Προς το περιεχόμενο

Ultra portable

georgepetrou

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω έναν μικρό και ελαφρύ laptop ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί σχεδόν αποκλειστικά για την συγγραφή διδακτορικού νομικής! Κατά προτίμηση γύρω στις 13,3 ίντσες και στα 2 κιλά... Και φυσικά όσο πιο φτηνός, τόσο το καλύτερο! Είμαι λοιπόν ανάμεσα σε αυτούς τους δύο:

Sony VAIO VGN-C2S/H στα 929?

Toshiba SATELLITE U300-11Q στα 972?

Πώς σας φαίνονται; Οι τιμές τους; Έχετε κάτι άλλο να προτείνετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι τιμές είναι εξαιρετικές, αν λάβεις υπ' όψιν ότι στην Ελλάδα τα συγκεκριμένα laptop πωλούνται 300 ευρώ παραπάνω.

Η επιλογή μου είναι ο Toshiba, ειδικά αν ο επεξεργαστής του είναι Santa Rosa (δε θυμάμαι να έχω δει ξανά τον T5450, μόνο τον παλιό T5500). Έχει τρεις θύρες usb, έναντι δύο του Sony και είναι μισό κιλό ελαφρύτερος.

Δημοσ.

Αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου η φορητότητα, είναι χαζό κατά τη γνώμη μου να πάρεις laptop γι' αυτήν τη δουλειά. Η εργονομία του δε θα συγκρίνεται με τίποτα με αυτήν ενός σταθερού Η/Υ, για τον οποίον θα επιλέξεις ποιοτικά περιφερειακά εισόδου (πληκτρολόγιο-ποντίκι) και εξόδου (οθόνη) ...

Δημοσ.
Η επιλογή μου είναι ο Toshiba, ειδικά αν ο επεξεργαστής του είναι Santa Rosa (δε θυμάμαι να έχω δει ξανά τον T5450, μόνο τον παλιό T5500).

Από πού μπορώ να το δω αυτό και τι διαφορά έχει; Δες και αυτό το link από το επίσημο site της Toshiba αν θέλεις, αν και δεν βρήκα τίποτα περισσότερο...

Αν δε σε ενδιαφέρει καθόλου η φορητότητα, είναι χαζό κατά τη γνώμη μου να πάρεις laptop γι' αυτήν τη δουλειά.

Η φορητότητα με ενδιαφέρει απόλυτα γιατί παίζει πολύ πήγαινε-έλα σε βιβλιοθήκες λόγω του διδακτορικού... :)

Δημοσ.

Αν και αυτα δεν ειναι κατηγοριας ultra portable.... απο αυτα θα επελεγα μαλλον το Toshiba, απλα φροντισε να παρεις καμια επεκταση εγγυησης αν δινουν μονο ενα χρονο απο Γαλλια.

Οριστε και ενα review του http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3894

Δημοσ.

επειδη εχω κανει και εγω το πηγαινε ελα σε βιβλιοθηκες, εχεις δικιο για τα κιλα ειναι μεγαλο πλεονεκτημα. ομως 13.3 οθονη θα ναι ιδιαιτερα κουραστικη στο να γραφεις,ειδικα αν καθεσαι πολλες ωρες μπροστα του.

επισης οταν το χεις στο σπιδι σου και γραφεις,καλο ειναι να παρεις και ενα usb πληκτρολογιο,γιατι το μικρο δεν θα σε βολευει

για μενα πηγαινε δες τα απο κοντα και δες και κατι σε 14.1 οθονη μηπως ειναι πιο ξεκουραστη

τελος επειδη και εγω οταν πηρα λαπτοπ ημουν αναμεσα σε σονυ-τοσιμπα, διαλεξα το σονυ μεταξυ αλλων γιατι ειχε ανωτερη οθονη (και πιο ξεκουραστη) και πιο ανετο πληκτρολογιο για π΄ληκτρολογηση. δεδομενου οτι δεν ζητας επιδοσεις αλλα εεις αλλα κριτηρια, δες τα και τα 2 απο κοντα, γραψε και στα 2 και αποφασισε

οτι και να παρεις θα ειναι εξαιρετικο.αλλα καλου κακου μετα τσιμπα και μια επεκταση εγγυησης.

επισης τοπ σερβις της σονυ ειναι στην γαλλια

Δημοσ.
Αν και αυτα δεν ειναι κατηγοριας ultra portable...

Και ποια λέγονται ultra portable; Τα 12ιντσα;

Δεν θέλω να είναι και πάρα πολύ μικρή η οθόνη γιατί θα πρέπει να διαβάζει και να γράφει (η κοπέλα μου) σε αυτή γύρω στις 6-7 ώρες την ημέρα!

επειδη εχω κανει και εγω το πηγαινε ελα σε βιβλιοθηκες, εχεις δικιο για τα κιλα ειναι μεγαλο πλεονεκτημα. ομως 13.3 οθονη θα ναι ιδιαιτερα κουραστικη στο να γραφεις,ειδικα αν καθεσαι πολλες ωρες μπροστα του.

