Προς το περιεχόμενο

Linux και removable device,ερωτηση!


Akira_mpx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω 1 ερωτηση σχετικα με τους εξωτερικους δισκους και τα φλασακια στο linux και συγκεκριμενα στην ubuntu 7,04(αν υπαρχει διαφορα απο τις αλλες διανομες σε αυτο το θεμα)!!

 

χρησιμοποιω εξωτερικους δισκους και φλασακια μεσα στο λειτουργικο οταν θελω να τα βγαλω απο το συστημα τι πρεπει να κανω(πχ στα win κανω ασφαλης καταργηση) στην ubuntu κανω δεξι κλικ εξαγωγη σε ενα δισκο ας πουμε αλλα ο δισκος φαινεται και παλι στο ''υπολογιστης''!!η μηπως δεν χρειαζεται να κανω τιποτα και απλως κλεινω την συσκευη....ρωταω για να μην παθουν τιποτα οι συσκευες!

 

 

 

__________________

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ασχετα με το λειτουργικο παντως, νομιζω οτι στις usb 2 συσκευες δεν ειναι απαραιτητη η ασφαλης καταργηση.

Απο το site της microsoft:

"Οι περισσότερες συσκευές USB συνδέονται και αποσυνδέονται κατά βούληση. Προτού αποσυνδέσετε συσκευές αποθήκευσης, όπως μονάδες flash USB, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι ο υπολογιστής ολοκλήρωσε την αποθήκευση των πληροφοριών σε αυτές. Εάν η συσκευή διαθέτει λυχνία λειτουργίας, τότε προτού την αποσυνδέσετε περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μετά τη διακοπή της αναλαμπής της λυχνίας.

 

Εάν το εικονίδιο "Ασφαλής κατάργηση συσκευών υλικού" εμφανίζεται στην περιοχή ειδοποιήσεων είναι ορατό στο δεξιό άκρο της γραμμής εργασιών, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι μια συσκευή ολοκλήρωσε όλες τις λειτουργίες που ήταν σε εξέλιξη και είναι έτοιμη προς κατάργηση. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να δείτε μια λίστα με τις συσκευές. Κάντε κλικ στη συσκευή που θέλετε να καταργήσετε.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε θύρα USB για να συνδέσετε μια συσκευή που έχετε ήδη εγκαταστήσει. Ωστόσο, την πρώτη φορά που θα συνδέσετε μια συσκευή σε μια συγκεκριμένη θύρα, τα Windows θα εγκαταστήσουν και πάλι το πρόγραμμα οδήγησης για αυτήν τη συσκευή."

 

(Ωχ εβαλα συμβουλες της microsoft στο section του linux, ελπιζω να μην φαω ξυλο :razz: :mrgreen:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι συσκευές οι ίδιες δεν κινδυνεύουν να πάθουν τίποτα, αλλά αν θέλεις να αποφύγεις το ενδεχόμενο να γίνουν corrupt filesystems που είναι διαμορφωμένα πάνω τους, καλό είναι να τα κάνεις unmount πριν αποσυνδέσεις τις συσκευές.

 

Π.χ. αν έχεις κάνει mount ένα filesystem που βρίσκεται στο 1ο partition μιας εξωτερικής μονάδας δίσκου (έστω /dev/sda1) θα έδινες:

 

>umount /dev/sda1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@tolis_01: Το Linux και τα Windows δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Συγκεκριμένα, το Linux δε γράφει αμέσως τα δεδομένα πάνω στους δίσκους, αλλά περιμένει να συγκεντρωθούν αρκετά για να τα γράψει όλα μαζί. Αν εσύ τραβήξεις απλά το στικάκι πριν κάνει flush τα filesystem buffers, θα έχεις ένα ωραίο corrupt filesystem. Ως εκ τούτου συνιστάται έντονα να κάνεις unmount πριν αφαιρέσεις οποιαδήποτε συσκευή στην οποία έχεις γράψει δεδομένα κατά τον τρέχοντα κύκλο λειτουργίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...