punky Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Αν και με έχει καλύψει ο Kaizer, όσον αφορά τις χαμούρες τους ισπανούς, νομίζω ότι χθες ήταν εμφανής και η κούραση της δικιάς μας ομάδας. Χθες είχα την εντύπωση ότι αν μπορούσαμε να κρατήσουμε κεφάλι στο σκορ για λίγο (δυο φάσεις παραπάνω ρε παιδί μου), οι ισπανοί δεν μου έδειχναν ψύχραιμοι αρκετά για να το ανατρέψουν. Προσέξτε, δεν λέω ικανοί. Λέω ψύχραιμοι. Θέλω να πω ότι αλλιώς ρε παιδί μου σου σπάει τα νεύρα με πουστιές, ο ιταλός. Ο ιταλός θα κάνει τα καραγκιοζιλίκια του και θα χτενίσει και ειρωνικά τη φράντζα. Αυτόν τον βλέπεις ότι το κάνει με ψυχραιμία.Είναι στο dna του. Αυτές οι χαμούρες χθες, τα έκαναν από εκνευρισμό και από την πίεση να κερδίσουν πάση θυσία. Απλά τους στήριξε η διαιτησία σε αυτό και για αυτό τους βγήκε. Συγχύστηκα απίστευτα χθες.
Akujin Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 η Ισπανία είναι πολύ μικρή από χθες. όσοι καταλαβαίνουν 2 πράγματα το βλέπουν. δεν μιλάει η πίκρα του ηττημένου. άντε ένα 10% μιλάει αυτή. αλλά οι Ισπανοί ας το πάρουνε έτσι που το κάνανε το θεατράκι την διοργάνωσή τους. εγώ ήμουν πολύ περήφανος χθες με τα παιδιά. παίξανε πολύ ωραίο μπάσκετ, αν και κουρασμένοι και τους ευχαριστήθηκα. απλά νικήσαμε χάνοντας χθες. πάμε γι' άλλα...
NeoRanger Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Το αποκορύφωμα είναι οτι οι Ισπανοί λένε οτι οι διαιτητές υποστήριζαν την Ελλάδα σε ολο το παιχνίδι, οτι τα αντιαθλητικά φαουλ ήταν πεντακάθαρα και οτι οι Ελληνες είναι προβατα που πιστεύουν οτι τους πουν τα media τους και άλλα τέτοια κουλά που με έκαναν να χάσω την ψυχραιμία μου και να φάω ενα ban στο http://forums.interbasket.net/index.php . Εντωμεταξύ το http://www.marca.com λέει οτι οι Ισπανοί είχαν να αντιμετωπίσουν δυο εχθρους, τους Ελληνες και τους διαιτητές. Καλά, δε θα "βγει" ο αγώνας στο Internet; Θα ξεσκιστώ να ποστάρω τα σκατοσφυρίγματα σ' όλο το διαδίκτυο. Καθαρές παραβιάσεις και να τ' ακούμε κι από πάνω;
morgoth_gr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Χθές παίξαμε πραγματικά εντυπωσιακό μπάσκετ,αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα απο τους ισπανούς.ίσως αν δεν είχαμε μαζεμένα τα παιχνίδια το ένα μετά το άλλο να ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα.Βέβαια,αν και οι διαιτητές ήταν σωστοί θα μιλάγαμε σήμερα για την Ελλάδα στον τελικό. Δεν πειράζει όμως,δείξαμε τι αξίζουμε και τι είμαστε ικανοί να κάνουμε(βλ. Σλοβενία) και τι είναι ικανοί οι ισπανοί να κάνουν για να κερδίσουν αυτο το τρόπαιο.Πραγματικά πιο γελοίους θεατρινισμούς δεν έχω ξαναδεί,και μάλιστα απο μια ομάδα η οποία αποτελείται απο αξιόλογους παίχτες. Είναι ντροπή τους να χρησιμοποιούν τους διαιτητές και τους φτηνούς θεατρινισμούς για να κερδίσουν την Ελλάδα. Έχουμε πολύ καλή ομάδα η οποία αξίζει τα καλύτερα,και αυτα θα έρθουν σύντομα ξανά,θα μας ξαναβρούν μπροστά τους και θα τα πούμε τότε...
