Προς το περιεχόμενο

Ασύρματη σύνδεση που διαμοιράζεται σε πολλά pc. Τι θα χρειαστώ?

desolatorXT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά, έχω στο σπίτι μου 3 pc, και σύνδεση conn-x. Τι χρειάζομαι, για να έχουν και οι 3 υπολογιστές, ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ μέσω του conn-x? Το να γίνουν μεταξύ τους δίκτυο ειναι αδύνατον λόγω του εκπληκτικού συστήματος δημιουργίας LAN δικτύου που έχουν τα Windows XP... Έχω ακούσει όμως ότι υπάρχει modem-router για ADSL, στο οποίο μπαίνει το τηλεφωνικό καλώδιο, και μετά οι υπολογιστές που θέλουν να συνδεθούν, έχουν απο μια εξωτερική USB κάρτα, και έτσι διαμοιράζονται όλοι την σύνδεση ασύρματα χωρίς να έχουν τοπικό δίκτυο μεταξύ τους, γίνεται αυτό? Και αν ναι πόσο θα κοστίσει περίπου?

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Υ.Γ. θέλω απάντηση όσο πιο ασαπ γίνεται γιατί σε λίγο θα πάω στον ΟΤΕ, οπότε να αγοράσω αν είναι και το router αυτό, και ότι άλλο μου πείτε πως χρειάζεται (το να ρωτήσω στον ΟΤΕ δεν είναι επιλογή, γιατί θα μείνω έτσι εκεί ως αύριο...χωρίς να έχει λυθεί το πρόβλημά μου...)

EDIT: ας γίνει ένα Move στο section ADSL, από λάθος το έβαλα εδώ :P

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις ένα ρούτερ με wifi όπως αυτό που έχω εγώ, USR9108 και μετά 3 κάρτες δικτύου. Καλύτερα να είναι pci και όχι usb. Αυτό θα στοιχίσει γύρω στα 150-160 ευρώ.

Δημοσ.

Ναι πάρεις ένα router στο όποιο θα βάλεις το καλώδιο του τηλεφώνου και αυτό θα μοιράζει σε όλους τους υπολογιστές ιντερνέτ. Και κάθε υπολογιστής θέλει και κάρτα δικτύου. Έχε υπόψη ότι αν είναι μακριά οι υπολογιστές δεν θα μπορέσεις να το κάνεις τόσο εύκολα αυτό. Τι αποστάσει θα έχουν οι υπολογιστές από το router ?

Δημοσ.
Ναι πάρεις ένα router στο όποιο θα βάλεις το καλώδιο του τηλεφώνου και αυτό θα μοιράζει σε όλους τους υπολογιστές ιντερνέτ. Και κάθε υπολογιστής θέλει και κάρτα δικτύου. Έχε υπόψη ότι αν είναι μακριά οι υπολογιστές δεν θα μπορέσεις να το κάνεις τόσο εύκολα αυτό. Τι αποστάσει θα έχουν οι υπολογιστές από το router ?

Kαταρχήν thnx για τις πληροφορίες :)

το πολύ 20 μέτρα αλλά χωρίζονται από τοίχο... Ελπίζω να δουλέψει...

Βασικά το κόστος είναι αρκετά περισσότερο από 150 ευρώ τελικα... Στον ΟΤΕ μου είπαν ότι το μοντεμ κάνει 75 ευρώ, ευτhχώς όμως το δίνουν δωρεάν... Απο εκεί και πέρα μια κάρτα δικτύου ασύρματου κάνει γύρω στα 40-45 ευρώ..

Υ.Γ.Ξέρετε με πιο τρόπο θα γίνει το δίκτυο? Μέσα από τα windows με τον οδηγό δημιουργίας τοπικού δικτύου? Θα αναγνωρισουν αυτόματα οι συσκευές το σήμα? Γενικά θα είναι εύκολη ή δύσκολη η τοποθέτηση?

Δημοσ.

Τα μόλις βάλεις τις κάρτες, θα ψάξουνε για ασύρματα δίκτυα. Θα βρούνε το ρούτερ σου και θα δώσεις pass και είσαι έτοιμος.

Το κοστολόγιο είναι ακριβώς 170,99 με τα παρακάτω:

3 κάρτες gigabyte - pci

1 modem router USR

To modem που λες του οτε, δε χρειάζεται.

Δημοσ.

Βασικά δεν είναι και τόσο εύκολο. Θα πρέπει να μπεις στις ρυθμίσεις στο router και να το ενεργοποιήσεις ώστε να εκπέμπει ασύρματα, μετά να βάλεις ένα όνομα στο δίκτυο και φυσικά μετά να φτιάξεις και προστασία ώστε να μην μπορεί να σου μπει και ο γείτονας μέσα και να σου κλέβει internet. Όχι ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά αν δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου ίσως να σε δυσκολέψει. Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι στο να φτιάξεις την ασφάλεια του δικτύου (ανάλογα βεβαία και τι ιδους ασφάλεια θα επιλέξεις). Όσο αφορά τα υλικά που σου είπε ο φίλος kostassti είναι σωστά. Κοιτά όμως μημπος βρεις και τίποτα φθηνότερο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...