mike-intosh Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Γειά σας. Χρησιμοποιώ την MySQL με το PHPmyAdmin και έχω δημιουργήσει μια βάση δεδομένων στην οποία θέλω να έχω δεδομένα με ελληνικούς χαρακτήρες. Μέχρι εκεί όλα καλά καθώς βλέπω ελληνικά απ'τον browser. Εισάγω τις τιμές στην βάση απο την PHPmyAdmin στα ελληνικά. Θέλω όμως να ανακτώ τα δεδομένα απο την βάση μου απο ένα σενάριο PHP. Αυτό το σενάριο, μου επιστρέφει ερωτηματικά στον browser. Έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς σετ-χαρακτήρων (greek_general_ci, utf_unicode_ci) στην PHPmyAdmin και στον browser αλλά τα ερωτηματικά δεν θέλουν να αλλάξουν σε ελληνικά. Το παράξενο είναι οτι σε ένα άλλο σενάριο PHP που είχα και με το οποίο εισήγαγα τιμές σε μια βάση στα ελληνικά, ενώ στην PHPmyAdmin καταχωρούνταν σαν σύμβολα, δεν είχα πρόβλημα καθώς κατα την ανάκτησή τους στον browser (πάλι με σενάριο PHP) εμφανίζονταν κανονικά στα ελληνικά. Συγνώμη αν έγινα κουραστικός & ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
jimstoik13 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και η μόνη λύση που βρήκα ήταν να ξαναστήσω τη βάση απο την αρχή με το collation utf. Δυστηχώς θα χάσεις όσες εγγραφές έχεις περασμένες αλλα όλα μετά θα είναι μια χαρά. Μακάρι να σε βοηθήσει καποιος να το στρώσεις χωρίς να χάσεις τπτ!
Crawl_From_Death Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2007 Φίλε mike-intosh 1ο Βήμα 2ο Βήμα Καλή επιτυχία
babinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα και η μόνη λύση που βρήκα ήταν να ξαναστήσω τη βάση απο την αρχή με το collation utf.Δυστηχώς θα χάσεις όσες εγγραφές έχεις περασμένες αλλα όλα μετά θα είναι μια χαρά. Μακάρι να σε βοηθήσει καποιος να το στρώσεις χωρίς να χάσεις τπτ! φιλοι μου και γω εχω το ίδιο προβλημα.... και δεν μπορω να το λυσω. αν προσθεσω τις 2 γραμμες που δινετε το προβλημα λυνεται σε ολες τις σελίδες εκτός απο αυτες που έχουν ερώτημα αναζήτησης. Στις αλλες που εχουν μια απλη αντληση δεδομενων δουλευει οκ. Παω να τρελαθω. εχω printscreen απο την βαση (δεν ξερω αν επιτρεπεται να δωσω link) αν καποιος μπορει να βοηθησει. Η σελιδα που εχει το php σε ποια κωδικοποιηση πρεπει να ειναι? Ευχαριστώ πολυ
alkisg Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 > Η σελιδα που εχει το php σε ποια κωδικοποιηση πρεπει να ειναι? Ίδια με τη βάση σου. Αν η βάση είναι iso-8859-7, πρέπει κι αυτή να είναι iso. Αν utf => utf.
mixalis8 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2007 Υπάρχει τρόπος και αν δεν είναι ίδιο το encoding (αν θέλουμε δηλαδή τα στοιχεία 1 πίνακα iso να τα πάμε σε πίνακα utf) http://www.phpclasses.org/browse/file/5131.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.