Προς το περιεχόμενο

Πακέτο CPU+GPU για games.

Dr_73

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να φτιάξω ένα καινούργιο σύστημα, το οποίο θα χρησιμοποιείται για games και αναπαραγωγή DVD.

Εξετάζω δύο πιθανά ζεύγη CPU+GPU:

1) Core 2 Duo 4500 (s775/2,20GHz) Tray

+

8800 GTS 640 MB HTDP

2) Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz)

+

8800 GTS 320 MB

Το κόστος των δύο ζευγών είναι σχεδόν ίδιο με διαφορά της τάξης των 5?.

Ποιό θα αποδίδει καλυτερα στη συγκεκριμένη χρήση;

Έχει διαβάσει κανείς κανένα σχετικό τεστ σε κανένα on-line κατάστημα, τέστερ κτλ;

Κάθε γνώμη και link ευπρόσδεκτα αλλά ξεκαθαρίζω ότι η CPU θα είναι οπωσδήποτε Intel και η κάρτα γραφικών NVIDIA .

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ TH ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ Η ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ,ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.Ο ΤΕΤΡΑΠΥΡΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΥΠΕΡΧΡΟΝΙΣΜΟ.ΓΙΑ BENCHMARKS KAI ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΣΕΚΑΡΕ http://www.tomshardware.com

• Moderators
Δημοσ.

Kι εγω τη δευτερη θα ελεγα γιατι η 320ΜΒ σε σχεση με την 640 δεν ειναι σημαντικα χειροτερη, ενω ο quad ειναι σαφως καλυτερος του 4500.

Δημοσ.

Οπως ειπαν ο vatos_locos και ο Dark_Sage αν μιλάμε για παιχνίδια σε μεγαλες αναλυσεις πάνω απο 1280x1024 + ΑΑ/AF τοτε η 8800GTS 640 ειναι η καρτα που χρειαζεσαι.

Αν μιλαμε για νορμαλ αναλυσεις τοτε και οι 2 καρτες αποδιδουν σχεδον το ιδιο.Οποτε πας για το δευτερο...

imitrismaster Αν υποψιαστω οτι προτεινεις το απιστο(Θωμα) για εγκυρα benchmarks θα παω να πεσω στο γκρεμο!

Δημοσ.
Μπορεις να μας προτεινεις ενα λινκ με σελιδα με εγκυρα benches?

Ναι αμε...αναλογα τι θες να δεις?

Psu : jonny guru

cpu/ram/vga : anandtech

vga: guru3d

και διαφορα αλλα που δεν εχουν δειξει δειγματα "εξαγορας" απο μεγαλες εταιριες του χωρου οπως ο Θωμας

Δημοσ.
pragmati an paizei ews 1280x1024 kalytera na epairne to 2o :)

Βασικά θα παίζω σε όσο μεγαλύτερη ανάλυση σηκώνει το μηχάνημα. Θα συνδεθεί σε μια 22άρα που σηκώνει αναλύσεις μέχρι 2048Χ1536 (αν δεν κάνω λάθος), οπότε όσο μεγαλύτερη ανάλυση τόσο καλύτερα, αλλά απ'όσο ξέρω για να σηκώσει πάνω από 1600Χ1200 με αξιοπρεπή fps πρέπει να έχεις χώσει πολύ περισσότερα ? από όσα είμαι διατεθειμένος να χώσω εγώ.

Δημοσ.
Η 8800 θα χαραμίζεται με τον 4500.

Ha ! Ίσως η κάρτα να τρώει bottleneck στην default speed του 4500 ... What happens όμως, αν ανέβει στα 3GHz με το stock cooler ? :razz: Πόσο μάλλον αν διαθέσει και το ποσό των ~30ε για μία καλή ψύκτρα ---> ναι,ναι ---> εκεί ψηλά στα > 3.2GHz :wink:

Δημοσ.

pare thn deuterh epilogh sou ,640gts einai psiloakribi epexergasti ama mporeis pare 6750 2,66/4mbcache 1333bus lene oti anebainei kai autos poli

mobo ama mporeis pare me nvidia chipset

6550 2,33~3,03 xwreis reuma,me mama psixtra

nf66-t1 eVga nvidia ultrla i650 +reuma chipset+bus

transcend 2x800~866 2giga 1,8reuma

ati gecube 2900xt gpu808~ram2010

750w thermaltake

80g hhd

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...