Έχω δουλέψει σε (παλιό) 14,1 laptop χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα, οπότε πιστεύω οτι η wide 13άρα θα είναι επίσης ok!

επισης οταν το χεις στο σπιδι σου και γραφεις,καλο ειναι να παρεις και ενα usb πληκτρολογιο,γιατι το μικρο δεν θα σε βολευει

Ενα wide 13άρι πληκτρολόγιο δεν είναι περίπου το ίδιο με ένα στις 14,1 ίντσες;

Δημοσ.
Και ποια λέγονται ultra portable; Τα 12ιντσα;

Δεν θέλω να είναι και πάρα πολύ μικρή η οθόνη γιατί θα πρέπει να διαβάζει και να γράφει (η κοπέλα μου) σε αυτή γύρω στις 6-7 ώρες την ημέρα!

Τα Ultras συνηθως ειναι 12αρια και κατω (το μεγεθος της οθονης δεν ειναι παντα το κριτηριο, υπαρχουν 12αρια τεραστια)... και ειναι πολυ ελαφρια, συνηθως 1,5 κιλο η και ποιο κατω, πολυ λεπτα....κλπ κλπ...

Τα 13αρια που κοιτας ειναι τα ιδανικα σε αυτα που ζητας... ειδικα σε αυτη την τιμη που θετεις δεν προκειτε να βρεις και κατι αλλο. Προχωρα αφοβα στην αγορα...

Δημοσ.

πιστευω 13.3 με 14.1 εχει διαφορα,ειδικα αν κατσεις τοσες πολλες ωρες εκει.

βεβαια αν το δουλευεις σπιτι σου μπορεις να χεις ενα κανονικο μονιτορ να πετας εκει την εικονα και να σαι αρχηγος

για τα πληκτρολογια δεν ξερω,αλλα εγω προσωπικα βρισκω εκνευριστικο και του 15.4 που ειναι απο ακρη σε ακρη τα κουμπα,διχως στο πλαι κουμπα πολυμεωσων ή αριθμητικο.

τωρα που γραφω την πτυχιακη μου πηρα ενα με 15 ευρω της μαικροσοφτ που τα σπαει,και αισθηση ιδια με λαπτοπ στοο βαθος των κουμπιων,πραγματικα για μενα μεγαλη υποθεση

Δημοσ.
βεβαια αν το δουλευεις σπιτι σου μπορεις να χεις ενα κανονικο μονιτορ να πετας εκει την εικονα και να σαι αρχηγος

Για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις και εξωτερικό πληκτρολόγιο... και μπορείς να το κάνεις μόνο στο σπίτι σου! Η πολύ δουλειά όμως θα γίνεται στην βιβλιοθήκη...

για τα πληκτρολογια δεν ξερω,αλλα εγω προσωπικα βρισκω εκνευριστικο και του 15.4 που ειναι απο ακρη σε ακρη τα κουμπα,διχως στο πλαι κουμπα πολυμεωσων ή αριθμητικο.

τωρα που γραφω την πτυχιακη μου πηρα ενα με 15 ευρω της μαικροσοφτ που τα σπαει,και αισθηση ιδια με λαπτοπ στοο βαθος των κουμπιων,πραγματικα για μενα μεγαλη υποθεση

Στην νομική δεν παίζουν νούμερα... :-D

Δημοσ.

Λοιπον, αρχικά Santa Rosa είναι η σειρά T7xxx της Intel®. Νομίζω πως άμα θα χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου πολύ στην βιβλιοθήκη ένα 13,3" είναι μια χαρά. Προσωπικά σου προτείνω τον Vaio. Με ανθρακονήματα είναι ιδανικός σε βάρος. Νομίζω ότι θα πρέπει να βρεις το καλύτερο συνδυασμό για σένα διότι θα καταλήξεις να έχεις ένα 13αρι ... desktop με extra πληκτρολόγιο, οθόνη, ποντίκι ....

Δημοσ.
Προσωπικά σου προτείνω τον Vaio. Με ανθρακονήματα είναι ιδανικός σε βάρος.

Πώς είναι ιδανικός σε βάρος όταν ο Satellite είναι μισό κιλό πιο ελαφρύς; :?

Δημοσ.
Πώς είναι ιδανικός σε βάρος όταν ο Satellite είναι μισό κιλό πιο ελαφρύς; :?

Την ίδια απορία έχω και εγώ! :)

Κλείνω όμως προς τον VAIO γιατί γενικά θεωρείται ότι έχουν καλύτερες οθόνες από τους Toshiba... Φυσικά θα προσπαθήσω να δω και τους δύο από κοντά για να δω τι αίσθηση έχουν!

Δημοσ.
Προσωπικά σου προτείνω τον Vaio. Με ανθρακονήματα είναι ιδανικός σε βάρος.

Ανθρακονηματα με 900 ευρω αγαπητε δεν παιζουν...

Βασικα δεν υπαρχει κανενας λογος να προτιμησει το Sony. Δεν μπορω να σκεφτω που μπορει να υπερτερει....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...