Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για εγκατασταση linux

basilis5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ειπα και γω σαν παιδι να βαλω λινουξ,ειμαι πραγματικα ασχετος με το επαγγελμα

οποτε ρωτησα ενα φιλο

μου ειπε πως καλο ειναι να εχω ενα 2ο παρτισιον και να χει 2 boot loaders win-linux

μεσω του live cd gparted καναμε resize τον παρτισιον μου επειδη ειχα μονο 1

εφτιαξα ενα νεο σκληρο 10 γιγα ext2 για να βαλω εκει fedora 7.

ομως μετα δεν ασχοληθηκαμε,τον εχασα με διαβασματα κλπ και επεσε στα χερια μου προχθες ενα αρθρο απο pc magazine για εγκατασταση ubuntu

ειπα να τα βαλω μονος, αλλα οταν κανω ολα τα βηματα κανονικα

και διαλεγω τον σκληρο που εκανα ext2 δεν προχωρα η εγκατασταση

τα φωτα σας αδερφια

τι κανω λαθος

τι πρεπει να κανω για να την κανω την εγκατασταση

θελω να βρω το φως μου (λινουξ) και δεν μπορω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζετε να κάνεις κανένα partitioning τρέξε το live cd και επέλεξε εγκατάσταση και όρισε τον χώρο που θέλεις να έχει το νέο σου λειτουργικό.Τα υπόλοιπα θα τα κάνει αυτόματα το ubuntu.

Δεν χρειάζετε να κάνεις κανένα partitioning τρέξε το live cd και επέλεξε εγκατάσταση και όρισε τον χώρο που θέλεις να έχει το νέο σου λειτουργικό.Τα υπόλοιπα θα τα κάνει αυτόματα το ubuntu.

Pws akrivos tha to kanei auto?

To Ubntu stin eggatastasi tha ton rwtisei gia ti thelei na kanei. DEN tha yparaksei omws o wizard etoima partitions opote exei pithanotita na tou meinei ston aera to partition. Alitheia swap exeis ftiaksei?

Kalutera na valei ena partition magik o whatever kai na katharisei ola ta partition kai na pei meta sto ubuntu ston wizard kane oti thes me to free space.

Υπάρχει το gparted

http://gparted.sourceforge.net/

φοβερό εργαλείο και δεν θα σου δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.Οσο για την εγκατάσταση του ubuntu υπάρχει μια επιλογή κατα την εγκατάσταση που σου εμφανίζει μια μπάρα και σου ζητάει να ορίσεις τον χώρο που θέλεις να έχει η διανομή στον σκληρό μετακινόντας την μπάρα.Με αυτό τον τρόπο σου κάνει μετά το partitioning αυτόματα και φυσικά δεν σου πειράζει την εγκατάσταση των windows.

Για να μην ανοιγω καινουριο ποστ,προσπαθω να βαλω το ubuntu,επιλεγω να κανει εκκινηση απο το σιντι αλλα δεν το διαβαζει και μπαινει κανονικα στα windows.Απ οτι διαβασα στο install αρχειο λεει οτι υπαρχει ενα αρχειο sbm.bin το οποιο μπορει να με βοηθησει αν δεν διαβαζει το cd to bios.Βασικα λεει αυτο :

Then, instead of booting on the CD directly, you create a Smart Boot

Manager floppy image by using the sbm.bin disk image. You can create this

floppy with rawrite (under DOS) or with dd (under Linux). Now you can

boot on this floppy disk and it will detect your CDROM and let you boot

on it bypassing any BIOS limitation.

Μπορει καποιος να βοηθησει?Laptop εχω και δεν εχω δισκετα

H λύση είναι απλή πρώτα κατεβάζεις το iso από το official site

http://www.ubuntu.com/

το καις μετά σε cd και μετά απλά αλάζεις το boot απο το hard disk σε cd μέσω bios.Δεν υπάρχει καμία περιπτωση μετά να μην σου διαβάσει το cd.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...