο μια έξοδο Ethernet. Αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι να συνδέομαι στο internet μέσω του simens και το netgear να μοιράζει το internet ασύρματα. Υποθέτω ότι την έξοδο του router (simens) θα την πάω στο ασύρματο. Τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να δουλέψει??

Αυτήν την στιγμή συνδέομαι με το netgear όμως έχω πολύ συχνές αποσυνδέσεις στο internet.

Το ασύρματο δίκτυο το έχω φτιάξει. Δεν ξέρω όμως πώς να κάνω ώστε το netgear να μοιράζει το ιντερνέτ του simens

Σας ευχαριστώ πολλή.

Δημοσ.

Με 2 ρούτερ δεν γίνεται η δουλειά που θέλεις. Η μόνη λύση είναι να πάρεις άλλο ρούτερ. Το netgear μπορεί να πάρει ενσύρματα ίντερνετ και να το μοιράσει ενσύρματα ή ασύρματα.

Δημοσ.

Αυτό θέλω να κάνω. Το netgear να μοιράζει είτε ασύρματα είτε ενσύρματα το ιντερνέτ που θα βγάζει το simens. Θέλω να δοκιμάσω αν το modem που μου έδωσε η εταιρεία είναι καλύτερο και δεν κάνει αποσυνδέσεις. Γιατί το netgear μου κάνει συνεχεία αποσύνδεση. Για αυτό σκέφτηκα να βάλω το simens για να μπαίνει στο internet και το netgear να το μοιράζει ασύρματα.

Από όσο ξέρω αυτό γίνεται….λάθος κάνω ?

Δημοσ.

Και εγω θα κανω την εξης ερωτηση που ισως ειναι και ασχετη....Οι αποσυνδεσεις σου οφειλονται σιγουρα στο router σου η εχει προβλημα η γραμμη;;;Γιατι αν εχει προβλημα η γραμμη και cisco να βαλεις αποσυνδεσεις θα εχεις....Δοκιμασε πρωτα να δεις αν με το siemens εχεις σταθερη συνδεση και μετα βλεπεις....

Δημοσ.

Η γραμμή έχει πρόβλημα όχι το router… απλά θέλω να βάλω το simens που μου έδωσε η εταιρία μήπως αυτό είναι λίγο ποιο ευαίσθητο και μπορέσει να λειτουργήσει λίγο καλύτερα με σχέση το netgear. Μιας και το σήμα που έχω είναι οριακό.

Δημοσ.

Γεια σου

Πιστευω (αν και δεν το εχω δοκιμασει) οτι μπορει να δουλεψει εαν τα ρυθμισεις ως εξης:

Δωσε στο siemens μια ip στο lan interface (πχ 192.168.1.1 mask 255.255.255.0).

Δωσε στο netgear αλλη μια ip στο lan και στο wireless if (πχ 192.168.1.2 και 192.168.1.3 mask 255.255.255.0,μπορει στο wireless if να μην χρειαστει να δωσεις τιποτα ή να μην υπαρχει καν η επιλογη).

Στο netgear κανε enable το dhcp server και βαλτο να δινει τις ακολουθες ips:

ip range: 192.168.1.10 -15

mask: 255.255.255.0

gateway: 192.168.1.1

dns: 192.168.1.1

Κανε disable το dhcp server του siemens.

Συνδεσε την lan εξοδο του siemens με μια lan εξοδο στο netgear.

Δοκιμασε να κανεις connect μεσω wireless απο το pc σου(βαλτω να περνει αυτοματα ip και οχι static).

Aν ολα πανε καλα θα πρεπει να παρεις τις ακολουθες ips:

ip: 192.168.1.10

mask: 255.255.255.0

gw: 192.168.1.1

dns: 192.168.1.1

Κανε ping απο dos prompt την ip 192.168.1.1

Εαν περνεις reply τοτε το κολπο δουλεψε.

Καλη τυχη :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...