MrSeanKon Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Λοιπον μια και τιμησαμε τον ενδοξο Ε.Σ. μας αφησε καποια χουνερια. Για να μην τα πολυλογω ο ορθοπεδικος (ή κι ορθοπαιδικος) μου ειπε να κανω μαγνητικη τομογραφια 3 επιπεδων. Μετα θα κανει αρθροσκοπιση. Ενταξει δεν ειμαι χ**της αλλα αν καποιος εχει κανει καποια παρομοια επεμβαση...:?
dali13gr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Μηνίσκο έχεις; Μη φοβάσαι καθόλου, είναι πολύ εύκολη επέμβαση.
MrSeanKon Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Θενξ μαν. Βασικα οταν μπηκα νεοσυλλεκτος χτυπαγα πολλες ωρες σκοπετο στο Ναυπλιο και το δεξι γονατο μετα απο 4-5 μηνες μουδιασε. Πιστευω οτι ηταν οι πολλες ωρες ορθοστασιας και ψαρωνα κιολας ΓΚΡ (στηλη αλατος εμενα). Ηπια κατι παυσιπονα κι υποχωρησε ενω στη μοναδα ειχα περιπολα και @@ οποτε δε με ενοχλησε. Τοτε ημουν 85 κιλα (1.80 ειμαι περιπου) ενω τωρα εχω γινει βαρελι (102) Ομως φετος ειχα εντονοτερες δραστηριοτητες απο οτι στο παρελθον κι αν ας πουμε μεινω παραπανω απο μιση ωρα με ποναει περιφερειακα λες και μου εχουν βαλει ενα δαχτυλιδι και με σφιγγει. Οχι εντονος πονος αλλα ΓΚΡ με ενοχλει. Αυριο θα κανω τη μαγνητικη και την Πεμπτη θα την παω στον ορθοπεδικο να μου πει τι στο καλο ειναι. Παντως με καθυσηχασε.
marmegap Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Χάσε καμια κοσαριά kgr* και θα στρώσουν όλα.
Mijithroulis Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Και ο μηνισκος θα γιατρευτει μαγικα!!! Μην ακους τους γιατρους, απλα χασε κιλα... Ωρε αδελφια κοψτε την συνηθεια να δινεται ιατρικες συμβουλες μεσω Internet, εκτος αν πριν απο το nick σας υπαρχει το dr. MrSeanKon ακου τον γιατρο σου και μην ανυσηχεις δεν ειναι επιπονη σαν επεμβαση...
leftermann Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 γενικά η αρθροσκόπηση σαν μέθοδος είναι ότι πιο απλό για τον γιατρό, αναίμακτο, και ανώδυνο για τον ασθενή. Όταν λέω ανώδυνο, εννοώ σε σχέση με κλασικές ανοιχτές μεθόδους επέμβασης στο γόνατο. Βέβαια αρθροσκόπηση από αρθροσκόπηση έχει διαφορά, ανάλογα με το τί δουλειά γίνεται σε κάθε περίπτωση. Όπως περιγράφεις τα συμπτώματά σου, ζημιά στον μηνίσκο ή βλάβη στον χόνδρο μου μυρίζει (ή και τα δύο). Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει και ιστορικό τραυματισμού, αν χτύπησες δηλαδή ποτέ το γόνατό σου. Αυτά βέβαια είναι καλύτερο να τα πει ο γιατρός σου, αφού δει την μαγνητική. Αυτό που μπορείς, και πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις, είναι να χάσεις βάρος, και να δυναμώσεις τον τετρακέφαλό σου... Περαστικά σου από εμένα...
marmegap Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Και ο μηνισκος θα γιατρευτει μαγικα!!!Μην ακους τους γιατρους, απλα χασε κιλα... Δεν είπα αυτό το πράγμα. Ωρε αδελφια κοψτε την συνηθεια να δινεται ιατρικες συμβουλες μεσω Internet, εκτος αν πριν απο το nick σας υπαρχει το dr. MrSeanKon ακου τον γιατρο σου και μην ανυσηχεις δεν ειναι επιπονη σαν επεμβαση... Είναι απλή λογική,ο σκελετός επιβαρύνεται,ιδίως στις αρθρώσεις,απ' τα περιττά κιλά. Plz.:-?
giorgos th. Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Η αρθροσκοπηση ειναι πλεον επεμβαση ρουτινας.2 μικρες τρυπουλες στο γονατο,μια για την καμερα και η αλλη για το χειρουργικο εργαλειο και σε μια ωριτσα καθαρισες. τωρα βεβαια μενει να βγαλει τα αποτελεσματα η μαγνητικη για να δεις το μεγεθος της ζημιας (απλα καθαρισμος του εκφυλισμενου κομματιου ή ακομα και πιο βαρια πραγματα που εφοσον δεν ασχολεισαι με αθλητισμο δεν θα σου επιφερουν προβληματα). Οπως και να`χει ειναι θεμα ημερων να επανελθεις...Αν χρειαστει καντο..Κι εγω το ιδιο εκανα.. α και που`σαι....Χασε κιλα οπωσδηποτε..
