Ather Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 @filipposmd Ίσως να είναι και έτσι... Πάντως ο γιατρός έπεσε κάτι χιλιόμετρα μακριά
Mystirios Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Ather θα σε συμβούλευα και γω να το κοιτάξεις λίγο περισσότερο το θέμα.Πρόσεξα τι έπαθα : Έπαιζα μπάσκετ και απ το πουθενά μια μέρα στη προπόνηση κάνω μια απότομη ζεμπεκιά και βρίσκομαι στο έδαφος με απίστευτους πόνους στο γόνατο.Μετά απο λίγο το ψιλοπερπάταγα , δε μου φαινόταν ιδιαίτερα σοβαρό γιατί είχα χιλοστραμπουλήξει και τον αστράγαλο μου και με τον αστράγαλο απλά με ξεκούραση πάντα μετα απο λίγο ή και στη χειρότερη αρκετό καιρό ερχότανε στα ίσα του. Όπως και να χει πήγα σε ένα γιατρό στα επείγοντα σε εφημερεύον νοσοκομείο ο οποίος και αποφάνθηκε κάκωση έσω πλάγιου συνδέσμου = ξεκούραση και μετά απο μερικές βδομάδες όλα καλά.Το θέμα είναι οτι δεν έβλεπα το πόδι μου να πολυβελτιώνεται μετά απο το διάστημα που μου είχε δώσει ο γιατρός αλλά παρόλαυτα δεν πολυέδωσα σημασία και ξανάρχισα να παίζω μπάσκετ χαλαρά.Μια μέρα στο χαλαρό κάνω άλλη μια ζεμπεκιά και ξαναβρίσκομαι κάτω. Στη συνέχεια πηγαίνω σε άλλο ορθοπεδικό και μετά απο μαγνητική είχα πάθει εν τέλει ολική ρίξη ΠΧΣ , ρίξη εσω μηνίσκου και μερική ρίξη έξω μηνίσκου.Πριν τη 2η ζεμπεκιά πρέπει να χα πάθει μερική ρίξη ΠΧΣ που δεν είχε καταφέρει να διακρίνει ο 1ος γιατρός και δεν ήταν για πολλά το γόνατο. Προς τον άλλο παθόντα περαστικά , δεν είναι τπτ.Εμένα επισκληρίδιο μου είχαν κάνει , λίγο ταλαιπωρία είναι μετά την επέμβαση με τις πατερίτσες , αναλόγως βέβαια και τι έχεις πάθει
Costinio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 η μαλακια με τους γιατρους κλασικα ειναι οτι θα πας σε 5 και θα σου πουν 5 διαφορετικες γνωμες
leftermann Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Αυτό και οι ίδιοι το λένε. Υπάρχει και το κλασικό που λένε οι γιατροί μεταξύ τους: ένας γιατρός, μία άποψη. Δύο γιατροί, δύο απόψεις. Τρείς γιατροι...
Costinio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 χααχαχ σαν τις κ@λ@τρυπιδες και τις αποψεις. ο καθενας εχει απο μια.
dali13gr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 MrSeanKon είσαι και μακριά! Αν ήσουν εδώ βόρεια θα σου σύστηνα καλό γιατρό. Αυτόν που έχω κι εγώ να με κουράρει όταν πάω και σκοτώνομαι στο handball :-P Πάντως για τους φίλους που πέρασε "μαγικά" κάποιο έντονο πρόβλημα στο γόνατο υπάρχει εξήγηση. Κάποιος με ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού μπορεί να την παλέψει χωρίς επέμβαση και να μην έχει πρόβλημα αρκεί να έχει πολύ δυνατό τετρακέφαλο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Παναγιώτης ο(sic) Γιαννάκης ΔΕΝ έχει πρόσθιο χιαστό στο ένα του πόδι, παρόλ' αυτά μια χαρά έπαιζε
leftermann Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Στο τελευταίο (σως και πρότελευταίο, δεν θυμάμαι) τεύχος του περιοδικού του ΠΣΦ (πανελλήνιος σύλογος φυσικοθεραπευτών) υπάρχει μια εργασία που αμφισβητεί έντονα την αναγκαιότητα οποιασδήποτε μορφής χειρουργικής αποκατάστασης σε ρήξη πρόσθιου χιαστού. Φυσικά δύσκολα θα βρείς γιατρό που να συμφωνεί με αυτό, και ο λόγος είναι απλός: ειναι πολλά τα λεφτά, Άρη...
Costinio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 και για πειτε τροπους ρε παιδια να δυναμωσει πολυ ο τετρακεφαλος
Mystirios Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Κάποιος με ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού μπορεί να την παλέψει χωρίς επέμβαση και να μην έχει πρόβλημα αρκεί να έχει πολύ δυνατό τετρακέφαλο. Σε καθημερινές ασχολίες ίσως να μη νιώθει αστάθεια.Με αθλητισμό δε παίζει να ασχοληθεί.Χαλαρό τρέξιμο , ποδήλατο αλλα μέχρι εκεί- για βάρη δε ξέρω - Για το δράκο δε ξέρω που άκουσες οτι έπαιζε χωρίς χιαστό , μούφα καθαρά.Ήμουνα για λίγο καιρό χωρίς ΠΧΣ και ξέρω πως ακριβώς είναι , φέρε μου χαρτί να στο υπογράψω :ρ
leftermann Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 χααχαχ σαν τις κ@λ@τρυπιδες και τις αποψεις. ο καθενας εχει απο μια. με αυτό το ρητό τελικά τείνω να διαφωνήσω. Αν οι απόψεις ήταν σαν τις κωλοτρυπίδες, ο καθένας θα είχε από μία. Εγώ όμως ξέρω πολλούς που έχουν και απο δύο, και από τρείς... και για πειτε τροπους ρε παιδια να δυναμωσει πολυ ο τετρακεφαλος τρείς τρόποι: άσκηση, άσκηση, άσκηση. Υπάρχουν πολλές καλές και αποδοτικές ασκήσεις 4κεφάλου, αλλά δεν περιγράφονται σε ένα ποστ. Μάλλον θα πρέπει να βρείς έναν καλό γυμναστή, ή φυσικοθεραπευτή (προτείνω το δεύτερο, για να στηρίξω και την φάρα μου)Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις μετά τις ασκήσεις 4κεφάλου, να κάνεις και ασκήσεις των ανταγωνιστών τους, δηλαδή των οπίσθιων μηριαίων. Η μυική ισορροπία θεωρείται πολύ σημαντική στις μέρες μας.