KaizerSoze Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 και μάλιστα απο μια ομάδα η οποία αποτελείται απο αξιόλογους παίχτες. Μα αυτο ειναι το τραγικο. Οτι δεν ειναι μια ομαδουλα που βλεπει οτι μπορει το θαυμα και αρχιζει την κλαψα για να το πετυχει. Οτι αυτοι οι παικτες φοβουνται τοσο πολυ την αποτυχια που θα εκαναν οτιδηποτε αθεμιτο για να πετυχουν. Εντομεταξυ μην ξεχνατε οτι οι περισσοτεροι απο αυτους ερχονται απο μια ή παραπανω χρονιες φαπες στις ομαδες τους ετσι?? Δλδ ο Ναβαρο δεν πηγε καν Φ4 και το εχασε απο την Ρεαλ, ο Γκαζολ τρωει σφαλιαρα στην σφαλιαρα στο Μεμφις, ο Καλντερον δεν θυμαμαι καν που παιζει και γενικα ειναι μια φουρνια παικτων που εχουν μονο την Εθνικη σαν διεξοδο (σε αντιθεση με τους δικους μας που οι περισσοτερι πετυχαν τους προσωπικους τους στοχους με τις ομαδες τους)
the_end Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 δηλαδή χάσαμε απ'τη διαιτησία χτες? εντάξει, οι ισπανοί είναι καραγκιόζηδες, είναι κότες και ό,τι άλλο θέλετε συμφωνώ. αλλά ο σκοπός είναι η νίκη. πάση θυσία. οπότε grow up. κατα τ'άλλα φαίνεται να ξεχνάτε εκείνο το δίλεπτο με την τεχνική ποινή, ένα επιθετικό του γκαρμπαχόθα κι άλλη μια φάση. όλες υπέρ μας και συνεχόμενες. στο οποίο δίλεπτο και γυρίζουμε το παιχνίδι. συνολικά ναι, οι διαιτητές σφύριξαν έδρα. συνολικά επίσης η ισπανία δυστυχώς ήταν καλύτερη. λίγο αλλά καλύτερη. εκτός κι αν θεωρείται ότι μια πολύ καλή ισπανία με κραγμένους διαιτητές είναι χειρότερη από μια απλά αρκετά καλή εθνική ελλάδας. επίσης θυμηθείτε και 4-5 σερί γαμάτες άμυνες που έβγαλαν οι ισπανοί λίγο πριν το τέλος(γύρω στο 35'). απίστευτη η χτεσινή προσπάθεια των ελλήνων αλλά όχι αρκετή. δυστυχώς.
Akujin Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 καταλαβαίνω τι λες και είσαι ακριβοδίκαιος. μπράβο. το θέμα δεν είναι ότι έκανε τσιρκιές η Ισπανία και γι'αυτό χάσαμε. το θέμα είναι ότι έκανε τσιρκιές ενώ ήταν νο1 σ'αυτή την διοργάνωση. πότε ειδικά; όταν είδε ότι μπορεί να έχει πρόβλημα με την εθνική μας. οκει, εμείς όταν είδαμε τα σκούρα με την Σλοβενία, είδες τι κάναμε. εκείνοι τι έκαναν;
KaizerSoze Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 The End ΝΑΙ ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ Γιατι πρεπει να κανουμε το παραπανω παντα εμεις?Γιατι πρεπει να νικαει μια ομαδα ΚΑΙ την διαιτησια?Δεν καταλαβα, τι επρεπε χτες να αποδειξει η ΕΘνικη?Οτι ειναι καλυτερη απο την Ισπανια ΚΑΙ τους διαιτητες?ΟΧΙ μονο απο την Ισπανια επρεπε να φτανει Του Γκαρμαχοθα ήταν φαουλ?Ηταν Η τ.π. ήταν?Ηταν και οχι μονο αυτη, κανονικα μετρησα 7 τεχνικες ποινες!!!(ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) που επρεπε να δωθουν και δεν δωθηκαν για διαμαρτυριες Δλδ μου θυμιζει το πεναλτυ στο ποδοσφαιρο. "Μα σου εδωσε ενα, ποσα πρεπει να σου δωσει? " 150 πενταλυ αν γινουν 150 πεναλτυ, τι παει να πει μου εδωσε ενα? Και ο σκοπος δεν ειναι η νικη. Ειναι η τιμια νικη. Εγω προσωπικα ποτε δεν θα δεχτω τον καθε Καλντερον, τον καθε Ναβαρο και τον καθε Καραγκουνη που πεφτει, τον καθε Γιαννακοπουλο που πεφτει και ολα αυτα. Διοτι μια νικη ειναι καλη. Ακομα και ενα τροπαιο. Αλλα παντα μενει η υστεροφημια. Ρωτα τον Αναστοπουλο που ηταν μια χαρα παικτης αλλα ολοι οι αντιπαλοι γελαγανε με τα πεσιματα του. Δεν μπορω να δεχτω οτι το αποτελεσμα δικαιωνει παντα τον νικητη αλλιως να το παιξουμε στυλ αλανας ρε μαγκα, δλδ "Οτι ζητανε το δινουμε" κιετσι Οσο για τις αμυνες που λες, δεν βγαλαν οι Ισπανι της αμυνες, εμεις κολλησαμε στην επιθεση. Δεν ειχαμε την κινηση και το passig game προηγουμενων λεπτων Oπως έγραψα ομως στο πρώτο μου ποστ, βαρεθηκα να ειμαι ηθικος νικητης και να μην μιλαω για διαιτησιες κτλ. Οχι φιλε μου, οταν τα 2 απο τα 4 του Παπαλουκα ειναι μουφα, οταν τα φαουλ του Τσαρτσαρη ηταν για βαρια κολωνια, οταν τους χαριζει τοσες τεχνικες ποινες, οταν πλησιασαμε στο τελος του 1ου ημιχρονου ενα ΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟ φαουλ του Σπανουλη σε αιφνιδιασμο του κακιστου χτες Φερναντεθ και ενα καρο φαουλ και σε ματς που κρινεται στα 2 σουτ, ε τοτε δεν θα πω "Αν δεν την εχανε ο Παπαλουκας στο -4"...Αμα σφυριζαν σωστα και 3 λαθη να εκανε ο Παπαλουκας δεν θα ειχε σημασια
NeoRanger Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Το θέμα είναι ένα: σ' ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν μπορείς να βγαίνεις και να σφυράς βλακείες ή να παίζεις θέατρο για τη νίκη. Αυτά κάνε τα όταν παίζεις στο χωριό σου. Σε διοργανώσεις που θα έπρεπε να είναι γιορτές του αθλητισμού, αυτά είναι ντροπή. Εγώ δεν πολυασχολούμαι με τον αθλητισμό. Ποδόσφαιρο τίποτε, μπάσκετ τα ματς της Εθνικής και τις μεγάλες διοργανώσεις. Ούτε ειδήμων θα το παίξω ούτε τίποτε. Όμως τους Ισπανούς τους παραδεχόμουν σαν ομάδα μετά την Ιαπωνία, και σ' αυτή τη διοργάνωση και ανυπομονούσα να τους ξαναπαίξουμε. Τώρα είμαι απλά αηδιασμένος. Και, επι τη ευκαιρία, μπορεί να έχουν φοβερά ποσοστά ευστοχίας οι Ισπανοί, στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο χθες, όμως, παίξαμε καλύτερο μπάσκετ. Ακόμη και με τα όποια λάθη κάναμε στο γήπεδο. Και αν θέλετε και την αυτοκριτική, εμένα δε με χαλάνε τόσο τα λάθη που κάνουμε όσο τ' ότι είμαστε παντελώς άστοχοι. Πρώτα εκεί να δουλέψει η ομάδα και μετά σ' όλα τ' άλλα, γιατί αν μη τι άλλο έχουμε μια ομάδα με φοβερή άμυνα, πάρα πολύ καλή συνεργασία και υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό που προέχει είναι ν' αποβάλουμε το άγχος που μας πιάνει στα τελευταία δεύτερα της επίθεσης, όταν πρέπει να γίνει το σουτ.