MrSeanKon Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 OK thanks guys Αυριο στις 11 το πρωι θα γινει η μαγνητικη και την Τεταρτη θα τη παραλαβω. Πεμπτη την παραδιδω στον ορθοπεδικο και θα δουμε. Αλλα κι αυτος μου ειπε οτι ειναι επεμβαση ρουτινας (γιατι του ξανατηλεφωνησα οπως και πηρα αλλον εναν στην Αθηνα να παρω δευτερη γνωμη). Πρεπει να ξαναγινω 80αρης (αντε 85αρης) κι οχι να παραμεινω ιπποποταμος! Σας αφηνω προσωρινα τα λεμε later
gus Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Μηνίσκος μυρίζει απο αυτά που γράφεις. Είχα κάνει αρθροσκόπηση για μηνίσκο πριν 3 χρόνια. Είναι πολύ απλή εγχείρηση απο οτι μου είχε φανεί (Περίπου 7 λεπτά κράτησε στη δική μου περίπτωση). Το πακέτο είναι η τοπική νάρκωση. Μου είχανε χώσει 2 τεράστιες ενέσεις στο γόνατο με μισο κιλό αναισθητικό η κάθε μία. Να φανταστείς έκαναν 1 λεπτο περίπου να αδειάσουν. Εκεί είχε αρκετό πόνο μπορώ να πω. Μετά απο καμια ώρα με πήγαν στο operation theatre και χάζευα την εγχείρηση απο την τηλεόραση. Καλή φάση. Θα έπρεπε να καίνε και ενα DVD να σου δίνουν. Είχα φύγει την ίδια μέρα. Στην αρχή δε νιώθεις καθόλου πόνο λόγω της επίδρασης του αναισθητικού, οπότε μην το επιβαρύνεις πολύ το γόνατο. Μετα απο κανα 12ωρο θα πονάς αλλά θα σου δώσουν παυσίπονα όμως. Μετά πρέπει να κάνεις κάποιες φυσιοθεραπείες και να δυναμώσεις πολύ τους 4κέφαλους. Εννοείται πως πρέπει να χάσεις και βάρος. Παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο αυτά τα δύο. Σήμερα πάιζω μπάλα 3 φορές τη βδομάδα και μπορώ να βγάλω και 10-12 χλμ τρέξιμο. Μου είχε πει ο γιατρός πως μελλοντικά (μετά απο 30 χρόνια) μπορεί να παρουσιάσω προβλήματα αρθριτικών. Αντε καλή τύχη και μην το φοβάσαι.
Zderg Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Μετά απο καμια ώρα με πήγαν στο operation theatre και χάζευα την εγχείρηση απο την τηλεόραση. Καλή φάση. Θα έπρεπε να καίνε και ενα DVD να σου δίνουν. Σε κολλητο μου που εκανε μηνισκο, του εδωσαν την επεμβαση σε CD παντως :-D
fabiawrc Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 αστα να πανε και εγω εχω πονους στο δεξι γονατο μπροστα και τα συμπτωματα ειναι μηνισκος.ειδα σε ενα φιλο μου που ειχει κανει το γονατο του σκατα,με μηνισκο και χιαστους ειδα την ενχειρηση με μικροκαμερα που του δωσανε σε dvd.
Ather Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Θα σας πω και εγώ κάτι ... άσχετο: Χτύπησα το γόνατο στο σκι και την επομένη δεν μπορούσα να περπατήσω συνεχόμενα για πάνω από 100 μέτρα. Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο γιατρός μου είπε ότι έχω χάσει τον εμπρόσθιο χιαστό και πρέπει να κάνω επέμβαση. Όταν του είπα ότι θα έπρεπε το γόνατό μου να έχει γίνει τούμπανο (ενώ είχε ένα ελαφρύ πρήξιμο) και να μην μπορώ να περπατήσω καθόλου άρχισε να τα μασάει. Έχω πάθει χαλάρωση ΕΧ μου λέει. Τον ρωτάω αν αυτό βελτιώνεται από μόνο του ή αν είναι υποχρεωτική η εγχείριση και μου λέει: Είναι αναγκαία, δεν υπάρχει άλλος τρόπος αποκατάστασης. Κάπου εκεί διαλέγω να πάρω αναρρωτική και να μη μείνω μέσα. Με όσους μίλησα (μη γιατρούς) μου είπαν ότι δεν "παίζει" να έχω τέτοιο πράγμα γιατί αλλιώς θα είχα άλλα συμπτώματα. Μετά από μία βδομάδα πρήξιμο και πόνος είχαν εξαφανιστεί. Μπορώ και κάνω τα πάντα (βάρη - τρέξιμο). Στο ποδόσφαιρο νιώθω μία ενόχληση όταν πάω να στρέψω "αδέξια" το γόνατο. Που θέλω να καταλήξω; Σε όσες περιπτώσεις έχω πάει σε γιατρό και δεν είχα πονόλαιμο μου έχουν κάνει τις μισές φορές λάθος διάγνωση. Έλεος δηλαδή, πάλι καλά από την άλλη. Το χειρουργείο είναι η τελευταία μέθοδος (χάσε κιλά, κάνε άσκηση). Κάνε εγχείριση μόνο αν δεν μπορείς αλλιώς. Μόνο με το σκοπέτο έπαθες τέτοιο πράγμα; Λίγο περίεργο. Εγώ από τις πολλές ώρες μούδιαζαν τα πέλματά μου για μήνες μετά αλλά τα συμπτώματα έφυγαν μετά από ένα 6μηνο περίπου. Περαστικά.
FilipposMD Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2007 Ather, μην το παίρνεις τόσο χαλαρά πάντως. Μπορεί να έχεις μερική ζημιά και αν το πιέσεις να γίνει κάτι σοβαρό. Θα σε συμβούλευα να βρεις έναν καλό γιατρό και να ζητήσεις τη γνώμη του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.