Costinio Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 μα για συγκεκριμενες ασκησεις ρωτουσα ;-) και ηθελα να καταληξω εκει που το πηγες. δηλαδη αν μας κανουν οι απομονωτικες για τετρακεφαλο ή θα υπάρχει προβλημα ασυμμετριας μετα. αλλα με καλυψες.
leftermann Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Είναι και άλλα που πρέπει να γίνουν. Εκτός από ασκήσεις ενδυνάμωσεις, πρέπει να γίνουν και ιδιοδεκτικές ασκήσεις (ασκήσεις μυικής συνέργειας). Επίσεις διατάσεις. Επίσεις μπορεί να γίνει κινητοποίηση mobilisation (δεν θυμάμαι πως το λέμε στα ελληνικά) για επαναφορά της σωστής κύλισης των αρθρικών επιφανειών της άρθρωσης. Ένας καλός φυσικοθεραπευτής μπορεί να βοηθήσει σε όλα αυτά.
chill Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Μακάρι να είχα και γω μηνίσκο....δυστυχώς πρέπει να κάνω χειρουργείο στο ισχίο και σύντομα και να περάσω ένα δίμηνο κλινήρεις....
Mijithroulis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Σε καθημερινές ασχολίες ίσως να μη νιώθει αστάθεια.Με αθλητισμό δε παίζει να ασχοληθεί.Χαλαρό τρέξιμο , ποδήλατο αλλα μέχρι εκεί- για βάρη δε ξέρω - Για το δράκο δε ξέρω που άκουσες οτι έπαιζε χωρίς χιαστό , μούφα καθαρά.Ήμουνα για λίγο καιρό χωρίς ΠΧΣ και ξέρω πως ακριβώς είναι , φέρε μου χαρτί να στο υπογράψω :ρ Για τον Γιαννακη ισχυει 100%, αυτος ηταν και ο λογος που δεν περασε ποτε στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου. Τουλαχιστον ετσι λεει η Ελληνικη Εγκυκλοπαιδια Καλαθοσφαιρισης.
MrSeanKon Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2007 MrSeanKon είσαι και μακριά! Αν ήσουν εδώ βόρεια θα σου σύστηνα καλό γιατρό.Thanks again man μη φοβασαι ειμαι σε καλα χερια! Μετά πρέπει να κάνεις κάποιες φυσιοθεραπείες και να δυναμώσεις πολύ τους 4κέφαλους Χμ ισως ειναι καπως δυσκολο αυτο γιατι πλησιαζω τα 35 (γερασα και μυαλο δεν εβαλα) Εννοείται πως πρέπει να χάσεις και βάρος Oντως μου το ειπε ο ορθοπεδικος αυτο αλλα κι ο ακτινολογος.ΓΚΡ πρεπει να γινει περικοπη κακων συνηθειων αλλα κανω κ*λοζωη γιαυτο ειμαι βαρελι. Παντως χθες που ημουν στο ταβερνειο δεν ηπια ολοκληρη την μπυρα αφησα ενα ποτηρι 3 φετες ψωμι αντι για μιση φρατζολα θα αρχισω να πιεζω τον ευατο μου ωστε σε ενα εξαμηνο να εχω χασει καπου 10 κιλα. Απο γυμναστικη θα δουμε ισως ξαναρχισω μονοζυγα και καμψεις που εκανα στα νιατα μου! Περπατημα περισσοτερο τωρα τι τρεξιμο να κανω σε τετοια ηλικια? Μόνο με το σκοπέτο έπαθες τέτοιο πράγμα; Λίγο περίεργο.Οπως προανεφερα καθομουν αρκετες ωρες ορθιος τους πρωτους μηνες κι ημουν εντελως ακινητος και μετα ενιωσα καποιες μικροενοχλησεις στο δεξι γονατο αλλα στη μοναδα που ειχαμε κινηση (περιπολα εννοω) δεν ενοχληθηκα.Πριν περιπου 1 χρονο το γονατο εκανε κρακ-χρατς-χρουτς φαινοταν οπως το κλειστρο που οπλιζει και σταδιακα οι ενοχλησεις ηταν τακτικοτερες και γιαυτο αποφασισα να επισκεφθω το γιατρο. Πριν λιγο εκανα τη μαγνητικη τομογραφια (15 λεπτα πηρε) και συνολικα μου τραβηξαν 150 φωτογραφιες! LEEEEEEEEET ουτε φωτομοντελο να ημουνα! Αυριο εχω κατι δουλειες και δε μπορω να ειμαι ονλαην συνεπως την Πεμπτη θα παρω την εξεταση και θα τη δωσω στον ορθοπεδικο να μου πει τι θα γινει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.