the_end Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 aku, δεν είναι θέμα ακριβοδίκαιου. αυτό το ματς είδα. ειλικρινά. και ναι, οι ισπανοί είναι καραγκιόζηδες. ασ'τους να'ναι. δικό τους πρόβλημα. kaizer. δεν ξέρω αν βαρέθηκες να'σαι ο ηθικός νικητής. εγώ απλά είδα την ισπανία να νικάει. και την ελλάδα να χάνει. δίκαια. και όχι, δε λέω ότι πρέπει να κάνουμε το παραπάνω πάντα(?), αλλά χτες χάσαμε στα ίσα. λες ότι κολλήσαμε χτες και δεν είχαμε passing game. εγώ λέω ότι μας το'κοψαν οι αντίπαλοι. λες για "τίμια" νίκη. μπράβο, όταν παίζεις εσύ παίζε "τίμια". κι εγω μπορεί να το κάνω αυτό. το θέμα είναι ότι πέρα απ'τα καραγκιοζιλίκια εγώ είδα μια πολύ καλή ισπανία και μια αρκετά καλή ελλάδα. και πολύ>αρκετά. αναφέρθηκε πριν ότι δεν καταφέραμε να κάτσουμε μπροστά στο σκορ. δηλαδή ότι συμβαίνει στο γήπεδο είναι στα χέρια μας, αντίπαλοι δεν υπάρχουν, έτσι? λοιπόν οι κότες οι ισπανοί δε μάσησαν μια και ξαναπέρασαν μπροστά. και όχι με πολύ μεγάλο κόπο. κυρίως γιατί είχαν 3 παιχταράδες σε μεγάλη μέρα. εμείς πόσους είχαμε? α, κι επειδή σ'έχω διαβάσει 700 φορές να λες ότι με "αν" δεν κάνουμε πραγματικότητες μέτρα τα "αν" στο ποστ σου. τέσπα, γενικά το πιο μεγάλο πρόβλημα της εθνικής νομίζω ήταν η κούραση. ας ελπίσουμε/φροντίσουμε την επόμενη φορά να είμαστε σε καλύτερη κατάσταση.
KWSN_Men Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δε γουστάρω να το κάνω αυτό αλλά: the_end, έχεις παίξει ποτέ μπάσκετ; Όχι σε επίπεδο μονού, ούτε σχολείου. Σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Να το ξαναπώ λοιπόν. Το πιο σημαντικό πράγμα σε επίπεδο ομάδαν ιδίου επιπέδου είναι ο ρυθμός, το pace που λένε στο χωριό μου. Όταν μια ομάδα αρχίζει και ρολάρει, αρχίζουν και μπαίνουν και τα σουτ, και το πρώτο βήμα γίνεται λίγο πιο γρήγορο στο μπάσιμο, και τον αντίπαλο τον βλέπεις λίγο κοντύτερο. Πόσο μάλλον, όταν ο αντίπαλος με το που σε βλέπει να ανεβαίνεις, αρχίζει και τα χάνει από τη πίεση. Η εθνική αυτή, ναι μεν δεν εκμεταλλεύεται το τελέντο της 100%, αλλά έχει την ικανότητα να δείχνει στον αντίπαλο κάποιες στιγμές σα θηρίο. Και οι Ισπανοί, γεννημένοι losers, άρχισαν να τα χάνουν 1-2 φορές, να βγαίνουν από το ρυθμό τους, να χάνουν τα σουτ, να κάνουν επιθέσεις της πλάκας. Το ότι κατάφεραν και συνήλθαν, δεν οφείλεται ούτε στον προπονητή τους, ούτε στους ίδιους και το μπάσκετ που αντίτειναν. Τόσο απλά.
The_Judas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Εχουν μάθει οι Ελληνες παίκτες να ευνοούνται επειδή παίζουν σε Παναθηναικό και Ολυμπιακό... τώρα όμως τους κακοφάνηκε που δεν έπιασαν τα κόλπα που κάνουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα :-?
KWSN_Men Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Εχουν μάθει οι Ελληνες παίκτες να ευνοούνται επειδή παίζουν σε Παναθηναικό και Ολυμπιακό... τώρα όμως τους κακοφάνηκε που δεν έπιασαν τα κόλπα που κάνουν στο Ελληνικό πρωτάθλημα :-? Το πιστεύεις τώρα αυτό ή πλάκα κάνεις;
Lighter122 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δε γουστάρω να το κάνω αυτό αλλά: the_end, έχεις παίξει ποτέ μπάσκετ; Όχι σε επίπεδο μονού, ούτε σχολείου. Σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Αν και ο the_end μπορει να μιλησει και μονος του απλα σου λεω ενα "ναι"...
KWSN_Men Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2007 Αν και ο the_end μπορει να μιλησει και μονος του απλα σου λεω ενα "ναι"... @@ μέντολες λοιπόν... Δεν το συνεχίζω, θα γίνω κακός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.